seelis: Par to tumīti, kas tiek dota caur nepiemērotu caurumu knupītī un atņem bērnu, piedevām Latvijā... nu sorry. Laba paziņa, kas strādā soc. dienestā saka, lai pajautā visiem alkāniem, varmākās un patiešām tiem, kuru prāta spējas neļauj audzināt bērnus, tu būsi pārsteigts, viņi atbildēs, ka bērnus atņēma tieši tāpēc, ka ar tumi baro,nevis ar koncentrātmaisījumu,bērns nesmaidot....utt
Pavēro uzmanīgi,vai šie vecāki izkatās pēc alkāniem,narikiem? Un pretējās puses argumenti neliekās smieklīgi? www.youtube.com...
Pinus: Esmu saticis vairākus pieaugušus angļus, kuri mēdz nezināt angļu vārdiem rakstību (pat diezgan elementāriem)
Esmu dzirdējis ļoti daudzus tīrus latviešus ar PSRS laiku augstākajām izglītībām, kuri pat no Saeimas tribīnes latviski runā tā, it kā valodu būtu mācījušies palīgskolas neklātienē. Spilgts piemērs ir kādas TP ministres jautājums žurnālistiem: "Ko jūs domājiet ar politisko atbildību?".
Schneider: Esmu dzirdējis ļoti daudzus tīrus latviešus ar PSRS laiku augstākajām izglītībām, kuri pat no Saeimas tribīnes latviski runā tā, it kā valodu būtu mācījušies palīgskolas neklātienē. Spilgts piemērs ir kādas TP ministres jautājums žurnālistiem: "Ko jūs domājiet ar politisko atbildību?".
Jā, tam jāpiekrīt, latviešu valodu daudzi lieto ar kļūdām.. Bet, ja angļu valoda ir viena no vienkāršākajām valodām, tad latviešu- viena no sarežģītākajām, pilnīgi perfekti latviešu valodas gramatiku zin tikai daži mācīti filologi, un tiepaši par to vēl strīdās.. Kad aptrūkst viela kādam jaunam zinātniskajam darbam, tad vienmēr var pamatoti pamainīt dzimtu vārdam "sāls" un tamlīdzīgi..
Pavēro uzmanīgi,vai šie vecāki izkatās pēc alkāniem,narikiem? Un pretējās puses argumenti neliekās smieklīgi? ..
Gadījums interesants, un droši vien arī tur ir kādi zemūdens akmeņi (ceru). Zinu to ka mazākās pašvaldībās tiek izdarīts spiediens uz bāreņtiesām un sociālajiem lai bērnus neatņem, pat gadījumos, kad tas ir tiešām nepieciešams. Par katru bērnu dome, un nevis kāda mistiska valsts, maksā bērnunamam mēnesī no sava nepārāk biezā budžeta prāvu summu, tāpat lauku skoliņas zaudē dārgo skolēnu. Bērnu izņemšana nav izdevīga nevienam. Varbūt Ikšķile ir izņēmums.
Patika- "tā pati bēda bija Jawai, tā kura nāca ar 2 bunduļiem, koši sarkanā (80. sākums), aizmirsu jau modeli. zobrats spieda uz dakšīnas, tā lieca un lauza asīti. Es virpoju no vārtu bīdstieņa asīti, uzmetināju dakšīnai atkal galus, noslīpēju un zobratu sānu zobi arī tika slīpēti. kad jau tā piešaujies, tad remontu varēja veikt arī garāka vakara ietvaros, tik uz baļļuku rokas gan bija pagrūti dabūt tīras... )"(c). Varbūt man paveicās - Ivars Blūmfelds saveda kopē ar Kārli Ošiņu. Javām vērām vaļā karteri, telpai zem karburatora nolikvidējām sienu (frēze), pa radušos logu visu varēja saregulēt ar starplikām. Tad - vāciņš, ar Loctite (kuram 74-tajā bija pieeja?) nofiksēts.
Nebija nekādu izmaiņu. -at/āt ir otrās personas daudzskaitļa tagadne, bet -iet pavēles izteiksme. Bet, ja 11 skolas un 5 augstskolas gadu, pēc tam visa mūža garumā nevar iegaumēt dažus, diezgan vienkāršus savas dzimtās valodas likumus, tad sanāk, ka mēs sevi atzīstam par galīgiem neandertāliešiem leišu priekšā. Es gandrīz brīvi runāju lietuviski (cik pareizi - cits jautājums ), bet nu tiem gan ir GRAMATIKA, pie tam vēl ar nekatru dzimti!!! Latviešu gramatiku jau pamatskolā visiem māca vienādi.
Schneider:Nebija nekādu izmaiņu. -at/āt ir otrās personas daudzskaitļa tagadne, bet -iet pavēles izteiksme. Bet, ja 11 skolas un 5 augstskolas gadu, pēc tam visa mūža garumā nevar iegaumēt dažus, diezgan vienkāršus savas dzimtās valodas likumus, tad sanāk, ka mēs sevi atzīstam par galīgiem neandertāliešiem leišu priekšā. Es gandrīz brīvi runāju lietuviski (cik pareizi - cits jautājums ), bet nu tiem gan ir GRAMATIKA, pie tam vēl ar nekatru dzimti!!! Latviešu gramatiku jau pamatskolā visiem māca vienādi.
Māca visiem vienādi, bet vēl neesmu saticis nevienu, kurš zinātu visus gramatikas likumus (izņēmums varētu būt filologi kuriem tā ir tiešā nodarbe) Manas zināšanas gramatikā ir ļoti vājas, tapēc nespēšu Tevi pārbaudīt.. pagaidām varu pieņemt, ka esi izņēmums..
Visi nemaz nav jāzina, man arī nav nekādas sajēgas no deklinācijām un konjugācijām, bet nav nekas sarežģīts atšķirt tos pašus -at/-iet, ka/kad un zināt, ka jāiet kājām pa ceļu nevis ar kājām par ceļu.
Schneider:Nebija nekādu izmaiņu. -at/āt ir otrās personas daudzskaitļa tagadne, bet -iet pavēles izteiksme. Bet, ja 11 skolas un 5 augstskolas gadu, pēc tam visa mūža garumā nevar iegaumēt dažus, diezgan vienkāršus savas dzimtās valodas likumus, tad sanāk, ka mēs sevi atzīstam par galīgiem neandertāliešiem leišu priekšā. Es gandrīz brīvi runāju lietuviski (cik pareizi - cits jautājums ), bet nu tiem gan ir GRAMATIKA, pie tam vēl ar nekatru dzimti!!! Latviešu gramatiku jau pamatskolā visiem māca vienādi.
Ir jābūt patiesam latvietim, lai stundām kasītos gar vienu, pirms gadiem teiktu galotni, ignorējot mēslu tonnas, ko attiecīgais ministrs savas darbības laikā saradījis.
Schneider:Visi nemaz nav jāzina, man arī nav nekādas sajēgas no deklinācijām un konjugācijām, bet nav nekas sarežģīts atšķirt tos pašus -at/-iet, ka/kad un zināt, ka jāiet kājām pa ceļu nevis ar kājām par ceļu.
Tas gan.. Man arī pamatīgi krīt uz nerviem ja "ka" vietā lieto "kad" un tamlīdzīgi kropļojumi..
Pinus:Runājot par Anglijas izglītību, tur lielu lomu spēlē ļoti izteiktais sabiedrības noslāņojums- parastās valsts skolas būtībā sagatavo tikai fabriku strādniekus, iemāca burtus un skaitīt līdz 100. Esmu saticis vairākus pieaugušus angļus, kuri mēdz nezināt angļu vārdiem rakstību (pat diezgan elementāriem) Principā Anglijā tas, kādā skolā bērns sāk iet, diezgan noteikti norāda viņa vietu tālākajā dzīvē.. (protams, ir izņēmumi, kā vienmēr un visur- ļoti apņēmīgs un apveltīts cilvēks izsitīsies no jebkurienes) Par bijušo padomju izglītībau šādā aspektā varu teikt tikai to labāko- lai cik absurda tā reizēm likās studiju gados, ļoti daudz liekais, itkā bezjēdzīgais tomēr kautko ieliek, domāšana kļūst eleastīgāka. Gandrīz jebkurš latvietis var izkonkurēt angļus bez problēmām jebkurā darbā, ja vien tam ir iespējas, protams.. Viņu šauri virzītā domāšana ir vienkārši unikāla. Jokam, ka visu Anglijas bezdarbu veido cilvēki, kuri strādājuši pie brūna darbgalda nevar pastrādāt pie zaļa, ir ļoti daudz patiesības..
nu bet tur tā lieta, ka tur dikti racionāli pieiet taj lietai, jo lielas ripas 60-70 % populacijas ir jābūt lumpeniem, darbs, futenis treshdiena, piektdien pabs, 1x gada ibiza... tur neviens neiedomājas sekretārei pieprasīt magjistru ar deju kursiem, cilveki tak jo vienkarshaki jo laimigaki
Pinus:Runājot par Anglijas izglītību, tur lielu lomu spēlē ļoti izteiktais sabiedrības noslāņojums- parastās valsts skolas būtībā sagatavo tikai fabriku strādniekus, iemāca burtus un skaitīt līdz 100. Esmu saticis vairākus pieaugušus angļus, kuri mēdz nezināt angļu vārdiem rakstību (pat diezgan elementāriem) Principā Anglijā tas, kādā skolā bērns sāk iet, diezgan noteikti norāda viņa vietu tālākajā dzīvē.. (protams, ir izņēmumi, kā vienmēr un visur- ļoti apņēmīgs un apveltīts cilvēks izsitīsies no jebkurienes) Par bijušo padomju izglītībau šādā aspektā varu teikt tikai to labāko- lai cik absurda tā reizēm likās studiju gados, ļoti daudz liekais, itkā bezjēdzīgais tomēr kautko ieliek, domāšana kļūst eleastīgāka. Gandrīz jebkurš latvietis var izkonkurēt angļus bez problēmām jebkurā darbā, ja vien tam ir iespējas, protams.. Viņu šauri virzītā domāšana ir vienkārši unikāla. Jokam, ka visu Anglijas bezdarbu veido cilvēki, kuri strādājuši pie brūna darbgalda nevar pastrādāt pie zaļa, ir ļoti daudz patiesības..
nu bet tur tā lieta, ka tur dikti racionāli pieiet taj lietai, jo lielas ripas 60-70 % populacijas ir jābūt lumpeniem, darbs, futenis treshdiena, piektdien pabs, 1x gada ibiza... tur neviens neiedomājas sekretārei pieprasīt magjistru ar deju kursiem, cilveki tak jo vienkarshaki jo laimigaki
Jā, principā pareizi! Tapēc arī tāda sistēma te ir, un nevienam necenšas radīt ilūzijas, ka viņš kautko dzīvē sasniegs..
kvaa:"rietumu" dzīves veida - aizkulises http://oko-planet.su/first/174276-preddverie-ada-eto-ray-zapadnogo-obrazca.html
iepostē vēl kādu ziemeļkorejas propogandas filmiņu.
vai ne? Man vispār liekas, ka gan šajā disusijā, gan eiro sāgā kapitāli pierādās tas, ka veikli uzrodoties "kabanovistiskiem" aizstāvjiem jautājums tiek pārvērsts par farsu samērā apzināti...lai cilvēki, kuri neredz tikai melns-balts, pakaunētos pat apcerēt jautājumu. Aitas ir tādēļ lai tās ganītu