Nekas izcils nav, bet par 18-55 kit dažās jomās būs labāks. Šie ir populāri filmētāju aprindās, jo nav nepieciešams AF, kas šim objektīvam nemaz nav, kā arī pret detalizāciju un asumu pie 1080p viņi nav TIK prasīgi kā uz 22mpix attēla.
Billy:Nekas izcils nav, bet par 18-55 kit dažās jomās būs labāks. Šie ir populāri filmētāju aprindās, jo nav nepieciešams AF, kas šim objektīvam nemaz nav, kā arī pret detalizāciju un asumu pie 1080p viņi nav TIK prasīgi kā uz 22mpix attēla.
Nu nu nez kur tev tāda informācija par kvalitāti. Pēc DXO mark topa: pirmais nāk Zeiss tad Samyoung un tad tikai nikon... www.dxomark.com...
Man pagājušo vasar te nejauši atrodot kontaxtus caur WEBu kāds friču breksis bija ieklīdis, cļoja apkart bildēdams vecas muižas citādus vācu kultūras zīmes Baltijā. Prvietojās šams ar busiņu piekrautu ar kemerām sākot no 8x10 līdz 2milj ziepim tik antīku redzejis nebiju .Kas mani pasteidza tas ka viņam ne uz VIENAS kameras izņēmot ziepi nebija NEVIENA AF stikla. Es tam pieversu uzmanību jo us Ds MARK II Canon šim bija vairāki NIKON garie un platie stikli , papētiju un NEVIENA stikla ar AF. Es par to pajokoju ka vīņu laikam nomocijusi problēma ar Bek un Frontfokusiem uz ko viņš pilnā nopietnība atbi;lde ka ka NE AF nesot ne vainas tik MODERNĀ AF optika ieverojami zemakas kavalitates neka MODERNO MF stikli. Ražotaji atram preciazam AF ziedo OPTISKO KVALITĀTI lai stikla cena nesnaktu pilnīgi kosmiska. Kad es taka psmejos ka laikam viņa prsibas pret kvalitati ir tik drastiskas ka AF pielaides ir viņam par lelu , tad šis teica ka pēc izgītības esot Optiķis kadreiz konstruējis zinatniskas un medicīniskas optikas tapac vīņam esot apgrūtinoši stradat ar acim redzami nekvalitaīvākiem ražojumiem neka viņš pierads kadreiz stradat darbā. SUDIGAKO stiklu aukšgala lideris viennozīmīgi esot CANON ari NIKON daudz nepataliekot kā labakos šis mineja JAUNOS aziātus kuri spiežot tieši uz KVALITĀTI un kvalitates faniem tapat labi esot dažadi Eiropas nelielie optikas ražotaji kas gan maksājot ZVĒRĀ Par konkreto stiklu nemaku teikt , izskatas pe MESLA pec areja izskata
Pa manam ir tā-Ja jau manuālais fokuss,tad arī matstiklam jābūt ar mikrorastru un ķīli(vēlams 45 grādos).Citādi nav aršana ar to focus confirmation manuprāt(ja tas vispār darbojas).
Lunis, Tava Pro optiķa teiktais pilnībā atbilst šodienas situācijai optikas tirgū. Ražot maksimāli lēti, pirmajā tirgošanas periodā noslaukt maksimālu naudu. Tas, ka zooma stikls konstruktīvi ir kompromisa risinājums, galējie - max. platais un max. garais gals ir vājāki par vidējiem fokusa attālumiem (visredzamāk -pie atvērtas diafragmas) - optikas ābece. Analoģiski ir ar AF / MF. Interesentiem - no abām nometnēm - ir milzum daudz iespēju ( kaut i-netā)
Vispār jau Luņa teksts jāfiltrē. Objektīvam galvenais,lai nav sajāts un lai uzvedas prognozējami. Kāds būs zīmējums vai citi parametri jau ir cita tēma,no sērijas par vēlmēm un kakāšanu ar NOVILKTĀM apenēm. Tā,ka man nekad nav bijis ahūns budžets,nākas bildēt ar norietām glāzēm un kamēr no tehnikas neprasa,ko tā nespēj,prāts būs mierīgs. Ražotājs nekad nestrādās nedomājot par peļņu. Tāpēc kamēr komunisms nebūs,spēkā aksioma,ka desmitkārtīgs cenas pieaugums sniegs labi ja trešdaļu vai pusi tehniskā varējuma. Un stikla dzidrumam,ka tik tuvu griestiem jav nav nokļūts.
