forum.gif
Par bilžu nosaukumiem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Par bilžu nosaukumiem
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.03.13 21:37
 citēt
chukmasoff_f:
dansiga:vispār jau fotogrāfijām nosaukumi IR vajadzīgi ... a ja nu iekļūst vēsturē .. uz ko tad recenzenti atsauksies? uz ***? Tāpēc der arī ļoti neitrāli nosaukmi ...

Ja fotogrāfija būs tik unikāla ka iekļus vēsturē tad ari ar *** pilnīgi pietiks.

tev nav ne mazākās saprašanas par arhivēšanu!
Publicēts: 17.03.13 21:38 labots
 citēt
chukmasoff_f:Retai bildei vajag nosaukumu, parasti nosaukumus sacer pie bildēm banāli un mazizglītoti cilvēķeļi

Tik nepamatotus vispārinājumus un nicinošu apsaukāšanos var piekopt tikai galīgs čukmasofs. Atradies akadēmiķis:)
Publicēts: 17.03.13 22:04
 citēt
chukmasoff_f:
dansiga:vispār jau fotogrāfijām nosaukumi IR vajadzīgi ... a ja nu iekļūst vēsturē .. uz ko tad recenzenti atsauksies? uz ***? Tāpēc der arī ļoti neitrāli nosaukmi ...

Ja fotogrāfija būs tik unikāla ka iekļus vēsturē tad ari ar *** pilnīgi pietiks.

Nepietiks vis, būs kā ar Leonardo vieniem šķiet, ka viņa labākais darbs saucas Džokonda, citiem labākā šķīetās Mona Lisa. Jebsu cits piemērs ar Maļeviču, kurš no tiem divdesmit cik tur melnajiem kvadrātiem ir īstais, un kurš visīstākais? ..tas kurš Ermitāžā, tas kurš Tretjakovkā, vai tas kurš sazin kādā pievaldaja sādžā? ..jo manifestus jau pie jebkura var uzrakstīt.:-)
Publicēts: 17.03.13 22:15
 citēt
dansiga:
chukmasoff_f:

tev nav ne mazākās saprašanas par arhivēšanu!

Par personīgo arhīvu arhivēšanu neko nezinu, jo nav tādu un diez vai būs.
Bet par klientiem, ir klients, zem kura ir maape ar konkreto pasākuma vai sesijas vietas nosaukumu.
Publicēts: 17.03.13 22:17
 citēt
Droperidol:
chukmasoff_f:Retai bildei vajag nosaukumu, parasti nosaukumus sacer pie bildēm banāli un mazizglītoti cilvēķeļi

Tik nepamatotus vispārinājumus un nicinošu apsaukāšanos var piekopt tikai galīgs čukmasofs. Atradies akadēmiķis:)

Nekas nav nepamatots, paskaties vietējā galerijā, kā nosauktas bildes, un tas neattiecas tikai uz šo saitu vispārīgi lielākajā daļā resursu, tautas amatnieki liek visvisādus nosaukumus bilžām, bet profi liek tikai zvaigznītes vai ciparu.
Publicēts: 17.03.13 22:22
 citēt
Pat ja tā būtu, tādēļ jau tautas amatnieki nav jāsauc par mazizglītotiem cilvēķeļiem, daļai no amatniekiem ir daudz labāka izglītība par Tevis sauktajiem "profiem".
Par nosaukumu vienveidību un garlaicību, par to gan es pilnībā piekrītu, cik tad var tās "pārdomas" vērot:)
Publicēts: 17.03.13 22:32
 citēt
chukmasoff_f:
Droperidol:

Nekas nav nepamatots, paskaties vietējā galerijā, kā nosauktas bildes, un tas neattiecas tikai uz šo saitu vispārīgi lielākajā daļā resursu, tautas amatnieki liek visvisādus nosaukumus bilžām, bet profi liek tikai zvaigznītes vai ciparu.

lūdzu atsauci uz profu "***"
Publicēts: 17.03.13 23:03
 citēt
nu būtībā lielais vairums nosaukumu tiešām nekam nav vajadzīgi bildēm, jo nosaukums nereti ir banāls, bildi nepapildinojošs. Ja bildē skatītājam nekādas asociācijas nav izdevies izraisīt, tad vienīgais mēģinājums ir to mēģināt ar tekstu vai nosaukumu. Esmu absolūtais bilžu nosaukumu atkritējs, tāpēc manām bildēm nosaukumi ir parodijas pēc par šo tēmu. Un tā tas ir no laika gala. Ja bildē ir sižets, emocijas, tad tās uztvers arī bez nosaukuma, bet protams ir gadījumi, kad bildei vajag nosaukumu, lai nerastos šaubas, ka www.fotocommunity.de...

šajā piemērā nosaukums sasaista personu ar vidi vai sižetu.

bet ko šajā bildē papildina nosaukums?
www.fotocommunity.de...

šajā piemērā nosaukums absolūti netraucē, bet arī varētu iztikt..
www.fotocommunity.de...

nu kaut kā tā...
Publicēts: 17.03.13 23:05
 citēt
talavietis:nu būtībā lielais vairums nosaukumu tiešām nekam nav vajadzīgi bildēm, jo nosaukums nereti ir banāls, bildi nepapildinojošs. Ja bildē skatītājam nekādas asociācijas nav izdevies izraisīt, tad vienīgais mēģinājums ir to mēģināt ar tekstu vai nosaukumu. Esmu absolūtais bilžu nosaukumu atkritējs, tāpēc manām bildēm nosaukumi ir parodijas pēc par šo tēmu. Un tā tas ir no laika gala. Ja bildē ir sižets, emocijas, tad tās uztvers arī bez nosaukuma, bet protams ir gadījumi, kad bildei vajag nosaukumu, lai nerastos šaubas, ka www.fotocommunity.de...

www.fotocommunity.de...

www.fotocommunity.de...

nu kaut kā tā...

napaka TAvi mazbērni, kuri kārtos Tavas bildes ;-ppppp
Publicēts: 17.03.13 23:08 labots
 citēt
dansiga:
talavietis:nu būtībā lielais vairums nosaukumu tiešām nekam nav vajadzīgi bildēm, jo nosaukums nereti ir banāls, bildi nepapildinojošs. Ja bildē skatītājam nekādas asociācijas nav izdevies izraisīt, tad vienīgais mēģinājums ir to mēģināt ar tekstu vai nosaukumu. Esmu absolūtais bilžu nosaukumu atkritējs, tāpēc manām bildēm nosaukumi ir parodijas pēc par šo tēmu. Un tā tas ir no laika gala. Ja bildē ir sižets, emocijas, tad tās uztvers arī bez nosaukuma, bet protams ir gadījumi, kad bildei vajag nosaukumu, lai nerastos šaubas, ka www.fotocommunity.de...

www.fotocommunity.de...

www.fotocommunity.de...

nu kaut kā tā...

---------------
Nosaukumiem nav nekāda sakara ar mazbērniem un bilžu skatīšanos vai kārtošanu. ja tās būs bildes ar redzamiem cilvēkiem, tad tos vajadzētu tāpat atpazīt, bet manas ainavu bildes vai ceļojumu knipsējumus viņi nogurs skatīties, kur nu vēl lasīt nosaukumus.
Neticēsi, bet bērnībā man muižas pārvaldnieka bilžu mantiniekam esot, bija iespējams grēdām skatīties vecu vecās bildes gan tīri privātas, gan valstiskas un nevienai nekādu nosaukumu tur klāt nebija. Dažus es bildēs atpazinu, kā Ulmani Gaujienas baznīcas kalna kraujas malā, bet pa lielam man sveši cilvēki, sveši notikumi. Arī nosaukums "pārdomas" pie šīm bildēm man būtu pilnīgi vienaldzīgs, ja bildē nebūtu bijis ko redzēt. Apmēram tā, ..
Publicēts: 18.03.13 08:15
 citēt
Cik nu gadījies redzēt, tieši tie, kuriem reportāžas, cilvēku bildēšana ir maizes darbs (Profs?) savus darbus ļoti perfekti arhivē. Filmu laiku bildētājam bija mapēs, ar precīziem redzamo personu uzvārdiem. Filmas - loksnēs sagrieztas, "emoņikā" (no papīra, kurš nav ar skābi balināts). Tas viss kartona kastē, pa gadiem.:face-smile:

Digitālos esot gan vienkāršāk, gan problemātiskāk. Salikt arhīvā, ar atslēgas vārdu - standarts. Dublēšana uz cita informācijas nesēja - standarts. Īsa, izsmeļoša infa - standarts. Problēma esot ar digitālās ēras sākuma bildēm - jaunākas programmas neatpazīstot. Svarīgākos darbus tomēr glabājot jau izdrukātus.:face-wink:
Publicēts: 18.03.13 10:32
 citēt
dansiga:

www.fotocommunity.de...

www.fotocommunity.de...

nu kaut kā tā...

Ja tās ir bildes, kas varētu būt interesantas nākamajām paaudzēm, tad nosaukuma neesamība nekādi neizslēdz iespēju pievienot aprakstu, kurā uzskaitītas bildē redzamās personas, vai vietas adrese.
Vot, izrakšu kaut kur kaadas 100-gadīgas bildes. Ko man dos jeb kāds nosaukums, ja uz bildes nebūs uzskaitītas darbojošās personas un fonā redzamās mājas piederība?
Publicēts: 18.03.13 10:35
 citēt
Vot, aizeju uz izstādi... tur gleznas - metrs reiz divi... vismaz... Blakus nosaukumi kādā 14 burtu izmērā... To tak no 5 metru attāluma vispār izlasīt nevar...
Publicēts: 18.03.13 12:02
 citēt
smartins:Vot, aizeju uz izstādi... tur gleznas - metrs reiz divi... vismaz... Blakus nosaukumi kādā 14 burtu izmērā... To tak no 5 metru attāluma vispār izlasīt nevar...

Nu Tu ar;ī nezini kā izstādēs jāuzvedās?;-))) 5 nin jāpastāv gudru ģīmi un tad jāpieiet un jāpieliecas, izlasot nosaukumu - tāda bildes godināšana sanāk ;-pppp
Publicēts: 18.03.13 13:17
 citēt
Čukmāsovam un Tālavietim, arī Dansigai taisnība. Izcilāms bildes pazīst pēc to nosaukumiem, tādas pasaulē ir maz, laikam parasti nosaukumi apraksta bildē redzamo fenomenu. ""filozofiskie nosaukumi'' ir tie, par kuriem raksta Čukmāsovs. Es lieku nosaukumus, kā raksta tālavietis vai aprakstošus. Tie ''vieglums'', ''saskaņa'' utt, kuriem jāpasaka skatītājam, ko amatieris gribējis teikt, vienkārši kaitina.
Kā profs, no savas pieredzes zinu, ka nekādus nosaukumus bildēm nelieku, jo katru dienu vidēji gadā man ir ap 400 bilžu, arhivēšana notiek pēc datuma, notikuma, vietas un kadra numura. Dažkārt palīdz indeksprinti. Viegli un ērti atrast visu vismaz desmit gadu robežās, jo skaidrs, ka maijpuķītes jāmeklē pavasara bildēs utt, un ka Jelgavas ielas jāmeklēar meklētājvārdiem Jelgava un iela. utt. Reta bilde ir kā pašizpausme ut tad nosaukums rodas pats, darba laikā vai vēlāk.
Publicēts: 18.03.13 19:37
 citēt
f-foto, šis bija labs! Tikai neliec man jautāt - cik no F/bloga jaunajiem "pasaules valdniekiem" zina ko konkrētu par Grētas Garbo daiļradi. Vēl vairāk - ko viņi zina par šī darba autoru....:face-sad:
Publicēts: 18.03.13 20:13
 citēt
Grēta ir tā, ar smukākajām kājām! Tas visiem zināms!
Publicēts: 18.03.13 20:16
 citēt
_Absolute:Grēta ir tā, ar smukākajām kājām! Tas visiem zināms!

Lieliski! Uzreiz jūt veco skolu! :face-wink: Tā turēt!
Publicēts: 18.03.13 20:17
 citēt
_Absolute:Grēta ir tā, ar smukākajām kājām! Tas visiem zināms!

Ir gan smukas, tik drusku spalvainas:(
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt