f-foto:Sveiciens visiem večiem, vīriem un vīriešiem Vīriešu dienā!
Kur jūs esat, Armijas (vīriešu??!!!) dienas svinētāji? Atsaucieties taču kāds, un pasakiet f-foto paldies par apsveikumu! Citādi viņš sapratīs, ka mērķauditorija nav īstā, un nākamgad gan nevienu neapsveiks!
Bija pat slinkums iekšā iet, tāpat caur sētu nobildēju pa gabalu... baigi kaudzē visi lūžņi sakrāmēti: nu kā tu, cilvēks, vari ko jēdzīgu materiālu sabildēt?
šo to jēdzīgu tur var tīri labi sabliezt, tikai par to bildēšanu samērā sālīti bija vēl gadus piecus atpakaļ jāmaksā - 20 Ls stundā un bildē ko gribi..
Eltons:Jā, paldies, Frīdi, par precizējumiem... atmiņas, jā, to neviens nevar atņemt... Re, kur biju viens galīgi "oborzevšij" sarkanājā armijā: savs kabinets, uz sienas pēc atmiņas pat Lenonu atļāvos ar krītu uzzīmēt:
Un, šajā pat kabinētā otrajā gadā iedzērām ar daļas oficieriem (pat 23.februārī) un es pat zampoļitam paspēju ieklārēt, ka es, kā okupētas valsts pilsonis šajā armijā atrodos absolūti pretlikumīgi... garš bija stāsts, bet, salīdzinoši ar bezrievu smadzeņu pašmāju gočariem, šiem kaut kas smadzenēs tomēr pārslēdzās un šie no jauna sāka pieņemt patieso vēsturi un tās mācību... Nožēlas nekādas par šiem 2 gadiem Galējos ziemeļos, jo laiki, kad par pretpadomju darbību nošāva (ko čekisti man atklāti tā arī teica: žēl, ka vairs nedrīkstam) bija pagājuši un šis izsūtījums man bija kā piedzīvojums, kurā ātri iedzīvojos... daži gan prātā sajuka vai nošāvās no neciešamajiem apstākļiem (bet tas jau cits stāsts)... bet lai svinētu...
nu es, protams, juutos ljoti pagodinaats, ka kaartiigos ierakstos bez mana uzvaarda nu nekaadi. man ir aizdomas, ka zinu atbildi uz jautaajumu pie Tavas galerijas bildes ''ko autors piipee?'': -seljarkaa izmeerceetu kuulu. un saaki droshvien padomju laikos, lai protesteetu pret slepkavniecisko iekaartu.
Bija pat slinkums iekšā iet, tāpat caur sētu nobildēju pa gabalu... baigi kaudzē visi lūžņi sakrāmēti: nu kā tu, cilvēks, vari ko jēdzīgu materiālu sabildēt?
šo to jēdzīgu tur var tīri labi sabliezt, tikai par to bildēšanu samērā sālīti bija vēl gadus piecus atpakaļ jāmaksā - 20 Ls stundā un bildē ko gribi..
Tieši tā, puskadri vien sanāk un tuvlāni... man tas īsti neder, gribās visu lidaparāu izometrijā vienā kadrā...
Lasīt samāksloto stulbumu neredzu jēgu... katrs grib būt tīrāks, patriotiskāks, lielāks noliedzējs. Pilni kā mārki bijāt, un jums bija labi, tagad baisie morālisti. Tautai bija pie vienas vietas, no kurienes radies 23 un 8 datums, neviens pat to nepieminēja (ot tagad gan te panesusies aģitācija). Bija forši... darba kolektīvā 23 sievietes , 8 vīrieši... apsveica pretējo dzimumu. Sūdus sataisīja kompartija, kura iedeva 8to brīvu un laupīja pasākuma pievilcību, padarot tos no kolektīva par ģimenes svētkiem Arī uz šodienu norimties nevar tikai tie, kuri toreiz sagrēkojās, tagad sevi kristāltīru rādīt grib... bet neviens jaf tāpat netic Normāli cilvēki sen ir norimuši ... turpina tikai psihie un tie, kuriem par to maksā :P
"Bija forši... darba kolektīvā 23 sievietes , 8 vīrieši... apsveica pretējo dzimumu."
