forum.gif
Mūsu kopīgās LPSR vēstures noliegums, vietā neko daudz neradot
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Mūsu kopīgās LPSR vēstures noliegums, vietā neko daudz neradot
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. ...
  11. 12
  12. >
IerakstsAutors
Publicēts: 05.03.13 11:19
 citēt
versatile:Roland, nekas no nekā nerodas. Pirms okupācijas te arī nebija gluži klajš lauks bez nevienas dīvas dvēseles.
Nesen lasīju par pētījumu - cik $ ieplūda no CCCP un cik $ aizplūda uz turieni. Starpība bija paliela. Tik par to nez kāpēc neviens nejūtas apzagts.

nAv man nekādu siltu jūtu pret to maucīgo PSRS,necietu toreiz un nostaļģijas nav arī tagad. Bet pret cilvēka darbu vienmēr esmu izjutis cieņu. Tāpēc ,kad mēgina sakarināt visādas birkas un jauc sūdus ar graudiem-tomēr gribētu saprast ,kur ir mūsu varoņdarbi ,kas radīti apstākļos ,kad it kā rokas neviens nelauž un netraucē uzlidot slavas zenītā .

20 !!!! Gadi IBIO - tas nav pār mēneši
Publicēts: 05.03.13 11:23
 citēt
versatile:Pirkstu ar pimpi arī var salīdzināt.
Velreiz atgādinu - visiem ir pieejama Baltkrievija un Ziemeļkoreja. Varēsiet izbaudīt savu nostaļģiju pilnākajā pakāpē.

Savulaik,kad vēl mēdzu kost,redzot bomžus pie sevis tā kā apziņa rosījās-TĀDS jau nu neesmu :D Neomāju ,ka sacensties ar pašiem vārgākajiem ir pareizais ceļš
Publicēts: 05.03.13 11:38
 citēt
Jā, 2 gadi nav pāris mēnešu - bet paaudze nomainījusies, reāli neviens nesaprot jaunos spēles noteikumus - faktiski tikai tagad, lielā mērā arī krīzei pateicoties, cilvēki sākuši domāt, darīt, kustēties. Būs, viss būs, nekur nevar palikt, strādāt tikai vajag.
Publicēts: 05.03.13 11:42
 citēt
Rolands66:
versatile:Roland, nekas no nekā nerodas. Pirms okupācijas te arī nebija gluži klajš lauks bez nevienas dīvas dvēseles.
Nesen lasīju par pētījumu - cik $ ieplūda no CCCP un cik $ aizplūda uz turieni. Starpība bija paliela. Tik par to nez kāpēc neviens nejūtas apzagts.

nAv man nekādu siltu jūtu pret to maucīgo PSRS,necietu toreiz un nostaļģijas nav arī tagad. Bet pret cilvēka darbu vienmēr esmu izjutis cieņu. Tāpēc ,kad mēgina sakarināt visādas birkas un jauc sūdus ar graudiem-tomēr gribētu saprast ,kur ir mūsu varoņdarbi ,kas radīti apstākļos ,kad it kā rokas neviens nelauž un netraucē uzlidot slavas zenītā .

20 !!!! Gadi IBIO - tas nav pār mēneši

Sadali PSRS 15 republikās, sarindo tās pēc sasniegumiem. Un paliks vieglāk ap sirdi. Droši būsim kādā TOP3, pat neskatoties uz to, ka mums nav savu ogļūdeņražu.
Publicēts: 05.03.13 11:48 labots
 citēt
Rolands 66: esi izlaidis ļoti būtisku detaļu: "Egona Spura fotogrāfiju sēriju “Rīgas proletāriešu rajoni 19.gs. beigas, 20. gs. sākums” raksturo askētiskas un dabiski vienkāršas kompozīcijas, kuras ar emocionāli neuzbāzīgu, taču izjūtām un noskaņām maksimāli piepildītu kadru, rada skaudru un poētisku tēlainību. Melnbaltajās fotogrāfijās fiksēta neizskaistināta ikdiena – mākslinieka mīlētās un nīstās Rīgas nomales un pusnomales. Interesanti, ka kādreizējais Ogres fotokluba mākslinieciskais vadītājs (1975 - 1990) fotogrāfiju sērijas veidošanai pievēršas tikai pēc tam, kad beigusies viņa aktīvā dalība izstādēs. “Kad kļuvu brīvs no ietekmēm, modes un konjunktūras”, par laiku, kad top slavenā fotogrāfiju sērija, teicis E. Spuris."(c).

P.S. autoru mēģinājumi operēt ar datiem par finansu plūsmām no latvijas uz Savienības kopkasi un atpakaļ vēlreiz liecina par nepieciešamību jebkuru PROPAGANDAS materiālu filtrēt. Sevišķi jau šodienas solījumus ( Nikitas Sergejeviča solīto "komunismu", šeit jau minējām).:face-sad: Autori aizmirsuši / nav zinājuši (eto mi ņe prohoģjiļi) ka šajā summā , kura ieplūda Latvijā, ir arī visi militāro kompleksu izdevumi. Zemūdeņu osta, raķešu šahtas (ar visu pildījumu), lokators, lidlauks. Arī mūsu mazpilsētā, kalnā aiz estrādes izbūvētais Baltijas dzeldzsceļa komandpunkts. No augās piesegts ar iespaidīgu pionieru nometni.:face-grin:
Publicēts: 05.03.13 12:12
 citēt
Voldemort,kāds sakars precizējumam ar manu jautājumu ??
Publicēts: 05.03.13 12:13
 citēt
Par finansu un ražošanas efektivitāti labāk nerunāsim. Daugavpilī uzblieza pievadķēžu rūpnīcu, kurai veda izejvielas no Urāliem, bet galvenā produkcija bija sadales ķēdes žuļkai, kuru ražoja pie Volgas. Kad man mopēdam Rīga-22 vajadzēja nopirkt ķēdi, vietējos veikalos, dabistiski, nekā nebija. Glābiņš visām moto rezerves daļām bija "Posiltorgs". Tad nu no tā Gorkijas bāzes pa pastu saņēmu Daugavpils PĶR ražojuma ķēdi.
Puzdec, kur super ekonomika!
Publicēts: 05.03.13 12:15
 citēt
Oj, draudzenes tēvs strādāja Straumē, braukāja un vadāja šurpu-turpu detaļas. Gludekli 3 vietās Latvijā kopā lika... Efektivitāte :)
Publicēts: 05.03.13 12:16 labots
 citēt
Rolands66:Voldemort,kāds sakars precizējumam ar manu jautājumu ??

Nekāds, vienkārši cilvēks labi pārzin Baltijas karaapgabala finanšu plūsmu... :face-grin:
versatile:Oj, draudzenes tēvs strādāja Straumē, braukāja un vadāja šurpu-turpu detaļas. Gludekli 3 vietās Latvijā kopā lika... Efektivitāte :)

Ne tākā šodien visu Ķīnā ražo.:face-grin:
Publicēts: 05.03.13 12:18
 citēt
Elmarss: Nekāds, vienkārši cilvēks labi pārzin Baltijas karaapgabala finanšu plūsmu... :face-grin:

...kaut arī vispār nav dienējis armijā...
Publicēts: 05.03.13 12:21
 citēt
versatile:Jā, 2 gadi nav pāris mēnešu - bet paaudze nomainījusies, reāli neviens nesaprot jaunos spēles noteikumus - faktiski tikai tagad, lielā mērā arī krīzei pateicoties, cilvēki sākuši domāt, darīt, kustēties. Būs, viss būs, nekur nevar palikt, strādāt tikai vajag.

Ko pats lietas labā dari?
Publicēts: 05.03.13 12:26
 citēt
Esmu palīdzējis izveidot nelielu, bet augošu uzņēmumu, kas eksportē Latvijā ražotas preces ar lielu pievienoto vērtību. To izdarījām faktiski krīzes laikā.
Publicēts: 05.03.13 12:28
 citēt
Elmarss:

Redz, tai Ķīnas rūpnīcai, kur šodien gludekļus ražo, vienā galā tērauds sakrauts, blakus plastmasas granulas un citi izejmateriāli - ā ārā nāk gludekļi. Ir mazliet starpība, ka gludekli ražo vienā vietā, vadu - otrā, kopā saskrūvē trešajā un ved atpakaļ uz pirmo iepakot.
Publicēts: 05.03.13 12:36
 citēt
Es arī daudziem esmu palīdzējis izveidot plaukstošus uzņēmumus,bet tas bija pagātnē.Jautājums paliek atklāts,ko tagad dari?Kāds ir Tavs pienesums Latvijai šobrīd?Cik lielas investīcijas un cik daudz darba vietu?
Publicēts: 05.03.13 12:40
 citēt
Šausmīgi daudz muldēšanas,puspatiesību un lērums nevajadzīgu faktu. Es neredzu vēlmi lietās meklēt būtību. Tukšu salmu kulšana. Kā jau mums te ierasts ...
Publicēts: 05.03.13 12:41
 citēt
Sākam mērīšanos... :face-grin: Tūlīt aizies jautājumi par dienesta vietu...
Publicēts: 05.03.13 12:43
 citēt
versatile:
Elmarss:

Redz, tai Ķīnas rūpnīcai, kur šodien gludekļus ražo, vienā galā tērauds sakrauts, blakus plastmasas granulas un citi izejmateriāli - ā ārā nāk gludekļi. Ir mazliet starpība, ka gludekli ražo vienā vietā, vadu - otrā, kopā saskrūvē trešajā un ved atpakaļ uz pirmo iepakot.

Protams, Milzīga, Var blogā palagus rakstīt. Efektologi.
Publicēts: 05.03.13 12:44
 citēt
ekoists:Es arī daudziem esmu palīdzējis izveidot plaukstošus uzņēmumus,bet tas bija pagātnē.Jautājums paliek atklāts,ko tagad dari?Kāds ir Tavs pienesums Latvijai šobrīd?Cik lielas investīcijas un cik daudz darba vietu?

Nu, kaut vai viens - pāris dienas paprogrammējot, idevās nodrošināt, ka varam kravas noformēt tā, kā nepieciešams ārvalstu pasūtītājam. Šodien uz vietas klients, sākam pakošanu. Uzņēmumam ietaupīju nelielu kaudzīti naudas, nepieciešamo risinājumu izveidojot pats, pie kam gana fleksiblu. Daru, daru, neuztraucies.
Publicēts: 05.03.13 12:48
 citēt
f-foto:Using a similar example, do you mean to say that, as an owner of a Chrysler minivan or a Japanese sedan in Latvia today, you can get any spare parts without ordering them from overseas, not to mention calling local shops and picking them up on the fly? You must be raving mad.

Un kādā sakarībā tu man to saki? Gribas paplātīties ar svešvalodu zināšanām? Vai esi pieēdies kāda garāžu Tulamora, ka neatšķir situāciju Latvijā ar jp/US mašīnām no tās, ka es dzīvoju vienā valstī tikai 50 km no detaļas ražošanas vietas, bet jāpasūta 1000 km attālumā?
Publicēts: 05.03.13 13:00 labots
 citēt
Schneider:
f-foto:Using a similar example, do you mean to say that, as an owner of a Chrysler minivan or a Japanese sedan in Latvia today, you can get any spare parts without ordering them from overseas, not to mention calling local shops and picking them up on the fly? You must be raving mad.

Un kādā sakarībā tu man to saki? Gribas paplātīties ar svešvalodu zināšanām? Vai esi pieēdies kāda garāžu Tulamora, ka neatšķir situāciju Latvijā ar jp/US mašīnām no tās, ka es dzīvoju vienā valstī tikai 50 km no detaļas ražošanas vietas, bet jāpasūta 1000 km attālumā?

Vēlējos piezīmēt savu aizpagājušās nedēļas pieredzi par tēmu. Padsmit gadus vecai Mazdai nomainīju stūres pirkstus, bremžu diskus, miglas lukturīti un kaut kādu sūknīti pavisam maziņā servisā. Kas man bija nepieciešams no sagādes gemorojiem - pēcpusdienā uzzvanīt un sarunāt, ka varu nākamajā dienā atvest auto remnotēšanai. Atvedu, tās pašas dienas pusdienlaikā arī aizbraucu pakaļ, savācu jau visu saremnotētu un gatavu apskates iziešanai, ko arī stundas laikā izdarīju.

Esi padomju laikos gājis tehnisko apskati?

Es pats nē, bet ir nācies braukt līdzi tēvam, ievērtēt šo interesanto diennakts un kukuļdošanas pasākumu.
Publicēts: 05.03.13 13:02 labots
 citēt
Nu ko, nav ko teikt, atliek tukšas frāzes? Tad varbūt vispār nesākt.
Eh tu...
f-foto:Kamēr ir pasaulslavens. Koris.
Publicēts: 05.03.13 13:05
 citēt
Vaards: Esi padomju laikos gājis tehnisko apskati?

Kā tad nē, Moskābelis ar roķeni, kura tikai uz papīra un plastmasas priekšējo tiltu!:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 05.03.13 13:17
 citēt
versatile:
Elmarss:

Letiņiem par tādu tehnoloģiju labais teiciens: Kā podnieka suns, ēd mālus, d*rš bļodiņas... Pats tādai pasakai tici ar????:face-grin:
Publicēts: 05.03.13 14:10
 citēt
Bija sūdīgi PSRS,tagad arī ir sūdīgi.Ir kam svaigi sūdi liekas garšīgāki,citiem iestāvējušies...Bet es gribu ēst normāli.
Publicēts: 05.03.13 14:12
 citēt
ekoists:Bija sūdīgi PSRS,tagad arī ir sūdīgi.Ir kam svaigi sūdi liekas garšīgāki,citiem iestāvējušies...Bet es gribu ēst normāli.

Tad tev uz USA lielo iespeju zeme:):) Vai uz Indiju NEKADU iespeju zeme , ja esi dzimis ne taja kastā :) IR izvēle
Publicēts: 05.03.13 16:01 labots
 citēt
es ar vadāju sasmalcinātas plastmasas pudeles no Zviedrijas uz Vāciju. Arī makulatūru vizinu. nemuldiet par to, ko nezinat! Nevienai rūpnīcai nav komplektējošos uz vietas, visu pieved. Vēl labāk, Vācijā nereti vairāk par kantori arī nav,...
Tās pašas IKEA mēbeles... tur no zviedra maz klāt..

Te mūsu laikabiedra redzētais Krievijā:

www.ziemellatvija.lv...
Publicēts: 05.03.13 16:03
 citēt
Te runa par kitaju bija.
Publicēts: 05.03.13 16:08 labots
 citēt
www.youtube.com... - tikai viens piemērs.
Protams, varbūt tā ir vienīgā tāda rūpnīca pasaulē.
Pēc analoģijas - agrāk Rīgā ražotu kātu, kkur ellē ratā sarus un Liepājā savienotu... Ok, varbūt ne tieši zobu birstes, bet neba nu viens piemērs.
Publicēts: 05.03.13 16:17
 citēt
versatile:www.youtube.com... - tikai viens piemērs.
Protams, varbūt tā ir vienīgā tāda rūpnīca pasaulē.
Pēc analoģijas - agrāk Rīgā ražotu kātu, kkur ellē ratā sarus un Liepājā savienotu... Ok, varbūt ne tieši zobu birstes, bet neba nu viens piemērs.

Tādu supersarežģītu tehniku kā zobubirsti... Tad automašīnas šķūnītī...:face-grin: Proktologi jei, bogu. Kur tādi rodas.:face-grin:
Publicēts: 05.03.13 16:21
 citēt
tu ko, nezinaaji, ka pakalja ir universaals interfeiss?
Publicēts: 05.03.13 16:24
 citēt
Patiesība ir kaukur pa vidu. Rādiķu ražotnē uz vietas nebūs ne plastmasas ne gumijas fabriku korpusam un pievadu siksniņām, ne arī metāllietuve šasijām. Bet tikpat grūti iedomāties civilizētu valsti, kaut vai to pašu Jeņķīziju, kurā pieļautu tādu "ekonomiku", kura no Polārā loka vestu uz Floridu roņu un ziemeļbriežu gaļu, lai tur ražotu tušonku Aļaskas inuītiem.
Publicēts: 05.03.13 16:48 labots
 citēt
em, nu tā arī nav. 100% droši par šo nezinu, bet pasniedzējs stāstīja par Norges lasi - ķer pie Norges, uz kuģa sasaldē, ved u Kitaju, tur atsaldē, izfilē, safasē, ved uz Norgi iepakot un tirgot. Sanākot lētāk.

Tiesa, te ir racionalitātes grauds - izmaksas, kas atšķiras dažādās valstīs. Vienā ekonomikas telpā tas diez vai ir prātīgi
Publicēts: 05.03.13 17:03
 citēt
Tas pasniedzējs bija kauko sajaucis, es nekad neticēšu, ka norģi paši ēdīs sasaldētas/atkausētas/sasaldētas/atkausētas zivis, ja pašiem mājās ir svaigu papilnam.
Saldētās reņģes pat pie mums Latgalē veikalā pērk tikai kaķim, cilvēki ēd svaigās, kurās tirgo Ragaciema un Liepājas zvejnieki no mašīnām.
Publicēts: 05.03.13 20:25
 citēt
Ir ir taisnība! Es tak arī vadāju absurdi kravas šurpu turpu. Tur prātam reizēm nav aptverams, jo bez visas tās ražošanas vēl ir visādi KIOTO, zili, zaļi, pelēki un pa starpu vēl nodokļu politika. Neviens to arī neteiks. Tikai par ķīnu cik esmu lasījis, tad pamatā jau viņiem nedod neko gatavu taisīt, lai:
- nebūtu pilnīgs tehnoloģiskais process. tehnoloģiju dēļ.
- lai ķīnietis nerealizētu pa kreisi
- lai kvalitāti varētu garantēt, jo pa lielam ražo Ķīnā komponentes, bet gala procesu/saaudzēšanu veic piem. vācieši paši.

Tā kā tas nav nekāds attaisnojums mums Latvijā ražot. Vienkārši domāju, ka vaina ir tajā, ka mēs nespējam saņemties ražot, jo viss jau kaut kur ir gatavs uztaisīts bez mūsu smadzeņu piepūles, sākot no zobu bakstāmiem līdz mašīnrūpniecībai. Manuprāt, jāsāk ražot pašu vajadzībām un jākāpina kvalitāte, kā tas ir piem. zviedram, kuram nav kauns izvēlēties starp vācu precēm piem. savu. Tas pats ir salīdzinājumos ar krievu... nolikt mēs šo mākam, bet vai mēs kaut ko līdzi tam spējam uzražot?

Pamēģini kaut ko pie mums uzsākt- uzreiz būs divi ar lāpstām, kuri mēģinās norakt. mentalitāte tāda + valsts nestabilā nodokļu politika, kura mētājas no viena grāvja otrā. Kurš uz ilgiem gadiem jūgsies kredītos, ja neredzi nekur taisnu virzienu, viss miglā tīts. ja jau likumdošana būtu kā saka labota, tāpēc, ka ielazta paviršība, nepilnība... bet bieži to pagroza kādam ekonomiskam grupējumam par labu.

Schneider- veselu vasaru un vēl esmu nodzīvojis uz vietas Norgē, bet pirmo reizi uz turieni lidojām fotografēt un visiem šķita, lai nu ko, bet lasi jau nu tur izēdīsimies... aga, lasis tāds pats celofānā kā visur citur vai pie mums. Nekāda svaiga un grēdās tā arī neredzējām. reizēm man pat šķiet, ka man lētāks lasis sanāk nopirkt Valgā Selver veikalā un vēl šķietami svaigs :) Tiec tu te cilvēks gudrs ...
Publicēts: 05.03.13 20:32
 citēt
talavietis:Schneider- veselu vasaru un vēl esmu nodzīvojis uz vietas Norgē, bet pirmo reizi uz turieni lidojām fotografēt un visiem šķita, lai nu ko, bet lasi jau nu tur izēdīsimies... aga, lasis tāds pats celofānā kā visur citur vai pie mums. Nekāda svaiga un grēdās tā arī neredzējām. reizēm man pat šķiet, ka man lētāks lasis sanāk nopirkt Valgā Selver veikalā un vēl šķietami svaigs :) Tiec tu te cilvēks gudrs ...

Nu labi, pret cilvēka paša pieredzi nestrīdēšos...
Tik kādēļ tie iekšzemes čangaļi, kuriem no jūras zivīm nevajadzētu būt nekādai īpašai sajēgai, negrib saldētās reņģes, bet gan gaida zvejniekus ar saviem lomiem?.. :face-wink:
Publicēts: 05.03.13 20:41
 citēt
Schneider:
talavietis:Schneider- veselu vasaru un vēl esmu nodzīvojis uz vietas Norgē, bet pirmo reizi uz turieni lidojām fotografēt un visiem šķita, lai nu ko, bet lasi jau nu tur izēdīsimies... aga, lasis tāds pats celofānā kā visur citur vai pie mums. Nekāda svaiga un grēdās tā arī neredzējām. reizēm man pat šķiet, ka man lētāks lasis sanāk nopirkt Valgā Selver veikalā un vēl šķietami svaigs :) Tiec tu te cilvēks gudrs ...

Nu labi, pret cilvēka paša pieredzi nestrīdēšos...
Tik kādēļ tie iekšzemes čangaļi, kuriem no jūras zivīm nevajadzētu būt nekādai īpašai sajēgai, negrib saldētās reņģes, bet gan gaida zvejniekus ar saviem lomiem?.. :face-wink:

--------------
Norgē cilvēks svaigu lasi nemaz nedabū, jo tas ir valsts monopols. Makšķerēt šo nedrīkst, zvejot arī. Norģu lasis tiek transportēts uz visām pasaules malām. To ko mēs ēdam, baidos, ka varbūt pat nav norģu lasis. Mana ofisa tuvumā bija vairākas firmas, bet mēs krāvām tikai vienā lasi saldētavās un vedām uz Franciju, kur to tālāk ar lidmašīnām piem. uz Emirātiem . Tādas mašīnas gāja viena pēc otras. Šķiet, daļu arī Holandes lidostā krāvām ārā. ja atmiņa neviļ, tad transporta režīms šim bija +2 grādi un ne vairāk, ne mazāk. Tāds tas kopš nozvejošanas tiek uzturēts līdz veikala vitrīnai. Sasaldēts tas netiek.
Publicēts: 05.03.13 21:09 labots
 citēt
"Esi padomju laikos gājis tehnisko apskati?"

Es varu atbildēt uz šo jautājumu: NĒ...
Man pats Raunas ielas šefs klāt pieveda jau gatavus papīrus... šad tad arī atņemtās tiesības... kā arī, kad biju paņēmis jauno ģevjatku, prasīja, kādu numuru gribot... saku, pofig, dod kāds ir tik lai nebūtu pie jums tur rindās jākvern... iedeva ar "00-03" (ja kāds atceras to nuļļu vērtību tais laikos)... tas nu tā par to padumjo laiku...
Publicēts: 05.03.13 21:25
 citēt
Zinu, kur apskati vēl 90-to vidū gāja ielas malā pie inspektora mājas :bad_smile:
Publicēts: 05.03.13 21:28
 citēt
Nu jau gan te sadzejojuši! :face-grin: Norvēģija nav vienīgā valsts Eiropā kur audzē lašus.Fjordos ,speciālos sprostos.To kas sprostā protams makšķerēt nedrīkst! :face-devil-grin: Tomēr,Norvēģijā,tāpat kā daudzkur Eiropā ir atļauta lašu licencētā cope.Šaubos arī ,ka valstij ir monopols uz audzēšanu,to gan īsti nezinu.Ja nemaldos,otrs nopietnākāis spēlētājs lašu audzēšanā varētu būt Lielbritānija.Nebrīves lašu barībā tiek izmantots īpašs krāsas pigments kas arī pieškir tam spilgti oranžo toni,ar to tad arī var atšķirt savvaļas no audzētā! :face-wink: Visnopietnāk ar dažādu sugu lašu audzēšanu nodarbojas amīši!Gan ne norvēģu izpratnē,būros,bet izlaižot upēs fantastiskus ciparus ar mazuļiem,pie kam nogriežot tiem taukspuru,lai atšķirtu no Dabā nonārstojušiem,kurus noķerot jāatlaiž,savukārt apcirptos var paturēt!
Publicēts: 05.03.13 21:32
 citēt
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7