forum.gif
Baltijas foto konkurss 2013
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Baltijas foto konkurss 2013
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 01.04.13 01:15
 citēt
Kā jau daļa pamanījusi ir noslēdzies Baltijas foto festivāls. Lūk arī laureātu bildes: festival.iamphotographer.eu...

P.S. - Skatoties bildes diezgan viegli pamanīt, ka priekšā ir lietuvieši. pateicoties fotokudra.lt var manīt, ka lietuvā vidējais aritmētiskais "online" fotogrāfs ir labāks par latviešu f-grāfu, bet vai tiešām pro galu nevilina vērtīgās kategoriju balvas? Vai varbūt ir kādi citi iemesli kuru dēļ latvieši boikotē šo pasākumu?
Publicēts: 01.04.13 01:58 labots
 citēt
Atbilde pavisam vienkārša , LV ir nožēlojamu atdarinātāju valstele kurā sen vairs nav nekā JAUNA RADOŠA bet spēj tik atdarināt lētus komerciāli nodrāztus paraugus. ISTENIBĀ Omim ta govs ir SPILGTS piemērs "Savādākam" varianta, ja nu GALĪGI nav neviens kam KAUT KO dot tad vismaz ko ALTERNATĪVU atzīmē. Ņirdzīgi un dumji. Viktorija ar Ramunu vienkārši NAV MUMS AIZSNIEDZAMI , Viktorija jau ari Londona salastīja balvas par krustītājām kāzām. Omja bilde man patīk , vismaz kas SMIEKLĪGS. Kas ir SPICE ? Spice nodarbojas ar prastu trulu komerciju PAR KO MAKSA , Latvija ar klienti ir PAŠI TUPĀKIE , taka tur neka radoša un JAUNA nav principa . Viss pārējais izņemot Piķi spici neinteresē . Pārējo viņi taisa PRIEKA PĒC un ar kaut ko sacensties ne no savējo vidus ar to šiem nenāk ne prātā :) Paskatieties reizēm kādas bildes SPICE met savas Face "Laika joslas" , visi "Klubisti pašdarbnieki" var atslaucīties no radošas mazspējas. Tik kaut kur to PUBLIKĀ likt nav viņu FANS jo LV varianta tā "Zaudēs seju" un klientus :):) Tā notiek pilnīgi reāli un ne tikai Foto. Tupa publika un self made "Speciālisti" uzreiz sāks skandalēt "Ka viņš tā var TAS TAK NAV KRUTA !!" Ja nav tups glamurs nav truls saulriets nav depresīva šīza un "Līdzīgs KAUT KAM" tas ziniet tas vairs nav SMUKI un boja biznesu LV šaurajā kolhozā :) To cik visādi aktīvi "Speciālisti" mēdz būt aktīvi vērtētāji pilnīgi visam un uzmācīgi sava vienīgi pareizā viedokļa publiski uzgāzēji LV var vērot regulāri , no vientuļām garlaikotām omām līdz senīliem bet aktīviem opīšiem , ķertiem tehnokratiem un vienkārši lūzeriem:):) Taka "Parāk brīvi" izpausties LV nav komerciāli izdevīgi , vai nopietni jānodrošinās , piemēram kā es to daru gadu desmitiem:) Vecmeistariem bija vesela zinātne kā viņi taisīja nenokopējamus darbus un maskēja savus klientus , kādiem aplinkiem piedalījās atvalstu konkursos:) ATKLĀTI to LV darīt nav bijis RENTABLI nevienos laikos :):) Varētu anekdošu krājumu sarakstīt par tēmu "Psihu aktivitātēs , taisnības cīņā" , tas tikai no personīgās pieredzes gadu 20 garumā , par kolēģiem un skolotājiem nerunājot , tiem gājis ne mazāk raibi.
Publicēts: 01.04.13 02:34
 citēt
Pieļauju, ka daļa spices gribētu arī bildēt savādāk/labāk. Nesen bij tas gods izbaudīt uz savas ādas fotosesiju pie viena no LV vecmeistariem. Tagad bildē ar digitālo, bet saka, ka arhitektūru labprāt bildētu arī ar lielformātu, bet diemžēl klienti vairāk neko tādu nepasūta. Žēl, ka cena sāk izkonkurēt kvalitāti. Kapēc tā notiek protams skaidrs, bet ja šāda parādība notiek masveidā, tas ar neko labu neliecina par vidi...
Publicēts: 01.04.13 04:29
 citēt
Lunim pilnīga taisnība. Pat ko labu un radošu ja kāds uztaisa tad visa vietējā foto elite nomētā ar sapuvušām olām. LV fotogrāfija ir iestrēgusi konkretos steriotipu rāmjos, sākot no 70 gadiem nekas daudz nau mainijies. Pie tam visas foto akadēmijas un vis pārējais kur iet mācīties foto gribētājim, visu radošumu nosit ar bomi, un ieliek tajos pašos rāmjos... Tā nu mēs te dzīvojamis...
Publicēts: 01.04.13 08:29 labots
 citēt
Neiebraucu tā "buļļa" prikolā.Kas tur labs vai stilīgs?
Publicēts: 01.04.13 08:43
 citēt
Nekāarhinereāla tur nav. I ko taga piebalsosim i kauksim,kā kuņa rudzu laukā''Huļi bļoda netīra?'' Vienkārši jāpaceļ treknā smadzene no dirsas un jāiet kaut kas sabildēt.Saule visiem spīd un tepat blogā apgrozās ļauži,kas varētu ko izdarīt

:grimace:
Publicēts: 01.04.13 09:44
 citēt
Rolands66:Nekāarhinereāla tur nav. I ko taga piebalsosim i kauksim,kā kuņa rudzu laukā''Huļi bļoda netīra?'' Vienkārši jāpaceļ treknā smadzene no dirsas un jāiet kaut kas sabildēt.Saule visiem spīd un tepat blogā apgrozās ļauži,kas varētu ko izdarīt

:grimace:
nezinu kur spīd bet pie manis kārtīgi putina. :D a par foto pat nav ko tiekt. ja jau latvietim patīk copy paste. tad jau patīk un tur neko neizdarīsi kkas jau no ebreja mums visiem ir iekšā! :D :D
Publicēts: 01.04.13 09:57
 citēt
"latvietis" neprot priecāties, viņam vinmēr ir slikti. Ja mēs katru gadu visas balvas atvestu uz Lv es dodu 100%, ka atkal kaut kas būtu slikti. Varbūt beidzot pienacis laiks mainīties!
Publicēts: 01.04.13 11:13
 citēt
Latvijas fotografija jau kuro gadu vienkaarshi stagnee. Par to paarliecinaajos kaarteejo reizi klaatienee.
Publicēts: 01.04.13 11:23
 citēt
ne tikai Latvijas.....
Publicēts: 01.04.13 11:23
 citēt
Vavers, nu neproti Tu priecāties, Tev vienmēr viss ir slikti. :D :D :D ja mēs nosūtītu raķeti ar fotogrāfiem uz mēnesi, es dodu 100%, ka atkal kaut kas būtu slikti. Varbūt beidzot ir pienācis laiks... :grimace:
Publicēts: 01.04.13 12:19
 citēt
tad celiet nevis rokas, bet līmeni
Publicēts: 01.04.13 12:21
 citēt
A man patiik Silvijas lops.
Publicēts: 01.04.13 13:09
 citēt
pec taa kad man istaastija kas notika aizkulisees veerteejot vienu manu bildi man vairs negribaas tur piedaliities. veertee nevis peec bildes krutuma bet peec to kam vairaak balva vajadziiga vai kuram balva vairaak pienaakas :(
Publicēts: 01.04.13 13:14
 citēt
Kā Nikolajs Ozerovs teiktu: "Dā... malodije latišskije figuristi otkataļis na otļično, no sudja ih ņe znajut...."

Un vispār, vērtēt daiļsidošanu pēc hokeja kritērijiem ir tas pats, kas vērtēt hokeju bariņam tiesnešu balsojot.
Publicēts: 01.04.13 13:23
 citēt
""Lunim pilnīga taisnība. Pat ko labu un radošu ja kāds uztaisa tad visa vietējā foto elite nomētā ar sapuvušām olām.""