Rolands66:Vispār jau Luņa teksts jāfiltrē. Objektīvam galvenais,lai nav sajāts un lai uzvedas prognozējami. Kāds būs zīmējums vai citi parametri jau ir cita tēma,no sērijas par vēlmēm un kakāšanu ar NOVILKTĀM apenēm. Tā,ka man nekad nav bijis ahūns budžets,nākas bildēt ar norietām glāzēm un kamēr no tehnikas neprasa,ko tā nespēj,prāts būs mierīgs. Ražotājs nekad nestrādās nedomājot par peļņu. Tāpēc kamēr komunisms nebūs,spēkā aksioma,ka desmitkārtīgs cenas pieaugums sniegs labi ja trešdaļu vai pusi tehniskā varējuma. Un stikla dzidrumam,ka tik tuvu griestiem jav nav nokļūts.
Rolands, ļoti precīzi! Nupat topikā par Jupiter-9 sasmējos par blogera ar niku - Elmars jautājumu - kā varot sačakarēt veco filmu kameru stiklu uz digitālās, kameras, ar gaismas plūsmu, vai kā ?! Elementāra prasība - pirms lietošanas to izjaukt. Iztīrīt. Saeļļot. Uzmanīgi, smalka tehnika - ja nav iemaņu, droši variet griezties pie manis. F/blogeriem - bezmaksas konsultācijas. Optika, tāpat kā bildēšana man ir viens no hobijiem. Tāpat kā retro motocikli. Nu mīlu to laiku cilvēku domu iemiesojumu tehniskās nianses atšifrēt. Bieži - izdodas. Nupat pabeidzu Sako Tri-Ace 22 LR sporta pistoles, Maskavas Olimpisko spēļu vinnētāja sekmīgu atgriešanos RTU sporta kluba šautuvē "Walter".
Rolands66:Vispār jau Luņa teksts jāfiltrē. Objektīvam galvenais,lai nav sajāts un lai uzvedas prognozējami. Kāds būs zīmējums vai citi parametri jau ir cita tēma,no sērijas par vēlmēm un kakāšanu ar NOVILKTĀM apenēm. Tā,ka man nekad nav bijis ahūns budžets,nākas bildēt ar norietām glāzēm un kamēr no tehnikas neprasa,ko tā nespēj,prāts būs mierīgs. Ražotājs nekad nestrādās nedomājot par peļņu. Tāpēc kamēr komunisms nebūs,spēkā aksioma,ka desmitkārtīgs cenas pieaugums sniegs labi ja trešdaļu vai pusi tehniskā varējuma. Un stikla dzidrumam,ka tik tuvu griestiem jav nav nokļūts.
Rolands, ļoti precīzi! Nupat topikā par Jupiter-9 sasmējos par blogera ar niku - Elmars jautājumu - kā varot sačakarēt veco filmu kameru stiklu uz digitālās, kameras, ar gaismas plūsmu, vai kā ?! Elementāra prasība - pirms lietošanas to izjaukt. Iztīrīt. Saeļļot. Uzmanīgi, smalka tehnika - ja nav iemaņu, droši variet griezties pie manis. F/blogeriem - bezmaksas konsultācijas. Optika, tāpat kā bildēšana man ir viens no hobijiem. Tāpat kā retro motocikli. Nu mīlu to laiku cilvēku domu iemiesojumu tehniskās nianses atšifrēt. Bieži - izdodas. Nupat pabeidzu Sako Tri-Ace 22 LR sporta pistoles, Maskavas Olimpisko spēļu vinnētāja sekmīgu atgriešanos RTU sporta kluba šautuvē "Walter".
Atbilde uz jautājumu KĀ var sačakarēt, tā arī nebija.... Kā parasti. Bet smieties esot veselīgi.