forum.gif
Ko saka estēti?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Ko saka estēti?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 25.03.13 20:29
 citēt
Delfi raksta, ka rīdziniekiem nepatīkot jaunā LNB ēka:

Interesanti, vai vidējā rīdzinieka viedoklis sakrīt ar vidējā Fotoblog pasažiera viedokli?
Raksts šeit: www.delfi.lv...
Publicēts: 25.03.13 20:33
 citēt
neesmu rīdzinieks, bet nav ne vainas.. Katrā ziņā jocīgi tagad tādas aptaujas veikt- kā tā ēka izskatīsies, bija zināms jau ļoti sen..
Publicēts: 25.03.13 20:34
 citēt
Man vairāk interesē, kas ''lācītim vēderā'' :face-grin:
Publicēts: 25.03.13 20:41
 citēt
Cik tas projekts šobrīd ir racionāls un lietderīgs nezinu un nepateikšu.Bet kā arhitektūras objekts man patīk.Un labi izskatās no tāluma,sevišķi ja brauc no Pārdaugavas puses.
Publicēts: 25.03.13 20:46
 citēt
Neko smuku nesaskatu.Nepatīk
Publicēts: 25.03.13 20:52
 citēt
tas, ka sāk nepatikt tikai tagad, liecina par iztēles trūkumu, jo projekts/makets bija zināms vismaz 20 gadus .... :bad_smile:
Publicēts: 25.03.13 20:53
 citēt
Kaut kur lasīju, ka franči iesākumā esol ļoti karsti nīduši Eifeļa torni, teikuši, ka tas pilnībā sabojā Parīzi un veltījuši tam daudz ļaunu vārdu. Ar tikai 57% rīdzinieku pret bibliotēkas paskatu, jāsaka, cerīgs sākums.
Publicēts: 25.03.13 20:59
 citēt
Tikai 57% stulbeņu - tiešām nav slikti.

Par viņiem lasot atcerējos offtopiku:

Dakter man ļoti slikti - šķiet, ka man ir migrēna :(
Kāda jūsu profesija?
Metinātājs.
Da kāda tev migrēna - tev vienkārši baška plīst pušu.
Publicēts: 25.03.13 21:16
 citēt
Maris:Tikai 57% stulbeņu - tiešām nav slikti.

Kāda jūsu profesija?
Metinātājs.

Īstena estēta murgi.... Par sevi nepadomāji, STULBENĪT???? Inteliklauni.:face-grin:
Publicēts: 25.03.13 21:19 labots
 citēt
GunarsII:Delfi raksta, ka rīdziniekiem nepatīkot jaunā LNB ēka:

Interesanti, vai vidējā rīdzinieka viedoklis sakrīt ar vidējā Fotoblog pasažiera viedokli?
Raksts šeit: [url=http://www.delfi.lv/news/national/politics/aptauja-ridziniekiem-nepatik-gaismas-pils.d?id=43174212

]http://www.delfi.lv/news/national/politics/aptauja-ridziniekiem-nepatik-gaismas-pils.d?id=43174212
[/url] ilgi meklēji tik kretīniski izgaismotu un iekadrētu bildi?

Kāda jūsu profesija?
Metinātājs.
par šo labprāt padiskutēšu ar Tevi pie iespējas. Pazīstu cienījamus architektus un māksliniekus kam nepatīk. Diez vai vnk stulbeņi...
Publicēts: 25.03.13 21:22
 citēt
Elmarss:

Kāda jūsu profesija?
Metinātājs.

Īstena estēta murgi.... Par sevi nepadomāji, STULBENĪT???? Inteliklauni.:face-grin:
oi - El-Marss iekunkstējās... :D Mūsu vietējā kodeku paka :D
Publicēts: 25.03.13 21:26
 citēt
Ēkai pašai nebūtu vainas, pat varētu kalnu slēpošanas trasi uz viņas ierīkot, bet tā gaiļa sekste augšpusē gan dīvaini izstās...
Publicēts: 25.03.13 21:28
 citēt
Man arī liekas morāli novecojis dizains. Ja būtu uzcelts gadā, kad projektēja, tas procents gan jau būtu mazāks.
Publicēts: 25.03.13 21:30
 citēt
Nu nosauciet, hruščovku produkti, otru ēku LV kurai būtu šāda līmeņa idejiski vizuāla pievienotā vērtība? - tā, lai sasienas kopā ēkas saturs, nozīme, mērķis, izskats, vieta utt. - tas tak psc ko Birkerts savilcis vienā...

Ir taču pilnīgi pie pakaļas ko domā nedomātāji.

