forum.gif
grauds
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / grauds
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.06.07 23:34
 citēt
Kāpēc uz iso 200 reizēm bildes ir bez grauda, reizēm - ar?

vai tas ir atkarīgs no shutter speed?
Publicēts: 09.06.07 23:36
 citēt
Labs jautājums.
Man arī reizēm šāda problēma ir. Itkā ISO nav liels līdz 400, bet grauds tāds nepatīkams.

Es pieļāvu domu, jo tumšāks, jo tas grauds redzamāks.
Publicēts: 09.06.07 23:44
 citēt
atkarīgs no viskautkā, kā esmu novērojis. Uz lieliem vienkrāsainiem laukumiem būs mazāks, uz nieansētiem - lielāks. Ilgāks slēdža laiks - lielāks grauds, dabiski. matrica silst.
Pabildēsi pāris stundas burstā, grauds, teorētiski, būs lielāks kā sākumā.
un digitālajiem grauds = troksnis. Grauds kā grauds ir filmai :p
Publicēts: 09.06.07 23:48
 citēt
Es te briinos, paskatijos jums profilaa ka juus tak Nikonisti! :D

:D

Es tiešām varu teikt, ka D200 ir tomēr baigi jūtīgais pret ISO izmaiņām :( Iepriekš 400D tā nejutu to
Publicēts: 10.06.07 00:03
 citēt
Thats a Canon! :idea:

Katram ir savi mīnusi un plusi :p
Publicēts: 10.06.07 00:21
 citēt
Tie nevarētu būt jpeg artefakti?

p.s. ok - troksnis
p.p.s. spammers must die!
Publicēts: 10.06.07 00:39
 citēt
Tie nevarētu būt jpeg artefakti?

p.s. ok - troksnis
p.p.s. spammers must die!

Man arī uz RAW ir problēma, bet mazāka. Bet JPG arī vēl uztaisa to ainu trakāku. Teiksim, ja konvertē bildi uz JPG ar garāko malu 1200px tā problēma saasinās. Ja teiksim uzliek max kvalitāti JPG tad vēl tā, bet tad svars ir salīdzinājumā ļoti liels.
Publicēts: 10.06.07 00:44
 citēt
ox3r - cik apskatījos, tas laikam normāli... tāda ir tā D-SLR tehnoloģija.

arvisv - piesakos apskatīties to brīnumu, kuram trokšņa nav vispār... iepostē lūdzu kādu bildi par piemēru. es tūlīt iemetīšu savas.
Publicēts: 10.06.07 00:55
 citēt
bilde1 - var teikt, ka pilna ar troksni, bilde2 - fragments 100% izmērā
bilde3 - var teikt, ka trokšņa vispār nav.

Publicēts: 10.06.07 00:57
 citēt
Kāds ISO ir šīm bildēm?
Publicēts: 10.06.07 00:58
 citēt
nu normali. ko tad tu gaidiji? fochikam daudz ko nakas piedoamt, lai paraditu taas enas preciizi.... eenojuma vietaas troksnis = norma.
Publicēts: 10.06.07 00:59
 citēt
versatile - tā laikam ir... tagad skatos - jo kontrastaināka bilde, jo lielāks troksnis gandrīz tumšajās vietās... izteikti tas ir tur, kur fonā ir saules spoži apspīdēta pļava + saules gaisma.

ox3r - ISO 200 / D70s
Publicēts: 10.06.07 01:06
 citēt
Jā, bet baigā draņķība gribētos tomēr uz ISO 200 vēl neredzēt šādu graudu.
Šodien testējos ar fotoveikalu, tos trokšus dabūt nost un nekas ievērības cienīgs nesanāca.
Kā jūs cīnaties ar šo sērgu?
Publicēts: 10.06.07 01:41
 citēt
ir viena interesanta tehnika, bet neder 100% gadijumu
uztaisi layerim kopiju
tad masku
uz maskas klik
image->apply image
izvelamies normal pie blend mode -> ok
tad maskai filter->stilyze->find edges
tad pasham 2ajam layerim median, nu tadu, lai nepazud lielas detalajs
tad ctrl+a, ctrl+shit+C, ctrl+v
atsledzam videjo layeri
uz jaunaa ctrl+U
un blend mode uz overlay

bet vienkarshi var ari uzlikt amzu mazu medianu tam otrajam un atstat blend mode uz 80% kaut kur
Publicēts: 10.06.07 01:59
 citēt
Saules gaismā man pie iso 200 arī parādās musars ēnainākajās vietās. Vispār izteikti tas ir tieši saules apgaismojumā, iekštelpās pie 400 tāds nav.
eos400d
Publicēts: 10.06.07 11:34
 citēt
Man gan nešķiet ka pirmajā bildē to varētu uzskatīt par troksni un vēl vērā ņemamu kas kaut ko purgā, krāsas aberācijas uc vēl jā.
PS.Ja to vietu grib "izcelt" tad gan varētu sākties problēmas, it īpaši ja uz jpg taisīts.
Publicēts: 10.06.07 14:23
 citēt
A KAA VAR NEBUUT GRAUDS? Matrica liidziigi kaa filma , jebkuraa gadiijumaa dos graudu/troksni, jo TAADA IR VINJAS STRUKTUURA. Ar to ir jaamak sadziivot, citreiz pat var izmantot kaa EFEKTU, liidziigi kaa agraak ar augstjuutiigaam filmaam. Ja ir prasiiba peec minimaala grauda, tad pirmaamkaartaam EXPOZIICIJA. biezhi vien ir lietderiigi to palielinaat (liidziigi kaa negatiivajai filmai) lai ieguutu mazaak trokshnjus. Jebkuraa gadiijumaa tas ir muuzhigs kompromiss.
Publicēts: 10.06.07 14:24
 citēt
Musimusi - hmm.. a tā varētu būt, jo objektīvs ir patiešām mēsls... es tikai nesaprotu, cik daudz tas nesmukais laukums attiecas uz objektīvu, cik - uz matricas troksni.

Jo par aberācijām - tās es saprotu ir kontūru malās... jeb ne tikai?
Publicēts: 10.06.07 14:34
 citēt
Vot panesaas. Nekaadu troksni vispaar needzu tajaa bildeet. Cepshanaas pilniigaa bezsakaraa.

Salidizini ISO 400 ar manu digitaalo. I redzeesi kas ir troksnis un kas ir h-aberaacija.

100% krops, Fuji S5500

Publicēts: 10.06.07 16:31
 citēt
D70s nedara pats ko veelaas, trokshnja liimenis atkariigs no ISO ekvivalenta un no ekspoziicijas garuma, piemeeeram ja tu uz ISO 200 eksponee 3 sekundes - bilde sanaaks graudaina, jo ilgaaks sleedzha aatrums jo graudainaak... D70s ir taada fiicha ieksh MENU - long exposure noise reduction, to var iesleegt un tad buus stipri labaak, bet tas ietekmees uznjemshanas aatrumu, pieemeeram ja fotografee burst modaa tad diez vai sasniegs 3kadrus sekundee pat ar aatraakam atminjas karteem...
Publicēts: 10.06.07 16:58
 citēt
D70s nedara pats ko veelaas, trokshnja liimenis atkariigs no ISO ekvivalenta un no ekspoziicijas garuma, piemeeeram ja tu uz ISO 200 eksponee 3 sekundes - bilde sanaaks graudaina, jo ilgaaks sleedzha aatrums jo graudainaak... D70s ir taada fiicha ieksh MENU - long exposure noise reduction, to var iesleegt un tad buus stipri labaak, bet tas ietekmees uznjemshanas aatrumu, pieemeeram ja fotografee burst modaa tad diez vai sasniegs 3kadrus sekundee pat ar aatraakam atminjas karteem...

Diez vai tas būs saistīts ar atmiņas kartēm, jo gala fails , cik saprotu, lielāks no tā nekļūst.Tas drīzāk ir saistīts ar procesora noslogojumu, kam ir vāveic filtrēšanas funkcija un ierakstīt to kartē viņš var pēc attēla apstrādes un tad ķerties klāt nākamajam. Un šite jau lomu noteikti nospēlēs bufera lielums attiecīgajam aparātam, kā arī šīs ir labs piemērs raw iespējām jo raw konvertori daudz normālāk apstrādā trokšņus ar mazākiem zudumiem, un šķiet pie raw šis "šumodavs" nestrādā-nav paredzēts-bet varu kļūdīties.
2 martink.Par aberācijām.Tavs piemērs diezgan izteikti izskatās pēc hromatiskām aberācijām (zilās līnijas), un sarežīto gaismas apstākļu dēļ ir arī mononromatiskās aberācijas kuru dēļ tu nevari asakatīt matu uz spoža fona-tas saplūst. Protams no optikas viss ir ļoti atkarīgs, bet teavā piemērā jau nekā traka nav ja ņem vērā apstākļus kādos tas fočēts un 100% crop.Paprovē uz raw šitādu pamuļāt, un labi varēs redzēt raw plusus.
Publicēts: 10.06.07 17:37
 citēt
Archangel - konkrētais attēls nav saistīts ar Long Exp. NR - šito fīču zinu, bet piekritīsi, ka gadrs, kas bildēts dienas laikā ar tik gaišu fonu diez vai eksponēšanas laiks būs ilgāks par sekundi... :) Es sāku domāt, ka kamera ļoti kontrastainā bildē nedaudz pielabo leveļus un tāpēc tumšās vietas ir trokšņainas, vai arī elektroni no spilgtajiem laukumiem skraida apkārt pa visu matricu... kas to lai zin.. bilde3 tikpat tumšās vietas ir gandrīz bez trokšņa.

Arvisv - mēs zinām, ka tev ir 30D, ka tev ir ātras atmiņas kartes, neviena trokšņa līdz iso500, un vēl kaut kas liels... vai tagad tu ļausi mums runāt par tēmu?
Publicēts: 10.06.07 17:38
 citēt
Musimusi.. ok, skaidrs, būs jāiepazīstas ar tām aberācijām, cik sanācis līdz šim, esmu palasījies garāmejot tikai :)
Publicēts: 10.06.07 17:41
 citēt
Arvisv - mēs zinām, ka tev ir 30D, ka tev ir ātras atmiņas kartes, neviena trokšņa līdz iso500, un vēl kaut kas liels... vai tagad tu ļausi mums runāt par tēmu?

Tas bij viens sakarigs teikums! :twisted:
Publicēts: 10.06.07 18:53
 citēt
+ martink, sasar

Tieši desmitniekā! :)
Publicēts: 10.06.07 19:08
 citēt

Tas bij viens sakarigs teikums! :twisted:

:D :D :D
Publicēts: 10.06.07 19:13
 citēt
Bilde 1un bilde 2 bildētas pilnīgi dažādos gaismas apstākļos.
Pirmā bilde ir katastrofāli nedaexponēta, tas arī ir trokšņa iemesls.
Neiedziļinoties kāpēc tā ir nomērījies un uzbildējies, nākošreiz pamēri gaismu starpību, šajos aptākļos normāla bilde nemaz nebija iespējama.
Aparāts ir nomērijis aptuveno AP exp. nevis mammu- mamma nedaexp., savukārt ja tomēr būtu pareizi nomērijis PP mammu, AP būtu izdedzis....
Publicēts: 10.06.07 20:47
 citēt
VB ir taisnība. Troksnis parādās, jo bilde nav pareizi noeksponēta
Publicēts: 10.06.07 22:39
 citēt
Nuja, nejau par kartes aatrumu bija runa... un par tiem kadriem sekundee.. jaapamegjina ar visu fiichu sliktaa apgaismojumaa ar aatrumu 1/20 piemeeram, 5 kadri sekundee pazudiis ka nebijushi... :) Fotografeejot pret sauli, subjekts tiek nepareizi eksponeets, un no gaismas rodas daudz peleekas kraasas, peleeka kraasa RGB paletee ir troksnis (daudz rgb graudu sajaukumaa...)
Publicēts: 11.06.07 09:39
 citēt
Neiedziļinoties kāpēc tā ir nomērījies un uzbildējies, nākošreiz pamēri gaismu starpību, šajos aptākļos normāla bilde nemaz nebija iespējama.
Aparāts ir nomērijis aptuveno AP exp. nevis mammu- mamma nedaexp., savukārt ja tomēr būtu pareizi nomērijis PP mammu, AP būtu izdedzis....

zinu ka nedaeksponeeta vai kaa tur. tas ko nesaprotu, kapeec tajaa nedaekospneetajaa bildee tumsie laukumi ir ar izteiktu troksni, bet otrajaa bildee tik pat tumsie un veel tumsaakie laukumi ir bez troksnja ...
Publicēts: 11.06.07 12:26
 citēt

zinu ka nedaeksponeeta vai kaa tur. tas ko nesaprotu, kapeec tajaa nedaekospneetajaa bildee tumsie laukumi ir ar izteiktu troksni, bet otrajaa bildee tik pat tumsie un veel tumsaakie laukumi ir bez troksnja ...

No tiešās pretgaismas rodas daudz peleekas kraasas, peleeka kraasa RGB paletee ir troksnis (daudz rgb graudu sajaukumaa...)
Publicēts: 11.06.07 15:07
 citēt
Nju skaic... tas jau ir kaut kas konkreets :)
Publicēts: 11.06.07 15:30
 citēt

No tiešās pretgaismas rodas daudz peleekas kraasas, peleeka kraasa RGB paletee ir troksnis (daudz rgb graudu sajaukumaa...)

ja uzrakstīsi zaļā krāsa, aizies arī man :D
Publicēts: 11.06.07 15:43
 citēt
še...
:lol: No tiešās pretgaismas rodas daudz peleekas kraasas, peleeka kraasa RGB paletee ir troksnis (daudz rgb graudu sajaukumaa...)
Publicēts: 11.06.07 15:47
 citēt

:roll: nu jaaaa, shitaa toch ir kaarteejaa "spaarnota fraaze" :roll:
medalis tev ArchAngel
Publicēts: 11.06.07 15:53
 citēt
Kaads var shito bloda ielikt, ato man kaa daltonikjim viss vienaas krasas... :oops:
Publicēts: 11.06.07 16:10
 citēt
Tu neesi daltonikjis, tur wnk spoza pretgaisma tekstam foonaa!!! :)
Publicēts: 11.06.07 21:10
 citēt
starpcitu man liekas ka NR (trokshnju reduceetaajs :) ) apstraadaa bildi tikai un vieniigi pie garaam ekspozicijaam taa ka tas nekaadaa meraa neietekmee atrdarbiibu un kautkaadu nebuut noslogojumu pie atriem sledzha atrumiem, vismaz canonam NR (protams ja eneiblots) saak straadaat pie 1 sek eksp. un garaakaam! ja nemaldos nikonam ir taa pat!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):