Maris:Prīmā kamera - trūkums tajā, ka tā ir tikai 19% lētāka par D800
Nu toties nav tik nežēlīgs stiklu testeris
Man gan cenu starpība sanāk ~40% (2598 pret 1690 CHF attiecīgi nepilni 1000 Ls pret aptuveni 1400 Ls) Un kāda jēga no uber stikliem, ja kamerai uz tiem ir PO =], ja jau ņem top stiklus, tad jau vismaz d800 jāņem... Pa lielam d600 lielākais pluss ir salīdzinoši maza cena par FX. 24 MPix ir vairāk nekā pietiekami, viss pārējais included. Manās acīs lielākais mīnuss ir af punktu novietojums
tas gan, un ar f/1.8 diez kas nav arī pārfokusējoties, ja nu vienīgi caur LV ķimerēties, kas noteikti ne visās situācijās derēs. d800 gan arī nav baaaigi labāka situācija
Janisz:tas gan, un ar f/1.8 diez kas nav arī pārfokusējoties, ja nu vienīgi caur LV ķimerēties, kas noteikti ne visās situācijās derēs. d800 gan arī nav baaaigi labāka situācija
Būtībā fokusa plakne garantēti aizpeld platleņķiem pie f1.4 (un tuva fokusējamā opbjekta) ja fiksē fokusu uz centrālo punktu un neatlaižot pārkadrē kā vajag kompenei
Janisz:tas gan, un ar f/1.8 diez kas nav arī pārfokusējoties, ja nu vienīgi caur LV ķimerēties, kas noteikti ne visās situācijās derēs. d800 gan arī nav baaaigi labāka situācija
Būtībā fokusa plakne garantēti aizpeld platleņķiem pie f1.4 (un tuva fokusējamā opbjekta) ja fiksē fokusu uz centrālo punktu un neatlaižot pārkadrē kā vajag kompenei
uz f1,8 un 50mm var iztikt ar centrālo punktu.
Vienā pamācībā lasīju, ka lai iegūtu pietiekami kvalitatīvu bildi, ieteikts asumu iestādīt pēc centrālā punkta un bildējamo objektu ielikt centrā, jo visasāko attēlu var iegūt tieši centrā. Bet lai iegūtu pareizu zelta griezumu vai citādu griezumu, kadru piegriež komjūterā. Pieņemu, ka D600 to var atļauties dēļ sensora izmēra un lietderīgo pikseļu daudzuma.
VValdis:lai iegūtu pareizu zelta griezumu vai citādu griezumu, kadru piegriež komjūterā.
Es filmiņai to pašu - ar šķērēm.
Filmiņa ir māksla Runa iet par digi bildmašinu. Senajos laikos, pieonieru nama foto pulciņa vadītājs mācīja, ka ne viss bildes laukums ir izmantojams, bet vēlāk precīzāku kadrējumu iegūst fotopalielinātājā. Starp citu aerofoto laikos tiesī tā arī gatavoja areofoto kartes. No Fotoainas tika izmantots lietderīgais laukums kadra vidū. Bet tas jau cits stāsts.
Nu tā kā te dižgari horizontāli kadrētos portretus bildē ar 85mm1.4... pēdējā laikā, tad centrālais punkts aiziet blūrā , jo zaķis stabili uztupinās labā/kreisā pusēs uz maliņas ...
Palasījos un sapratu ka 7000 ir pagaidām labākais variants. Pilseļi kā jūra, matrica gana laba un AF arī gana plašs. Pa manam alternatīva varētu būt 700.
eltoro:Palasījos un sapratu ka 7000 ir pagaidām labākais variants. Pilseļi kā jūra, matrica gana laba un AF arī gana plašs. Pa manam alternatīva varētu būt 700.
gribējās man 7000šo uz dzimeni iepriecināttagad pēctecis nāk laukā tūliņ,būs jānotestē.
eltoro:Palasījos un sapratu ka 7000 ir pagaidām labākais variants. Pilseļi kā jūra, matrica gana laba un AF arī gana plašs. Pa manam alternatīva varētu būt 700.
gribējās man 7000šo uz dzimeni iepriecināttagad pēctecis nāk laukā tūliņ,būs jānotestē.
Neliekas ka jaunais d7100 butu baigi paraks par d7000.
Personīgi man lielākais pluss D7100 kamerā liekas papildus 1,3x kropa iespējas, kas man priekš dabas filmēšanas atvieglotu nedaudz dzīvi. Ne D600 ne D800 nav šāda kropa, tikai klasiskais DX 1,5, bet D4 ar 1.5 un 2,7 kropa iespējām ir pilnīgi citā cenu kategorijā.
Bet ja prioritāte būtu tikai fotogrāfija es noteikti ņemtu D800.