forum.gif
Varbūt kāds var man muļķim paskaidrot ???
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Varbūt kāds var man muļķim paskaidrot ???
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.03.13 23:23
 citēt
_VA_,tak Rolandam pilnīgi po tie sripti un limiti. Man palielam vienalga cik kurš saits apķēzīs,jo mērķauditorija lielu šķirbu nemana. esmu redzējis uz kādiem monitoriem tās bildes skata : :) :)
Publicēts: 30.03.13 23:31
 citēt
_VA_:Vēl viena lieta, kuru nepieminēju.
Neredzot lapas surces kodu un tā, uz aci piemetot - niecīgo skaitu gogles pielāgoto reklāmu, - uzturēšanas izmaksas, - zero finansiālo atdevi no lietotājiem, pieļauju domu, ka īpašnieki nav ieinteresēti tērēties, lai pārprogrammētos.
No jūsu, parasto mirstīgo lietotāju puses, ir gaužām nepareizi - uzstādīt jautājumu par kvalitāti, apejot jautājumu "cik tas maksās". Īpašnieki jums bez maksas ir piedāvājuši vietu, kur ņemties un jārēties, lietošanai "as is". Ja gribat vairāk un labāk, jāpaceļ jautājums par dalību pasākumā tīri finansiāli.

Vai - jāturpina lietot "as is", bez pretenzijām.

Nu gan nodevi, par to maksāšanu :D... pat Youtube interesantākajiem klipiem maksā!!! jo ceļ cenu!!! Neraksti, ja bizneša 3nieks!
Publicēts: 30.03.13 23:33
 citēt
_VA_:
talavietis:bļin, čukča rakstnieks...

Arī šajā vietnē ir limits. 900px pa garāko malu. Kādu vēl limitu gribi? Nē, nu var jau administrācijai paprasīt, lau uztaisa vēl kādu limitu, teiksim - uz vienu lietotāju 1GB un gories kā gribi vai maksā. :D

-----------------

ja nejēdz no bilžu izmēriem, tad ej palasi, nemal kaut ko pa tukšo!

Man nekur nav jāiet. Man priekšā stāv atvērts skripts, kurš šeit koriģē satiksmi :haha::haha::haha:

Man arī šis tas ir priekšā
fotOblog raksti: 1
fotOgalerijas bildes: 0
fotOreportāžas: 1
fotOskolas raksti: 0

Tas par tevi... tikai muldēšana un tukšums :D
Publicēts: 30.03.13 23:34
 citēt
Rolands66:_VA_,tak Rolandam pilnīgi po tie sripti un limiti. Man palielam vienalga cik kurš saits apķēzīs,jo mērķauditorija lielu šķirbu nemana. esmu redzējis uz kādiem monitoriem tās bildes skata : :) :)

Man arī ir nācies redzēt uz kādiem moņiem tauta vēro weba plašumus. Tāpēc es arī īpaši neiespringstu taisot weblapas uz šiem te bilžu atrādīšanas kvalitātes standartiem. Ir defaulta izmērs pa garāko malu un ir kvalitātes % lightboxa uzstādījumos un man ir pie vienas vietas, cik tur kurš grib redzēt glaunu bildi, jo es tāpat zinu, kādas tās redzēs tie, kam tās weblapas domātas.

No klientiem daudz vairāk ir tādu, kuri sabāž iekšā bildes kā no aparāta nākušas un tad nāk un sūdzās, ka viņiem lapa karas nost un lādējas lēnu un klienti sūdzas, ka ilgi jāgaida. Tāpēc - ir standarts un ar to visi tirgi ap bildēm tiek nogriezti saknē.
Publicēts: 30.03.13 23:36
 citēt
Bla nu gan te gudrie prāto...
Nevajag nekādus standartus un nez ko vēl izdomāt.
Liekot bildi php skripts nočeko bildes dimendijas un izmēru.. ja bilde iekļaujas 900pix garākajā malā un izmērs ir zem 300kb (šķiet kā tā te ir), tad bilde tiek saglabāta uz servera 1:1, savukārt, ja bilde neiekļaujas, tad tā tiek pārtaisīta ar GD tūli (prasam googlei "php+gd2") un tur sākās "maģija" un progeru taisno roku tests. Pa lielam ideāli būtu ierobežot tikai dimensijas, bet ne izmēru, acīmredzot fb turētāji ekonomē disku vietu un/vai trafiku...
Publicēts: 30.03.13 23:38
 citēt
Haiduks:Nu gan nodevi, par to maksāšanu :D... pat Youtube interesantākajiem klipiem maksā!!! jo ceļ cenu!!! Neraksti, ja bizneša 3nieks!

Tu no manis tagad gribi detalizētu auditu par youtubes tīro peļņu no Taviem un Tev līdzīgo klikšķiem? :D
Atradis ko salīdzināt - media gigantu, miljardu kompānijai piederošu un kaut kādas reņģu republiciņas vidusmēra foto pļāpulapu..:haha: Beidz pasauli smīdināt!

Viņi to var atļauties, kurpretī fotobloga īpašniekam ir vēl jāpiemaksā, lai Tavu spamu uz servera izvietotu!
Publicēts: 30.03.13 23:39
 citēt
Gabiz:Bla nu gan te gudrie prāto...
Liekot bildi php skripts nočeko bildes dimendijas un izmēru.. ja bilde iekļaujas 900pix garākajā malā un izmērs ir zem 300kb (šķiet kā tā te ir), tad bilde tiek saglabāta uz servera 1:1, savukārt, ja bilde neiekļaujas, tad tā tiek pārtaisīta ar GD tūli (prasam googlei "php+gd2") un tur sākās "maģija" un progeru taisno roku tests. Pa lielam ideāli būtu ierobežot tikai dimensijas, bet ne izmēru, acīmredzot fb turētāji ekonomē disku vietu un/vai trafiku...

-----------
Nu nav Gabiz tā! ir tak mēģināts. Es tak biju izmēginājuma trusītis toreiz, kad pirms dažiem gadiem tika pārtaisīts skripts blogā. Manas bildes tika ļurkātas iekšā un pārbaudīts. Šķita, ka viss nu ir ok, bet vēlāk izrādījās, ka tāpat kaut kāds gļuks vēl..
Publicēts: 30.03.13 23:52
 citēt
Gabiz: tad tā tiek pārtaisīta ar GD tūli (prasam googlei "php+gd2") un tur sākās "maģija" un progeru taisno roku tests.

Nu gan Tu ieskrējies.. :D GD funkcija ir servera protokols un ir vēl liels jautājums, vai šis konkrētais serveris izmanto GD ( un ne citu) un vai tas tur vispār ir uzinstalēts un ir uzinstalējams. Un tikai tad, ja tas iespējams, vēl ir jāsamaksā programmistam kurš šo protokolu pārrakstīs. Jeb visi tik gudri, ka urbj serverus paši?! :face-smile:
Publicēts: 31.03.13 02:50
 citēt
Gabiz:Bla nu gan te gudrie prāto...

Tā tas ari ir, kaut reizēm skripts atļauj bildes svaru gana lielu bet dimensijas ir tāpat uzliktas 900, tad ari bilde tiek samazināta lidz tiem 900 pixeļiem, un tā nav PS samzināšana kur to dara gana nopietns algoritms, bet vienkarši to dara pats skripts, un to tas dara kā šamam sanāk.
Publicēts: 31.03.13 09:49
 citēt
_VA_:
Gabiz: tad tā tiek pārtaisīta ar GD tūli (prasam googlei "php+gd2") un tur sākās "maģija" un progeru taisno roku tests.

Nu gan Tu ieskrējies.. :D GD funkcija ir servera protokols un ir vēl liels jautājums, vai šis konkrētais serveris izmanto GD ( un ne citu) un vai tas tur vispār ir uzinstalēts un ir uzinstalējams. Un tikai tad, ja tas iespējams, vēl ir jāsamaksā programmistam kurš šo protokolu pārrakstīs. Jeb visi tik gudri, ka urbj serverus paši?! :face-smile:

Izrādās lasos fotobloga forumus var kaut ko jaunu uzzināt. PHP GD bibliotēka izrādās ir servera protokols :)
Publicēts: 31.03.13 12:15
 citēt
es iesaku bildes prātīgi samazināt uz 1x1 px.
Publicēts: 17.04.13 22:10 labots
 citēt
fb vispār izceļas ar visa sačakarēšanu, kaut vai salīdzinot ar to pašu flickr vai 1x vai da jebkuru līdzīgu pasākumu uz pasaules!
Publicēts: 17.04.13 23:56 labots
 citēt
Vispār jau izceļas flickrs ar savu asināšanas algoritmu.

Jpeg ir losīgs (lossy) formāts - 3os vārdos tasir tā, ka algoritms ņem pikseli, nolasa krāsu, paskatās, kādā krāsā blakus pikselis, ja krāsa daudzmaz līzīga, tad raksta nevis "zaļš pikselis, gandrīz zaļš pikselis", bet 2i zaļi pikseļi. Nu, tautas valodā runājot. Pastāv daudzi jpeg veidošanas algoritmi, katrs ar savu pielietojumu un gan jau daļa tādu, kuri vnk aiz gara laika rakstīti.
Loguci uz bildēm fb liek? Liek. Tātad pārkompresē.
Lielākais kvalitātes zudums būs uz resize, ja tam ielikts agresīvs iestatījums servera jaudas un vietas taupīšanai. Arī pārrēķina algoritms var nebūt uzdevuma augstumos - kāds tiks labāk galā ar diagonālām līnijām, citam labāk veiksies ar krāsu pārejām.
Eksportējam uz 910 pikseļiem vai mazāk un miers. Tad netiek veikts resize vismaz lielajai bildei, tikai pārkompresēšana failu saglabājot.

flickr tiešām ir labais piemērs, jo saprot - ja bildes tur izskatīsies labāk, tur viņas arī tiks liktas. Un liek smuku shārpu, piepaceļ mikrokontrastu, utt.
Publicēts: 17.04.13 23:58
 citēt
ak34:
_VA_:

Izrādās lasos fotobloga forumus var kaut ko jaunu uzzināt. PHP GD bibliotēka izrādās ir servera protokols :)
Tā viņš ir :bad_smile: pilna pasaule "gudru" cilvēku, kuriem nav poņas par tēmu, bet ir VIEDOKLIS.
Publicēts: 18.04.13 00:03
 citēt
_VA_ lietoja nepareizu terminu, bet pārējais, pa lielam, ir korekti. Ir jau vēl arī imagemagick un kas nu vēl tur.
Publicēts: 18.04.13 15:42
 citēt
Tātad tas ļaunais ir fb logucis?

Ja ar izpildi prasības nn px*nn px un līdzz nnn kb
uzliekot loguci bilde tāpat tiks pārseivota pēc fotobloga algoritma.
Publicēts: 18.04.13 15:50 labots
 citēt
jā un nē.
Bilde tiks pārseivota, bet netiks resaizota. Attiecīgi, kvalitātes zudums nebūs TIK dramatisks.
Visvairāk sagandē parasti tieši resize.
Publicēts: 18.04.13 16:01
 citēt
ja visas prasības izpildītas ta bez loguča tak viņam nebūtu vajadzības pārseivot bildi?
tik "atvērt"uztasīt tumbuljaari un to noseivot.
Publicēts: 18.04.13 16:45
 citēt
ja nebuutu logucha, tad jaa, bet nu arii nav 100% - atkariigs, kaa realizeets saglabashanas algoritms.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):