forum.gif
zibspuldzes režīms baznīcā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / zibspuldzes režīms baznīcā
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 02.04.13 15:25
 citēt
RaitisSF:
kasjauns:
Kāda jēga ar 1,8 objektīvu vājas gaismas apstākļos fočēt ar f4???? Lai dabūtu mega-pikseļa asumu?
Topiks taču ir par tumšo zibspuldzi, nevis neaso seju!

... f4 bija domāts priekš grupas bildes... un ja nav grupa piecās rindās, tad ar blici griestos pielietojot balto šilti pie f3.5 asums un gaisma būs ok.

Nu, ja pietiek ar f3,5, tad priekš kam lietot 1,8 objektīvu???? Tjipa, lai pikselis par kapeiku asāks attēla stūros?
Publicēts: 02.04.13 15:31
 citēt
kasjauns: Es ar tādu humoru simts kāzas esmu nofočējis.

Tajā bildē arī esi tu?
Publicēts: 02.04.13 15:49
 citēt
kasjauns:
RaitisSF:
... f4 bija domāts priekš grupas bildes... un ja nav grupa piecās rindās, tad ar blici griestos pielietojot balto šilti pie f3.5 asums un gaisma būs ok.

Nu, ja pietiek ar f3,5, tad priekš kam lietot 1,8 objektīvu???? Tjipa, lai pikselis par kapeiku asāks attēla stūros?

Nikona 35/f1.8 ir pietiekošs asuma dziļums pie f/3.5 salīdzinot ar Tamron 17-50 f/2.8 VC. Grupas bildēm (30 cilvēciņi), lai visi feisi ir asumā, nikonam pietiek ar f/4, bet tamronam vajadzēs f/8. Tamrons pie f/5.6 grupas bildēm malējos feisus mēdz izsmērēt. Var jau būt, ka citiem Tamronu īpašniekiem tā nav, bet manējais tā mēdz darīt. Tāpēc grupas bildēm parasti izmantoju Nikon 35/f1.8...
Publicēts: 02.04.13 15:54
 citēt
kasjauns:
Schneider:Jēziņ, tā bilde ir humoram, netā pilns arī ar tādiem murgiem, kur blici atstaro pat pār plecu pārlikts balts lietussargs.

Es ar tādu humoru simts kāzas esmu nofočējis.

es 100 ne, bet vairākas reizes izmantoju šo pašu risinājumu un bija ok.
Publicēts: 02.04.13 15:56
 citēt
Manējais ir bez VC, nesmērē stūrus. Kaut gan, godīgi sakot, standarta caumurs man ir 5,6.
Publicēts: 02.04.13 16:18
 citēt
Eu, gudrinieki, meiča ćatiņu uzsāka par draudzenes bebja kristību bildēm, kurās gana okei pietiktu ar nokia 808 kvalitāti, a jūs te ar saviem fiksiem pie f 4 bāžaties viņai virsū.

Gaismas meičai par maz, un to var saprast- zibspuldze un 2,8 tamron zūms ir pareizākais risinājums!
Publicēts: 02.04.13 16:38
 citēt
kasjauns:Eu, gudrinieki, meiča ćatiņu uzsāka par draudzenes bebja kristību bildēm, kurās gana okei pietiktu ar nokia 808 kvalitāti, a jūs te ar saviem fiksiem pie f 4 bāžaties viņai virsū.

Gaismas meičai par maz, un to var saprast- zibspuldze un 2,8 tamron zūms ir pareizākais risinājums!

Tu ar svecīti negribētu pastāvēt? :))
Publicēts: 02.04.13 16:42
 citēt
Acīm redzot jautātāju nomaitājis bloga nosaukums. Fotoblog. Naivule cerēja, ka te kāds iedoss skaidru atbildi uz viņas uzdoto jautājumu. Nekā nebija. Lai vācas ratā. Te mēs nodarbojamies ar pašapmierināšanos un gatavi paspīdēt ar pāris nodrāztām zināšanām. Te mēs tādus MPS, DEL, dolby un visādiem citādiem apmētājam. Lai vācas ratā. A mēs pastaipīsim krāniņus. Vajag viņai super puper objektīvu kuram tas f cipar sākas ar 0. Nu piemēram 0.9. lai stapa bezdēdama to smago verķi kamēr nesaliecas. Gaisma, ha, kāda zibspuldze. ISO līdz 6400 uzspiež un lieta darīta. Bet zibspuldzei ta pietiks ar nelielu piegaismošanu ēnās un nevis no kameras, bet pa baznīcas kaktiem saspraustas, lai zibina kamēr ēņģeļiem spalvas nosvilst.
Publicēts: 02.04.13 16:46
 citēt
VValdis:Acīm redzot jautātāju nomaitājis bloga nosaukums. Fotoblog. Naivule cerēja, ka te kāds iedoss skaidru atbildi uz viņas uzdoto jautājumu. Nekā nebija. Lai vācas ratā. Te mēs nodarbojamies ar pašapmierināšanos un gatavi paspīdēt ar pāris nodrāztām zināšanām. Te mēs tādus MPS, DEL, dolby un visādiem citādiem apmētājam. Lai vācas ratā. A mēs pastaipīsim krāniņus. Vajag viņai super puper objektīvu kuram tas f cipar sākas ar 0. Nu piemēram 0.9. lai stapa bezdēdama to smago verķi kamēr nesaliecas. Gaisma, ha, kāda zibspuldze. ISO līdz 6400 uzspiež un lieta darīta. Bet zibspuldzei ta pietiks ar nelielu piegaismošanu ēnās un nevis no kameras, bet pa baznīcas kaktiem saspraustas, lai zibina kamēr ēņģeļiem spalvas nosvilst.

ko tu lieto ?
Publicēts: 02.04.13 16:48
 citēt
Mans padoms, ko tur var reāli izdarīt - kaukur aizlienēt Tamponu 17-50, ISO 1600, fragma 4,5, blice SB-600 ar komplektā esošo difuzoru, pacelta 45 grādu leņķī, domātum, ka jābūt gerai.
Pirms krustībām var aiziet uz baznīcu ar dažiem draugiem un nospiest pāris kadrus izmēģinājumam.
Publicēts: 02.04.13 16:57
 citēt
Schneider:Mans padoms, ko tur var reāli izdarīt - kaukur aizlienēt Tamponu 17-50, ISO 1600, fragma 4,5, blice SB-600 ar komplektā esošo difuzoru, pacelta 45 grādu leņķī, domātum, ka jābūt gerai.
Pirms krustībām var aiziet uz baznīcu ar dažiem draugiem un nospiest pāris kadrus izmēģinājumam.
Un kādus parametrus zibspuldzes uzstādījumus piedāvājat.
Publicēts: 02.04.13 17:05
 citēt
VValdis:
Schneider:Mans padoms, ko tur var reāli izdarīt - kaukur aizlienēt Tamponu 17-50, ISO 1600, fragma 4,5, blice SB-600 ar komplektā esošo difuzoru, pacelta 45 grādu leņķī, domātum, ka jābūt gerai.
Un kādus parametrus zibspuldzes uzstādījumus piedāvājat.

Tikai M režījumā un lietot 1/1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32... un šīs pozīcijas jāmaina atkarībā no attāluma līdz bildējamajam objektam. Attālumu pirms katra kadra jāmēra ar izvelkamo mērlentu (ieteicams 10m)... un galvenais neko nesajaukt !!!:amazing:
Publicēts: 02.04.13 17:14
 citēt
nepamet sajūta,ka kāds rada jautājumu un pēc tam piedāvā padomus...tāda saskandināšana ar spoguli izstās:D

var jau būt ka šis čatists(es) maldās
Publicēts: 02.04.13 17:30
 citēt
..ieliec "dārgā" profila bildi sev.....un tad pajautā konkrētam cilvēkam šeit - vēstulē......noriebušies šie feika profili un bērnudārza tēlošana.....:face-grin:
Publicēts: 02.04.13 17:55
 citēt
Lasu. Klusēju. Lasu. Klusēju.

Nu, bez zibspuldzes vairs nekā nespējam?

Savā kāzu naktī palūdziet , ar veco magnija lampu. Zem segas lai palien ciema fotogrāfs, ar savu veco plašu kameru. .
Dievnams taču.
Publicēts: 02.04.13 17:59 labots
 citēt

Jebkurš zīdaini ( ar z/spuldzi) bildējošs cilvēciņš, neatkarīgi no notikuma vietas, ir noziedznieks. Pakonsultējietis ar optometristiem (un juristiem - EU- ar likumu aizliegts - daudzās valstīs)
Tikko - ziņa. Kulta kalps, kurš pieļāvis zīdaiņa bildēšanu ar zibspulzi (neatkarīgi no ieslēgtā režīma) zudējis draudzi / darbu.
Publicēts: 02.04.13 18:03
 citēt
Voldemorts:
Savā kāzu naktī palūdziet , ar veco magnija lampu. Zem segas lai palien ciema fotogrāfs, ar savu veco plašu kameru. .
Dievnams taču.

Neko sev. Savā kāzu naktī bildēji procesu?

Pie kam, nav teikts, ka krista zīdaini. Mani kristīja 5-6 gadu vecumā, daudzi kristās arī vēlāk.
Par to likumdošanu interesanti, var kādu saiti palūgt?
Publicēts: 02.04.13 18:05
 citēt
Par tēmu - jā, prātīgāk būtu bez zibenes ar gaišu objektīvu komplektu - 24/1.4, 50/1.4, 85/1.8 un FF, bet, ja tā visa un npeieciešamo iemaņu!!! arī nav, tad risinājums te jau aprakstīts - lūkot aizņemties 17-50 (vai arī ar 18-55 bildēt tikai platajā galā), paralēli atstāt to pašu 50nieku un zibeni ar kādu gaismas modificētāju. iepriekš bildēšanu un zibināšanos vēlams saskaņot ar mācītāju, protams. Ja sakarīgs trāpīsies, pats pateiks, kur labākās vietas - dumi tie ļautiņi parasti nav, + cik fotogrāfus atskatās strādājam...
Publicēts: 02.04.13 18:12
 citēt
Pie tēmas - par tiem zibspuldzes režīmiem varētu sīkāk? Kameras režīmos orientējos, savukārt zibeņa režīmi man atgādina ķīniešu ābeci :(
Publicēts: 02.04.13 18:20 labots
 citēt
versatile:
Voldemorts:
Dievnams taču.

Neko sev. Savā kāzu naktī bildēji procesu?

Pie kam, nav teikts, ka krista zīdaini. Mani kristīja 5-6 gadu vecumā, daudzi kristās arī vēlāk.
Par to likumdošanu interesanti, var kādu saiti palūgt?

Saites? Man, 08.o1.1945? Cik klases beidzi? Kur uzturies? Praktiski visās mazpilsētas - ''Metropole". Visjaukkās, visskaistkās speciālistes. Ja nesapratīsi - piedod. Par MVD, Par stobriem, par optiku. Par motocikliem. Par jebkura dzīvnieka novadīšanai līdz mielasta galdam - jebko. Par bildēšanu Dievnamos, kristībās..tikai ar tur darbojošies cilvēkiem. Ja nespēsi - uz PM. Garantēju speciālista konsultācijas.(Ls 63,84 -stundā).
Publicēts: 02.04.13 18:27
 citēt
Lai nejūk, jauniešiem.
Ir labs paziņa. bildētājs.
Ebrejs. Visu cieņu.
Varot paskaidrot visu, ieskaitot apgraizīšanu.
Publicēts: 02.04.13 18:35
 citēt
Es pavisam nopietni. Lielākajā daļā ES valstu likumdošana pieejama līdzīgi kā [url=www.likumi.lv;]www.likumi.lv;[/url] par centralizēto Eiropas likumdošanu vēl labāk, tur liela daļa (neņemšos apgalvot ka viss, bet mani līdz šim interesēojšās regulas visas bijušas pieejamas) arī latviski tulkots.
Ja angļu mēle nav saprotama, nešaubos, ka arī krieviskās informācijas telpā būs atrodama šāda info, jo daudzi fotogrāfi noteikti dodas uz ārzemēm strādāt.
Tēma svarīga un nopietna, tāpēc, ja ir konkrēta info, lūdzu dalies. Es nopietni.

PS. MVD neinteresē un nekad nav interesējusi, ar stobriem sava pieredze, medījums garšo un par 21.gadsimta mazpilsētu meitenēm, iespējams (un ļoti cerams) zinu ko vairāk.
Publicēts: 02.04.13 18:47
 citēt
VValdis:Un kādus parametrus zibspuldzes uzstādījumus piedāvājat.

i-TTL, SB-600 "A" režīma nav, cik man zināms.
versatile: ...ja ir konkrēta info, lūdzu dalies. Es nopietni.

Liecies tak mierā, ja nemaldos, te visi, skaidrā esošie, jau vienojās dzēruma murgus forumā ignorēt.
Publicēts: 02.04.13 20:26
 citēt
Par ieročiem runājot: Re, ko es šodien saķīlēju:

Durklis viens, maksts no otra, "varde" - vēl no trešā, bet mazā siksniņa bija galīgi sapujusi, to izgriezu no veca juhtādas zābaka un stiprinājuma sēnīti iekniedēju tajā.

Tad nu jautājums - ja te ir kāds jurists, tad pasakiet, liekas krimināllikumā nelikumīgas auksto ieroču glabāšanas ir izzudušas, atbildība sākas tikai tad, ja sāk ar bļāvieniem "Banzai, urrā, Allah akbar!" vicināt zobenu sabiedriskā vietā. Kolekcijas ieroci (tas varētu būt mans gadījums) vajagot tikai piereģistrēt policijā.
Un nesūtiet uz likumi.lv, tur kauko atrast un saprast, nesapinoties visos skaidrojumos, labojumos un papildinājumos, diezin vai spēj paši likumdevēji.
Publicēts: 02.04.13 20:37 labots
 citēt
ivog:Pie tēmas - par tiem zibspuldzes režīmiem varētu sīkāk? Kameras režīmos orientējos, savukārt zibeņa režīmi man atgādina ķīniešu ābeci :(

Tev sākumam jāsaprot, kas ir x-sinronizācija (x-sync), kas ir HSS, un kas ir lēnā sinhronizācija ar pirmo vai otro slēdzi. Šis ir rakstīts lietošanas pamācībā (ar piemēriem). Tad arī sapratīsi, kādās situācijās kādi režīmi jālieto!

Ā, kaut kādiem mazajiem Nikoniem, tjipa 3100, body nenodrošina HSS...
Publicēts: 02.04.13 20:41
 citēt
f-foto:"Par jebkura dzīvnieka novadīšanai līdz mielasta galdam - jebko."

Kārtējais ...

Kaimiņa rotveileru, mammas kaķi, balto degunradzi, delfīna mazuli, stārķi arī?

Nē, cilvēk, parastu kaimiņines ruksi. Aitu, aunu. Nūtriju. Vai esi jutis, kā smaržo asinis, bļodā ielaistas - asinsdesai...
Publicēts: 02.04.13 20:42
 citēt
Schneider:Par ieročiem runājot: Re, ko es šodien saķīlēju:

Durklis viens, maksts no otra, "varde" - vēl no trešā, bet mazā siksniņa bija galīgi sapujusi, to izgriezu no veca juhtādas zābaka un stiprinājuma sēnīti iekniedēju tajā.

Tad nu jautājums - ja te ir kāds jurists, tad pasakiet, liekas krimināllikumā nelikumīgas auksto ieroču glabāšanas ir izzudušas, atbildība sākas tikai tad, ja sāk ar bļāvieniem "Banzai, urrā, Allah akbar!" vicināt zobenu sabiedriskā vietā. Kolekcijas ieroci (tas varētu būt mans gadījums) vajagot tikai piereģistrēt policijā.
Un nesūtiet uz likumi.lv, tur kauko atrast un saprast, nesapinoties visos skaidrojumos, labojumos un papildinājumos, diezin vai spēj paši likumdevēji.

Fotografēt ar TO var??? Ja nē, tad mēsls.:face-grin: kuļibini...:anger:
Publicēts: 02.04.13 20:43
 citēt
Voldemorts:
f-foto:"Par jebkura dzīvnieka novadīšanai līdz mielasta galdam - jebko."

Kārtējais ...

Kaimiņa rotveileru, mammas kaķi, balto degunradzi, delfīna mazuli, stārķi arī?

Nē, cilvēk, parastu kaimiņines ruksi. Aitu, aunu. Nūtriju. Vai esi jutis, kā smaržo asinis, bļodā ielaistas - asinsdesai...

Esi ārstēties mēģinājis????:face-devil-grin:
Publicēts: 02.04.13 20:47
 citēt
Cik no ne-medniekiem aizpērnajā ziemā aizveda uz mežu lopiņiem kādu barību?
Publicēts: 02.04.13 20:48 labots
 citēt
Elmarss: Fotografēt ar TO var??? Ja nē, tad mēsls.:face-grin: kuļibini...:anger:

Labi, kritika pieņemta, laižu uz pareizo sadaļu "burziņš".
Publicēts: 02.04.13 20:55
 citēt
versatile:Cik no ne-medniekiem aizpērnajā ziemā aizveda uz mežu lopiņiem kādu barību?

Mani bērni pagājušā Jaungadā sapušķoja mežā eglīti ar dažādiem gardumiem dēļ stirniņām, šogad atrada, ka tajā pašā eglītē karājas tie paši gadu vecie, sakaltušie burkāni.
Nav jātic visam, ko TV bērnu raidījumos stāsta.
Publicēts: 02.04.13 20:59
 citēt
nu vajag jau arī jēgu, kur, ko likt... Ja pareizi atminu, pagājusī ziema arī nebija dikti barga un metrīgiem sniegiem?
mednieki zina, kur kādi lopi mitinās un kuram ko vajag; zinu cilvēkus, kas kartupeļu laukam kādu vagu rudenī speciāli nenobrauc - lai cūkas sarok, sabarojas ziemai. Tie paši nīstie mednieki, kad citiem zemniekiem vasarā tās pašas cūkas pa tīrumiem ņemas - nāk palīgā.
Dabā ir sarežģīts balanss, un vieta tur visiem, tai skaitā medniekiem.
Publicēts: 02.04.13 22:55
 citēt
Publicēts: 02.04.13 23:13
 citēt
noradora:Neesmu profesionāle, taču draugi palūdza pafotografēt bērna kristības baznīcā. Bildēju ar nikon d300, ir nikkor objektivs 50mm f1.4 Zibspuldzi gan aizņemšos. Līdz šim, cik sanācis bildēt ar zibspuldzi, parasti esmu esmu to pagriezusi pret griestiem, lai gaisma būtu izkliedēta. Kā zināms, baznīcā ir vājš apgaismojums, turklāt griesti ļoti augsti un šī opcija nestrādās. Kā rīkoties? Ļoti nepatīk rezultāts, kāds rodas pa taisno bliežot virsū ar zibspuldzi, pat ja uzlikts difūzers. Un kādu režīmu zibspuldzei labāk likt, līdz šim tikai zibspuldzes automātiskajā rež. sanācis. bildēt (TTL laikam saucas)? Jūsu ieteikumi cilvēkam, kas vēl mācās?
Da nah Tev vēl zibspuldze pie 1,4 cauruma?
Publicēts: 02.04.13 23:23 labots
 citēt
smartins:

A ko darīsi ar savu ūbergaišo stiklu, ja vajadzīgajā momentā gaisma (logs) "galvenajiem objektiem" būs aiz muguras? :face-wink:
Publicēts: 02.04.13 23:31
 citēt
Friidis:
smartins:

A ko darīsi ar savu ūbergaišo stiklu, ja vajadzīgajā momentā gaisma (logs) "galvenajiem objektiem" būs aiz muguras? :face-wink:

taisīs māxlu - siluetu bildi ;-pppp
Publicēts: 03.04.13 01:31
 citēt
Nikon D300 + 50mm f/1.4 + ārējā zibspuldze lieliska kombinācija, bet diemžēl ne grupas bildēm. Aizņemies no kāda lēto nikkor 18-55mm KIT objektīvu un 50mm fiksēto paturi smukumbildēm.
Pirms bildē noskaidro scenāriju, tas varētu tev krietni atvieglot dzīvi un nekrist panikā.
Kad pienāk klāt nozīmīgā diena ierodies kādu laiciņu ātrāk baznīcā, apskati situāciju un droši ej klāt pie mācītāja, lai noskaidrotu ko drīkst darīt un ko nedrīkst darīt ceremonijas laikā. Esi laipna, lieki netrokšņo, respektē apkārtējos un viss būs labi. Ja zināsi pasākuma scenāriju zināsi arī, kad virsū uz fotoaparāta vajag "uzskrūvēt" kko universālāku un kad var iztikt ar 50mm fiksu, lai kliedētu garlaicību un taisītu feinas tā saucamās "smukumbildes na pamjat'".
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):