nu nez.. lai cik labs monitors portatīvajam, tādā apstrādāt bildes manuprāt ir nenopietni.. dēļ ekrāna lieluma.. Protams, ja apstrāde ir primitīva, tad vienalga..
cik esmu apstrādājis (dažādi, sākot no dell, accer, macbook), labākie rezultāti ar to pašu vienkāršāko stacionāro samzung monitōru. Tagad apsveru iespēju, lai daudzmaz iekļautos pieņemamās budžeta robežās - laptops+nopietnāks ārējais monitors - manuprāt veiksmīgs risinājums. Bildes kkur pa ceļam jau arī var mēģināt apstrādāt, bet vislabāk to darīt mājās...
drošvien esmu vecmodīgs, bet man tomēr liekas, ka portatīvais ir domāts mobilām darbībām, apkārt vazāšanai utml.. Normālai bilžu apstrādei vajag normālu galda kompi.. Offtopiks, protams..
Vajag meklēt laptopus ar monitoriem, kuriem ir e-IPS vai IPS matrica un maksimāli liels skata lenķis. Droši zinu tikai, ka Āboļiem viņus liek. Un neredzu iemeslu kapēc uz 17 collu macbook pro nevarētu normāli apstrādāt bildes.
Pinus:drošvien esmu vecmodīgs, bet man tomēr liekas, ka portatīvais ir domāts mobilām darbībām, apkārt vazāšanai utml.. Normālai bilžu apstrādei vajag normālu galda kompi.. Offtopiks, protams..
Tagad portatīvos masveidā izmanto, galvenokārt vietas ekonomijas dēļ.. Pa manam laptops ir ērts, vietas maz aizņem, bet nopietnām darbībām tik un tā vajag kārtīgu moni, klavieri un peli.
jau vairāk kā 3 gadus apstrādāju uz portatīviem. Dell ar true color displeju, tad HP ar LED, Medion, Sony. Bet šķiet, Medion ar 17 collu displeju labākais no šiem. Tā kā neesmu profs, tad man nedaudz pofig, skatos sākumā jebkuru laptopu, kā šams attēlo tuvu pie 255. Citādi, portatīvais ir par gausu, lai pilnībā sāktu strādāt ar bildēm, jeb stipri par dārgu, ja grib īsti krutu.
izdarīt jau var viskautko.. arī ar telefonu varētu bildes apstrādāt ja labi pacenšas.. Bet vienalga, ērtāk ir kautko tādu darīt uz kāda 24 collu ģīmja nekā 17.. Un vieta zem galda pašam kompim pietiek.. Protams, jaunie portatīvie ir gana jaudīgi utt.. bet vienalga lai normāli strādātu, ērtāk tam spraust klāt īstu peli un kārtīgu klavieri.. gala rezultātā taspats kas galda kompis vien sanāk, tikai drusku mazāks.. Protams, viss atkarīgs no situācijas.. ja dzīvo mūžīgā kustībā, tad tikai portatīvais vien der..
Jā, jā, zinu, ka ārējais monitors ir labāks, zinu, ka galda kompis labāks utt. BET..... savu galda kompi ar 24" monitoru nevaru iemest somā un aizbraukt kur vajag. Starpcitu, klaviere portatīvajiem ir gana ērta un peli var ielikt kabatā. Vislielākie sū** sākās ar monitoriem nevis videokartēm, mans vecais Acmebook pat velk 16bit tiff failus utt. Ja krāsas vēl rāda daudz maz ok, tad kā ar kontrasta diapazonu? Par MAC būtu tā kā skaidrs, bet šobrīd nav vēlme tik daudz naudas izdot Kā ar cieiem, kādi konkrēti modeļi?
Te jav jautājums kāds budžets tjapļapam ir iespējams . Viduvēji sanāk ap 500ls lai normāli var strādāt 15-17", videokartei nav lielas nozīmes, jo ja būs no dargajām tad cena var izaugt dubultā. Pietiek ka uztur OpenGL un vis.
Dell precision M6700 17nieks ir pieejams ar IPS matricu. Pie mums gan cena ir ļoti nedraudzīga. Ja ir kāds kurš var no USA atvest, tad tas cipars, manā skatījumā, jau ir daudz maz draudzīgs.
Ivars_P:Dell precision M6700 17nieks ir pieejams ar IPS matricu. Pie mums gan cena ir ļoti nedraudzīga. Ja ir kāds kurš var no USA atvest, tad tas cipars, manā skatījumā, jau ir daudz maz draudzīgs.
Tas gan, cena tā pat kā MACam...
chukmasoff_f:Te jav jautājums kāds budžets tjapļapam ir iespējams . Viduvēji sanāk ap 500ls lai normāli var strādāt 15-17", videokartei nav lielas nozīmes, jo ja būs no dargajām tad cena var izaugt dubultā. Pietiek ka uztur OpenGL un vis.
Nu tā, līdz 800Ls gribētos, jo primārais jau tomēr glalda kompis. RAMu jau var piespraust pats klāt, ja nenāk uzreiz tik daudz cik vajag, galvenais, lai monitors jēdzīgs un procis labs.
Ivars_P:Dell precision M6700 17nieks ir pieejams ar IPS matricu. Pie mums gan cena ir ļoti nedraudzīga. Ja ir kāds kurš var no USA atvest, tad tas cipars, manā skatījumā, jau ir daudz maz draudzīgs.
Nav tik traki , esmu manijis piedavajumus par ~1000Ls jeb 1400 Eur
Tas būs par bāzes modeli, kurā nav IPS matrica. Ja grib tādu normālu kasti salasīt tad lēti nebūs. Te interesenti var paspēlētie configure.us.dell.com... Un jārēķinās, ka viņš ir smags. Par portatīvu viņu nu nekādi nenosauksi
Hp ELiteBook 8540w - instrukcijā rakstīts, ka paredzēts arī fotogrāfiju skatīšanai/apstrādei .... man sanāk tas pats, kas izdrukājot ..... BET uz lielā monitora ir cita lieta.. ilgi cīnījos ar savu otro ES, kamēr pieradināju sevi pie domas, ka arī uz si laptopa varu pastrādāt bildes ....
dansiga:Tas būs par bāzes modeli, kurā nav IPS matrica. Ja grib tādu normālu kasti salasīt tad lēti nebūs. Te interesenti var paspēlētie configure.us.dell.com... Un jārēķinās, ka viņš ir smags. Par portatīvu viņu nu nekādi nenosauksi
a vot nu nafigam ir vajadzīgs kompis ar i7 un NVIDIA® Quadro® K3000M @ 2gb BILŽU APSTRĀDEI... idiotisms sūrā apstrāde vai megapixeļi ?
Tas būs par bāzes modeli, kurā nav IPS matrica. Ja grib tādu normālu kasti salasīt tad lēti nebūs. Te interesenti var paspēlētie configure.us.dell.com... Un jārēķinās, ka viņš ir smags. Par portatīvu viņu nu nekādi nenosauksi
Ja iespējams , parasti jau visādi Eiropas sevišķi Austrumeiropas Dīleri piegādā visādu snjagu , mēs ar parasti USA un tika DELL Visa tehnika Dell no USA , portatīvie ari stacionārie Pa 8 gadiem viens baroklis nodedzis stacionārajam no Latvenergo "Jocinjiem"
dansiga:Tas būs par bāzes modeli, kurā nav IPS matrica. Ja grib tādu normālu kasti salasīt tad lēti nebūs. Te interesenti var paspēlētie configure.us.dell.com... Un jārēķinās, ka viņš ir smags. Par portatīvu viņu nu nekādi nenosauksi
a vot nu nafigam ir vajadzīgs kompis ar i7 un NVIDIA® Quadro® K3000M @ 2gb BILŽU APSTRĀDEI... idiotisms sūrā apstrāde vai megapixeļi ?
Tad, kad cienītais ņemsies gar kādu 120x90cm 300 dpi bildīti, tad šis viss būs stipri no svara. Bieži jau, protams negadās, bet gadās...
dansss:
Tad, kad cienītais ņemsies gar kādu 120x90cm 300 dpi bildīti, tad šis viss būs stipri no svara. Bieži jau, protams negadās, bet gadās...
Nu un kāpēc cienītajam būtu jāņemās gar šādu bildīti? 1. kāpēc tas fotogrāfam būtu jādara vispār? 2. jaļoti gribās, vai tad nevar interpolēt PĒC apstrādes? 3. kāpēc obligāti vajag, lai drukātavā piemin durikus fotogrāfus un pārtaisa uz 150dpi?
Priekš tā lai darbinātu pamatā progammu AutoCad Civil 3D ;-ppppp
Nu un kāpēc cienītajam būtu jāņemās gar šādu bildīti? 1. kāpēc tas fotogrāfam būtu jādara vispār? 2. jaļoti gribās, vai tad nevar interpolēt PĒC apstrādes? 3. kāpēc obligāti vajag, lai drukātavā piemin durikus fotogrāfus un pārtaisa uz 150dpi?
imgfoto:
4. kãpéc fotogrãfam vispãr kompis?
ir vēl kāda iespēja apsaktīt/apstrādāt digitālas fotogrāfijas!!!?!??!
imgfoto:
4. kãpéc fotogrãfam vispãr kompis?
ne nu es nezinu, noder jau dazhreiz... tikai kāpēc ljaudis papriekshu izstaipa bildi, apstrādā uz 15 slaanjiem un pēc tam pērk neadekvāti krutu kompī shopam man vienalga nav skaidrs...