Piedodiet, bet idejiski Alberta iela ir kastveida tortes - salīdzinoši to idejiskā vērtība ir tīra nulle.... bet deru, ka patīk visiem *skaistā mīļotājiem*, ka nu tikai :D :D :D

Pāķi....
Publicēts: 25.03.13 21:34
 citēt
lv.wikipedia.org...
pirms 20 gadiem sajūsmai nebija gala. kas tad noticis? domāju te vairāk ar pēdējo gadu projektiem, arī pašas gaismas pils celtniecības nacionālajām īpatnībām saistītās lietas ietekmē viedokli, ne pats projekts un ēka
Publicēts: 25.03.13 21:45
 citēt
...ir arī daži idiņi kuriem-Tas takš Birkerts!!!!! un tad sāk sasktīt tur neesošas lietas.
Publicēts: 25.03.13 21:45
 citēt
Tā ir vienkārši, šim laikam raksturīgā kunkstētāju reakcija- jebkas kas tiek darīts, ir slikti, slikti arī tas, ko neizdara, viss ir slikti..
Publicēts: 25.03.13 22:09 labots
 citēt
rein:Man arī liekas morāli novecojis dizains. Ja būtu uzcelts gadā, kad projektēja, tas procents gan jau būtu mazāks.

Muļķības - šīm, vecā Korbizjē, mēbelēm tūlīt būs 100 gadi

un nomācoši lielākajai daļai tas ir ultra pārmoderni - viņu *modernisma izpratne* nesniedzas tālāk par *toreiz bija *vārītās džinsas*, tad spoileri uz 4durvju kompaktsedaniem utt.* - patiesībā pat jūgends jau ir par nesaprotamu - padod tik pseidobaroku (nu kaut stiklašķiedras tapešu uzoru veidā) un dārza rūķus - vērtētājiem ir ne mīnus 20 gadi, bet mīnus 200

Droši vari pateikt kas ir progresējis pēdējos 20 gados arhitektūrā pret Gaismas pili? Spoguļstikls kā 30to gadu Čikāgā, RGB randomā majačījoši LEDi tirgus būdiņās?
Publicēts: 25.03.13 22:13 labots
 citēt
1) kopumā patīk;
2) būtu sajūsmā, ja tā būtu koncertzāle (bet tas jau cits temats, par ēkas funkciju);
3) nelieli iebildumi pret pašu smaili. Precīzā sānskatā simetriskā smaile kaut kā neiet kopā ar skaisto, viscaur neregulāro siluetu. Bet varbūt jāpierod.

P.S. Tas par morālo novecošanu par 20 gadiem gan nav nopietni. Ēkas stāv tūkstoš gadus:face-smile:
Publicēts: 25.03.13 22:14 labots
 citēt
Tiko kādam no "samorodokiem" / TĪRRADŅIEM/ būs iespēja piedlīties konkursā....:face-grin:
Publicēts: 25.03.13 22:19 labots
 citēt
NuuJa, BIRKERTS, sen pagājis, Bildes, sen pliekanas... ja nopietni, tak ejiet visi Māxlinieki, jo tos mēslus proletārieši apmaksā/sponsorē...:face-grin: UN TO jums būs ievērot!!!:face-grin:, kad piektais gads nāks.:anger:
negatIvs:tas, ka sāk nepatikt tikai tagad, liecina par iztēles trūkumu, jo projekts/makets bija zināms vismaz 20 gadus .... :bad_smile:

Šis mainīts, kā sīknauda iraid... un sākumā, tik varnešu atbalstīts bija...:face-sad:
Publicēts: 25.03.13 22:31
 citēt
patiik pat ljoti
Publicēts: 26.03.13 10:20
 citēt
Elmarss:NuuJa, BIRKERTS, sen pagājis, Bildes, sen pliekanas... ja nopietni, tak ejiet visi Māxlinieki, jo tos mēslus proletārieši apmaksā/sponsorē...:face-grin: UN TO jums būs ievērot!!!:face-grin:, kad piektais gads nāks.:anger:
negatIvs:tas, ka sāk nepatikt tikai tagad, liecina par iztēles trūkumu, jo projekts/makets bija zināms vismaz 20 gadus .... :bad_smile:

Šis mainīts, kā sīknauda iraid... un sākumā, tik varnešu atbalstīts bija...:face-sad:

tevi regulāri badina, jeb nedod uzlāpīties ?
Publicēts: 26.03.13 10:58
 citēt
NilsS:
Elmarss:NuuJa, BIRKERTS, sen pagājis, Bildes, sen pliekanas... ja nopietni, tak ejiet visi Māxlinieki, jo tos mēslus proletārieši apmaksā/sponsorē...:face-grin: UN TO jums būs ievērot!!!:face-grin:, kad piektais gads nāks.:anger:

nez... sajūta, ka pilsonim visu laiku alkohola koma...
Publicēts: 26.03.13 11:32
 citēt
Bildes:
NilsS:
nez... sajūta, ka pilsonim visu laiku alkohola koma...

kaut kā tā ir
Publicēts: 26.03.13 11:43
 citēt
pagajšvasar zināmu apstākļu dēļ to neizdarīju (bet tad arī būtu jāklonē celtņi nost), bet šobrīd gaidu konkrētu mēnesi, konkrētus laika apstākļus un pulksteni, lai nu jau pabeigto celtni nofotografētu :-)
Publicēts: 26.03.13 13:02 labots
 citēt
konstruktiivismam piejauc klaat suuduchupas elementus un sanaak Gaismaspils.

p.s. nejau tikai Latvijas arhitektu klikjei katru dienu savaa esteetiskajaa pasaules uztveree buus jaaskata suuduchupas skaistums. kachigarkam Oljegam arii.
Publicēts: 26.03.13 13:04
 citēt
Man patīk bibliotekas ēka. Man patika arī koncertzāles risinājums, kas, diemžēl, nogūla plauktos. Šie abi objekti izdaiļotu daugavmalu piecreiz labāk nekā radisons un tam blakus esošais četrstāvu sūds, nemaz nerunājot par apaļajiem torņiem, ko ceļ pie ķīpsalas.
Publicēts: 26.03.13 14:29
 citēt
intereses pēc paradreseshu sho jautājumu meitai, lai skolinja mācībspēkiem paprasa viedokli. tik zinot kontekstu ko vinji sauc par shedevriem arhitektūras, meita ar sajuusmu atziime ka tas eekas 85% netiek izmantotas ne dzivoshanai ne biznesam.
Publicēts: 26.03.13 14:32
 citēt
Man patīk ēka, kā jebkurš modernās arhitektūras pirdiens. Galu galā, ja nebūtu GP, nebūtu man tādas bildes -
Publicēts: 26.03.13 14:44
 citēt
...tikai Tavā bildē šis "monolīta klucis" ir baudāms
Publicēts: 26.03.13 15:13
 citēt
spaidijs:Man patīk ēka, kā jebkurš modernās arhitektūras pirdiens. Galu galā, ja nebūtu GP, nebūtu man tādas bildes -

IZCILS kadrs Spaidij ! Iesniedz Rīgas konkursā dabūsi PRĪZI !
Publicēts: 26.03.13 16:59 labots
 citēt
rein:Man arī liekas morāli novecojis dizains. Ja būtu uzcelts gadā, kad projektēja, tas procents gan jau būtu mazāks.
Morāla novecošanās...
Nu nez... Ēkām, kas, tomēr, tiek celtas, lai kalpotu vairākus desmitus gadu (ja ne simtus), morāla novecošanās nevar iestāties 20 gados.
Un vispār, morāla novecošanās ir fufelis, ko izgudrojuši ražotāji, lai celtu savu apgrozījumu. Lai tev ik pēc 1/2 gada gribētos jaunu telefonu, pēc gada jaunu TV kasti, ik pēc diviem - jaunu 'tačku'. Ā - objektīvi fočukiem arī mēdz "morāli novecot" salīdzinoši bieži, kaut optikas likumus neviens nav atcēlis.
Publicēts: 26.03.13 17:05
 citēt
morāli, un fiziski noveco padomju laika blokmājas. pēc tā laika, pirmajām jau vajadzētu sākt brukt
Publicēts: 26.03.13 17:13
 citēt
negatIvs:morāli, un fiziski noveco padomju laika blokmājas. pēc tā laika, pirmajām jau vajadzētu sākt brukt
Ja brūk kopā, značit fiziski novecojušas tās ēkas. Tavs piemērs ne kādā veidā neatceļ manu pieņēmumu, ka morāla novecošana ir ražotāju izdomāts fufelis.
Publicēts: 26.03.13 17:14
 citēt
smartins:
negatIvs:morāli, un fiziski noveco padomju laika blokmājas. pēc tā laika, pirmajām jau vajadzētu sākt brukt
Ja brūk kopā, značit fiziski novecojušas tās ēkas. Tavs piemērs ne kādā veidā neatceļ manu pieņēmumu, ka morāla novecošana ir ražotāju izdomāts fufelis.

atceļ gan.... padomā pats :bad_smile:
Publicēts: 26.03.13 18:07
 citēt
es te nesapratu kads sakars padomju blokmājām un arhitektūrai.
Publicēts: 26.03.13 18:16
 citēt
ar to nav ko lepoties
Publicēts: 26.03.13 18:26 labots
 citēt
Neesu sajūsmā par rezultātu.Kad vēl tikai gāja runas par šo projektu,visās malās publicētiem projektiem skicēm,shopotām bildēm,tas viss izskatījās daudz smalkāk,gaisīgāk,caurspīdīgāk.Finālā masīva,pelēcīga būve,kura bez sēņu ēsšanas,vai citiem apziņu paplašinošiem līdzekļiem ir neiespējami uztvert kā " Stikla Kalnu". Un "kronis" visam,protams ir tas kronis auģšā,kurš nebija projektā un sabojā pašu ideju-augšupeju,izaugsmi,ko Birkets tā gribēja uzsvērt.
Publicēts: 26.03.13 19:33
 citēt
nu jā tas kronis tiešām ir kronis
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes: