Jā, bija izpildītāji, no kuriem zināma tikai viena dziesma, bet toties pa visu pasauli un desmitiem gadu.
Nē bija viss albūms, bet jā, to gabalu bija tik vienkārši aranžēt un skolas blicītē jau pēc nedēļas garāžas mēģinājumiem gandrīz 1:1 sākt pašīem spēlēt. Cik dzirdēju, mūziķenēs tagad tas ir obligātajā repertuārā... Ar citiem grūtāk gāja... tagad pēc simts gadiem paņemu ģitāri rokā... kā tam Painted in Black toreiz pirksti locījās, nevaru saprast...
Schneider:A ko tad no Animāļiem, Terija Džeksa vai Jurop vēl pasaulē zina un klausās, izņemot tos, pa vienam, gabalus?
Enimālus visus pat es šad tad noklausos fonā štukodams savas idejas (nu labi... man vienkārši tas stāv kombainā aiz pieciem Jethro Tull albūmiem un neievēroju pat kā mainās), bet salkanais pieminētais gudbai mišel ic hārt tu dai un it sevišķi icce fainel kauntdaun tomēr nedaudz šķebina... ak jā, protams, vienas kompozīcijas blices, kas ir fenomens savdabīgs. Gan jau arī jūr in de aminau būtu tāds ja šeihs nebūtu nabagus nopircis...
Nostaļģija, protams un gan jau neviens vairs Peidžam vai Plāntam neliks šo klasiku vēlreiz cilāt, tāpat kā purpļi principā čaildintaim nespēlē (ja tik nebūšu sajaucis gabalus) bet nu tas man iesēdies... bija gadījums, krievos mums bija tāds čigānzēns no Latvijas, šis rāda kaut kādas figņas, ko prot uz kaut kur klubā sadabūtas akustiskās ģitāres, 7-tās stīga noņemta tik, briesmīgas skaņas... es kaut kā nejauši izmetu... a kāpnes uz debesīm slābi būtu nospēlēt... a šis... a šis... paņem ne tikai ievada solo, bet visus akordus ar visām pārejām un kulminācijām, es tad zināju tai laikā šo skaņdarbu visās niansēs... jopck... biju mēms...
Eltons:Oliss gan nedaudz piefantazēja par Gobziņa izbrīnu... VHS jau izplatīju no pašiem pirmsākumiem, interesanti, kur tad viņš kasetes ņēma?
Tukšās kasetes pirku pie Lavrinoviča, bet muziku dzinu iekšā no satelīta Mtv Satelītšķīvis man mājās bija jau kopš 1985. gada....... tākā tu varēji tikai no manām kasetēm caur starpniekiem ierakstus dabūt
"tākā tu varēji tikai no manām kasetēm caur starpniekiem ierakstus dabūt"
Tu kaut kādā paralēlā pasaulē esi dzīvojis... ierakstus, kā Tu saki, es rakstīju un starpnieki varēja izplatīt, bet oriģinālus pats vai kurjeri man pa tiešo no Maskavas veda, satelītu ēra vēl sākusies nebija. 80-to gadu beigās visu mūziku pārdevu videocentram Šmerlī. Tukšās kasetes vislētāk Links piegādāja pret kādiem oriģināliem attiecībā, neatceros, par 25 rubļiem vai cik tur par Maxell Pro 180 vai TDK 240. Tik sen tie laiki ... bet vēl nesen šķiet ar Pauderu rādījām viģikus un blociņus likām... ehh...
Šnaider, atrausies par saviem piemēriem! Jopcik, skrienu ar suni tikko un galvā griežās vī hed džoi, vī hed fan, vī hed sizens in de san ka gribas dziedāt līdzi... ka tavu māti...
Elton pa dārgo esi pircis Es pirku JVC 180 par 15 rubļiem un Basf 240 par 20 rubļiem.......vēl dažas ir saglabājušās ar visiem ierakstiem Satelīt ēra Latvijā sākās 1984. gada beigās, tad tu vēl klausījies vācu šļāgerus un dzēri šņabi "Troijka"
He, he, normāliem cilvēkiem tiešām derdzas tas latviešu t.s. šlāgeris... bet! Kādiem taču tas patīk, reku vesela mašinērija iedarbināta, kas cepj šos mēslus, reklamē un pavairo. Visi tie rači, hujači, rutuļi, kā viņus tur visus sauc, radio2 un televīzija tik piegāž pilnu ēteru ar šīm lētajām atraugām... un nekāds brīnums nav, ka tie paši mūzikas "speciālisti' izvēlas tādus pat sev līdzīgus vecmāmiņu mīlulīšus starptautiskajiem konkursiem, kas tajos ar blīkšķi izgāžas, jo mūzikas ta nav, ir tikai lēta umpā-umpā šļura... Tikko kaut kur bija tēma par krievu šodienas popsu... tak latvieši sev bedri rok tieši tāpat...
Labi Elton.Es jau ar tādās domās.Bet!!!!Kam tad to šļuru ražo?Nebūtu pieprasījuma,nebūtu piedāvājuma.Tāpat kā Holivudas kino-skatos un brīnos,nu kurš var skatīties šitos stulbos marsiešus,transformerus,lidojošos cilvēkus un citu huiņu?Skatās gan.Un kase šancē ne pa jokam.Redz es jau varu saukt sevi par baigo izsmalcināto ,bet desmit tūkstoši cilvēku pa Jāņiem lēkā un priecājas ar visiem pļumpapā.Nu nevar taču teikt,ka viņi visi ir idioti un es viens tas gudrais. Mana gudrā sekspartnere gan saka,ka arī piedāvājums ietekmē pieprasījumu.Un ka neviens tirgus jau neesot pilnīgi brīvs.Un ka zināmās robežās to var un pat vajagot regulēt....varbūt ar.
Acīmredzami regulēt vajag! Bet ne jau manis augšminētie rutuļi un pārējā pašpasludinātā mūzikas elite to lai dara! Nu kaut kādai gaumei tomēr jābūt un arī tauta jāaudzina, nezinu, kaut kā... kā piemēram, vai kāds ir ievērojis pūļa refleksus šādos umpā-umpā bālēliņu konceros, kad pienāk brīdis sist ritmā plaukstas līdzi??? Kā pūlis sit ritmu? Ievērojiet: sit tiešajā taktī! tai vietā, kad mūzikas ritma likumsakarības prasa sist prettaktī... ar to viss izteikts: tauta ir abstulbināta ar šo lēto umpā-umpā šļāģeri...
viecha:...Mana gudrā sekspartnere gan saka,ka arī piedāvājums ietekmē pieprasījumu.Un ka neviens tirgus jau neesot pilnīgi brīvs.Un ka zināmās robežās to var un pat vajagot regulēt....varbūt ar.
Tev ir gudra sekspartnere Piedāvājums pieprasījumu vienkārši apved ap stūri..visās jomās
Ha, Luni! Paldies par ideju... tieši patreiz sēžu pie sava produkta videoreklāmas koncepta... Vizuāli skaidrs paliek, atliek skaņas celiņu atrisināt tik... tādā new-jazz un amerikas black-soul stilā...
Tanzanite:Luni, paldies par Club Des Belugas... dzirdēta, bet ļoti forša
Jā šitie friči Jazzisti forši man patīk , mana bijusī izteikta "Alumīnija cūkas" cienītāja reiz tikšanos nez kāpēc uzlika klubā Hamburgā kur šie spēlēja TAD man viņi iepatikās , ar bijušo gan saplēsos toreiz youtu.be...
Ha, Luni! Paldies par ideju... tieši patreiz sēžu pie sava produkta videoreklāmas koncepta... Vizuāli skaidrs paliek, atliek skaņas celiņu atrisināt tik... tādā new-jazz un amerikas black-soul stilā...
Reklāmas kā VĪRUSI tagad jātaisa , lai pašas sevi VELK pa pasauli un PRODUKTU / ZIŅU līdzi
NE TĀDI vien te manīti 1990 gados Bij tāds Drēģeris un viņa "Kloni" kas parasti spēlējā kāzas pilnīgā komā uz sintiķa un kautko blēja VĀJPRĀTS vēl tass. BET publikai patikka REĀLI jo paši ar bij "Aizlieti" ka vairums 1990 tajos