Haiduks:
Ko visu laiku kluksti, kā perenīcas vista, konkrēti, esi vai neesi to darīji, ja esi, ar kādu progu, ja neesi, tad tiešām turi muti! Pretīgi paliek lasīt, visu laiku tik uz riņķi vien... Un tagad, konkrēti, kur un ko es nepareizi pateicu!!!
neiešu Tev, mūļķītim, skaidrot Tu tak gudrāks no tā nepaliksi...
ar baigo kaujas saucienu un plinte krūmos. Vai tev bija tik grūti pateikt, ka neesi to darījis, jo neesi tādu progu nopircis. Bet muld, tēlo gudru... tici, visi kas lasa tavu gudrību naf saskatījuši. Bet tas jaf ir foruma unikums. Nu es saprotu, dikti gribējās paspīdēt, bet nekā- par īsu prātiņs. Bet ar kādu azartu noliek superdatorspeciālistu veikumu, ot tas gan!
Nē , puisīt man naf slikta atmiņa- atgādināšu to tev. Cite Versatile: "Haiduk, davaj - es paņemšu 12mpix 4000x3000 pix bildi, resaizošu uz 4x3 pikseļiem - dabū man atpakaļ kaut 1 megapikseļa izšķirtspējā saprotamu, kas tajā bildē bija iekšā. Lai pārrēķina esošo."
Nu bet es tak dziļā pazemībā lūdzu parādīt man to superprogu spējas. kazi, jāskrien pirmdien pie šefa, prasīt budžetu. Toties tavs jautājums man, atbildot uz šo pstu, bija, manuprāt, 34o punktu pārkāpjošs.
Labi, netaisīsim bērnu par mērkaķi!!! Uzrakstiet, kādas ziniet fotografiju palielināsanas progas, spraudņus. Varbūt pa netu meklējot izlasīsiet aprakstu par tām, varbūt atradīsiet salidzinājumus starp tām, un visu beidzot, varbūt aizdomasieties...
Tas, ka var softiski palielināt bez *zāģa* jau nenozīmē kvalitāti - izšķirtspēju lēcām, ar šīm kamerām nepamērīsi - tāpat arī palielinot Haiduka portreju var izdarīt to *bez kubikiem*, bet ak vai - citplanētietis - skropstu nav, zobeļi vienā platē sakusuši - neesošas detaļas, mainot bildītes izmēru, nepiedzimst.
Ne jau kvalitāte zūd - kāda ir mazai bezcerīgai kartiņai - tāda arī paliek - a jaunais, lielākais, formāts jau *prasa* cita līmeņa kvalitāti kuru maza kartiņa nevar sniegt.
Pag, Māri, tu tagad raksti par variantu, kad mocījies ar PS, runa iet par (pie tam dārgākām progām par PS) ar kurām var palielināt (un vēlreiz uzsveru priekš osoba tupik) praktiski nezaudējot kvalitāti.
arī PS arī var *nezaudēt* - vienkāršāk gan ar Genuine Fractals vai ko līdzīgu, bet neko vairāk jau kā *datorgļukus no palielināšanas procesa* tās nenovērš - bildīte palielinās gludi, smuki, bet jaunas detaļas (kuras prasa šāds palielināts formāts) neparādās - kartiņa tāpat nebaudāma - jā pieejot tuvāk mēs neredzam *kubikus*, bet neredzam arī sejas detaļas, burtus nobildētā avīzē - ir gluds ķīselis - gumijas cepure ar bumbuli adītas vietā
Jā, no tavas puses ir bijuši vismaz 3 man personīgi adresēti jautājumi. No kuriem vismaz viens, manuprāt, pārkāpj manis minēto 34o punktu. ja nezini, par ko ir runa, esi, iespējams, pārkāpis arī 20o punktu.
Pag, Māri, tu tagad raksti par variantu, kad mocījies ar PS, runa iet par (pie tam dārgākām progām par PS) ar kurām var palielināt (un vēlreiz uzsveru priekš osoba tupik) praktiski nezaudējot kvalitāti.
arī PS arī var *nezaudēt* - vienkāršāk gan ar Genuine Fractals vai ko līdzīgu, bet neko vairāk jau kā *datorgļukus no palielināšanas procesa* tās nenovērš - bildīte palielinās gludi, smuki, bet jaunas detaļas (kuras prasa šāds palielināts formāts) neparādās - kartiņa tāpat nebaudāma - jā pieejot tuvāk mēs neredzam *kubikus*, bet neredzam arī sejas detaļas, burtus nobildētā avīzē - ir gluds ķīselis - gumijas cepure ar bumbuli adītas vietā
Nu jaf reālāk raksti... tas ir saprotams, ka palielinot no jauna klāt nepiezīmēs to, kā naf. Ja neredzam burtus nobildētajā avīzē, tad to naf bijis arī orģināllielumā, adījumu neredz arī orģinālbildē... sec. suduku neviens nepalielina
Es esmu padaudz lasījis par tām iespējām, kā dators pārrēķina bildi vadoties no blakus pikseļiem, bet nekad konkrēti neesmu saskāries ar pabeigtu darbu, lai varētu pateikt- tas viss ir blefs, vai Oho!!!
versatile:Jā, no tavas puses ir bijuši vismaz 3 man personīgi adresēti jautājumi. No kuriem vismaz viens, manuprāt, pārkāpj manis minēto 34o punktu. ja nezini, par ko ir runa, esi, iespējams, pārkāpis arī 20o punktu.
ko Tu strīdies ar cilvēku, kas nēsā siksnu ap kaklu ar dzelokšņiem...
versatile:Jā, no tavas puses ir bijuši vismaz 3 man personīgi adresēti jautājumi. No kuriem vismaz viens, manuprāt, pārkāpj manis minēto 34o punktu. ja nezini, par ko ir runa, esi, iespējams, pārkāpis arī 20o punktu.
Nu jaf reālāk raksti... tas ir saprotams, ka palielinot no jauna klāt nepiezīmēs to, kā naf. Ja neredzam burtus nobildētajā avīzē, tad to naf bijis arī orģināllielumā, adījumu neredz arī orģinālbildē... sec. suduku neviens nepalielina
Es esmu padaudz lasījis par tām iespējām, kā dators pārrēķina bildi vadoties no blakus pikseļiem, bet nekad konkrēti neesmu saskāries ar pabeigtu darbu, lai varētu pateikt- tas viss ir blefs, vai Oho!!!
Redzi, kur tieši parādās tavs bezspēks! Kā īsts pāķis, kad nevar ar konkrētību- tad bērnudārza grupiņu līmenis sākās- bet tu, bet tu... siksnu nēsā Zemisks radījums esi!!!
Haiduks:
a Tu palasi vēl Internetu.
Nu progu prezentācija ir ticamāks pasākums, nekā tevī klausīties
Ai nu labi-ja man kāds no teiksim 2000x1500 bilduka uztaisīs analoģisku sākumfailu 8x11 collu slaida skanējumam ar 4000 rezolūcija-tad var atgriezties pie sarunas.
Dofistu bazars bija jēdzīgāks, jo tur kungi&dāmas strīdējās par dažādām lietām - vieni par bildēšanu no viena un tā paša skata punkta, otri par bildēšanu ar vienādu kadrējumu.
Jāteic, sen mani nebija pārsteiguši tik garšīgi smiekli..
Atbilde autoram: vai var bildi palielināt, nezaudējot kvalitāti? - Nē, nevar. Pasaulē vēl nav izgudrota tāda nanotehnoloģija, kurai piemistu mākslīgais intelekts - radīt neesošas detaļas. Ir radīti softi/algoritmi, ar kuru palīdzību var Kompensēt Neesošu Detaļu, ir radīti softi, ar kuru palīdzību var radīt neesošas detaļas, taču kā vienā tā otrā gadījumā - visu noteiks darbojošās personas prasme ar softu apieties, un nevis softa spēja domāt cilvēka vietā. Proti strādāt ar ilustratoru? Lūdzu - konvertējies uz vektoriem un detalizē savu darbu līdz riebumam! Softs tev dos iespēju piezīmēt iztrūkstošās detaļas, kuras, palielinot darbu, tikai mākslīgi aizvietosies ar tuvāko līdzīgo. Māris te jau minēja analoģiju - gumijas cepurīti. Tas ir tieši tas, ko dabūsi, veicot krasu darba palielināšanu izmērā, neveicot papildus manipulācijas ar detalizāciju. Ilustrators tev piedāvā iespēju pašam uzzīmēt to sākotnējo adījumu, jautājums ir - vai tu to pratīsi izdarīt kvalitatīvi. Analoģiski, fotošops arī tev piedāvā iespēju - pašam uzzīmēt to adījumu, tiesa, ar citām metodēm. Pratīsi? Taču, ja tu jautā, vai pasaulē eksistē programma, kura spēj izdomāt neesošu detalizāciju, atbilde ir viena : nē.
_VA_:Jāteic, sen mani nebija pārsteiguši tik garšīgi smiekli..
Atbilde autoram: vai var bildi palielināt, nezaudējot kvalitāti? - Nē, nevar. Pasaulē vēl nav izgudrota tāda nanotehnoloģija, kurai piemistu mākslīgais intelekts - radīt neesošas detaļas. Ir radīti softi/algoritmi, ar kuru palīdzību var Kompensēt Neesošu Detaļu, ir radīti softi, ar kuru palīdzību var radīt neesošas detaļas, taču kā vienā tā otrā gadījumā - visu noteiks darbojošās personas prasme ar softu apieties, un nevis softa spēja domāt cilvēka vietā. Proti strādāt ar ilustratoru? Lūdzu - konvertējies uz vektoriem un detalizē savu darbu līdz riebumam! Softs tev dos iespēju piezīmēt iztrūkstošās detaļas, kuras, palielinot darbu, tikai mākslīgi aizvietosies ar tuvāko līdzīgo. Māris te jau minēja analoģiju - gumijas cepurīti. Tas ir tieši tas, ko dabūsi, veicot krasu darba palielināšanu izmērā, neveicot papildus manipulācijas ar detalizāciju. Ilustrators tev piedāvā iespēju pašam uzzīmēt to sākotnējo adījumu, jautājums ir - vai tu to pratīsi izdarīt kvalitatīvi. Analoģiski, fotošops arī tev piedāvā iespēju - pašam uzzīmēt to adījumu, tiesa, ar citām metodēm. Pratīsi? Taču, ja tu jautā, vai pasaulē eksistē programma, kura spēj izdomāt neesošu detalizāciju, atbilde ir viena : nē.
nu bļin, vai tad Haiduks Tev nepateica ka ir un ka maksā 900 zaļos?????
Bildes:nu bļin, vai tad Haiduks Tev nepateica ka ir un ka maksā 900 zaļos?????
Es, protams, atvainojos par tādu nevērību un necieņu pret visiem vietējiem digi un nedigi tehnikas, atvainojos, p***sējiem, taču mani visai maz interesē jūsu ķīviņos darbojošās personas. Es jūs uztveru kā žurāla "Dadzis"virtuālo ielikumu un tieši tā pret to arī attiecos.
Cilvēks uzdeva jautājumu, ir tā, ka es zinu uz to atbildi. Ienācu, iepostēju, aizgāju. Cilvēks lai pats lemj, cik prasmīgas ir viņa rokas, prāts un par ko viņš gatavs savu naudiņu izgāzt - vai tas būs profesionāls plakātu maketētājs vai dūdieviņš, kuram bildes digitālā apstrāde asociējas ar objektu graizīšanu un klonēšanu no vienas bildes otrā, screen size rezolūcijā...
Starp citu, nav kauns nezināt. Kauns ir likt galerijā bildes, kuras brēktin brēc "šis autors perfekti prot atvērt un aizvērt apstrādes softu."
"Ienācu, iepostēju, aizgāju" un tad atnācu vēlreiz un vēl drusku parakstīju... tādējādi paliki pats par Dadža virtuālo dalībnieku. Tūlīt profāni Tev uzklups, lai nosauc tās programmas, ko esi testējis
Lai uztaisītu Dadzi, vajadzīgi vismaz divi dalībnieki. Es pasēju. Nav ne intereses pikseļus pa ekrānu stumdīt, ne vēlēšanās. Ja kādam vajag bildi apstrādāt vai padomtiņa, kur atrast mācībvielu vai kādus crazy padomus apstrādē - priekš tam man te pasta kaste domāta.
A profāni un citi -āni var iet ieskrieties. Es ar apstrādes softiem strādāju jau pulka gadus, diendienā, darbs man tāds, taču pat tad, es varu vien palepoties ar zināšanām softā, nu, uz kādiem 5 % no visām iespējām, ko šis softs var piedāvāt. Nav tādu profānu softos. Pat no augstas raudzes profesionāļiem, tādu nav. Ir tikai cilvēki, kuri katru dienu, pa kripatiņai eksperimentē un savu eksperimentu rezultātā atklāj digitālu āmuriku. Un tā - katru dienu, diendienā, pa 7 stundām, neatejot no kases....
Ja tas pēdējais komentārs bija domāts man, tad mana atbilde Frīdim var stipri nepatikt. Es neuzskatu nevienu darbu no sava portfolio par rādīšanas masām vērtu. Nu, piedošan, nesirgstu ar šo fotogalerijā izplatīto kaiti. Savukārt, klientiem apstrādāto materiālu, man, kur pagadās ievietot, aizliedz elementāras autortiesības.
Būs wow kadrs, ielikšu, noteikti. Nebūs - nelikšu. Bet pagaidām, es vēlos netraucēti fotografēt un nepiesārņot savu galvu ar muļķībām. Tik vienkārši.
Tēma, vijedenogo jaica nestoit. Nevar un vis, lai ari kādi fraktāļi lai ari kādas interpolācijas un algoritmi, bet tomēr tā ir tikai tāda nosacīta palielināšana. Protams tādu bildi var izmantot kādām nenopietnām vajadzībām bet ne normālai drukai. Pat neiedziļinoties visās reklāmās , ir pixelis u ja to gribi palielināt tad jarada vēl viens vai vairāki pixeļi, līdz ar to , tā ir tikai interpolācija ko izveido no blakām esošajiem, un labs nekas tur nevar sanākt. Esmu iztestējis joka pēc kādas 10 programmas gan free gan dargās par maxu, un sūds vien sanāca.
ar to palielināšanu tāpat kā ar sharpošanu, ja nav asuma jeb detalizācijas, tad ne palielināsi ne arī dabūsi to asu... Bet zāģi nost it kā dabū, jo visas tās progas interpolē jaunus pixseļus un pixseļu izmērs nepalielinās, to kļūst vairāk, bet kontūras palielinātam tāpat vairs nav tik asas un jaunas detaļas, kurām būtu jābūt ari nerodas. Ja redzam pa gabalu cilvēka seju, tad pieejot galīgi klāt, mums jāsāk izšķirt rugājus, skropstas, uzacis un grumbas. To nav un nebus palielinot ar šīm progām. Ar pāris it kā dārgākajām esmu mēģinājis, bet atmetis kā nederīgu variantu, par kuru izmest naudu nav vērts. Tad jau labāk investēt naudu lielākā sensorā un labākos objektīvos.
Ko var cepties... Iekš /rutracker.org/ ir daudz dažādu Плагины для программ компании Adobe...
Piemēram: Perfect Resize 7.5 Pro – это новое поколение Genuine Fractals, добавляет новые возможности для достижения четкости деталей при увеличении изображения, а также наличие улучшенного интерфейса облегчает работу пользователей. Это приложение может быть использовано непосредственно в Adobe Photoshop, Lightroom и Apple Aperture без необходимости отдельной загрузки.
Lejuplādē - instalē - testē... katrs atradīs piemērotāko savām vajadzībām.
Eltons:
Nesaprati sarkasmu. Vienkārši te saradušies tādi kingi, ka sajutos neērti, šeit aiz monitora viņu priekšā sēžot...
Tev laikam grūti pieņemt, ka kāds cits, profesionālu iemeslu dēļ varētu zināt vairāk par Tevi???
Nē, tas jau būtu tikai normāli... bet es esmu norūpējies tieši par jums, paštaisnie un iedomīgie pūšļi, ka tik jūs nepārplīstat no saviem narcistiskajiem personības traucējumiem...