forum.gif
Analogais NAV miris
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / Analogais NAV miris
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.03.13 03:59 labots
 citēt
Publicēts: 11.03.13 10:39
 citēt
Būtu man jaunības enerģija,veselība,kādas piemērotas telpas un kaudze naudas....ne sekundi nedomātu,Momentā izmestu miskastē visus tos digiflešus un matricas ar visiem D canoniem!
Publicēts: 11.03.13 10:46
 citēt
viecha:Būtu man jaunības enerģija,veselība,kādas piemērotas telpas un kaudze naudas....ne sekundi nedomātu,Momentā izmestu miskastē visus tos digiflešus un matricas ar visiem D canoniem!

Un mēs visi noticējām :D
Ar analogo tagad ir jābūt ar lielu vārdu un labi atalgotam. Nu iesākumā teiksim- 1000 $ viena fotosesija :D
Publicēts: 11.03.13 10:50 labots
 citēt
viecha:Būtu man jaunības enerģija,veselība,kādas piemērotas telpas un kaudze naudas....ne sekundi nedomātu,Momentā izmestu miskastē visus tos digiflešus un matricas ar visiem D canoniem!

Katram savs...:face-wink:
Nju- esmu skeptiķis- lai arī reāli tās tehnoloģijas atšķiras ļoti radikāli, rezultātu starpība nav tik graujoša (labā un kvalitatīvā izpildījumā).
Domāju, ka vairāk dominē romantiski- nostaļģiskā sastāvdaļa, kā arī zināms "foto-aristokrātisma piesitiens" .
Katrā ziņā, pa 30 darba gadiem, kad filmu process man bija ikdienas rutīna, tas man ir tā piegriezies, ka nekādu romantiku vairs nejūtu. Digi ir daudz ātrāks un ērtāks. Bet ja tomēr vecumdienās velk uz sava veida "seksiņu"- kāpēc gan nē ...:face-wink:
Publicēts: 11.03.13 10:59
 citēt
Haiduks:

Ar analogo tagad ir jābūt ar lielu vārdu un labi atalgotam. Nu iesākumā teiksim- 1000 $ viena fotosesija :D

Man neinteresē ne atalgojums ne vārds ne sesijas.:face-wink:Jā ir savā ziņā nostaļģija un romantika.Bet dzirdot kā veči lielās,ka šodien izbliezu 1000 kadrus,man iekšas apgriežas otrādi to iedomājoties!:face-grin:Vecuma galā tiešām gribētos tā mierīgi un ar baudu nevis pa fikso un bez priekšpēles:face-grin:Tie jau tikai sapņi.Nav reāli manā situācijā.Tāpēc tikai tā teorētiski varu paspriedelēt.:face-sad:
Publicēts: 11.03.13 11:02
 citēt
A kas tev liedz pārdomāti un nesteidzīgi pa kadriņam, bildēt ar digitālo? Terpentīns, vai, kautkur sasmērēts?...:face-wink:
Publicēts: 11.03.13 11:03
 citēt
viecha:
Haiduks:

Man neinteresē ne atalgojums ne vārds ne sesijas.:face-wink:Jā ir savā ziņā nostaļģija un romantika.Bet dzirdot kā veči lielās,ka šodien izbliezu 1000 kadrus,man iekšas apgriežas otrādi to iedomājoties!:face-grin:Vecuma galā tiešām gribētos tā mierīgi un ar baudu nevis pa fikso un bez priekšpēles:face-grin:Tie jau tikai sapņi.Nav reāli manā situācijā.Tāpēc tikai tā teorētiski varu paspriedelēt.:face-sad:

Analogais ir, kad iegūsti bildi uz fotopapīra attīstīšanas procesā. Ja uzbildē analogi, un skanē... grūti teikt 1/2 analogais, vai 1/2 digitālais :D
Bet par to cenu- uz šodienu tīrs analogais process ir ļoti dārgs prieks, + vēl visi regulāri jāaicina ciemos, lai bildes parādītu :D
Publicēts: 11.03.13 11:26
 citēt
Nu es jau arī pa bikiņam kaut ko pačakarēju digitāli.Ko tad darīt,ja tādi laiki?Haiduks pareizi saka-ja analogs tad līdz galam,nevis ieskanēt negatīvu.Man foto ir tīrs vaļasprieks-nekādas naudas un peļņas vai māxlinieka slavas man nevajag.Man vajag to baudu ko sniedz pats process nevis pēc iespējas ātrs un viegls rezultāts.Un atjaunot visu analogo bet mūsdienu līmenī tikai sava prieka pēc...piedodiet tur jābūt ļoti bagātam.Nav jau strīdu par to,ka digitālais ir nākotne un vecajam jāizmirst.Skaidrs,ka tā.Arī spogulenes skatos jau iziet no modes.Gan jau video vispār izskaudīs nekustīgo bildi,kas viņu zin...Bet kā gribētos pasēdēt pie palielinātāja ar cigareti mutē un pamērcēt papīrus pa vanniņām!Uh!Tas gan bija seksīgi!:face-grin:
Publicēts: 11.03.13 11:44 labots
 citēt
viecha:Bet kā gribētos pasēdēt pie palielinātāja ar cigareti mutē un pamērcēt papīrus pa vanniņām!Uh!Tas gan bija seksīgi!:face-grin:

Ja nerunā par dārgo šodienas filmu, papīru un ķīmiju, nemaz tik dārgi nav. Palielinātājus burtiski sviež pakaļ pa 10 Ls (nevajag jau tev krutos Durst & Co priekš ampeļiem....:face-wink:

Bet par "romantisku pasēdēšanu"- atceros, kā, piemēram bija jāsakopē 500 vienādas purnu bildes no ķurķa izbēgušu urlu meklēšanai vai tamlīdzīga trula rutīna. Visa luste pāriet...:face-sad:
Pamēģini, piemēram, piespiedu apēst n-tos kg mīļoto konfekšu (vai cita iemīļota našķa). Pavemstīsies un diez vai vēl gribēsi...:face-wink:
Publicēts: 11.03.13 12:00
 citēt
Friidis:

Bet par "romantisku pasēdēšanu"- atceros, kā, piemēram bija jāsakopē 500 vienādas purnu bildes no ķurķa izbēgušu urlu meklēšanai vai tamlīdzīga trula rutīna. Visa luste pāriet...

Varēja sevi izklaidēt mērot ekspozīciju (ja nelieto taimeri) - jaskaita: viens mērkaķis, divi mērkaķi, trīs mērkaķi, .....Frāze "viens mērkaķis" ir diezgan precīzi 1 sekundi gara:face-smile::face-grin:
Publicēts: 11.03.13 12:00
 citēt
Analogais.... Ta jau piedāvāju palabu midformātu, ar stiklu komplektu. Aprēja, un tikai.:face-grin:

Mums nupat viens no sava Bronica komplekta nobriedis šķirties. Divas kameras, trīs stikli (50-90-150), ar pārtinamo kloķi. Vēl neesmu aptaustījis, papriecējis acis - telefonziņa. Cena - 500,00 ls. :face-wink:
Publicēts: 11.03.13 12:42
 citēt
Haiduks:

Bet par to cenu- uz šodienu tīrs analogais process ir ļoti dārgs prieks, + vēl visi regulāri jāaicina ciemos, lai bildes parādītu :D

hz, pēdējo reizi analogās bildes taisīju pirms gadiem diviem - nebija nemaz tik mežonīgi dārgs prieks. un tas, ka katra jauna bilde ir kaut kur jāliek atrādīšanai, arī ir tikai mūsdienu internetfotopasaules mīts.
Publicēts: 11.03.13 12:53
 citēt

...un bildes paliktu saturīgākas un baudāmākas.:anger::anger::anger::anger:
Publicēts: 11.03.13 12:59
 citēt
Analogā fotogrāfija nav un nekad nemirs. Domāju, ka vienmēr būs cilvēki, kuri īmēs ar otu, gleznos ar pindzeli, un bildes taisīs uz papīra, kas ar želatīnu pārklēts.
Tik viens jautājums, vai dagerotipija, ambrotipija arī ir analogā fotogrāfija?:-)
Publicēts: 11.03.13 14:36
 citēt
Vylcans:
Haiduks:

hz, pēdējo reizi analogās bildes taisīju pirms gadiem diviem - nebija nemaz tik mežonīgi dārgs prieks. un tas, ka katra jauna bilde ir kaut kur jāliek atrādīšanai, arī ir tikai mūsdienu internetfotopasaules mīts.

Tieši tā! Arī šis autors internetu nepiesārņoja, tomēr visi (?) viņu zina.
club.foto.ru...
Publicēts: 11.03.13 14:38
 citēt
Voldemorts:
Vylcans: hz, pēdējo reizi analogās bildes taisīju pirms gadiem diviem - nebija nemaz tik mežonīgi dārgs prieks. un tas, ka katra jauna bilde ir kaut kur jāliek atrādīšanai, arī ir tikai mūsdienu internetfotopasaules mīts.

Tieši tā! Arī šis autors internetu nepiesārņoja, tomēr visi (?) viņu zina.
[url=http://club.foto.ru/classics/series/53/

:-]http://club.foto.ru/classics/series/53/

:-[/url])))))))) es až apkritu :p-)))))) Bet re - no kapiņiem tomēr lieto internetu :-))))
Publicēts: 14.03.13 08:01
 citēt
Tas vis ir tikai fanu padarīšana, tieši to pašu var dabūt ārā ari no digas.
Publicēts: 14.03.13 08:06
 citēt
chukmasoff_f:Tas vis ir tikai fanu padarīšana, tieši to pašu var dabūt ārā ari no digas.

Tas, ka tā ir fanu padarīšana tas ir tiesa, bet tas, ka to pašu var dabūt no digas nav tiesa. Bieži vien no digas bilde ir "labāka" jebšu, ja kādam tā labpatīkamak "sterilāka" un galvenais - vieglāk atkārtojamaka.
Publicēts: 14.03.13 08:13 labots
 citēt
ar PS var izveidot gana "nesterilu" un tuvu analogam(ja ir vēlēšanās):face-wink:
Publicēts: 14.03.13 08:32
 citēt
Jolan:ar PS var izveidot gana "nesterilu" un tuvu analogam(ja ir vēlēšanās):face-wink:

Tuvu varbūt, bet ne tādu pašu. Pat teorētiski nav iespējams ar divām dažādām tehnoloģijām iegūt vienādus rezultātus. Tas, ka ar digi var mēģināt atdarināt analogo bildi tas tā ir, taču tādi atdarināumi pasaulē tiek dēvēti pat "kiču", lētu tiražējamu atdarinājumu. Tas ir tāpat kā ar fotogrāfiju vai digigrafiju mēģināt atdarināt zīmējumu.., varēt jau var, bet arī tas ir tikai lēts pakaļdarinājums, no tiem cilvēkiem, kuri zīmēt neprot.
Manuprāt šādas tēmas rodas tikai aiz to, ka digigrāferi nekādi nespēj saprast, ka šamiem savs ceļš, fotogrāfiem savs, un gleznotājie, zīmētajiem savs ceļš ejams, un katrs no tiem ir savdabīgs, gana interesants un radošu izaicinājumu pilns. ..tik pie nosacījuma, ja katrs izmanto savu tehnoloģiju priekšrocības un unikalitātes.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):