Protams. Man bija vēl foršāk: tai pastkastītes darba kolektīvā bija tikai 2 vīri (otrs bija kāds atslēdznieks, bijušais Luftwaffē dienējušais) kuri sevi nopozicionēja tā, lai nekādas kartiņas nebūtu no rīta darbavietā tai armijas dienā, jo 8.martā šā kā tā tulpes visām kolēģēm sievietēm nesām bez šāda avansa.
Eltons:"Bija forši... darba kolektīvā 23 sievietes , 8 vīrieši... apsveica pretējo dzimumu."
Protams. Man bija vēl foršāk: tai pastkastītes darba kolektīvā bija tikai 2 vīri (otrs bija kāds atslēdznieks, bijušais Luftwaffē dienējušais) kuri sevi nopozicionēja tā, lai nekādas kartiņas nebūtu no rīta darbavietā tai armijas dienā, jo 8.martā šā kā tā tulpes visām kolēģēm sievietēm nesām bez šāda avansa.
beidz moralizēt... tas ir dirst... pie mums bija ap 10 Luftwaffē dienējušie, ieskaitot priekšēdētāju. Svinējām vīriešu dienu un likām pilnīgu mieru sarkanai armijai . To mācējām jaf taislaikos, tu vēl 20 gadus pēc brīvvalsts nevari rimties , riebīgi, un Elton, vienu reizi par visām reizēm atceries,,, PSRS VAIRS NAF, IR 15 BRĪVAS, SUVERENAS VALSTIS !!!, tātad naf sarkanās arnijas, naf vairs to, kuriem tu visu laiku izmisīgi it kā fotogrāfijas taisi
PSRS un sarkanā armija ir pazuduši vēstures mēslainē no kartes. Bet nožēlojami, ka daži to mēslaines saturu nevar izmēzt no saviem prātiem, tad nu, kaut ar citu nosaukumu, bet turas pie tās pēdējiem spēkiem...
Schneider:PSRS un sarkanā armija ir pazuduši vēstures mēslainē no kartes. Bet nožēlojami, ka daži to mēslaines saturu nevar izmēzt no saviem prātiem, tad nu, kaut ar citu nosaukumu, bet turas pie tās pēdējiem spēkiem...
Ne uz vienu nav tēmēts, vienkārši filozofēju.
++++ Schneider. Un paldies par apsveikumu f-foto neviens arī nesaka, tapēc ir priekšlikums neturpināt pievērst šim stulbumam uzmanību.
Schneider:PSRS un sarkanā armija ir pazuduši vēstures mēslainē no kartes. Bet nožēlojami, ka daži to mēslaines saturu nevar izmēzt no saviem prātiem, tad nu, kaut ar citu nosaukumu, bet turas pie tās pēdējiem spēkiem...
Ne uz vienu nav tēmēts, vienkārši filozofēju.
Ot, ot... izlasiet manu Publicēts: 23.02.13 20:23 pēdējo teikumu, viss pateikts!!!
Vo, vo, to jau jūs gribētu gan, aizmirst un reizē jūsu nožēlojamos klusējošos (Haiduka gadījumā aktīvos) mietpisoniskos atbalstus padomijas iekārtai... ka tikai kāds jums par to neatgādinātu... da lai jums tiek, dzīvojat veseli! Priekā svinētājiem! Žēl tikai valentīnu un helovīnu paaudzi, ja nebūs kas vēsturi atgādina...
Eltons:Vo, vo, to jau jūs gribētu gan, aizmirst un reizē jūsu nožēlojamos klusējošos (Haiduka gadījumā aktīvos) mietpisoniskos atbalstus padomijas iekārtai... ka tikai kāds jums par to neatgādinātu... da lai jums tiek, dzīvojat veseli! Priekā svinētājiem! Žēl tikai valentīnu un helovīnu paaudzi, ja nebūs kas vēsturi atgādina...
Vai kas mainās, kad tev atgādina Latvijas brūno vēsturi... tās zvērības tu neredzi, jo tev kā bullim asinis acis sarietējušas uz vienu punktu... bet mūsu vēsture naf tikai viens punkts... starp citu mani mīļie mani šodien apsveica :P, ot tā Elton... un tikai nestāsti, ka tevi neviens neapsveica, un ka tev nebija patīkami. Kaut vienreiz nemelo (flower)
neesmu svinējis, ne toreiz, ne arī tagad. Tie nav svētki manā sirdī, bet ir kaut kas cits- tā ir diena, kura man atgādina, ka esmu 2 gadus dienējis, kā vairums tā laika puišu. Pirmajā iesaukumā mani nepaņēma, otrā uz skolas rēķina atkritu, bet pēc gada tāpat nācās doties služīt. Vienaudži jau bija gadu nolauzuši, bet es tikai iesaucos... nedaudz stulbi, bet ko darīsi.
talavietis:neesmu svinējis, ne toreiz, ne arī tagad. Tie nav svētki manā sirdī, bet ir kaut kas cits- tā ir diena, kura man atgādina, ka esmu 2 gadus dienējis, kā vairums tā laika puišu. Pirmajā iesaukumā mani nepaņēma, otrā uz skolas rēķina atkritu, bet pēc gada tāpat nācās doties služīt. Vienaudži jau bija gadu nolauzuši, bet es tikai iesaucos... nedaudz stulbi, bet ko darīsi.
... sveiciens visiem, kuri dienējuši!
Jāpajautā smilteniešiem, ko tai laikā darīji?- vai piedalījies, vai laidies prom . Smiltene nebija izņēmums, sievieši tur aktīvi, pat ļoti :P
talavietis:neesmu svinējis, ne toreiz, ne arī tagad. Tie nav svētki manā sirdī, bet ir kaut kas cits- tā ir diena, kura man atgādina, ka esmu 2 gadus dienējis, kā vairums tā laika puišu. Pirmajā iesaukumā mani nepaņēma, otrā uz skolas rēķina atkritu, bet pēc gada tāpat nācās doties služīt. Vienaudži jau bija gadu nolauzuši, bet es tikai iesaucos... nedaudz stulbi, bet ko darīsi.
... sveiciens visiem, kuri dienējuši!
Jāpajautā smilteniešiem, ko tai laikā darīji?- vai piedalījies, vai laidies prom . Smiltene nebija izņēmums, sievieši tur aktīvi, pat ļoti :P
-------------- atvainojos par ne visai labu atmiņu, bet kaut kā neatceros es 23. februāra svētkus. Kaut kad laikam kādu tulpi un buču esmu dabūjis gan, bet vai to par svinēšanu varētu saukt, nezinu.
Haiduks:
-------------- atvainojos par ne visai labu atmiņu, bet kaut kā neatceros es 23. februāra svētkus. Kaut kad laikam kādu tulpi un buču esmu dabūjis gan, bet vai to par svinēšanu varētu saukt, nezinu.
Nu re, atklāji savu skopo seju- tu dabuji būču un tulpi, bet galdu uzklāt neatceries ... Labi nevelšu tālāk akmeni ...
Eltons:Vo, vo, to jau jūs gribētu gan, aizmirst un reizē jūsu nožēlojamos klusējošos (Haiduka gadījumā aktīvos) mietpisoniskos atbalstus padomijas iekārtai... ka tikai kāds jums par to neatgādinātu... da lai jums tiek, dzīvojat veseli! Priekā svinētājiem! Žēl tikai valentīnu un helovīnu paaudzi, ja nebūs kas vēsturi atgādina...
Vai kas mainās, kad tev atgādina Latvijas brūno vēsturi... tās zvērības tu neredzi, jo tev kā bullim asinis acis sarietējušas uz vienu punktu... bet mūsu vēsture naf tikai viens punkts... starp citu mani mīļie mani šodien apsveica :P, ot tā Elton... un tikai nestāsti, ka tevi neviens neapsveica, un ka tev nebija patīkami. Kaut vienreiz nemelo (flower)
Nu, nu, komuņaka! Kādu "brūno" vēsturi??? Cik ar leģionāriem, gan Latvijas laika paaudzi runāts par tiem laikiem: NEVIENS LATVIETIS NEKAD NAV NAIDU TURĒJIS PRET ŽĪDIEM!!! To krievu propoganda izdomāja, ka latvieši žīdus šāvuši! Jelgavas "judenfrei" jūsu, sarkano provokatoru banda noorganizēja pārkrāsojoties par kārklunacionālsociālistiem. Jūsu, sarkanās kononova bandas, pārģērbušās par latviešu leģionāriem, Baltkrievijas sādžas dedzināja... žīdu noslepkavoto Cukuru jūs, tā vietā lai godinātu Latvijas lepnumu (to pašu žīdu glābēju no hitleriešu nāvesnometnēm), turpināt nomelnošanas kampaņu... lai šodien, vēstures noliegšanas un AIZMIRŠANAS mēģinājumu stadijā te turpinātu tā laika propogandu... nožēlojami... Protams, Tevi apsveica kādi zombiji, man prieks par Tevi, lai jau tiek... tikai nemēģini to visu eksponēt uz pārējiem...
