forum.gif
Fotofilmiņu attīstīšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotofilmiņu attīstīšana
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.03.13 13:58
 citēt
Paga paga, veči, visas akas nav vienādas. Tur, kur radze ir dažu metru dziļumā, ūdens ir ellīgi kaļķains, man pašam tādā vietā sievasmātes māja. Matu mazgāšanai uzvāra katlu ūdens, nostādina, tad nolej, apakšā paliek pirkstu bieza nogulšņu kārta. Bet dīķī, kurā glīzdains dibens - taisni prieks, kas par mīkstu ūdeni.
Publicēts: 11.03.13 16:40 labots
 citēt
Vispār - es te aizdomājos, jo pašam ir ebajā iepirkta Pentax filmu kamera (patiesībā veselas 2), kas jāsagaida, tad jāiedod uz apkopi un tad jau sākšu arī pa bišķim bildēt, paralēli digitālajam. Nebūtu jau problēmu arī pašam attīstīt, bērnībā esmu to darījis, kā nekā.
Bet... cik man izmaksās nopirkt ķīmiju, tanku un vēl vvisādus sīkumus. Un cik izmaksās tās dažas filmiņas, ko es gada laikā piebildēšu atdot kādam kantorim attīstīšanai, kurš ar to nodarbojas.
Vai tikai pirmajā variantā man nesanāks krietni dārgāk...
Publicēts: 11.03.13 16:55
 citēt
Nav tik viennozimigi - mb jau nav C-41 process kurš ir pilnīgi vienāds pofig kāda rakstura filma - ja dod tīstīt laborim, tad viņi necermonēsies ar Tavu filmu, bet izraus cauri pa *vidējo* i miers - pats varēsi kontrastainu filmu, ar kuru gadījies saulainā laikā pabildēt, notīstīt vārgākā zupē, lai nesanāk tīrs šaha dēlis + uz kantori vēl ir jābrauc...

35mm, uz doto brīdi, tāpat vissakarīgak ir pārbildēt ar ciparnīcu + macro

mb filmai ir jāizmakojas tankam un knaģiem :) ķīmiju, ja nepatīk dot Ilfordam 20LVL par tīstekļa/fiksāžas komplektu kas pietiek vaivaivai ku daudzām filmām - var jaukt pats - Kodak D-76 sastāvdaļas nebūs īpaši virs laša... bet nu ēēē... laiks un komforts...
Publicēts: 11.03.13 17:00
 citēt
D-76 kādreiz kulītēs ar šiltēm krievu valodā pa lēto varēja nopirkt Blaumaņielā, kurš zina, kur šodien tādas ir? Man te Aļimpusā 35 RC gadu pusotru veca filma aizķērusies, derētu daknipsēt un attīstīt.
Publicēts: 11.03.13 17:06
 citēt
Ja jauc pats,tad iesaku D-23(metols7.5,sulfīts100) un lietot 1+4,ar šito arī pagrūti pārtīstīt,kas iesācējam gana noderīgs parametrs.
Publicēts: 11.03.13 17:08
 citēt
A kur tās ģiptes nopērkamas? Sajaukt nav problēmu, kādreiz ar to ķīmiju ņēmos.
Publicēts: 11.03.13 17:16
 citēt
Metolu un sulfītu var "pieprasīt visos labākajos fotokomisijas vekalos" :) toboš Lāčplēša ielā,vai arī pie ķīmijas tirgoņiem,tipa Enolā,mož Latvijas ķīmijā kas atrodas.
Publicēts: 11.03.13 17:22
 citēt
Skaidrs, paldies.
Jā, kādreiz, kādā 90-to Фотомагазин-ā viens kauko pajautāja par glicīna attīstītāju, protams, saņēma atbildi, bet beigās redakcija viņam painteresējās: Коллега, а где вы достали глицин? Tagad jāmeklē, kur dabūt tādu štruntu kā metols.
Куда мир катится... :face-sad:
Publicēts: 11.03.13 18:37
 citēt
Maris:
35mm, uz doto brīdi, tāpat vissakarīgak ir pārbildēt ar ciparnīcu + macro

Par šo varētu sīkāk - kā dabūt to filmas kadru plakanu (starp 2 stikliem, vai kā citādi), kā pareizi nogaismot?
varbūt ir speciāla DIY uzparikte šim mērķim?
Publicēts: 11.03.13 18:41
 citēt
Nedomāju, ka slide duplicator jebajā ir tik dārgs, ka būtu vērts čakarēties ar DIY.
Publicēts: 11.03.13 18:47 labots
 citēt
Man pat ir slide duplicator, bet tāpat viņam jāuztaisa kāda uzparikte, lai var filmiņu ielik. Esošajā tikai salidi rāmīšos lien iekšā. Kā arī nav padomāts par iztaisnošanu.
Rekur viens variants, ko ātrumā netā sameklēju:
www.flickr.com...

Reku vēl sakarīgi tutoriāļi, vārdu sakot, ideja aptuveni skaidra:
photo.tutsplus.com...
www.petapixel.com...
Publicēts: 11.03.13 23:29 labots
 citēt
ui... nemācēšu teikt par *slideduplikatoriem* - par cik mana ikdiena ir reklāmburtu lipināšana tad uzlipināju caurvelkamo no melna PVC materiāla (tautā Vekaplan vai Komatex) un gaismoju ar *pienstikla* organiskā stikla gabaliņu - visu uzparikti liku pie makroplēšas, lai var smuki nofokusēties - aizgriezu uz f8, lai DOF pietiek - reku bilde no bezcerīga padomju Svema 62 materiāla bildēta ar beidzamo Smena 8M ziepi 30 gadus atpakaļ:

img.fotoblog.lv...
Publicēts: 12.03.13 00:46 labots
 citēt
Maris:ui... nemācēšu teikt par *slideduplikatoriem* - par cik mana ikdiena ir reklāmburtu lipināšana tad uzlipināju caurvelkamo no melna PVC materiāla (tautā Vekaplan vai Komatex) un gaismoju ar *pienstikla* organiskā stikla gabaliņu - visu uzparikti liku pie makroplēšas, lai var smuki nofokusēties - aizgriezu uz f8, lai DOF pietiek - reku bilde no bezcerīga padomju Svema 62 materiāla bildēta ar beidzamo Smena 8M ziepi 30 gadus atpakaļ:

Tir ir SMADZENES ne aprasts bildējis:) Taka tas neskaitas
Publicēts: 12.03.13 08:24
 citēt
OK, kad tikšu līdz gataviem negatīviem, tad būs jāiebrauc Māri pie Tevis ciemā parunāties un izpētīt konstrukciju.
Publicēts: 12.03.13 10:48 labots
 citēt
Vai kāds pieminēja tādu vienkāršu lietu?Pēc žāvēšanas filmu vajag uzmanīgi satīt rullītī ar emulsiju uz ĀRU.Un paturēt dieniņu.Pēc tam griezt negus strēmelēs-būs ideāli plakani!:face-glasses:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):