forum.gif
Kā novērst t.s. izdegušos laukumus fotogrāfijā?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā novērst t.s. izdegušos laukumus fotogrāfijā?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.06.07 11:47
 citēt
Šodien fotografēju vabolītes, sanāca viena, manuprāt, ļoti smuka fotogrāfija, bet tā kā vabole ir spīdīga un spīdēja saule, tad viens laukumiņš ir izdedzis. Kā novērst tos izdegušos laukumus nevis ar fotogrāfijas apstrādi, bet gan fotografējot?
Publicēts: 11.06.07 11:49
 citēt
Šodien fotografēju vabolītes, sanāca viena, manuprāt, ļoti smuka fotogrāfija, bet tā kā vabole ir spīdīga un spīdēja saule, tad viens laukumiņš ir izdedzis. Kā novērst tos izdegušos laukumus nevis ar fotogrāfijas apstrādi, bet gan fotografējot?

Lielāks ātrums jāliek ne?
Publicēts: 11.06.07 11:53
 citēt
Nefočīt vabolīti sulainā dienā bet ar blici(softbox) un atstarotājiem, saliekot atbilstoši :) bet to var vabolītei kas ir rāatna un netaisās bēgt prom :)
Otrs ir ar ekspodakšu un palielu soli pēc tam var normāli apstrādāt ( tu gan negribēji apstŗādāt tomēr bez tā šajā gadījumā neizdosies) un protams vislabāk ka to eksopodakšu veic arī raw formātā.Kaut kā tā.
Vienkārši laikam nesanāk.
Publicēts: 11.06.07 11:55
 citēt
Tur jau tā lieta, ka tās vaboles k-kādas hiperaktīvas, bet ar foto apstrādi es nedraudzējos. Man patīk, ja sanāk laba fotogrāfija bez apstrādes, tad tā IR fotogrāfija, nevis photoshop brīnums :)
Publicēts: 11.06.07 12:01
 citēt
Nu veel variants ir kaadu filtru izmantošana es domaaju!

www.cokin.co.uk... Uzspiezhot uz katra no filtriem var redzeet kaadu efektu ar vinju var panaakt!

Nelaagus atspiidumus cik zinu labi mazina polarizaacijas filtrs, bet maxaa tuvu 20 Ls!
reku: www.cokin.co.uk...
Publicēts: 11.06.07 12:37
 citēt
Paldies, tas jau izskatās k-kas sakarigāks :)
Publicēts: 11.06.07 12:50
 citēt
Gjeniaali komentaari :D

Neviens filtrs baltu izdegushu pukji fonaa tev nenomaskees.

ir jaabildee taa, lai fonaa nebuutu taadu lietu. Tapec jau nav tik vienkaarshi uzbildeet cmuku bilzhuku tik vienkaarshi... vnk kad bildee, ir jaadomaa, jaaparedz.
Publicēts: 11.06.07 12:52
 citēt
Nav tik traki ar pol filtriem-tieshi sakaraa ar atspiidumiem, ir viena seerija, kas man ljoti patiik, ij 77mm maxaa tikai ap 14, ja nemaldos, attieciigi mazaaks diam veel mazaak maxaa.

Kā šamos sauc un kur var iegādāties?
Publicēts: 11.06.07 12:57
 citēt
Polarizaacijas filtrs ir cita lieta.

www.cs.mtu.edu...
Publicēts: 11.06.07 13:28
 citēt

ir jaabildee taa, lai fonaa nebuutu taadu lietu. Tapec jau nav tik vienkaarshi uzbildeet cmuku bilzhuku tik vienkaarshi... vnk kad bildee, ir jaadomaa, jaaparedz.

"bet tā kā vabole ir spīdīga un spīdēja saule, tad viens laukumiņš ir izdedzis"

Tur nav ne vaarda par izdegushu pukji, cik saprotu driizaak atsiidums no spiidiigaas vaboles. Turklāt neviens nesaka, ka uzliekot filtru, bilde pati nobildeesies...tas tika piemineets kaa viens no variantiem kaa situaaciju glaabt...nav universaala ieteikuma. Lai gan ja taa paskataas....Tev, briedi, laikam izdevies taadu ietikumu atrst: "vnk kad bildee, ir jaadomaa, jaaparedz.". Taadu var visiem foruma postiem apakshaa raxtiit! :D
Publicēts: 11.06.07 15:31
 citēt
Labi, sorry, paarlasiijos :)

Jaunais ieteikums -
* turi baltu puscaurspiidiigu adudumu virs vaboles, lai ir kliedeeta gaisma.
* Nebildee pusdienlaikaa, kad saule ir vissipraakaa.
* Bildē ēnā :D
Publicēts: 11.06.07 15:37
 citēt
vai arī paņem vaboli rokās un aiznes uz mājām, uzzīmē piemēram kaut kādu auga lapu uz paōira, uzmet virsū tur savu tikko iegūto vabolīti un bildē uz nebēdu :D
Publicēts: 11.06.07 15:43
 citēt

* turi baltu puscaurspiidiigu adudumu virs vaboles, lai ir kliedeeta gaisma.

Tjipa pleeve kaukaada?
Publicēts: 11.06.07 15:44
 citēt
Nu es nezinu, vnk kaut ko, kas kliedē gaismu. Taas vnk ir manas idejas :D
Publicēts: 11.06.07 19:43
 citēt
:( nu jaaa... traki ir ja gribas bildeet bet sajeegas nav absoluuti... :(
ir taada lieta kaa expoziicija, iesaku palasiit. Ja buus skaidrs kas un kaa atkritiis daudzas probleemas. Arii saulainaa dienaa nav ne vainas, prieksh tam tak ir visaadas iespeejas samazinaat DD - pielietot difuzoru vai/un piegaismot
Publicēts: 11.06.07 21:02
 citēt
Nu veel variants ir kaadu filtru izmantošana es domaaju!

www.cokin.co.uk... Uzspiezhot uz katra no filtriem var redzeet kaadu efektu ar vinju var panaakt!

Nelaagus atspiidumus cik zinu labi mazina polarizaacijas filtrs, bet maxaa tuvu 20 Ls!
reku: [url=http://www.cokin.co.uk/pages/pola1.htm

ja]http://www.cokin.co.uk/pages/pola1.htm
ja[/url] runaa par polarizaacijas filtriem, pameeginiet maksernieku saulesbriles pielikt klaat fotoaparaatam (taas kuras nonjem atspiidumus), mainot baltaa balansu, interesantas lietas sanaak var pagarinaat ekspoziiciiju
Publicēts: 11.06.07 21:13
 citēt
briedis runā pareizi...jādomā...+liela pieredze dod atbildi uz tavu jautājumu...visvieglāk raw'ā 2-3 reizes pārgaismojot, bet pareizi savietojot gaismas efekts būs daudz labāks...es šād tad lietoju lietussargu, lai būtu ēna caurspīdīga...
Publicēts: 11.06.07 21:51
 citēt
Kaapeec?:

:( nu jaaa... traki ir ja gribas bildeet bet sajeegas nav absoluuti... :(
ir taada lieta kaa expoziicija, iesaku palasiit. Ja buus skaidrs kas un kaa atkritiis daudzas probleemas. Arii saulainaa dienaa nav ne vainas, prieksh tam tak ir visaadas iespeejas samazinaat DD - pielietot difuzoru vai/un piegaismot

nevar aizvietot ar:

VAI

aizvietot ar

Nafig saakumaa jaacenshas uzbraukt uzreiz cilveekam kam ir interese, bet nav veel pietiekamas izpratnes (nevis sajeegas).

Es iedomaajos ka man tagad braukshanas instruktors saaktu mani saukaat par losi katru reizi kad kaut ko izdaru ne taa...kam tas vajadziigs pasakiet? Kaapeec nevar vienkaarshi palabot un ieteikt savu variantu?
Publicēts: 11.06.07 22:02
 citēt
Domkratam labs domu gaajiens un pieeja man patiik, lai gan reizeem pasha atkostais ieseezhas atminjaa labaak...
Publicēts: 11.06.07 22:05
 citēt
...lai gan reizeem pasha atkostais ieseezhas atminjaa labaak...

100% piekriitu....man pat ne tikai reizeem, bet paarsvaraa. :)
Publicēts: 11.06.07 22:34
 citēt

Kaapeec?: .......
nevar aizvietot ar: ........

:roll: redzi Domkrats, patiesiiba ir taada ka lai kaut ko dariitu ir arii kaut kas jaazin. Shajaa gadiijumaa ja gribas fotograafeet, tad ir jaazin vismaz ELEMENTAARAS LIETAS. Neviens nav piedzimis par meistaru, bet tikdaudz kaa pasham palasiit graamatas jau nu var katrs kam ir veeleeshanaas. Neviens ar karotiiti tev mutee neko neielies, un biezhi vien sheit kaut ko jautaat vispaar nav noziimes, jo cik gan kompetentu atbildi var sniegt cilveeki kas tikai nesen panjeemushi rokaas fotokameru (lielaakais vairums blogistu), bet tiem kas kaut ko saprot nav vairs iipashas veeleeshanaas maaciit ka 2 x 2 =4
Publicēts: 11.06.07 23:03
 citēt

Kaapeec?: .......
nevar aizvietot ar: ........

:roll: redzi Domkrats, patiesiiba ir taada ka lai kaut ko dariitu ir arii kaut kas jaazin. Shajaa gadiijumaa ja gribas fotograafeet, tad ir jaazin vismaz ELEMENTAARAS LIETAS. Neviens nav piedzimis par meistaru, bet tikdaudz kaa pasham palasiit graamatas jau nu var katrs kam ir veeleeshanaas. Neviens ar karotiiti tev mutee neko neielies, un biezhi vien sheit kaut ko jautaat vispaar nav noziimes, jo cik gan kompetentu atbildi var sniegt cilveeki kas tikai nesen panjeemushi rokaas fotokameru (lielaakais vairums blogistu), bet tiem kas kaut ko saprot nav vairs iipashas veeleeshanaas maaciit ka 2 x 2 =4

Ja runa par mani....man iisti mutee neko liet nevajag (pavirziit karotiiti gan var :) ), tikai tad ja google vai kas cits vairs nepaliidz, griežos šeit ar jautaajumu.
Taisnība vien ir par to, ka bieži vien šeit jautāt ir bezjēdzīgi. Bet forums paliek forums...ja viņš šeit ir, būs arī jautājumi... :)
Publicēts: 11.06.07 23:37
 citēt
njaa taadi komentaari... buutu veel ieteikushi nopirkt magisko fotoapraatu kas visaas probleemas atisina.

taados gaiijumos vajadziigs liels difuzors, un kaadi 1-2 balti astarotaaji pa malaam. lielais difuzais pa virsu lai uz objetktu met eenu un pa malaam abi balti vai sudraba lai piegaismotu pa malaam. un tad jaabildee taa lai visaa kadraa nekur neielien saulainie pleki. luuk taa, tikai praskee tas viss ir loti gruuti izpildaams bez asistentiem utt..., veeel ja taa visa nav nu tad fotografeejamais objekts enaa kaut kur jaaaizvelk
Publicēts: 12.06.07 00:37
 citēt
ui vecais kashkis kas IR un kas NAV fotograafija jau ZB :roll: pietruukst tikai canon taads un nikon shitaads, tur jau taa lieta ka galvenais vienam rezultaats citam process... gaumes lieta..
Publicēts: 12.06.07 10:10
 citēt
pareizais variants ir kaa raxtiiija andre.
ja pie rokas nav iepriekshmineetie liidzeklji un laiks iespeeja pasham to izdariit vai asistenti, kas paliidz, var meegjinaat lizliidzeeties ar gradaacijas filtirem, vai arii piemekleejot kautko ko nobaazt fonaa.
bet nu tas viss protams ir stipri atkariigs no taa kur un kaados apstaakljos atrodies.
kaa piemeeru varu mineet, konkreetu gadiijumu, sveetdien, ir atrasts objekts, aptuveni esmu arii noskatiijis vajadziigo lenjkji, arii iegroziijos, ai tas sasodiitais fons buutu pat ok, bet blakus ir viena stuulba lapa, kas atspiid, un nekaa ko piekabinaat prieksha nav un aizbiidiit arii nevaru, jo pats knapi varu nostaaveet, slidena vieata uz akmenjiem ...
reaali sanaaca taa, ka naacaas mazliet paarkadreet....
vai arii jaadodas pakalj filtram, vai jaasauc bars ar ljoljikiem, kas leekaa priekshaa saulei / maakonjiem un veel atgainjaa odus un citus insektus .... kozh vinji nenormaali ja ierauga potenciaalos upurus tur kur taadi ierodas reti :DD
teikshu taa, kaa arii man staastiija, kaa shitaadi dabas briinumi ir jaabildee ---> ja zini ko gribi bildeet, tad no saaakuma apskati kaa tad tur viss ir ut.t.t, savaac vajadziigaas mantas (aparaatu, statiivu, filtrus un citu drazu) un tad uz priekshu ... nereti jau ir taa, ka shkjiet, ka varees dabuut gatavu no rokas, bet kad reaali jaanostaajas, vai jaatup vai veel kautkas tad nekaa, labaak, lai tas statiivs ir ...
bet nu tas viss protams ir atkariigs cik ljoti tu to bildi gribi un kaadu...
aptuveni taa ir sanaacis ...
Publicēts: 12.06.07 11:54
 citēt

Es iedomaajos ka man tagad braukshanas instruktors saaktu mani saukaat par losi katru reizi kad kaut ko izdaru ne taa...kam tas vajadziigs pasakiet? Kaapeec nevar vienkaarshi palabot un ieteikt savu variantu?

:lol: :lol: tici vai nē, bet kad es gāju autokursos tieši tāds instruktors arī bija un ĻOTI daudzi, kam ar auto pirms tam nebija nekādas saistības salīdzinoši ātri iemācījās vālēt. :roll: jocīgi, bet reizēm, laikam, arī vajag uzbļaut, lai tev ātrāk aiztecētu.
Publicēts: 12.06.07 12:39
 citēt

Es iedomaajos ka man tagad braukshanas instruktors saaktu mani saukaat par losi katru reizi kad kaut ko izdaru ne taa...

:lol: :lol: tici vai nē, bet kad es gāju autokursos tieši tāds instruktors arī bija ....

:) viss atkarīgs no situācijas un cik pamatoti bļaustās. Man paldies dievam riktīgi mierīgs instruktors pagaidām.

Bet nu... meegjinaasim neiebraukt paaraak lielaa OFFtopikaa! :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):