Schneider:Bet tomēr 3 viensētas nevis 3 vientuļnieki vienā viensētā?
Tur jau tā lieta, ka šūpo kā gribi, bet attīstība un sadarbība agri vai vēlu liks jaukt nost traucējošos žogus, kas savlaik sacelti, lai savu mantu pasargātu no kaimiņu uzbrukuma. Un ja sieva raud, ka kaimiņš ir kretīns, jo "aizliedz"Tev šūt zaļu kleitu, tad varbūt īstenība ir tāda, ka kaimiņš tik gribēja pateikt, ka zaļu viņš no tevis nepirks, jo viņam vajag sarkanu, bat pats vari joprojām staigāt kādā gribi.
Par aizbraukšanu ar vienu mašīnu viss skaidrs, man jau arī 15.augustā Aglonā vienalga jāfotografē, skaidrs, ka kaimiņš nedzīs mašīnu atsevišķi, lai aizvestu savas mājas sievietes. Bet tu sāki ar kopējo arī budžetu...
Nu jā, bet ne jau tādā nozīmē, ka sāksim komandēt, ko otram darīt ar viņa piķi, bet vienosimies part to cik sametamies kopējiem mērķiem. Un tā kā sen jau ir skaidrs, pēc kāda kursa vienas ar otru maināmies un norēķināmies, tad kāda jēga ir čakarēt vienam otra laiku ar lieku grāmatvedību, un nevienoties emitēt kopējas obligācijas, kuras kotēsies augstāk plašākā pasaulē, un kalpos kā vienots norēķinu līdzeklis gan savstarpēji gan ar tālākiem kaimiņiem.
Sapper:Nu jā, bet ne jau tādā nozīmē, ka sāksim komandēt, ko otram darīt ar viņa piķi, bet vienosimies part to cik sametamies kopējiem mērķiem. Un tā kā sen jau ir skaidrs, pēc kāda kursa vienas ar otru maināmies un norēķināmies, tad kāda jēga ir čakarēt vienam otra laiku ar lieku grāmatvedību, un nevienoties emitēt kopējas obligācijas, kuras kotēsies augstāk plašākā pasaulē, un kalpos kā vienots norēķinu līdzeklis gan savstarpēji gan ar tālākiem kaimiņiem.
Sapper, par sadarbību. Tas ka starp valstīm norit konkurence ir skaidrs, domājams, katram...teorijas ir laba lieta, taču...praksē ir tā, ka vācu politiķis baidās ko par viņu uzrakstīs avīzē, franču tā pat...šīs daudz dzīvīgākās un vitālākās tautas mēdz spēt noformēt savu viedokli pietiekami skaļi + tur ir lielāka konkurence uz eliti. Visa tā rezultātā pārrunās, kad tielējas eiropā mūsu dauņi arī nekad neko panākt nespēj - nav motivācijas, drīzāk otrādi, jo visi eži un vilki ir eiroierēdņi.
Balstīt apcerējumus par monetāro politiku darvina teorijās un populārzinātniskās grāmatās par evoluciji ir jautri...tā pat kā mikroekonomikas modeļus par trim mājsaimniecībām attiecināt uz kontinenta ģeopolitiku
Sapper. Jocīgākais ir tas, ka pēc šī Tava modeļa mūsu divpadsmit dzīvokļu mājas ļaudis arī dzīvo. Kopš 92-trā, kad saņēmām orderus. Mežrūpnieki, mežsaimnieki. Kursu Bāzes pasniedzēji, visi no Jelgavas LU (nu jau - bijušie pasniedzēji)., mehāniķi, ar prasmēm izjaukt,saremontēt (un atkal salikt) Valmet firmas forvarderus, harvesterus, arī Sisu un Scania kokvedējus. Kolektīvs.
Pati mājas celtniecība (tāpēc šeit pieminu) ir lielisks Savienības sabrukuma miniatūrs modelītis. Sākas viss lieliski. Projekts, pamatu likšana. Tad viss sabremzējās. Aptrūkās līdezekļu. Bija uzceltas sienas, uzlikts jumts, durvis, logi. Izrādās, Gorbijs bija pa*irsis LPSR, kopā ar visām pārējām republikām.
