palielinot, (arī samazinot) kvalitāte noteikti zudīs.. Jautājums, vai zudumi ir pieļaujamās devās.. To nu zināt var tikai pats, zinot kāda ir sākotnējā bilde, cik daudz palielināsi, kādas prasības gala rezultātam utt.. utml..
kaut kad , pasen, tepat forumā gāja vaļā disputs, par pikseļu skaita palielināšanas programmu. to te pameta Gudris, nezinu vai viņš to nopietni ņēma, vai muļķi laida. mani tas nekad nav interesējis, bet gan jau varianti ir
gan jau taspats PS to izdarīs gana labi.. Pagaidām drošvien vēl nav nevies softs ar mākslīgo intelektu, vairāk mazāk visi to vien dara kā no blakus esošajiem pikseļiem interpolē papildus vajadzīgos..
Vispirms jāuzzina no plakāta drukātāja tehniskās prasības: cik DPI (pixels/inch), kāds malu garums pikseļos vai mm. un nevis kau kā aptuveni, bet konkrēti ar visu apgriešanas tiesu. Tad dotos datus savada PS Image size un taisa augšā. Beigās ļoti uzmanīgi Smart sharpen. Zudumi būs. Bet pa gabalu uz to plakātu skatoties, tos varbūt pat namanīs.
Savu laiku interesējos par progām, kuras "ja aplūko pikseļos 100%. ĀMEN", šos pikseļus sadala n-tās reizes, izmantojot pārrēķinos blakus pikseļu īpašibas... cena lepnākajai progai bija ap 900$, un reklāmas rakstos- ka praktiski nemainās kvalitāte Ja nemaldos bija runa par 20x palielinājumu ... bet tā kā es no savēja iztaisu 1,5 m bildi, tad neredzu nekādu vajadzību interesēties par to vairāk. Un nestāstiet, ka kāds ir testējis šādu progu ... it īpaši AMEN mētātājs... ... starp citu, Bildes, paskaidro šo te "bildi palielinot", ar kādu palielināšanas progu šo darbu veici
erenpreis:Sveicināti... Vēlējos zināt vai ir kāds veids/programma ar kuru var palielināt bildi nezaudējot tās kvalitāti priekš plakāta... Paldies...
nu re - prasi Haidukam! Gan viņš Tev ieteiks kuras rozā brilles ir vislabākās!
Haiduks:Savu laiku interesējos par progām, kuras "ja aplūko pikseļos 100%. ĀMEN", šos pikseļus sadala n-tās reizes, izmantojot pārrēķinos blakus pikseļu īpašibas... cena lepnākajai progai bija ap 900$, un reklāmas rakstos- ka praktiski nemainās kvalitāte Ja nemaldos bija runa par 20x palielinājumu ... bet tā kā es no savēja iztaisu 1,5 m bildi, tad neredzu nekādu vajadzību interesēties par to vairāk. Un nestāstiet, ka kāds ir testējis šādu progu ... it īpaši AMEN mētātājs... ... starp citu, Bildes, paskaidro šo te "bildi palielinot", ar kādu palielināšanas progu šo darbu veici
ak Tu vecais muļķīti... atkal mēģini pārdot savu profānismu... Tās dārgās programmas ir paredzētas tam, lai palielinot bildi to padarītu programmautorpraat ciešamāku.
tad, kad Tu kādam stāsti kaut ko forumā - neder Tavs "es esmu celtnieks BET kaut kur kaut ko internetā lasīju"
erenpreis:Sveicināti... Vēlējos zināt vai ir kāds veids/programma ar kuru var palielināt bildi nezaudējot tās kvalitāti priekš plakāta... Paldies...
nu re - prasi Haidukam! Gan viņš Tev ieteiks kuras rozā brilles ir vislabākās!
Haiduks:Savu laiku interesējos par progām, kuras "ja aplūko pikseļos 100%. ĀMEN", šos pikseļus sadala n-tās reizes, izmantojot pārrēķinos blakus pikseļu īpašibas... cena lepnākajai progai bija ap 900$, un reklāmas rakstos- ka praktiski nemainās kvalitāte Ja nemaldos bija runa par 20x palielinājumu ... bet tā kā es no savēja iztaisu 1,5 m bildi, tad neredzu nekādu vajadzību interesēties par to vairāk. Un nestāstiet, ka kāds ir testējis šādu progu ... it īpaši AMEN mētātājs... ... starp citu, Bildes, paskaidro šo te "bildi palielinot", ar kādu palielināšanas progu šo darbu veici
ak Tu vecais muļķīti... atkal mēģini pārdot savu profānismu... Tās dārgās programmas ir paredzētas tam, lai palielinot bildi to padarītu programmautorpraat ciešamāku.
tad, kad Tu kādam stāsti kaut ko forumā - neder Tavs "es esmu celtnieks BET kaut kur kaut ko internetā lasīju"
Tu beidz demagoģiju dzīt... konkrēti, esi vai neesi testējis progu, kura palielina 20x bildi... tas būtu, no 1kvadrātmetra uz 20mit ( 0,9X1,1 M UZ 4X5 metri). Ja neesi- TURI MUTI!!! Es neesmu (nevarēju nokačāt uzlaustu progu), bet mani interesē. Aprakstā bija, ka palielinot bildi 20x , tas klucītis, kuru mēs redzētu pie izmēra 4x5m arī ir sadalīts ~ 20 gabaliņos, un neredz šos klucīšus (pikseļus) no tuvuma.
Bildes:Haiduk - pats turi muti par lietām, no kā jēdz apaļu NULLI.
Pag, atkal aizlaidies krūmos. atbildi uz jautājumu- esi vai neesi testējis progu, kura palielina 20x bildi. Netēlo te baisi gudro, gudrie sēž 100 krēslos, vai vismaz ir to padomnieki, bet tu, cik lasīju c. Dansigas tekstus esi tikai caurbira :P
smartin, nepareizi esi sapratis. Visur, kur esmu saskāries ar palielina x reizes, ir domāts tieši laukums, dažos gadījumos - diagonāle, bet nekad kaut kāds abstrakts malas garums. Jo, ja palielina 2x malas garumu, tad jautājums - kuras.
Skaties, bilde = X * Y pikseļi Pēc tavas reizes 2 * bilde = 2 * X * 2 * Y = 4 * X * Y Tā ka nesanāk tā.
Haiduk, davaj - es paņemšu 12mpix 4000x3000 pix bildi, resaizošu uz 4x3 pikseļiem - dabū man atpakaļ kaut 1 megapikseļa izšķirtspējā saprotamu, kas tajā bildē bija iekšā. Lai pārrēķina esošo.
Fuji kameras tak arī palielināja softiski bildes no 6 Mpix uz 12 Mpix? Arī Sigmai piem. 14 Mpix tiek no 3 slāņiem kopā samuķīti, kur reāli matrica ir 4,69 MPix. Jebkāda veida palielināšana balstās tikai uz kaut kādu loģiku un katrā gadījumā zaudē kaut cik no kvalitātes, pretstatā pret bildi, kura sākotnēji būtu ar reāliem pix un lielumu.
versatile:Haiduk, davaj - es paņemšu 12mpix 4000x3000 pix bildi, resaizošu uz 4x3 pikseļiem - dabū man atpakaļ kaut 1 megapikseļa izšķirtspējā saprotamu, kas tajā bildē bija iekšā. Lai pārrēķina esošo.
Tu tēlo, vai esi idiots??? un to saku nopietni!!! Runa ir par pilna izmēra fotogrāfiju, kuru ir jāpalielina n-tas reizes, lai praktiski nezustu kvalitāte, tu te dirs, es samazināšu, tu palielini... Palasiet literatūru par šādu progu darbību, tur daudz ir rakstīts, bet jautājums te ir- vai kāds ir konkrētu progu (un kādu) testējis- tas ir palielielinājis un izgatavojis sienas plakātu lielu. Ceru, ka tev pieleca un neapvainojies
versatile:smartin, nepareizi esi sapratis. Visur, kur esmu saskāries ar palielina x reizes, ir domāts tieši laukums, dažos gadījumos - diagonāle, bet nekad kaut kāds abstrakts malas garums. Jo, ja palielina 2x malas garumu, tad jautājums - kuras.
Skaties, bilde = X * Y pikseļi Pēc tavas reizes 2 * bilde = 2 * X * 2 * Y = 4 * X * Y Tā ka nesanāk tā.
Ja palielina mērogu 2x, tad ir runa tieši par malu garumu. Ja viena mala pagarinās 2, tad arī otra mala attiecīgi pagarinās 2x. Nejauc ar fotogrāfiju standartizmēriem, kam ir cits algoritms.
Ir cilvēki, kas kādu jomu pārzin, jo tajā strādā, piemēram 20 gadus. No pirmajiem makiem ar pirmo fotošopu, kas menedžē procesu no idejas, nofotografēt, samaketēt, nodrukāt - dažādas tehnoloģijas, dažādi izmēri - no sērkociņkastes līdz palagam ko uz preses nama uzstiept.
Un ir Haiduki, KAS LASA INTERNETU un pēc tam piepļūtī forumu ar uzbraucieniem. Ko ņemt nopietni - katra paša izvēle.
versatile:smartin, nepareizi esi sapratis. Visur, kur esmu saskāries ar palielina x reizes, ir domāts tieši laukums, dažos gadījumos - diagonāle, bet nekad kaut kāds abstrakts malas garums. Jo, ja palielina 2x malas garumu, tad jautājums - kuras.
Ja palielina mērogu 2x, tad ir runa tieši par malu garumu. Ja viena mala pagarinās 2, tad arī otra mala attiecīgi pagarinās 2x. Nejauc ar fotogrāfiju standartizmēriem, kam ir cits algoritms.
Palielinot mērogu n-tas reizes, bildes izmērs palielināsies n-kvadrātā Bet tu sapratīsi labāk, ja nomainīsim vārdu bilde uz vārdu Plāns
Haiduk, nu bet kāda starpība ja var palielināt kvadrātmetra bildi, tad var tak arī mazos pikselīšus - tā kvadrātmetra bilde no tādiem vien sastāv, un katrs atsevišķi jāpalielina
Jā, bildi var palielināt pikseļos, nezaudējot kvalitāti. Diemžēl, lai to palielināto varētu izmantot, kvalitāte parasti ir jāuzlabo, un ar to nu katram algoritmam kā nu veicas, tā veicas. Labi, ja nepaliek vēl sliktāka.
dansiga:Ja palielina mērogu 2x, tad ir runa tieši par malu garumu. Ja viena mala pagarinās 2, tad arī otra mala attiecīgi pagarinās 2x. Nejauc ar fotogrāfiju standartizmēriem, kam ir cits algoritms.
Nu pag, ir starpība - palielina mērogu, vai palielina bildi.
talavietis:Fuji kameras tak arī palielināja softiski bildes no 6 Mpix uz 12 Mpix? Arī Sigmai piem. 14 Mpix tiek no 3 slāņiem kopā samuķīti, kur reāli matrica ir 4,69 MPix.
Tas, ka var softiski palielināt bez *zāģa* jau nenozīmē kvalitāti - izšķirtspēju lēcām, ar šīm kamerām nepamērīsi - tāpat arī palielinot Haiduka portreju var izdarīt to *bez kubikiem*, bet ak vai - citplanētietis - skropstu nav, zobeļi vienā platē sakusuši - neesošas detaļas, mainot bildītes izmēru, nepiedzimst.
Ne jau kvalitāte zūd - kāda ir mazai bezcerīgai kartiņai - tāda arī paliek - a jaunais, lielākais, formāts jau *prasa* cita līmeņa kvalitāti kuru maza kartiņa nevar sniegt.
Bildes:Ir cilvēki, kas kādu jomu pārzin, jo tajā strādā, piemēram 20 gadus. No pirmajiem makiem ar pirmo fotošopu, kas menedžē procesu no idejas, nofotografēt, samaketēt, nodrukāt - dažādas tehnoloģijas, dažādi izmēri - no sērkociņkastes līdz palagam ko uz preses nama uzstiept.
Un ir Haiduki, KAS LASA INTERNETU un pēc tam piepļūtī forumu ar uzbraucieniem. Ko ņemt nopietni - katra paša izvēle.
Ko visu laiku kluksti, kā perenīcas vista, konkrēti, esi vai neesi to darīji, ja esi, ar kādu progu, ja neesi, tad tiešām turi muti! Pretīgi paliek lasīt, visu laiku tik uz riņķi vien... Un tagad, konkrēti, kur un ko es nepareizi pateicu!!!
talavietis:Fuji kameras tak arī palielināja softiski bildes no 6 Mpix uz 12 Mpix? Arī Sigmai piem. 14 Mpix tiek no 3 slāņiem kopā samuķīti, kur reāli matrica ir 4,69 MPix.
Tas, ka var softiski palielināt bez *zāģa* jau nenozīmē kvalitāti - izšķirtspēju lēcām, ar šīm kamerām nepamērīsi - tāpat arī palielinot Haiduka portreju var izdarīt to *bez kubikiem*, bet ak vai - citplanētietis - skropstu nav, zobeļi vienā platē sakusuši - neesošas detaļas, mainot bildītes izmēru, nepiedzimst.
Ne jau kvalitāte zūd - kāda ir mazai bezcerīgai kartiņai - tāda arī paliek - a jaunais, lielākais, formāts jau *prasa* cita līmeņa kvalitāti kuru maza kartiņa nevar sniegt.
Pag, Māri, tu tagad raksti par variantu, kad mocījies ar PS, runa iet par (pie tam dārgākām progām par PS) ar kurām var palielināt (un vēlreiz uzsveru priekš osoba tupik) praktiski nezaudējot kvalitāti.
Bildes:Ir cilvēki, kas kādu jomu pārzin, jo tajā strādā, piemēram 20 gadus. No pirmajiem makiem ar pirmo fotošopu, kas menedžē procesu no idejas, nofotografēt, samaketēt, nodrukāt - dažādas tehnoloģijas, dažādi izmēri - no sērkociņkastes līdz palagam ko uz preses nama uzstiept.
Ko visu laiku kluksti, kā perenīcas vista, konkrēti, esi vai neesi to darīji, ja esi, ar kādu progu, ja neesi, tad tiešām turi muti! Pretīgi paliek lasīt, visu laiku tik uz riņķi vien... Un tagad, konkrēti, kur un ko es nepareizi pateicu!!!
neiešu Tev, mūļķītim, skaidrot Tu tak gudrāks no tā nepaliksi...
Haiduks: Pag, Māri, tu tagad raksti par variantu, kad mocījies ar PS, runa iet par (pie tam dārgākām progām par PS) ar kurām var palielināt (un vēlreiz uzsveru priekš osoba tupik) praktiski nezaudējot kvalitāti.
Bet tak neviens nesaka, ka zaudē - kvalitāte kāda bija, tāda paliek! Bet vajag uzlabot!