talavietis:
Nu re, atklāji savu skopo seju- tu dabuji būču un tulpi, bet galdu uzklāt neatceries ... Labi nevelšu tālāk akmeni ...
Nu, nu, komuņaka! Kādu "brūno" vēsturi??? Cik ar leģionāriem, gan Latvijas laika paaudzi runāts par tiem laikiem: NEVIENS LATVIETIS NEKAD NAV NAIDU TURĒJIS PRET ŽĪDIEM!!! To krievu propoganda izdomāja, ka latvieši žīdus šāvuši! Jelgavas "judenfrei" jūsu, sarkano provokatoru banda noorganizēja pārkrāsojoties par kārklunacionālsociālistiem. Jūsu, sarkanās kononova bandas, pārģērbušās par latviešu leģionāriem, Baltkrievijas sādžas dedzināja... žīdu noslepkavoto Cukuru jūs, tā vietā lai godinātu Latvijas lepnumu (to pašu žīdu glābēju no hitleriešu nāvesnometnēm), turpināt nomelnošanas kampaņu... lai šodien, vēstures noliegšanas un AIZMIRŠANAS mēģinājumu stadijā te turpinātu tā laika propogandu... nožēlojami... Protams, Tevi apsveica kādi zombiji, man prieks par Tevi, lai jau tiek... tikai nemēģini to visu eksponēt uz pārējiem...
Ej nu pakakāt Ko tu ziņi no mūsu vēstures? Netēlo gaišreģi. Man nekas naf jārunā no propogandas... vectēvs 10 gadi Kolimā, tēvam 4ri brāļi dažādās pusēs frontē, tēvs vacu laika veselības dēļ netika iesaukts, bija mežsargs, tikās ar abām pusēm mežā, darbā pamatā tusējos ar vācu armijā dienējušajiem... man viss ko rakstu ir tiešie cilvēku stāsti, nevis kā tev - tikai propoganda vienpusēja. Un no pieredzes, uz šodienu šadi ne'mas, kam papīri čekas maisos, vai tiek no specdienestiem algoti... nu ir arī psihie, bet ar tevi esmu ticies, tu neesi nepieskaitāmais ... tātad paliek tie divi varianti
F-foto, es neredzu ne mazāko iespēju atzīt PSRS svētkus, ja šī valsts neatzina vai centās pilnībā izskaust Latvijas svētkus, pat it kā nevainīgos Jāņus, kad pa valsts radio neatskanēja NEVIENA līgodziesma. Nebūtu īsti precīzi teikt, ka noliegt PSRS ir mūsdienīgi. Tā pastāvēja, tāpēc to nevar noliegt, bet man NEKAD nav bijusi sajūta, ka tā ir MANA valsts, tāpēc, pieskaņojoties Tavai terminoloģijai, var teikt, ka esmu to noliedzis visu savu apzinīgo mūžu. Bet par diskusijām šis topiks lieku reizi apliecina, ka politika, tāpat kā ticība, varbūt arī gaume, ir pašas nepateicīgākās tēmas, un ne tāpēc, ka kāda no pusēm nemācētu domāt vai skaitīt, bet gan tāpēc, ka katrai pusei ir savi pamatpostulāti. Un tie ir iestrādāti apziņā daudz agrāk un tāpēc dziļāk, to izmainīšanai vajadzīgi gadi. Man nav īpašu atmiņu par tā saucamo "Vīriešu dienu", bet par tai "simetrisko" 8.martu gan. Pamatskolā darbmācībā bija jāgatavo mātēm dāvanas. Es arī uztaisīju un riskēju pasniegt. Māte nežēlīgi apvainojās, nolasīja pamatīgu "morāli", ka neko no dzīves nesaprotot. Tā nu turpmākos gadus turpināju taisīt dāvanas (atzīmes ta jāpelna!) un paklusām izmetu. Tāpēc ar prātu es saprotu, ka cilvēki ar citu bērnības vai jaunības pieredzi domā savādāk un galu šai diskusijai neredzu. Tomēr tādas jūtas kā draudzība, mīlestība un cieņa ir abpusējas, un ja kāds noniecina manu valsti un manus svētkus, tad mana attieksme ir precīzi tāda pati.