Kas tad ir tā "vietējā foto elite"? Vai ne tā, kas ŠEIT, saitā, visu un visus aptaisa no galvas līdz kājām un paši nevar ne sūda uztaisīt, tik blēj , ka māja pilna ar medāļiem un godalgām?:face-grin:
Publicēts: 01.04.13 13:27 labots
 citēt
Tas tak neliels Nikon reklāmas pasākums - diez vai pēc tā par kaut ko var viennozīmīgi spriest. Tas gan nenozīmē, ka pie mums Latvijā viss ir kruta. Par citām fotonomām nezinu, bet dabas foto Igauņi ir stipri spēcīgāki par mums. To arī var redzēt pēc šī pasākuma rezultātiem.
Publicēts: 01.04.13 14:09
 citēt
p.s. suminaajumi dansigai un Gemini808 :face-wink:
Publicēts: 01.04.13 14:10
 citēt
Labāk būtu apsveikuši dansigu nevis rakstījuši muļķības!
Publicēts: 01.04.13 14:10
 citēt
andre:pec taa kad man istaastija kas notika aizkulisees veerteejot vienu manu bildi man vairs negribaas tur piedaliities. veertee nevis peec bildes krutuma bet peec to kam vairaak balva vajadziiga vai kuram balva vairaak pienaakas :(

absoluutas muljkjiibas...
Publicēts: 01.04.13 14:12
 citēt
kristapshercs:Labāk būtu apsveikuši dansigu nevis rakstījuši muļķības!
dansiga mums ir kā Shumahers F1. Būvēs sķūni, kur visas balvas sakārt.
Publicēts: 01.04.13 14:17
 citēt
ArtursOzolins:Kā jau daļa pamanījusi ir noslēdzies Baltijas foto festivāls. Lūk arī laureātu bildes: festival.iamphotographer.eu...

P.S. - Skatoties bildes diezgan viegli pamanīt, ka priekšā ir lietuvieši. pateicoties fotokudra.lt var manīt, ka lietuvā vidējais aritmētiskais "online" fotogrāfs ir labāks par latviešu f-grāfu, bet vai tiešām pro galu nevilina vērtīgās kategoriju balvas? Vai varbūt ir kādi citi iemesli kuru dēļ latvieši boikotē šo pasākumu?

Dīvaini tie secinājumi. Kas ir priekša un kas ir pakaļa, kādi ir tie labākuma kritēriji, un kas tas tāds par zvēru "online" fotogrāfs?
Publicēts: 01.04.13 15:44
 citēt
andre:pec taa kad man istaastija kas notika aizkulisees veerteejot vienu manu bildi man vairs negribaas tur piedaliities. veertee nevis peec bildes krutuma bet peec to kam vairaak balva vajadziiga vai kuram balva vairaak pienaakas :(

Diemžēl tā ir visos konkursos un ne tikai foto. Tas viss ir SUBJEKTĪVI!
Publicēts: 01.04.13 17:04
 citēt
Vavers:p.s. suminaajumi dansigai un Gemini808 :face-wink:

...pat ja es nesapratu dansigas bildi,es apsveicu abus autorus ar sasniegumu.Priekā!!!!!
Publicēts: 01.04.13 17:30
 citēt
Jolan:

...pat ja es nesapratu dansigas bildi,es apsveicu abus autorus ar sasniegumu.Priekā!!!!!

Kaapeec tu nepiedaliijies?
Publicēts: 01.04.13 17:36
 citēt
Vavers:
Jolan:

Kaapeec tu nepiedaliijies?

...man līdz tam vēl ir jāizaug
Publicēts: 01.04.13 18:06
 citēt
Paldies kas sumina Arī mazs prieciņš ir prieciņš:face-smile: Prozit!
Paldies kas peļ... būs kur augt Prozit! :face-wink:
Publicēts: 01.04.13 18:10
 citēt

Pēc šāda principa konkursā piedalošos Canonistus varētu upgreidot ar Nikoniem. Vot būtu mārketinga triks:face-grin:
Publicēts: 01.04.13 20:13
 citēt
Vispār jāsaka mans mērķis nebija kādu apcelt vai aizskart. Tiešām liels prieks par LV autoriem, kas veiksmīgi piedalījās konkursā vienīgi mazliet žēl, ka tik maz ņēmuši dalību. Tapēc paldies Andrejam par ieskatu konkursa virtuvē. Varbūt tas arī daļēji kliedē neizpratni :)
Publicēts: 01.04.13 20:26
 citēt
Bilžas nebij peļamas,dažas pat ļoti tīkamas.
Publicēts: 01.04.13 20:33 labots
 citēt
Daudz labu bilžu bet žūrijas viedoklis brīžiem nesaprotams!
Publicēts: 01.04.13 22:21
 citēt
Jolan:
Vavers: Kaapeec tu nepiedaliijies?

...man līdz tam vēl ir jāizaug

nu i duraks... audz vien :face-grin:
Publicēts: 02.04.13 08:18 labots
 citēt
Te var palasīties par viena fotokonkursa vērtēšanu, iznākumu, kādam uzverētājam. Balvā 16000 amerikāņu zaļā nauda. Interesanti, ka vērtētāji - žūrija nebija spējīga saskatīt veiktās manipulācijas ar foto. Ak labi, ka par to viņiem paziņoja labais samārietis. Fotokonkursi - nežēlīgs pasākums. photo-monster.ru...
Publicēts: 02.04.13 08:45
 citēt
Jolan:

+++ buļ, buļ, buļ... trinkš! Priekā!
Publicēts: 03.04.13 13:50
 citēt
Kāpēc latvieši nepiedalās konkursā? Nedomāju, ka ideju trūkuma dēļ. Tas ir komerckonkurss, samaksā un piedalies. Nosaukumus jau var salikt, kādus vēlas- Baltijas, Skandināvijas, kaut pasaules :) Tas, ka šogad daba, kāzas un portrets salikti kopā, drīzāk iek domāt, ka atsevišķi nebija tik liels pieprasījums. Pilnīgi saprotu un atbalstu kāzu fotogrāfus, kas piedalās. Bet, piemēram, portrets? Samaksāt apm. 20Ls, lai kāda neskaidra žūrija apskatītu tavu darbu? Labākajā gadījumā pateiktu kādu vērtējošu frāzi (varbūt pat pastrīdētos, tad tiešām autors ko gūtu), Bet parastā kārtībā - klusējot saspiestu punktus? Un pat ja tie ir augsti- ko fotogrāfam ar to atzinību- kādā komerckonkursā biju otrais, darīt? :) Palepoties draugiem? :) Es tos 20Ls x iesniegto bilžu skaits izmantotu lietderīgāk. Tad jau labāk aizbraukšu pie kādas autoritātes un dzirdēšu izvērstu viedokli, nevis saņemšu mēmus punktus no cilvēkiem, kas man varbūt neko neizsaka. Es tiešām jau 3 gadus nesaprotu dažus žūrijas lēmumus kategorijā "Portrets" :)
Bet visu cieņu organizatoriem un arī tiem, kas piedalās. Vajag darboties :) Man patika, kad notika Latvijā, un, cerams, nākamgad atkal būs Latvijas kārta :)
Publicēts: 03.04.13 14:16
 citēt
Ja ņemam procentuāli pret iedzītvotāju skaitu - latvieši piedalījās gana daudz. Un ja salīdzina - cik piedalījās un kuri saņēma balvas - tad igauņiem situācija ir vissliktākā.

Ja esi uz vietas un piedalies žūrijas vērtējumos - tad var arī dzirdēt, ko žūrija domā. Var arī pieiet klāt pie žūrijas locekļiem un parunāt individuāli!

Nesaprast žūrijas vērtējumu - pilnīgi normāla parādība, jo jebkuri vērtējumi ir subjektīvi.
Publicēts: 03.04.13 14:29
 citēt
Nu re, profesionāls piegājiens. Kas grib, tas kaut ko vērtīgu gūs katrā konkursā.
Šī konkursa sakarā tiešām negribas latviešus aplikt. Bet piekrītu, Luni, ka mums ir pieņemts turēties pie klasikas, atzītām, izmērāmām vērtībām, tāpēc nesaprotamais varbūt par maz novērtēts. Un kā tikko teica TV, grūti teikt ko labu, jo skaitās gudri kritizēt un aplikt :)\
Publicēts: 03.04.13 14:54
 citēt
Tā ir - žūrija pakomentē vērtēšanu. Kad bija Rīgā - biju aizgājis paklausīties ko galvenais žūrijas loceklis stāsta. Galvenā viņa ideja par bildēm konkursos - krutas ir tumšas vai "depresīvas" bildes. :)
Publicēts: 03.04.13 15:00
 citēt
Tie visi žūrijas locekļi ir galīgie pimpji
Publicēts: 03.04.13 15:01
 citēt
ak34:Tā ir - žūrija pakomentē vērtēšanu. Kad bija Rīgā - biju aizgājis paklausīties ko galvenais žūrijas loceklis stāsta. Galvenā viņa ideja par bildēm konkursos - krutas ir tumšas vai "depresīvas" bildes. :)

tāpēc jau pirms darbu iesniegšanas ir jāizpēta žūrijas locekļu gaume ....

P.S. es gan neteiktu, ka šogad būtu tendence uz derpesīvajām bildēm
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas