Ne vienmeer man liex...man ir kameraa..ka varu taa uzstaadiit un tad bildes salona normaali drukaajas. Bet paareejie varianti buus 10x14 vei 12x15 bildes.
Ne vienmeer man liex...man ir kameraa..ka varu taa uzstaadiit un tad bildes salona normaali drukaajas. Bet paareejie varianti buus 10x14 vei 12x15 bildes.
3:2 ir standarta izmērs taisnstūra bildei, pārējie ir digitālie u.c. nestandarti.
Sorii, bet izlasi vēlreiz visus savus jautājumus. Un šis bija pirmais, kas iešāvās prātā... PS. Iespējams, ka zini, ko vēlies paprasīt, bet nemāki noformulēt.
Vienīgais ko es vēlējos zināt, kā novērst to, ka printējot bildes rodas neadekvāti lielas baltās maliņas. Lieta ir tāda, ka es mēdzu taisīt ar balto rāmīti un gadās, ka viena mala no rāmīša ir neproporcionāli liela salīdzinot ar otru malu
jaa jaa, te Lunim pilniiga taisniiba - diezvai kur, taisa bildes ar preciizu 3:2, taa kaa ja gribi sagatavot bildi preciizos izmeeros, lai tiktu nodrukaats bez interpolaacijas, asinaashanas vai citaadas sachakareeshanas, tad japrasa katraa konkreetaa darbniicaa cik pix x pix buus konkreetajam izmeeram. Leetaakos salonos itin iezhi gadaas arii ka vinji pashi nemaz to nezin un tikai noplaata rokas.
Tai salonaa kur es taisu konkreeti esmu pieteicis lai neko nemaina (nez kaapeec fotosalonies daudzkur ir nikjis pamainiit parametrus kaa piemeeram spilgtumu, kontrastu utt) un malas man ar nez kaapeec negriezj nost..
Jā, īpaši besī ka bldi kaut kā izkadrē, kad es esmu īpaši pieteicis, ka man vajag oriģinājalā izmērā un ar baltajām malām.