dansiga: vai zini kādā dpi tiek saglabāta bilde, ka raksta save for web"!?!?!?!?!?!?!?
TO jebkurš var paskatīties jebkurā puslidz profesionala SOFTA , taču man tas nav JAZIN , man nam velmes parspet "Gudrībā" profesionala ražošanas softa IZSTAROTĀJUS Pie iestatījuma parametriem Photography viss tiek optimizēts uz FOTOGRĀFU un parametriem kas nepieciešami OPTIMALAM rezulatatam Redz man paziņa bija nelaiķa Andris Šmits , grāmatas par Lightroom autors , tieši tāpec man nenak ne prata telot "Digitak Guru" bet gan izmantot STANDARTA programmas iestadijumus un krāsu telpas: JA man buss daudz briva laika es ar VARBUT to isisnasju "Ciparus cakarejot" tacju par cik mans softs maksa 1000+ Ls es izmantoju VINJA IESPEJAS un nespringstu par KAUTKO kur man nav jalien
dari tā, bet nemāci man muļķības! Es arī atceros tikai tik daudz, cik man IR jāzina ..... bet nu glupas runas spēju atšķirt ....
Lunis:
TO jebkurš var paskatīties jebkurā puslidz profesionala SOFTA , taču man tas nav JAZIN , man nam velmes parspet "Gudrībā" profesionala ražošanas softa IZSTAROTĀJUS Pie iestatījuma parametriem Photography viss tiek optimizēts uz FOTOGRĀFU un parametriem kas nepieciešami OPTIMALAM rezulatatam Redz man paziņa bija nelaiķa Andris Šmits , grāmatas par Lightroom autors , tieši tāpec man nenak ne prata telot "Digitak Guru" bet gan izmantot STANDARTA programmas iestadijumus un krāsu telpas: JA man buss daudz briva laika es ar VARBUT to isisnasju "Ciparus cakarejot" tacju par cik mans softs maksa 1000+ Ls es izmantoju VINJA IESPEJAS un nespringstu par KAUTKO kur man nav jalien
dari tā, bet nemāci man muļķības! Es arī atceros tikai tik daudz, cik man IR jāzina ..... bet nu glupas runas spēju atšķirt ....
Pēc KĀ, to var atšķirt? Tev dzirde muzikālā, vai kā?
Bildes:es domāju, ka pirmais pretjautājums ir - cik daudz un cik lielas bildes un kādiem tālākiem mērķiem. ir tak milzīga šķirba vai regulāri apstrādā simtiem kāzu bilžu vai reizi 3 mēnešos baksti vienu bildi priekš A4 izdrukas... imho
Kāzas nefočēju, parasti vajag sagremot milzīgus panaromāmas palagus, un labi, lai vispār to var izdarīt. Priekš ofsetiem bildes netaisu, nav aktuāli. Šobrīd laikam vairums iesaka DELL...
Bildes:es domāju, ka pirmais pretjautājums ir - cik daudz un cik lielas bildes un kādiem tālākiem mērķiem. ir tak milzīga šķirba vai regulāri apstrādā simtiem kāzu bilžu vai reizi 3 mēnešos baksti vienu bildi priekš A4 izdrukas... imho
Kāzas nefočēju, parasti vajag sagremot milzīgus panaromāmas palagus, un labi, lai vispār to var izdarīt. Priekš ofsetiem bildes netaisu, nav aktuāli. Šobrīd laikam vairums iesaka DELL...
Elmarss: Dīvaini, kāpēc tad portatīvais??? Teltī dzīvo?
Teltī nē, bet nevar paņemt līdzi visu savu iedzīvi ar mājas PC, 24" monitoru, skaneri ērto krēslu utt Būtu labi, ja varētu apstrādāt bildes, jo uz tagadējā laptopa neko īsti izdarīt nevar, kontrasti un toņu pārejas īsti labi neredzu.
Elmarss: Dīvaini, kāpēc tad portatīvais??? Teltī dzīvo?
Teltī nē, bet nevar paņemt līdzi visu savu iedzīvi ar mājas PC, 24" monitoru, skaneri ērto krēslu utt Būtu labi, ja varētu apstrādāt bildes, jo uz tagadējā laptopa neko īsti izdarīt nevar, kontrasti un toņu pārejas īsti labi neredzu.
Apstrādāt "milzīgus panorāmas palagus" uz vietas, salīdzinot rezultātu ar natūru.... Vot TAS ir stils.
uzreiz nāk prātā skats kā cilvēks uz saubīga makšķernieku krēsla, vārot kafiju uz gāzes prīmusa, kurbulē kājminamo ģeņģeri no kura baro krutāko dell laptopu un jūras krastā apstrādā saulrieta bildes...
Šobrīd laikam vairums iesaka DELL...
Ļoti dulls gala secinājums! ;-) Nav svarīgs brends, svarīgi ir IPS matrica un daudz ekrāna punktu pa garāko malu.
Ļoti dulls gala secinājums! ;-) Nav svarīgs brends, svarīgi ir IPS matrica un daudz ekrāna punktu pa garāko malu.
Mja, tad vajadzētu slinkumu nozūmēt un pagooglet par tematu, atrastos kaut šis: forums.anandtech.com... Bet labāk un demokrātiskāk ir socioloģisko aptauju taisīt.
mans Medion ar 17 collu ekrānu, kurbulējot wifi, paralēli vēl kaut ko darot, piemēram skatoties filmas, velk 6,5 h . Es neticu savām acīm. Tajā pašā laikā Sony izvelk to pašu tikai 2,5h. Starp citu- Medion ir ar IPS displeju un cena ļoti pat pievilcīga! Jaunākiem Medion notbookiem jau baterija izvelk līdz 8h un cietais 1 TB.
Bet Barselonā mobilo messē nav tā arī piestādīts nevines smartfons, kurš turētu ilgāk par vienu dienu. Teica, viens esot, kurš turot 1,5 dienu, bet jēgas tāpat maz, ja nākošā dienā pusdienlaikā jāmeklē lādētājs.
Gan jau tas kads Asus vai Dells , cik atceros Medion ir lielveikalu ķēdes ALDI Elektronikas tirdzniecības marka A nē , Friči saka ka portatīvo galā tas Lenovo ražojumi esot.
Gan jau tas kads Asus vai Dells , cik atceros Medion ir lielveikalu ķēdes ALDI Elektronikas tirdzniecības marka A nē , Friči saka ka portatīvo galā tas Lenovo ražojumi esot.
--------------- Grūti pateikt, esmu rūpnīcai garām braucis, bet konkrēti neko vedis neesmu. Kas zin, kas komponentes piegādā. Katrā ziņā turpat jau vien smeļ kur visi citi. Atkarīgs tikai ko sabāž konkrētā dzelzī. Ar Aldi tur tā vēsture tāda, ka caur Aldi viņi sevi pieteica tirgū. Tāpat kā savā laikā Real sāka tirgot classitronic elektroniku. Sākumā baigi lēti un nedaudz šaubīgi kā pircējam šķiet, bet kvalitāte lieliska.
Ar dārgā gala Dell ir viena problēma. Ja kaut kas pa nopietno salūzt, teiksim video karte, matrica, mātes dēlis, tad jārēķinās, ka servisā kaste var pavadīt no 2 nedēļām līdz 2 mēnešiem.
Ivars_P:Ar dārgā gala Dell ir viena problēma. Ja kaut kas pa nopietno salūzt, teiksim video karte, matrica, mātes dēlis, tad jārēķinās, ka servisā kaste var pavadīt no 2 nedēļām līdz 2 mēnešiem.
Domā citiem portatīvajiem remonts notiek "neatejot no kases"???? Optimists.
Ivars_P:Ar dārgā gala Dell ir viena problēma. Ja kaut kas pa nopietno salūzt, teiksim video karte, matrica, mātes dēlis, tad jārēķinās, ka servisā kaste var pavadīt no 2 nedēļām līdz 2 mēnešiem.
Man ir viens Dell 17 coligais portativas ar gļučijošu ATI Mobility Radeon X300 videokarti , norakstījām darbā dēļ tā , IET kamēr iet tad neiet , tad atkal iet Sīkie spēles spele uz vinja . Es pat nevaru iedomaties cik tads remonts makstu , gan jau izdevigak buss pagaidīt nākamo nokarstamo bez glukiem
Video remonts maksās virs 100ls. Bet nav garantēts, ka pie vainas nav mātes plate. Parasti, kā rāda mana pieredze, ja video beidzas nost, tad vainīga ir mātes plate un tā arī ir jāmaina. Ja nav garantijas, tad labāk pirkt jaunu
Domā citiem portatīvajiem remonts notiek "neatejot no kases"???? Optimists.
Protams ka nenotiek neatejot no kases, bet servisa centra spečuki ir kvalificētāki un problēmas atrod uzreiz, nevis tikai 3 reizē. Vismaz IBM, HP servisi strādā krietni ātrāk un kvalitatīvāk. PAr citiem nezinu, nelietoju citu brendu portatīvos.
Mja, tad vajadzētu slinkumu nozūmēt un pagooglet par tematu, atrastos kaut šis: forums.anandtech.com... Bet labāk un demokrātiskāk ir socioloģisko aptauju taisīt.
Tak pirmajā lapā iedevu linku uz Asus Zenbook, kurš ir ar IPS matricu, plāns, ar pašu jaunāko proci (ātrs, nekarstošs un elektroresursus neēdošs) un ekrāna punktu skaits ir tāds pats kā normāliem visiem 26 collu ekrāniem. Attiecīgi turot to klēpī, kur deguns piebāzts tuvāk ekrānam - darba laukums arī būs tāds pats. Až pabrīņījos, ka visi turpina kaut kādu puteni nest par tēmu ko tur liek iekšā vai neliek iekšā Dells vai cits ķīnietis. Tas ir - par jautājumiem, kas nav neviena Latvijas foruma kompetencē.
Elmarss: Domā citiem portatīvajiem remonts notiek "neatejot no kases"???? Optimists.
Protams ka nenotiek neatejot no kases, bet servisa centra spečuki ir kvalificētāki un problēmas atrod uzreiz, nevis tikai 3 reizē. Vismaz IBM, HP servisi strādā krietni ātrāk un kvalitatīvāk. PAr citiem nezinu, nelietoju citu brendu portatīvos.
Nejau diagnostikā problēmas... Ja kāds čips nonīcis, jāgaida, kamēr atsūta... Tāpēc lielēkā remota laika daļa ir "gaidīšanassvētki".
Vienam otram tipiski ir pārgudri filozofēt dajebkurā beztēmā... Dators digitālajā fotogrāfijā, tāpat kā palielinātājs, vanniņas, pincetes utt analogajā, ir neatņemama un neizbēgama tehnoloģiskā procesa sastāvdaļa- darba instruments! Un darba instruments (savu iespēju robežās) jāizvēlas tāds, lai tas vismaz netraucētu realizēt radošās ieceres. Tikpat labi vari aiziet kādā mūziķu forumā un mēģināt šamējiem ieborēt, ka labas vijoles (klavieru, čella utt utml) izvēle ir motivēta, lai piesegtu spēlēšanas neprasmi...
Friidis:Vienam otram tipiski ir pārgudri filozofēt dajebkurā beztēmā... Dators digitālajā fotogrāfijā, tāpat kā palielinātājs, vanniņas, pincetes utt analogajā, ir neatņemama un neizbēgama tehnoloģiskā procesa sastāvdaļa- darba instruments! Un darba instruments (savu iespēju robežās) jāizvēlas tāds, lai tas vismaz netraucētu realizēt radošās ieceres. Tikpat labi vari aiziet kādā mūziķu forumā un mēģināt šamējiem ieborēt, ka labas vijoles (klavieru, čella utt utml) izvēle ir motivēta, lai piesegtu spēlēšanas neprasmi...
jā, bet ir drusku debīli - to, ko pirms gada varēja izcili un ātri paveikt ar i3 šodien vairs nevar, jo i3 ir vecs sūds... tā, pa lielām šaibām...
jā, bet ir drusku debīli - to, ko pirms gada varēja izcili un ātri paveikt ar i3 šodien vairs nevar, jo i3 ir vecs sūds... tā, pa lielām šaibām...
Te jau arī var būt vairāki varianti. Laikam populārākais- plātīzeri- vienkārši vajag pazīmēties- "krutta". Otrs - gadžetomāni- vajag jaunu grabulīti (es arī tāds esmu). Un, visdrīzāk, mazākā daļa ir tie, kam to tiešām vajag- nopietni profesionāļi ar lielu darba apjomu.
Bet tādi jau parasti mēdz strādāt, nevis pa forumiem vazāties...