Labdien. Vēlos nopirkt fotoaparātu, pamatā lai bildētu ģimeni un mazo puiku. Skatījos uz 600d +kit+50 1.8 , tagad dēļ izmēriem (un "vienmēr līdzi") arī uz Rx100 sony. Kā būs ar autofokusēšanos utml, kuru aparātu Jūs no savas pieredzes ieteiktu manām vajadzībām? Paldies
VValdis:Bērnam taupīt ir g r r ērks. Vēlāk kodīsi elkoņos par to ka paželoji kārtīgai mantai. Ņem sony. Neko labāku par sony neesmu redzējis.
Esi testējis kā tas ziepis fokusējas. MAn ir Hx7. Arī nopirkām ar bērna piedzimšanu, lai jaunajai mammai ir ar ko bliezt. Ir baigi labi līdz brīdim kamēr sīcis sāk fiksi pārvietoties - kamēr tā kamera nofukusējas, šis jau sen ir citā punktā
Olesja (ak Dievs, cik skaists vārds), ja nav domāts nākotnē nopietni pievērsties fotografēšanai, spoguļkamera varētu būt Jūsu vajadzībām sarežģītāka (pats ar īatteicos). Kompakti ar APS-C matricu (no simtiem bilžu ir dažas, kuras vēlos izkopēt A4 formātā) pilnīgi atbildīs Jūsu prasībām. Tuvāka infa - www.fotoblog.lv...
Protams ir muļķīgs jautājums.Protams aparatūra nedalās bērnu bildēšanai piemērotos un nepiemērotos.Bet.....!!!Tieši bērnu dēļ es atsāku fotografēt pēc apmēram desmit gadu pārtraukuma.Biju jau sen to štelli atmetis un nodarbojos ar izvirtīgu dzīves veidu un uzdzīvi visās formās.Bet tad uzradās bērni,sāka iet bērnudārzā un viena audzinātāja tur ar Fedju taisīja bildiņas sīkajiem.Nu un es reiz sievai izmetu,ka es tak arī māku fotografēt un kā nieku varētu uztaisīt vēl labākas bildes kā audzinātāja.Sieva pasmīnēja un teica-ko nu diriģē!Es uzreiz pretī -davai pierādīšu!Nu un viens gājiens uz kultūrpreču veikalu,kādas summiņas iztērēšana un pošlo poņeslos.....Un kāpēc gan kāds cits tā nevarētu iesākt bildēt?Zin,baigi lipīga tā lieta.Es tik tagad sāku atiet...kad bērniem jau pāri par 30.
praktiski jebkura"gan nederēs, jo cik zinu, svarīgi ir lai ātrs precīzs autofokuss un lai nepilnīgā apgaismojumā labi darbojas, dzīvoklī piem.
PIEMĒRAM vienīgais un būtiskais moments lai TAS AR KO BILDĒ tev vienmēr ir pie rokas un ātri pielietojams. To es tev pēc VISU savu sīko un kolēģu un asistentu pieredzes varu teikt NEVIENS NO VIŅIEM nebildē "Mājās" ne ar vienu no savān DAUDZAJĀM profu un vēl nez ķadām SPOGULENĒM pat ne zieptreukiem VAIRS mūsdienās 99% PROFESIONĀLU kolēģu savus bērnus bildē ar TELEFONIEM! Nu nepspēsi tu aizskriet izvilkt LIELU KAMERU tad kad skais ko DARĪS vai māja kas interesansts notiks , tur vaig PAĶERA NOSPIEDA mūsdienās tas ir TELEFONS ar labu kameru KAS KABATĀ vien metajas turpat uz galda MEKLĒSI kameru kad sīkais tv bus pie rokas vai ko darīs NEKAD tu to nepaspēsi IZDARĪT Vai arī Kameru nebūs kur nolikt naksies vislaik turēt rokās , vai arī sīkie to nometīs zemē Telefonu cita lieta PEĶĒRI nospiedi iebāzi vai nometi atpakaļ.
Man gan liekas,ka bērnus var fotogrāfēt arī pie labiem gaismas apstākļiem un arī nekustīgus.Jo kādas gan pozas būtu tās,kuras vajadzētu ātri notvert un ko tādu bērni dara tumsā? Secinājums-derēs jebkurš fotoaparāts,pat telefons.
Olesja, nav nekāda starpība, kādā katlā soļanku vārīt, zepter, poļu štampofkā vai čugunniekā uz ugunskura. Rezultātu nosaka pavāra zināšanas, prasmes un iemaņas. Ar fotografēšanu ir tieši tāpat. Pērc jebkuru jaunākās paaudzes gaišu ziepi un neiespringsti uz spoguļiem. Kad būsi gatava spoguļenes sniegtās iespējas pilnvērtīgi izmantot, Tu jau pati zināsi, ko Tev vajag.
Droperidol:Vispār jau tiešām, nav ko taupīt uz bērna rēķina
Nemaz nesmejies, uz bērniem taupīt nevajag. Problēma ir tajā apstāklī, ka ļoti daudzi vecāki jauc jēdzienus "taupīt uz bērniem" ar "sava ego pabarošanu, aizbildinoties ar - bērniem to labāko"
Olesja, nav nekāda starpība, kādā katlā soļanku vārīt, zepter, poļu štampofkā vai čugunniekā uz ugunskura. Rezultātu nosaka pavāra zināšanas, prasmes un iemaņas. Ar fotografēšanu ir tieši tāpat. Pērc jebkuru jaunākās paaudzes gaišu ziepi un neiespringsti uz spoguļiem. Kad būsi gatava spoguļenes sniegtās iespējas pilnvērtīgi izmantot, Tu jau pati zināsi, ko Tev vajag.
Pilnīgas muļķības! Nav svarīgi ja nevajag nekādu rezultātu. Rallijā braukt var arī ar ielas opeli ja gribas tikai piedalīties, bet diezvai uzvarēsi!!! Visu nosaka mērķis un vēlmes.
Pagaidām tad esmu noskatījusi Canon 1100d + 40mm 2.8 pankūku ikdienai un pēc tam Sigmu 85 1.4 portretiņiem un smukumiem Ziepji patīk, ka mazi, bet nepatīk ka netaisa smuko foniņu A režimā, un tie kas taisa ir dārgāki par labu spoguleni, pie tam arī izmērs jau nav mazais vairs tad
Pilnīgas muļķības! Nav svarīgi ja nevajag nekādu rezultātu. Rallijā braukt var arī ar ielas opeli ja gribas tikai piedalīties, bet diezvai uzvarēsi!!! Visu nosaka mērķis un vēlmes.
Jess, pats savā cilpā galvu iebāzi!
Fakts 1. N grupas auto ir objektīvi ~ 1s/km lēnāks par A grupas (wrc) auto. Tik nez kāpēc vesels bars LR čempī ar N grupu brauc pa priekšu un arī brauks "naftinieka" WRC micukam.
Fakts 2. Ziemas amatieru daudzcīņā Nebars ar veco audi 80 atstāj dūmus ostīt visus "stieņus" un "lūcijas"
Fakts 3. Neviens ļoti labs autobraucējs nav spējīgs uzreiz bez sagatavošanās "savākt trasē" F1 bolīdu. Sāk parasti ar kartingu un pāc tam F3 vai ko tādā garā.
Jess, pats savā cilpā galvu iebāzi!
Fakts 1. N grupas auto ir objektīvi ~ 1s/km lēnāks par A grupas (wrc) auto. Tik nez kāpēc vesels bars LR čempī ar N grupu brauc pa priekšu un arī brauks "naftinieka" WRC micukam.
Fakts 2. Ziemas amatieru daudzcīņā Nebars ar veco audi 80 atstāj dūmus ostīt visus "stieņus" un "lūcijas"
Fakts 3. Neviens ļoti labs autobraucējs nav spējīgs uzreiz bez sagatavošanās "savākt trasē" F1 bolīdu. Sāk parasti ar kartingu un pāc tam F3 vai ko tādā garā.
Pietiks pilnīgu muļķibu, vai vēl turpināt?
Nez kapēc N klasē neviens nebrauc ar Opel Insignia piemēram
Man Tev tagad par homologāciju sākt stāstīt, vai ko Tu gribi sagaidīt? Cilvēks uzdeva jautājumu, ko labāk pirkt, lai bildētu mājās savu bērnu ekonomiskās spuldzes gaismā, a Tu pagriez to tā, it kā Olesja gribētu par Anne Geddes kļūt
Ja jau runājam līdzībās, tad adekvātās. Ar Insignia pārvadāt bērnu, būs daudz vieglāk, ērtāk un drošāk ierindas autobraucējam nekā ar sacīkšu Astru, kurai ir forsēts dzinējs, cietā piekare, sekvenciālā kārba un keramiskais sajūgs
Sapper:Man Tev tagad par homologāciju sākt stāstīt, vai ko Tu gribi sagaidīt? Cilvēks uzdeva jautājumu, ko labāk pirkt, lai bildētu mājās savu bērnu ekonomiskās spuldzes gaismā, a Tu pagriez to tā, it kā Olesja gribētu par Anne Geddes kļūt
Bet vai tad tāda nevarētu būt iespēja? ar bērnu bildēm var labi nopelnīt, ļoti labi
Nemāku teikt par iespējām, kādas varētu būt. Es izlasīju, ka topikstarteris meklē ērtu fočiku - "vienmēr līdzi, mājai ģimenei, ērti, vienkārši, labs autofokus." laikam kaut ko nesapratu. :P
Sapper:Nemāku teikt par iespējām, kādas varētu būt. Es izlasīju, ka topikstarteris meklē ērtu fočiku - "vienmēr līdzi, mājai ģimenei, ērti, vienkārši, labs autofokus." laikam kaut ko nesapratu. :P
Sapper:Nemāku teikt par iespējām, kādas varētu būt. Es izlasīju, ka topikstarteris meklē ērtu fočiku - "vienmēr līdzi, mājai ģimenei, ērti, vienkārši, labs autofokus." laikam kaut ko nesapratu. :P
es jau ieteicu, bet redz neklausa un pirks Canon
Fuji X-E1 ar kādu vienu objektīvu sanāks jau ap 1000lvl, izmērs kā mazai spogulenei, un kā ar autofokusu? Vai labāks tas kā spogulenei?
Olesja: Fuji X-E1 ar kādu vienu objektīvu sanāks jau ap 1000lvl, izmērs kā mazai spogulenei, un kā ar autofokusu? Vai labāks tas kā spogulenei?
Teorētiski spogulenes autofokusa mehānisms (fāzu detekcijas) ir pats ātrākais un parasti nemaz netiek apspriests, tas bez kādiem papildu aprēķiniem momentā nosaka, uz kuru pusi un cik tālu jāskrūvē objektīvs, lai iestadītu asumu. Tomēr gala rezultātu noteiks arī tas, cik masīvs un ar cik "garu gājienu" ir objektīvs. Mūsdienu kontrasta AF detekcijas fotoaparātiem, pateicoties tam, ka objektīvi ir mazāki un vieglāki var būt tikpat ātrs autofokuss, turklāt tagad bezspoguļa kamerām paradās arī hibrīda autofokusa mehānismi. Izvēloties kaut ko konkrēti vajadzētu palasīt, ko raksta neta neskaitāmie testētāji. Sony NEX-F3 ar kit objektīvu ātrums mani pilnībā apmierina.
Olesja:Ziepji patīk, ka mazi, bet nepatīk ka netaisa smuko foniņu A režimā, un tie kas taisa ir dārgāki par labu spoguleni, pie tam arī izmērs jau nav mazais vairs tad
Vāks. Kaut ko nopietnāku par fotografēšanu ar samsung galaxy diez vai apgūsi.
Nez kurš Olēsijai sastāstījis tās muļķības ka jāmeklē kamera ar kaut kādu "īpašu" autofokusu. Autofokuss ir visiem puslīdz moderniem fočikiem un punkts.