Mums deva izvēli - vai nu tālāk paši.... Izpirkām zemi no tur pirms kara esošās pļavas īpašnieces, izurbām dziļurbumu. Atbrauca apmetēji, maisītājs lejā - šļūtene lidz trešajam stāvam, sienas kā spogulis. Salikām grīdas - priede, noslīpēja, nolakoja. Santehnika. Nupat pabeidzām SAVU apkuri, divi katli stāv. Viss notiek.
imgfoto, es tak apzināti visu vienkāršoju. Protams, ka nevar mērīt kvantus ar metramēru un strazdubūri būvēt ar Šrēdingera vienādojuma palīdzību. Bet nav jau jēga ķerties pie kvantiem, ja metramērs ir tumša lieta.
Schneider. Par Kamieļstānu - viss skaidrs. Moja kata - s kraju, ja ņičevo ņe znaju. Ņeučastvoval, ņe nagražģjon. Tikai - izskatīt situāciju LPSR, izraut no konteksta ar visu Sojuz Ņerušimij? Nu, nezinu, nezinu... Atgādina variantu: jāoperē kāja. Pie daktera transportē tikai kāju, pacients paliek palātā. Bet situācija gan pēc kara, gan pirms Savienības sabrukuma bija neviennozīmīga. Visur. www.youtube.com... www.youtube.com... www.youtube.com...
Atšķirībā no mums piedāvātām vecu žurnālu iscinācijām, šeit. nedaudz pafiltrējot, redzēsiet daudz to laiku kinohronikas kadru. Kurš spēj atšķirt.
Ne, nu bet man patiešām pie kājas, kāda situjovina ar pasi 1968.gadā bija Vasjam Ivanovam Tambovas apgabala Muhosranskas sādžā. Tieši tāpat kā viņam mūsējā Staburaga applūdināšana. Kāds sakars tam visam ar učastiju, nagraždjenijām un kājas operēšanu, laikam sapratīs tikai tas, kuram ir pareizās skolas:
Un, it sevišķi, spēs noskatīties vienu filmu pusstundas garumā, otras vietā skatīties uz uzrakstu "Nav šāda videoklipa. Atvainojamies", bet trešo un ceturto divreiz pa stundai, kad abi vienādi.
Ko nu es, nespēšu ar savu izglītības līmeni to novērtēt...
f-foto:Ja cilvēks, kas bērnību pavadījis LPSR, tagad var visu noliegt un noriet, viņam nav pilns rublis.
Tieši tā. Pilnīgi idioti. Kā var, piemēram, noliegt ieskābušu rosolu nemaz neievērojot, cik rūpīgi un vienādos kubiņos un ar kādu centību un darba mīlestību ir sagrieztas visas sastāvdaļas? Vai arī visi tie pamuļķi, kas šausminās par Staņislavu Rogaļovu aizmirst, ka neskatoties, ka viņš izdarījis daudz ļauna, tomēr viņš bija arī milicijas aģents un informators, tādējadi daudz izdarījis sociālistāskās kārtības stiprināšanā. Nu kā var visu noliegt??????????? Kas tie par cilvēkiem???????
Neatkarīgi, ko nu te kurš sadzejojis, cilvēks nevar noliegt savu pagātni. Savu pagātni noliedz tie un grib mums iestāstīt to kā savādāku, kuri sasmērēja rokas tais laikos... un ne ar zagšanu, bet ar cilvēku...
versatile:blabla - pagātni nevajag noliegt, bet dzīvot tajā vai iet atpakaļ - ne tik.
ā Puis, pagātne ir gudrību krāšanai, jo nākotni var tikai zīlēt... gudrie no pagātnes paņem labo un likvidē(aizmirst) slikto, pie mums nolikvidēja labo, un visu laiku maļ par slikto... jo tas dažiem ir izdevīgi... novērst tautas acis no faktiski notiekoša ar uzpūsto bubuli. Uz šodienu, kam ir ap 30 un mazāk, neko no turienes neatceras un nezin... daži te d.rsēji ir tik tālu aizrunājušies, ka aizmirsuši, ka naf vairs PSRS, ir tikai neatkarīgas valstis !!! Jaf 20 gadus eksistē neatkarīgas valstis, kurām nekas naf kopējs ar PSRS. Bet no Lavijas vēstures nekad neizdzēsīs faktus, ka ... , jo tas viss ir bijis. Vienīgi sarakstot jaunu vēsturi, vecās sadedzinot, un jaunajiem iestāstot, ka šī ir īstā vēsture
Mana mamma PSRS laikos bija vissavienības uzņēmuma galvenā grāmatvede. Tēvs- elektriķis. Ēst jau mums puslīdz bija ko...bet ieejot Bērnu Pasaulē, zināju, ka mantas mēs atļauties nopirkt nevaram, tāpēc arī neprasīju...
Ar laiku izstāvējām rindu un tikām pie ZAZ automašīnas. Braukt jau tā brauca...
Pa vasaras skola brīvlaikiem strādāju kopš neatceros, kuras klases, bet 14 gadu vecumā sāku braukt uz traktora kolhozā, nopelnīju savu pirmo mopēdu par 2 gadiem.
Savas pirmās Adidas kedas no VFR dabūju 9.klasē. Tas bija kruta! -------- Ko es gribu teikt- dzīvot tajā laikā varēja, bet ar mūsdienām pat salīdzināt nevar- tie laiki bija cīņa par kedām, par desu, par rotaļļietu, par nedzīvošanu komunalkā...tā dzīvot es vairs negribētu nekad!!!
P.S. Brālēns tikai cietumā par kaut kādu tur Amerikas radio klausīšanos kopā ar draugiem Cēsīs pilsētas centrā, mēs arī drebējām, ka mums nav kaut kādi sūdi, jo ģimenes bijām tuvas...
Vo-vo, pat Rubiks šodien sēž nīsto kapitālistisko valstu savienības parlamentā, pārdevies par eiroalgu. Vienīgais pareizais boļševiks, kuru vēl pirms vairākiem gadiem varēja redzēt, tiesas zālē bļaujot "Re-vo-ļu-cija!" bija tas mērkaķēns Beijo Ānuss. Visiem pārējiem rūp tikai tikšana Parexa kabatas partijā un - pie siles!
Par PSRS dažādos laikos: Staļina PSRS - Gulags. Pēcstaļina PSRS - Novočerkasska un Čehoslovākija. 80-to gadu (ja bija domāta perestrojka) PSRS - Tbilisi un Viļņa.
Pie kājas, Ļeņina/Staļina izpratnē viņš būtu kreisais oportūnists ar dekadences un konformisma piesmaku, tātad pelnījis alpīnista Ramona Merkadera apciemojumu Briselē.
Par Rojas zvejnieku neatbildēšu, lai nesāktos kārtējais "srač", kur divi runā katrs savā valodā, nemaz necenšoties viens otru saprast. Un vispār - eju prom no šā temata, nožēlojot, ka vispār ielaidos. Atā!
Lēmums norakstīt floti pēc pievienošanās ES gan viņa dēla dzīvi mainīja būtiski. Jāpārkvalificējas kam citam, kur nabagmājā.lv jau citas mutes priekšā. Dabiskā atlase vecīt! 1940.gadā atņēma visu, 1990.centās atdot , bet nekā jau vairs nebija. Ne cilvēku, ne darba tikumu, tikai okupantu patvaļa. Neko labu PSRS nav devusi, neko. Izdzīvošanu jā, čukčas arī izdzīvo un noteikti atceras cik jauki bērnībā bija zivis ēst.
f-foto:Lēmums norakstīt floti pēc pievienošanās ES gan viņa dēla dzīvi mainīja būtiski. Jāpārkvalificējas kam citam, kur nabagmājā.lv jau citas mutes priekšā.
Mhm. Viens tāds nabaga zvejnieks, piemēram, nopirka tūrisma firmu par saņemto naudu. Tur nebija tā, ka atnāca nīstais Dombrovskis, ar pirkstu parādīja uz laivu un pateica - šito sagriezt. Bet tev (starp citu, ievēroji, kā nopūlos, vārdu "Tev" ar mazo burtu rakstīt, ikreiz, kad tevi uzrunāju, f-foto?) jau ka tik paļerkstēt. Tukša muca tu esi, tas viss. Būtu labāk bildējis.
Nebīsties, informāciju atradīsi, delfos arī rakstīts.
"Pārsvarā aizgājuši mazie, tie, kam nav efektīvi turpināt darbu, un arī tie, kam pienācās pelnītā atpūta," portālam "Delfi" saka ZM Zivsaimniecības departamenta direktora vietnieks Ričards Derkačs.
Lai arī flotes samazināšanas apmērs šķiet liels, Pētersons neuzskata, ka Latvija būtu pārcentusies ar zvejas kuģu griešanu. "Viss ir darīts lietas labā. Viss līdz šim brīdim ir izdarīts pareizi - tas, ka flote ir sabalansēta," nosaka bijušais zvejnieks. Viņš apgalvo, ka pats ne reizi nav nožēlojis savu lēmumu pārdot savu biznesu un pamest zveju.
"Katrs no 14 vīru komandas saņēma no 7000 līdz 8000 latu gadā. Gadu nedrīkstēja strādāt, aizgāja no zvejas, un pēc gada drīkstēja atgriezties. Un viņi visi ir atpakaļ. Visi!" nosmej kapteinis.
Vai varbūt tu nelasi rakstus, kuros nav jūtama tendenciozi aprakstītas nolemtības dvaka?
Izlasīju. Viens cilvēks nav visi. Turklāt viņam ir paveicies. Ko citi bijušie saka?
Nu redzi. Paanalizēsim šo tekstu tālāk
Izlasīju Malacis. Bet, ja patiesi būtu izlasījis, zinātu, ko citi bijušie saka - kapteinis stāsta arī par viņiem, tāpat stāsta arī ministrijas pārstāvis.
Viens cilvēks nav visi piekrītu, tāpēc jau pozitīvi, ka rakstā bija arī citi piemēri.
Turklāt viņam ir paveicies Nē, viņam nav paveicies. Viņš nenobijās ieiet jomā, no kuras maz saprot, mācīties un strādāt arī pēc 47 gadiem citā, diļi specifiskā, nozarē. Viņš ir smagi strādājis un turpina to darīt. Ar veiksmi tam nav nekāda sakara. Šo tu un tev līdzīgie negrib vai nespēj saprast un atzīt. Veiksme ir atrast piecīti uz ielas (ir gadījies pat divdesmitnieku Rīgas centrā atrast), veiksme ir laimēt loterijā.
Ko citi bijušie saka? skat. iepriekš.
ja nevari rakstu atrast, tad tas jau kārtējo reizi liecina par sliktu tavai pašpiedēvētajai inteliģencei.
Schneider:Paklau, prātīgi domājošie, jums neliekas, ka šo topiku vajadzētu vispār noignorēt, pirms 9.maija vienalga būs jauns Delfu temats.
Pievienojos. Tā jau nav, ka galīgi jēgas nebija. Pavisam negaidīti un vienlaikus pamācoši uzzināju, ka arī tādi uzskati par PSRS kā f-foto IR IESPĒJAMI.
f-foto:Mani darba, uzziņu avoti un izklaides elementi absolūti nospiedošā pārsvarā atrodas Rietumu telpā un angļu valodas zonā. Es nelasu Krievijas avīzes, neklausos krievu mūziku, man mājās nerāda nevienu Krievijas TV kanālu. BET ... prastai apvārdošanai kopīgās vēstures lietās un aspektos es neļaušos. Arī citu vērtējumus nepieņemšu - man ir pašam sava izpratne par lietām. IESPĒJAMS ir viss. No Gunāra varbūt viegli varētu izveidot dedzīgu komunistu. No manis nesanāks ne teletūbijs, ne jenots, ne fans par PC un TV tiesībām Latvijā. Tā, lūk.
Uzskatāms piemērs, ka, nelasot krieviski, uzzināt un kaut minimāli saprast, kas notiek mums kaimiņos - kurp virzās Krievija, nav iespējams.
Cik labi, ka man bija piespiedu atvaļinājums F/blogā. Jūtos stiprs un atpūties! Par pagātni, gan stipri vecu, gan jaunāku gandrīz viss skaidrs. Katram sava pieredze, vērtējums. Līdz 90-tajiem. Daudz esmu gan pats pārdomājis, gan ar ļaudīm (daži pat izglītoti) pārrunājis.
Pēc 90-tajiem - divas lietas tomēr nav īsti skaidras: 1) Kā divdesmit MIERA gados tā var nolaist, izzagt, piesmiet SAVU valsti? 2) Kā pareizi juridiski (diplomātiski?) saucas pašreiz esošā / praktizētā Valsts vara?
Ziedonis savlaik rakstīja- Pret savu tautasdziesmu var tikai savējie.. Kropļiem un izdzimteņiem Latvija nozīmē tikai organismu ko izsūkt un iet baroties Krievijas lielajā pakaļā.
“…2) Otrkārt, latviski rakstošā prese, atkarībā no auseklizācijas un krievinākulības pakāpes, par Krieviju raksta bieži. Šodien TVNET, piemēram, šobrīd ir redzamas kādas 7 ar Krieviju saistītas ziņas, t.sk. centrālais politiskais Otto Ozola raksts. Diezgan daudz! Varbūt neticēsi, bet par Krieviju raksta arī New York Times un The Times. Atliek tikai izlasīt….” Tur jau tā nelaime, ka izpratnei vajadzīgs ne tikai tas, ko kāds raksta PAR Krieviju, bet arī tas, ko raksta krievi paši. Tad jautājuma “ Pat ja es uzzinātu, ka Krievija virzās uz Ķīnu, ko es šajā ziņā varētu ietekmēt?...” vietā rastos vairāki citi. Nu kaut vai piemēram – “Kā tas ietekmēs manu dzīvi tuvākajos gados?”
Nu, es pateiktu, ka nākotni var arī pats veidot. Ja zina, kādai tai būtu jāizskatās, ja vispār grib un kaut mazlietiņ māk to darīt.
Tad man tev jāpajautā, kāpēc tu viņu tik sūdīgu 20 gados izveidoji Neviss veidotājs tu esi, bet paklausīga avs... tā arī ēd, barojas, lai citiem būtu resna dzīve, un pa laikam pablēj :P
Internetam starp citām labām īpašībām ir viena lieliska – varu uzzināt par sevi tik daudz jauna, kā nekur citur un vēl no nepzīstamiem un tikpat anonōmiem autoriem, kā es pats. Nupat te dažas intersantas domas un ieteikumi: 1. “Kurus krievus Tu piedāvā lasīt? Orka atzītos, droši vien” – Lasu un iesaku (nevis piedāvāju – tur atšķirība) pēc iespējas antagoniskākus avotus, mūsu gadījumā tas būtu – a) krievu sarkanie un citu krāsu imperiālisti, b) neitrālie (cik nu tas iespējams) vēsturnieki, c) vājie demokrātijas un diemžēl pseidodemokrātijas atzari, d) Krievijas politideologu un ideoloģisko iestādījumu (visādi “instituti” u.c.) viedokļus un rekomedācijas, cik tālu tās attiecas uz mūsu valsti (protams, sava laika un saprašanas robežās). Kuri no tiem skaitītos “manis atzītie”- diemžēl nevieni, bet kaut kādu laiku tērēju visiem, tas tiesa. 2. “…kā lai zina, ka Tu neaģitē par savām interesēm?” Pilnīgi droši, ja es vispaŗ par kaut ko “aģitēju” (un brīžiem tā noteikti ir), tad tikai un vienīgi par savām interesēm. Tāpt, kā godājemie oponenti. Mazliet grūtāk būtu īsā tekstā precīz tās intereses definēt, nepilnīgs uzmetums – lielākā interse ir nodzīvot sev atlikušo laiku mierā un relatīvā particībā un nomirt ar pārliecību, ka bērnu dzīves neritēs sliktāk. 3. “Ja ir kaut kas svarīgs, nopietns, vari to konspektīvi atreferēt” Diemžēl ne vienmēr to protu un te, kur tomēr ir fotoportāls, vēl mazāk. Tomēr būtiskākās grūtības ir tās, ka mani (cik nu Dievs to prātu devis) secinājumi veidojas no diezgan pretēju tekstu pārstrādes paša smadzenēs un, īsi izteikti, var izklausīties pliki un nepārliecinoši.
Schneider:"Tur viss skaidrs - pie vainas ir zviedru bankas, zemessargi, Šneiders, neonīds un f-foto. f-foto:" Vai pašam šķiet asprātīgi? f-foto šeit izklaidējas (ceru, ka viņam par to kāds nemaksā). neonīds ir darba rūķis, ģimenes cilvēks. Šneiders - nu nē, viņš pat savā novadā tādas riebeklības nevarētu sastrādāt, kur nu vēl Valstī. zemessargi - tur esi ko pārpratis (neizlasījis). Lielisks formējums, kā sargu bites darbīgā stropā - ja lapsenes nāks medu zagt, pirmie ies pretī. Pirmsākumos, dibināšanas laikā, kur arī man bija gods piedalīties, tur salīda daudz tranu (salašņu). Nu, kā visās valsts institūcijās (valdību ieskaitot), kur nevajag grāvjus rakt vai malku skaldīt, bet pie naudiņas, ieroča (malu medībām) var tikt. Pailgs laiks aizgāja līdz izdevās attīrīties. Šodien, satiekot mūsu NML vīrus, prieks skatīties, viss notiek. Lūk, ar zviedru bankām nav viennozīmīgi. Pārāk necaurspīdīgi. Gan kreditēšana, gan saikne ar valdības vīru labvēlīgiem lēmumiem. Pieļauju, taisnība bija komiķim Ņikuļinam, sakot, ka neviens ārzemju diversants nevar tik daudz ļauna izdarī, kā pašmāju draņķi.