P.S. Mīlestība tomēr ir izņēmums - ja viens mīl, bet otrs nē, tad to sauc par nelaimīgu mīlestību!
f-foto: Un skaidrot to var arī tā - apsveicot vīriešus 23. februārī, ir cerības saņemt uzmanību 8. martā, jo šiem svētkiem vēsturiskā nostaļģija ir kopīga, tie rotē uz vienas ass.
Vienkārši sakot - nopirkt porciju uzmanības bartera ceļā. Un kā ir "mīlestības caurstrāvotiem" u.t.t. svētkiem, ja pats tajā atzīsti tikai abpusēji izdevīgu darījumu?
f-foto: Un skaidrot to var arī tā - apsveicot vīriešus 23. februārī, ir cerības saņemt uzmanību 8. martā, jo šiem svētkiem vēsturiskā nostaļģija ir kopīga, tie rotē uz vienas ass.
Vienkārši sakot - nopirkt porciju uzmanības bartera ceļā. Un kā ir "mīlestības caurstrāvotiem" u.t.t. svētkiem, ja pats tajā atzīsti tikai abpusēji izdevīgu darījumu?
Smieklīgi Tavi vērtējumi, Haiduk, jei bogu! Un samaitāta fantāzija (vai kas cits izklaides mērķis)... saki, ka balsties uz "tiešajiem" stāstiem bet vārdus raisi kā no 39.gada Maskavas poļitizdata "Posobije molodogo poļitruka"... spriedelējumi aizdomīgi bieži rezonē uz "čekas maisiem", "specdienestiem"... tad jautājums: vai pārāk lielu nastu nemēģini sev uzvelt plecos uz savu galvu? Neticu, ka partija vēl jums uzdevusi cīnīties līdz pēdējam elpas vilcienam... Jēga ta kāda???
Tu tieshaam ne tikai izliecies, bet arii esi tups cilveeks. pat pus meenesis nepagaaja peec Latvijas otrreizeejaas okupaacijas, kad Liepaajaa nodibinaajaas pirmaas ''speciaalaas'' latvieshu policijas vieniibas. Cukurs glaaba zjiidus? jaa protams! un Salaspils nometne, kur ziemaa ieslodziitajiem pie griidas mati sala klaat patiesiibaa bija pastaigu laukums. kur Kononovs dabuja latvieshu diviiziju SS formas? vai Tu zini kaapeec vispaar atljaava veidot latvieshu legjionu no zemcilveekiem?
p.s. Tu tik daudzas reizes te jau esi aplauzts par shiem tematiem. tieshaam nepietiek muljkji teelot?
GunarsII:F-foto, es neredzu ne mazāko iespēju atzīt PSRS svētkus, ja šī valsts neatzina vai centās pilnībā izskaust Latvijas svētkus, pat it kā nevainīgos Jāņus, kad pa valsts radio neatskanēja NEVIENA līgodziesma. Nebūtu īsti precīzi teikt, ka noliegt PSRS ir mūsdienīgi. Tā pastāvēja, tāpēc to nevar noliegt, bet man NEKAD nav bijusi sajūta, ka tā ir MANA valsts, tāpēc, pieskaņojoties Tavai terminoloģijai, var teikt, ka esmu to noliedzis visu savu apzinīgo mūžu. Bet par diskusijām šis topiks lieku reizi apliecina, ka politika, tāpat kā ticība, varbūt arī gaume, ir pašas nepateicīgākās tēmas, un ne tāpēc, ka kāda no pusēm nemācētu domāt vai skaitīt, bet gan tāpēc, ka katrai pusei ir savi pamatpostulāti. Un tie ir iestrādāti apziņā daudz agrāk un tāpēc dziļāk, to izmainīšanai vajadzīgi gadi. Man nav īpašu atmiņu par tā saucamo "Vīriešu dienu", bet par tai "simetrisko" 8.martu gan. Pamatskolā darbmācībā bija jāgatavo mātēm dāvanas. Es arī uztaisīju un riskēju pasniegt. Māte nežēlīgi apvainojās, nolasīja pamatīgu "morāli", ka neko no dzīves nesaprotot. Tā nu turpmākos gadus turpināju taisīt dāvanas (atzīmes ta jāpelna!) un paklusām izmetu. Tāpēc ar prātu es saprotu, ka cilvēki ar citu bērnības vai jaunības pieredzi domā savādāk un galu šai diskusijai neredzu. Tomēr tādas jūtas kā draudzība, mīlestība un cieņa ir abpusējas, un ja kāds noniecina manu valsti un manus svētkus, tad mana attieksme ir precīzi tāda pati.
P.S. Mīlestība tomēr ir izņēmums - ja viens mīl, bet otrs nē, tad to sauc par nelaimīgu mīlestību!
Nelasu garo penteri... par Jāņiem liec mieru PSRS, bet lamā vietējo kangaru, kurš tēmēja uz Maskavu un te sūdus taisīja... Krieviem tieši bija modē pacelt nacionālo... ar ša'du lozungu daudzas augstskolas atvētās mūšejiem, ja vien mācēji to valodu
(par Līgo svētkiem... biju tāds puika, kad bija tas gads, kad neļāva dedzināt ugunskurus, tāpat šur tur pakalnos tie iedegās, tikai cilvēkus pie tiem nenoķēra. Izteikti tas bija 2 gadi )
Gončar, mācies vēsturi un neblamējies tik dikti tēlodams muļķīti! Pēc šādas lekšanās sapratu, ka tomēr no Tantes pa muti neesi atrāvies, jo nomīzi tikties, ko?
Eltons:Gončar, mācies vēsturi un neblamējies! Pēc šādas lekšanās sapratu, ka tomēr no Tantes pa muti neesi atrāvies, jo nomīzi tikties, ko?
kaadu veesturi? Tava veesture ir viens liels izfantazeejums bezjebkaadas logjikas un faktu esamiibas. --- labi, ja gribi taa viltiigi pamainiit sho chatinju uz sev izdeviigaaku poziiciju, labi! bet shii poziicija Tev arii nepatiks ar tanti ir taa - taakaa esmu slims, tad muusu tikshanaas ir mazliet paarelta. un pa purnu tur neviens nevienam nesitiis.
Eltons:Gončar, mācies vēsturi un neblamējies tik dikti tēlodams muļķīti! Pēc šādas lekšanās sapratu, ka tomēr no Tantes pa muti neesi atrāvies, jo nomīzi tikties, ko?
Vēsturi, vēsturi! Ja Haiduks, piemēram, zin, bet vņam liedz to atzīt kaut kāda slimīga partijas sajūta, un dogmātiskais Pasaules uzskats caur savu piederību iedomātai proletariāta Vispasaules valdīšanas piederībai, tad Tev nav ne zināšanu, ne saprašanas ko ar to darīt, tikai primitīva lekšanās, no kuras nekādi nevari tikt vaļā aiz tā paša iedomātā sava puiciskā lepnuma...
"Trakam jābūt mācīties Eltona sastādīto vēsturi"
Trakam jābūt, mēģinot to sagrozīt (pieturēties pie padomijas propogandas izdomātās).
Vēsturi, vēsturi! Ja Haiduks, piemēram, zin, bet vņam liedz to atzīt kaut kāda slimīga partijas sajūta, un dogmātiskais Pasaules uzskats caur savu piederību iedomātai proletariāta Vispasaules valdīšanas piederībai, tad Tev nav ne zināšanu, ne saprašanas ko ar to darīt, tikai primitīva lekšanās, no kuras nekādi nevari tikt vaļā aiz tā paša iedomātā sava puiciskā lepnuma...
"Trakam jābūt mācīties Eltona sastādīto vēsturi"
Trakam jābūt, mēģinot to sagrozīt (pieturēties pie padomijas propogandas izdomātās).
Jā, Elton, es zinu vēsturi... pat ar Arāja bandas cilvēku esmu ticies :P... bet tu tikai kakā, un kakā. Jaf reizi tev uzdevu jautājumu- pastāsti par lietuvas - latvijas karu, iznākumu, kas ko ieguva ... klusums bija. Googlē pameklē, varbūt izlocīsies :P Neredzu nekādu godu lielīties ar to, ka dienējis svešas valsts karaspēka, un tā rindās slaktējis cilvēkus. Jā, to veica piespiedu kārtā, tad arī kapos piemini kritušos, nevis pa Rīgu gājienos blandīties. Tas attiecas gan uz sarkanajiem, gan uz brūnajiem.
Eltons 23.02.13 22:20: "...Vo, vo, to jau jūs gribētu gan, aizmirst un reizē jūsu nožēlojamos klusējošos (Haiduka gadījumā aktīvos) mietpisoniskos atbalstus padomijas iekārtai... ka tikai kāds jums par to neatgādinātu... da lai jums tiek, dzīvojat veseli! Priekā svinētājiem!... quote]"
Ja palasa šo gana patētisko frāzi, gandrīz vai jādomā, ka autors padomijas laikus pavadījis kaučkādās varonīgajās mežabrāļu cīņās, nevis tāpat, kā visi pārējie "mietpilsoņi" , pacietīgi stāvējis rindās pēc aldziņas (desas, šņabja, džinsiem) utt utml...
Nē- viņš arī tur varonīgi cīnījās pret okupantiem- turēja galifē bikšu kabatā pigu, klusiņām lamāja staršinu un zampoļitu latvju lamuvārdiem un ar krītu uz sienām dienesta telpās zīmēja pretpadomju aģitācijas plakātus, maskētus ar Lenona feisu...
Ļoti vienkārši, kad divi cilvēki saprot, ka savstarpējās jūtās ir nonākuši līdz tam, ka gatavi sex, arī es līdz tam nonācu. Bet kādā sakarībā ar iepriekš teikto bija šis tavs jautājums?
Eltons:Gončar, mācies vēsturi un neblamējies tik dikti tēlodams muļķīti! Pēc šādas lekšanās sapratu, ka tomēr no Tantes pa muti neesi atrāvies, jo nomīzi tikties, ko?
Trakam jābūt mācīties Eltona sastādīto vēsturi
ko Eltons saka par K. Ulmani un apveersumu? vispaar interesantu faktu palasiiju, taakaa Vadonis Peerkonkrustieshu organizaacijaa saredzeeja reaalu apdraudeejumu Balozja-Ulmanja roku laiziishanas rezjiimam, tad shams bez liekas domaashanas aktiivaakos sastumdiija cietumos. pareizaak sakot iisti cietumi jau tie nemaz nebija, driizaak tas atgaadinaaja verdziibu: proti politiskos disidentus un tamliidziigus tipaazjus gluzji vienkaarshi aizdzina pierobezjaa graavjus rakt un celjus buuveet. shaadi taa idille vareetu turpinaaties ilgi, ja neienaaktu sarkanaa armija. taakaa Ulmanis uz Peerkonkrusta organizaaciju naidu bija patureejis laikam jau uz visu muuzju, tad chekistiem vinjsh iipashi atgaadinaaja, ka luuk fashistiskie peerkonkrustieshi tomeer ir ljoti biistami un labaak vinjus neatbriivot. rezultaataa tad, kad 1940-41 gadaa visus politieslodziitos atbriivoja, peerkonkrustieshus no Latvijas cietumiem paarsvieda uz padomju nometneem. Ulmanim shii dibenlaiziitaaja reputaacija beidzaas likumsakariigi: kirdik. Balodis (kursh tomeer 30-o gadu beigaas mazliet norobezjojaas no K. Ulmanja politikas) speeja iedziivoties jaunajos apstaakljos un nodziivot diezgan garu dziivi. p.s. par Latvieshu diviiziju Maskavas-Demjanskas-Kurzemes kaujaas var smuki izlasiit V. Kacenas graamataa ''Kaajaamgaajeejs karaa'', kur ir arii piemineetas sociaalistu, sociaaldemokraatu, marksistu attieciibas ar Latvijas varu peec apveersuma. varbuut taadiem nacionaalajiem romantikjiem kaa Eltons, kursh ar savas tautas veesturi ir sliktaas attieciibaas, kautko arii sapratiis. citaadi nodziivojis jau krietnu laiku, bet tikuntaa nebumbum.