Sveicināti. Ceru uz nelielu palīdzību/komentāriem/ieteikumiem. Esmu cilvēks ar 0 pieredzi fotogrāfijā un dikti gribās kaut ko tādu pamēģināt, diemžēl, praktiski neko par to nezinu, bet vajag jau ar kaut ko sākt... Nesen uzzināju par FUJI X-E1, apskatījos bildes, kādas ar to uzņemtas un man patikās, zinu, ka negribu parastu ziepju trauku, bet ko tādu, ar ko kaut kādā mērā autodidaktiski būtu iespējams kaut ko sakarīgu arī nofotografēt. Noskaidroju, ka ir šis modelis pieejams komplektācijā FujiFilm FinePix X-E1 Kit 18-55mm F/2.8-4.0 ar attiecīgo objektīvu, bet nezinu, vai tas būs man piemērots un ko vispār visa šī specifikācija nozīmē. Varbūt kāds var pakomentēt, vai man kā parastajam tūristu tipa fotografētājam, kam varbūt arī kas ievērības cienīgs ceļā kādreiz pagadās, šis ir ok un ko no tādas kameras sagaidīt? Paldies jau iepriekš
Ja maciņš ļauj, kādēļ gan nē (kaut gan tāda rotaļlietiņa nemaksā lētāk par pieklājīgu spoguļkameru. Ar labu objektīvu komplektu tas nebūs arī daudz kompaktāks par spoguleni..
Laba bilde tomēr pārsvarā top fotogrāfa galvā un, ja nav foto pieredzes, nekādus īpašus brīnumus pat no ļoti labas tehnikas nav ko gaidīt. Varbūt sākumā paskatīties uz bik lētāku, ar kādu mērenu zūmiņu? Meitenes rokās (un somiņā) gana labs (un arī kvalitatīvs) būs "jaunākais brālis" Fuji XF1 ar pietiekami universālu, gaišu un diezgan kvalitatīvu 25-100 mm objektīvu. Arī tā iespējas ir pārākas, nekā vidusmēra "ziepim"
Pats nopirku līdzīgu, bet ne tik kompaktu - Fuji X10 (arī zem 300 Ls) , pagaidām pašam gan nav ar ko palielīties, bet šeit var redzēt, piemērus no "labām rokām":
Ja ar laiku tomēr paliks "pa īsu", par ietaupīto naudiņu var nopirkt spoguļkameru ar lielāku sensoru un krietni plašākām iespējām. Abi aparāti tad lieliski papildinās viens otru!
Izmantoju Iphone 4. Ja pietiktu, tad nemeklētu neko vairāk... Ja vien šis nebija kā norāde uz to, ka šī kamera nav īpaši labāka par telefona izmantošanu?
No canoniem līdz pat 7D(ieskaitot) neviens nav tik labs sliktos gaismas apstakļos kā Fuji. Principā šiem visiem canoniem pie 3200 ISO jau rezultāts ir ''kaka''.
Friidis:Ja maciņš ļauj, kādēļ gan nē (kaut gan tāda rotaļlietiņa nemaksā lētāk par pieklājīgu spoguļkameru. Ar labu objektīvu komplektu tas nebūs arī daudz kompaktāks par spoguleni..
Laba bilde tomēr pārsvarā top fotogrāfa galvā un, ja nav foto pieredzes, nekādus īpašus brīnumus pat no ļoti labas tehnikas nav ko gaidīt. Varbūt sākumā paskatīties uz bik lētāku, ar kādu mērenu zūmiņu? Meitenes rokās (un somiņā) gana labs (un arī kvalitatīvs) būs "jaunākais brālis" Fuji XF1 ar pietiekami universālu, gaišu un diezgan kvalitatīvu 25-100 mm objektīvu. Arī tā iespējas ir pārākas, nekā vidusmēra "ziepim"
Jāatzīst, ka nav jau gluži tā, ka cena vienaldzīga un tikai izskats svarīgs, tad jau apsvērtu pirkt Leica M sēriju...
Ir kādas pārdomas par Leica V-Lux 4? Pēc parametriem tā izskatās daudz labāk un cena gandrīz uz pusi mazāka...tā gan ir kompaktā kamera, bet nedomāju, ka es drīz varētu mainīt arī šai Fuji objektīvus fotoaparāta vērtībā.... Saprotu, ka muļķīgitas ir, bet mani nedaudz atbaida Leica V-Lux robustais dizains.
Es skatījos šo. Tava mājaslapa šodien man nez kāpēc nedarbojas, tāpēc nevarēju vēlreiz apskatīt. Tas man gan ļoti daudz neko neizsaka. Ilgstoši apsvēru Leica pirkšanu un tagad šīs bildes mani nedaudz iedvesmoja šai virzienā, kā arī pagadījās laiks nedaudz šo tematiku, bet uzmākties ar jautājumiem nelikās pieklājīgi.
Par gaumi, protams nestrīdas. Saturiski bildes man pārsvarā patīk, apstrāde- dažreiz ne visai. Vismaz man radās iespaids, ka kvalitāte upurēta par labu oriģinalitātei...
No canoniem līdz pat 7D(ieskaitot) neviens nav tik labs sliktos gaismas apstakļos kā Fuji. Principā šiem visiem canoniem pie 3200 ISO jau rezultāts ir ''kaka''.
Es skatījos šo. Tava mājaslapa šodien man nez kāpēc nedarbojas, tāpēc nevarēju vēlreiz apskatīt. Tas man gan ļoti daudz neko neizsaka. Ilgstoši apsvēru Leica pirkšanu un tagad šīs bildes mani nedaudz iedvesmoja šai virzienā, kā arī pagadījās laiks nedaudz šo tematiku, bet uzmākties ar jautājumiem nelikās pieklājīgi.
Par gaumi, protams nestrīdas. Bet, saturiski pašas bildes man pārsvarā patīk, apstrāde- ne visai. Vismaz man radās iespaids, ka kvalitāte upurēta par labu oriģinalitātei...
Kā jau rakstā minēts - iekša ir daudz krāsu filtri, kurus arī izmantoju. Tiem kam gribas interesantāk, savādāk - ideāli jo nav jāķēpājas ar instagrammām, fotošopiem un citām programmām
Baltskars:Zinu, ka brīžiem neiet un zinu iemeslu bet nezinu kā atrisināt
Mēģini tagad - 100% ies
mjā, jāatzīst, ka man patīk dizains. Bet pēc visa šī un dažu specifikāciju apskates man nav pārliecības galīgi, ka tas būtu labāks par V-Lux4, tieši otrādi. Laikam šī ir situācija, kad jāizšķiras starp kvalitāti un ārējo izskatu... Nez kāpēc Leicas Latvijā nav populāras, pagaidām neesmu sapratusi, kāpēc, man gan zināms par tām tikai praktiski no to ražotajiem mikroskopiem,ar kuriem strādāju, tur nu nav vārdam vietas.
Baltskars:Zinu, ka brīžiem neiet un zinu iemeslu bet nezinu kā atrisināt
Mēģini tagad - 100% ies
mjā, jāatzīst, ka man patīk dizains. Bet pēc visa šī un dažu specifikāciju apskates man nav pārliecības galīgi, ka tas būtu labāks par V-Lux4, tieši otrādi. Laikam šī ir situācija, kad jāizšķiras starp kvalitāti un ārējo izskatu... Nez kāpēc Leicas Latvijā nav populāras, pagaidām neesmu sapratusi, kāpēc, man gan zināms par tām tikai praktiski no to ražotajiem mikroskopiem,ar kuriem strādāju, tur nu nav vārdam vietas.
mēģiāsim uzminēt..........varbūt tāpēc, ka leica - tas ir viens no dārgākajiem ražotājiem ?
KristineR:
mēģiāsim uzminēt..........varbūt tāpēc, ka leica - tas ir viens no dārgākajiem ražotājiem ?
Man bija tādas aizdomas bet nu ok, nav jau visiem jāpērk uzreiz M sērija...pārējiem jau tās cenas neliekas tik drausmīgi milzīgas, X2 jau nu gan ir cits stāsts, bet profesionālajā jomā jau ir citas summas vienmēr bijušas.
Domāju D-Lux5 ir līdzīgs kvalitātē. Saku uzreiz - ar iso ir diezgan štruntīgi ja salīdzina ar Fuji. Ja gribi Lieca tad jau labāk Lumix - esmus salīdzinājis identiskus aparātus un Lieca varbūt par mata tiesu ir labāka.
NilsS:
Man bija tādas aizdomas bet nu ok, nav jau visiem jāpērk uzreiz M sērija...pārējiem jau tās cenas neliekas tik drausmīgi milzīgas, X2 jau nu gan ir cits stāsts, bet profesionālajā jomā jau ir citas summas vienmēr bijušas.
nuuu, ja man jāizvēlas starp leica ziepi un mark II, tad...........savu izvēli jau izdarīju !
KristineR:Sveicināti. Ceru uz nelielu palīdzību/komentāriem/ieteikumiem. Esmu cilvēks ar 0 pieredzi fotogrāfijā un dikti gribās kaut ko tādu pamēģināt, diemžēl, praktiski neko par to nezinu, bet vajag jau ar kaut ko sākt... Nesen uzzināju par FUJI X-E1, apskatījos bildes, kādas ar to uzņemtas un man patikās, zinu, ka negribu parastu ziepju trauku, bet ko tādu, ar ko kaut kādā mērā autodidaktiski būtu iespējams kaut ko sakarīgu arī nofotografēt. Noskaidroju, ka ir šis modelis pieejams komplektācijā FujiFilm FinePix X-E1 Kit 18-55mm F/2.8-4.0 ar attiecīgo objektīvu, bet nezinu, vai tas būs man piemērots un ko vispār visa šī specifikācija nozīmē. Varbūt kāds var pakomentēt, vai man kā parastajam tūristu tipa fotografētājam, kam varbūt arī kas ievērības cienīgs ceļā kādreiz pagadās, šis ir ok un ko no tādas kameras sagaidīt? Paldies jau iepriekš
Manuprāt šī ir viena no Fuji kamerām, kura ir labaka par līdzīgām Leica, tik cena stipri pieņemamāka. Viena no atšķīrībām ir tā, ka matricai nav priekšā filtra, kurš samazina bildes asumu, kā piem., canoniem. Domāju, ka neprofesionālajā segmentā Fuji ražo šobrīd labākās kameras.
KristineR: Nez kāpēc Leicas Latvijā nav populāras, pagaidām neesmu sapratusi, kāpēc, man gan zināms par tām tikai praktiski no to ražotajiem mikroskopiem,ar kuriem strādāju, tur nu nav vārdam vietas.
Leicas ir pārāk dārgas priekš to iespējam, tamdēļ arī nav tik populāras. ..un vēl jāatzīst, ka lētakos aparātus nu jau grūti nesajaukt ar Panasonikiem, ja neredz sarkano rimbuli.
Billy:Ja vari atļauties tad kapēc ne? Ja nav nepieciešamība pēc tādas ekstras kā zoom objektīva vai iespējas tos mainīt tad iesaku apsktīt ar x100 vai x100S
+124 p.s. Labak laikam gan x100s, jo tam ir paša Fuji matrica.
Jap. X100S noteikti, ka ir labāka izvēle, jo veikti daudz uzlabojumi no x100, bet tas nebūt nenozīmē ka x100 ir slikta kamera. Ir daži niķi un AF nav TIK kruts, bet bildes sanāk kvalitatīvas, izskatās ļoti labi, ar trokšņiem arī cīnas veiksmīgi. Un to visu nevar teikt par ļoti daudzām citām šīs klases kamerām..
Domāju D-Lux5 ir līdzīgs kvalitātē. Saku uzreiz - ar iso ir diezgan štruntīgi ja salīdzina ar Fuji. Ja gribi Lieca tad jau labāk Lumix - esmus salīdzinājis identiskus aparātus un Lieca varbūt par mata tiesu ir labāka.
Leica nav tās cenas vērta!
Tātad, to ISO nosaka izmērs... Fuji tas ir [23.6 mm x 15.6 mm (APS-C) X-Trans CMOS with primary color filter] , bet V-Lux 4 tas ir 1/2.3" kas laikam nozīmē, ka labāks? Vai arī jāņem vērā vēl kas papildus? F vērtības abiem vienādas.
Billy:Jap. X100S noteikti, ka ir labāka izvēle, jo veikti daudz uzlabojumi no x100, bet tas nebūt nenozīmē ka x100 ir slikta kamera. Ir daži niķi un AF nav TIK kruts, bet bildes sanāk kvalitatīvas, izskatās ļoti labi, ar trokšņiem arī cīnas veiksmīgi. Un to visu nevar teikt par ļoti daudzām citām šīs klases kamerām..
Mož vispirms jātiek galā ar jautājumu,"nafig?"Ja vēlme iegādāties aksesuāru,tad protams Leica(citu starpā leicai ir arī apzeltītas versijas ar krokodilādu,gan pārsvarā filmu M-sērijai).Ja primārā vēlme tomēr ir iegūt attēlu,tad Fuji,kaut X-E1,kaut Pro1.No tā ko šobrīd ražo fuji ir vienīgais kantoris ,kam ir jēdzīgs kameras jepegs,ja nav nepārvarama vēlme ilgstoši jāties ar katru kadru fotošopā,tad alternatīvu fuji būtībā nav.Nu un darvas karotīte: X-E1 ir cūciska fiška,kad skaitītājs sasniedz 9999,kamera pārtrauc bildēt un fotogrāfam jālien iekš menu un jāreseto skaitītājs,ir gan neliela cerība,ka fuji kādā no firmwāres apdeitiem to novērsīs,bet varbūt arī nē,jo tas nav nejaušs vabulis,tas ir apzināti tā uztaisīts.
man gan šķiet, ka atbildat cilvēkam, kurš pats vizu zin (var jau būt, ka kļūdos)...zīmīgi, kāds paliela Fuji X-E1, un tad pēkšņi uzrodas KristineR (Reģistrācijas datums: 27.03.2013), kurai ir 0 pieredze fotogrāfija, bet esot dzirdējusi par Fuji X-E1 un grasās pirkt,...,līdzīgi kā kasjauns (Reģistrācijas datums: 25.03.2013) un sāk ar rakstiņu "Raksts, uz kurieni pasūtīt:" (Publicēts: 25.03.13 16:37) - ko mēs mānam
Ieteikums adminiem: varbūt atļaut rakstu veidošanu, līdzīgi kā bilžu vērtēšanu - nav noteikts ievietoto bilžu skaits, vari tikai komentēt?
uljens:man gan šķiet, ka atbildat cilvēkam, kurš pats vizu zin (var jau būt, ka kļūdos)...zīmīgi, kāds paliela Fuji X-E1, un tad pēkšņi uzrodas KristineR (Reģistrācijas datums: 27.03.2013), kurai ir 0 pieredze fotogrāfija, bet esot dzirdējusi par Fuji X-E1 un grasās pirkt,...,līdzīgi kā kasjauns (Reģistrācijas datums: 25.03.2013) un sāk ar rakstiņu "Raksts, uz kurieni pasūtīt:" (Publicēts: 25.03.13 16:37) - ko mēs mānam
Ieteikums adminiem: varbūt atļaut rakstu veidošanu, līdzīgi kā bilžu vērtēšanu - nav noteikts ievietoto bilžu skaits, vari tikai komentēt?
Em....nezinu, man priecāties par glaimiem vai apvainoties es tiešām nezinu NEKO, tkai tik, cik esmu kaut kur izlasījusi bez jebkaadas tehniskaas sajeegas, kas man nedaudz saak paraadiities peec dazu rakstu izlasiisasnas, bet tas veel dikti taalu, lai saaktu kaut ko veerteet. Šis forums bija mana vieniigaa iespeeja kaut ko uzzinaat no profesionaaliem, jo personiski fotograafus nepaziistu un tiesaam mani interesee iespeeja kaut ko "jauki nofotograafeet" un es atlaujos teikt, ka kaadu bišķi jau man esteetiskaa izjuuta arii ir. Saprotu Juusu satraukšanās pamatu, bet tiešām, šoreiz tas tā nav. Es, protams, vari salikt visādas bildes no sava Iphone, vai tas mani padarīs par "vērtīgāku" bloga biedru?
60uz5komats6:Mož vispirms jātiek galā ar jautājumu,"nafig?"Ja vēlme iegādāties aksesuāru,tad protams Leica(citu starpā leicai ir arī apzeltītas versijas ar krokodilādu,gan pārsvarā filmu M-sērijai).Ja primārā vēlme tomēr ir iegūt attēlu,tad Fuji,kaut X-E1,kaut Pro1.No tā ko šobrīd ražo fuji ir vienīgais kantoris ,kam ir jēdzīgs kameras jepegs,ja nav nepārvarama vēlme ilgstoši jāties ar katru kadru fotošopā,tad alternatīvu fuji būtībā nav.Nu un darvas karotīte: X-E1 ir cūciska fiška,kad skaitītājs sasniedz 9999,kamera pārtrauc bildēt un fotogrāfam jālien iekš menu un jāreseto skaitītājs,ir gan neliela cerība,ka fuji kādā no firmwāres apdeitiem to novērsīs,bet varbūt arī nē,jo tas nav nejaušs vabulis,tas ir apzināti tā uztaisīts.
uljens:man gan šķiet, ka atbildat cilvēkam, kurš pats vizu zin (var jau būt, ka kļūdos)...zīmīgi, kāds paliela Fuji X-E1, un tad pēkšņi uzrodas KristineR (Reģistrācijas datums: 27.03.2013), kurai ir 0 pieredze fotogrāfija, bet esot dzirdējusi par Fuji X-E1 un grasās pirkt,...,līdzīgi kā kasjauns (Reģistrācijas datums: 25.03.2013) un sāk ar rakstiņu "Raksts, uz kurieni pasūtīt:" (Publicēts: 25.03.13 16:37) - ko mēs mānam
Em....nezinu, man priecāties par glaimiem vai apvainoties Es, protams, vari salikt visādas bildes no sava Iphone, vai tas mani padarīs par "vērtīgāku" bloga biedru?
biedru, vai biedri ? laikam jau atbildēji.... starp citu + Uldis, pirmoreiz redzu iesācēju, kurš grib Leica, orientējas to cenās un modeļos, turklāt saprot kas ir matrica.....
šis citāts apgāž jūsu abu teorijas... UN vispār nafig citēt tik garus tekstus?
Tātad, to ISO nosaka izmērs... Fuji tas ir [23.6 mm x 15.6 mm (APS-C) X-Trans CMOS with primary color filter] , bet V-Lux 4 tas ir 1/2.3" kas laikam nozīmē, ka labāks? Vai arī jāņem vērā vēl kas papildus? F vērtības abiem vienādas.
Em....nezinu, man priecāties par glaimiem vai apvainoties es tiešām nezinu NEKO, tkai tik, cik esmu kaut kur izlasījusi bez jebkaadas tehniskaas sajeegas, kas man nedaudz saak paraadiities peec dazu rakstu izlasiisasnas, bet tas veel dikti taalu, lai saaktu kaut ko veerteet. Šis forums bija mana vieniigaa iespeeja kaut ko uzzinaat no profesionaaliem, jo personiski fotograafus nepaziistu un tiesaam mani interesee iespeeja kaut ko "jauki nofotograafeet" un es atlaujos teikt, ka kaadu bišķi jau man esteetiskaa izjuuta arii ir. Saprotu Juusu satraukšanās pamatu, bet tiešām, šoreiz tas tā nav. Es, protams, vari salikt visādas bildes no sava Iphone, vai tas mani padarīs par "vērtīgāku" bloga biedru?
biedru, vai biedri ? laikam jau atbildēji.... starp citu + Uldis, pirmoreiz redzu iesācēju, kurš grib Leica, orientējas to cenās un modeļos, turklāt saprot kas ir matrica.....
Come on es īsti nezinu, kas ir matrica, ja godīgi baigā problēma ieiet leica-camera.lv un apskatīt cenas un specifikācijas, pie tam, ja cilvēks grib kaut ko pirkt, tad jau viņš nedaudz painteresējas par lietām un salīdzina cenas un vēl kaut ko, lai saprastu, vai ir vērts pirkt tieši to par tādu cenu. Es kaunos par savām pareizrakstības un apzīmējumu kļūdām...kādreiz ar precizitāti lepojos
Billy:šis citāts apgāž jūsu abu teorijas... UN vispār nafig citēt tik garus tekstus?
Es arī īsti nesaprotu...uzrakstīju kaut kādas muļķibas ciparos? te nav opcijas atbildēt konkrētam lietotājam, necitējot, tāpēc tā sanāk...
NilsS:nu malacis....es noticēju vienīgi ziņkāre māc - kāpēc ignorē Canon, Nikon, Oly utt ziepjus ?
Reku, skat, ieliku bildi ir pietiekami neprofesionāla? fočēta ar iphone mani ieinteresēja leica, jo, kā jau teicu, strādāju ar viņu mikroskopiem un viens man zinaams cilveeks bija nopircis M klasi, taa uzzinaaju, ka šiem ir arī fotoaparaati. Esmu vienkārša medicīnas studente, nekas vairāk
NilsS:nu malacis....es noticēju vienīgi ziņkāre māc - kāpēc ignorē Canon, Nikon, Oly utt ziepjus ?
Reku, skat, ieliku bildi ir pietiekami neprofesionāla? fočēta ar iphone mani ieinteresēja leica, jo, kā jau teicu, strādāju ar viņu mikroskopiem un viens man zinaams cilveeks bija nopircis M klasi, taa uzzinaaju, ka šiem ir arī fotoaparaati. Esmu vienkārša medicīnas studente, nekas vairāk
....ir skaidri redzams, ka drīz būsi kas vairāk....