Jā, nu ar tevi debatēt, kur nu man, es par šaku!!! Bet , lai neiedomājies, ka esi pasaules naba... palabosim biedru !!! "ir 3 galvenās sadaļas, no kurām - pirmā vienmēr ir ievads. " Redzi, es toreiz biju nomodā, bet tu sapņoji , par pirkstiņu , kad pasniedza šo vielu... pirmais ir virsraksts!!! otrais ir ievads... un šos divus cilvēks izlasījis nolemj, lasīt tālāk, vai nolikt malā :P... par tām klasītēm, tūli't parbaudīsim tavu augstāko izglītību!!! Fotoreportāža- paskaidro, kas tas ir ... man idi,nam ar trim klasēm... googli arī vari izmantot :P
P.s. ja nevari ar tekstu, ieliec norādi fotoblogā uz kādu reportāžu ... novēlu neizgāzsties, kā vecai sētai :P
šeit es pat nesaprotu, p.s. Drīksti uzsaukt jaunu topiku un tur izgāZSties uz vella paraušan, it visā, kas jau sasāpējis...
Jā, lai saprastu ir vajadzīgas smadzenes, un jaf otrā vieta, kur pats apliecini par to (darbības) trūkumu. Tev vajag lietot B vitamīnus. Un ne tu mani taisīji, ne regulēsi, kur nu vēl- DRĪKSTI UZSAUKT Pārgudrie nekad pie manis naf cieņā
Voldemorts:_VA_ Kaut ar vienu frāzi atbildēji Dāmai?
_VA_ ir tikai tukšklabis!!! Cilvēks , kuram dikti trūkst uzmanības... bet caur Haiduku uzreiz var iegūt... Voldemort, vai neesi to ievērojis viņa uzvedībā un tekstos
Biedr Haiduk, Atļaušos aizrādīt - es neesmu Tu un man nav nepieciešams ritināt uz galda pipsi un to staipīt, tiklīdz kāds iepūš švelpītē un kaut ko pieprasa, pilnīgā beztēmā. Un, jā, patiesi, smadzenes IR vajadzīgas. Kaut vai tādēļ, lai saprastu, ka diskusija nebūt nebija ne par fotoreportiem, ne auKsto izglītību. Man kaut kādas izglītības demostrējumi pļāpu formātā - bijuši nebijuši. Tava izgāZŠanās, Tu arī ar to sadzīvo un neliec man nest atbildību par Tavu mutes nesaturību, jo komentārā skaidrā un nepārprotamā tekstā rakstīju (c) katram gadījumam, ja (Tava izglītība aprobežojas). To, vai patiešām aprobežojas, izlēmi nodemonstrēt Tu pats, no brīvas gribas, bez ārēja spiediena un visai labprātīgi.
Laikam fotomīļi iedalās sekojoši- pirmie bildē neko nemākot, bet gūst prieku, pēdējiem tas ir nopietns darbs un iztikas avots, gūst naudu, bet pa vidu zēni kārtīgi vicojas, ņemās principiāli par komatiem, izglītībām, formātiem utt, gūst morālo apmierinājumu
_VA_:Biedr Haiduk, Atļaušos aizrādīt - es neesmu Tu un man nav nepieciešams ritināt uz galda pipsi un to staipīt, tiklīdz kāds iepūš švelpītē un kaut ko pieprasa, pilnīgā beztēmā. Un, jā, patiesi, smadzenes IR vajadzīgas. Kaut vai tādēļ, lai saprastu, ka diskusija nebūt nebija ne par fotoreportiem, ne auKsto izglītību. Man kaut kādas izglītības demostrējumi pļāpu formātā - bijuši nebijuši. Tava izgāZŠanās, Tu arī ar to sadzīvo un neliec man nest atbildību par Tavu mutes nesaturību, jo komentārā skaidrā un nepārprotamā tekstā rakstīju (c) katram gadījumam, ja (Tava izglītība aprobežojas). To, vai patiešām aprobežojas, izlēmi nodemonstrēt Tu pats, no brīvas gribas, bez ārēja spiediena un visai labprātīgi.
a kāpēc te tā darīji- Haiduks iepūta svilpītē, un tu uzreiz ritināji uz galda pipsi un to staipīt sāki... kaut kā teksti ir tādā secībā... Vēl viens ieteikums- nedzer tik daudz, lai vismaz savos tekstos pāris stundu laikā tapušajos, nepītos.
Tāpēc atlaujos tev atgadināt tēmu- FOTOGRĀFA PAKALPOJUMI UN IEVADU:- Ieraudzīju draugos šo galeriju ar fotosesiju piedāvājumu - [url=www.draugiem.lv...]www.draugiem.lv...[/url] . Mājas lapā bildes vēl bēdīgākas, bet cenas gan graujošas, manuprāt .
Tagad saņemies, sakoncentrē savu gribas spēku, lai kaut cik vari padomāt... un mans rezumē bija:- Bet vai vienreiz nevajadzētu iemācīties nebāzst savus degunus svešā makā, biznesā!!! Katrs pelna kā māk. Ot ja viņš liek bildes te, tad lamājiet palekdamies!
Tagad izlasīji, vari turpināt ritināt Zinu, ka ar sparu tagad sāksi lielīsies ar savu izglītību, sasniegumiem, un stāstīsi par Haiduka 3 klasēm, nesaturību... bet droši
Olesja:Laikam fotomīļi iedalās sekojoši- pirmie bildē neko nemākot, bet gūst prieku, pēdējiem tas ir nopietns darbs un iztikas avots, gūst naudu, bet pa vidu zēni kārtīgi vicojas, ņemās principiāli par komatiem, izglītībām, formātiem utt, gūst morālo apmierinājumu
vēl es pamanīju, ka fotoblogā ir mode vienam personāžam veidot sev vairākus profilus - pārstāvēt abus dzimumus, piemēram
Autoram. Lai pieņemtu pareizu lēmumu, jābūt PILNAI informācijai .Aksioma. Strādāt - šodien - par PRO fotogrāfu (nerunāsim par ciemata amatniekiem) ir augsti pacelta latiņa. Visos aspektos. Runāju ar Anatoliju - www.archive.worldpressphoto.org...
Tur jābūt motivācjai un ļoti stipram ''mugurkaulam". Nu, kā kalnos ejošiem.
Olesja:Laikam fotomīļi iedalās sekojoši- pirmie bildē neko nemākot, bet gūst prieku, pēdējiem tas ir nopietns darbs un iztikas avots, gūst naudu, bet pa vidu zēni kārtīgi vicojas, ņemās principiāli par komatiem, izglītībām, formātiem utt, gūst morālo apmierinājumu
vēl es pamanīju, ka fotoblogā ir mode vienam personāžam veidot sev vairākus profilus - pārstāvēt abus dzimumus, piemēram
LATVIJĀ ne TOP līmeņa komerciālā fotogrāfija tā ar ko "Naudu pelna sīkamatnieki" pat uz kaimiņu fona ir IZCILI ZEMĀ līmenī , kvalitātē. Tik ZEMS līmenis vispār nekad nav bijis. Fotogrāfija ir TAS produkts kurš rodas NOFOTOGRAFĒJOT kaut ko un iznāk no kameras nevis 90% laika "Sačiņijot uz datora" . No Eiropas pasūtītāju mutes neskaitāmas reizes ir dzirdēts JUMS NAV profesionālu fotogrāfu "Uzmācās" visādi "Fotošoperi" pietam ar pilnīgi visu nelicencētu programmatūru , pat WINDOWS vairumā gadījumi ir "Zagts" . NEVIENS profesionālis kurš VISU ir nopircis nespēs atpelnīt savus ieguldījumus pat 2-3x augstāku cenu kā LATVIJĀ piedāvā 90% "Profesionālu haltūristu" kuri visu ir nozaguši no darbam nepieciešamās programmatūras līdz neskaidras izcelsmes tehnikai. VAIRUMS pasūtītāju no videja līmeņa fotogrāf vēlās NEAPSTRĀDĀTUS jēlos failus un 90% tādus NAV SPĒJĪGI uztaisīt pat APMIERINOŠĀ kvalitātē. Par ko tas liecina NEKĀDAS SAPRAŠANAS par jebkādiem standartiem , nekādas izglītības un sapratnes KO JĀUZTAISA par pasūtītāja naudu. Olesjai pat profila bilde ir zagta no Razumovska reklāmas sesijas. Vairums Latvijas komerciālā sfotogrāfijas pat netuvojās Eiropai atrodas kaut kur USA "Redneku" rajonu ceļojošo knipseru līmenim. Te nupat bari ar "Speciālistiem" brauca uz Tallinu klausīties USA fruktus , esmu redzējis vairumu viņu kursu "Profesionālā fotogrāfijā" , ja JŪS tā pamēģinātu EIROPĀ iegūt tādu MESLU bildējot jūs atlaidīs no darba TAI PAŠĀ DIENĀ. Fotogrāfs ir lieks ja 90% bildes jāizveido FOTOŠOPĀ. Pēc PROFESIONĀLAS fotogrāfijas standartiem DATORĀ pieļaujams tikai divas manipulācijas "Krāsu balans , neliela exspo korekcija" tas ar viss. TĀ NEVARAT nesat fotogrāfs , neprotat bildēt profesionāli , naudu nepopelnat bet IZKRĀPJAT no lētticīgiem muļķiem.
Kopš ģimenes albuma bildītes tiek ne tikai publicētas internetā sadaļā galerija,bet arī fotoizstādēs pie sienas,jebkuras diskusijas par laba-slikta bilde ir kļuvušas bezjēdzīgas.Tāpat kā labs-slikts fotogrāfs.Visi prot,visi var,visi mākslinieki un miers mājās!
LUNIS: "Te nupat bari ar "Speciālistiem" brauca uz Tallinu klausīties USA fruktus , esmu redzējis vairumu viņu kursu "Profesionālā fotogrāfijā" , ja JŪS tā pamēģinātu EIROPĀ iegūt tādu MESLU bildējot jūs atlaidīs no darba TAI PAŠĀ DIENĀ. "
Kārtējā laža .... 1. tie nebija USA frukti .... Bija arī no Zviedrijas, Norvēģijas, SOmijas, 2. NEVIENĀ lekcijā nebija runa par Photoshop!!!!!
Lunim. par photoshopu- ja jau tas ir tik slikts, tad izdsēs to pirmais, ar dpp varēsi pieregulēt krāsas. Iesaki to arī draugiem, paziņām, ārzemju partneriem, piespied Andre to izdzēst, visgrūtāk būs ar Eltonu paši jau jūs fotogrāfi sākāt tās bildes mālēt fotoshopā.
par programmu uc zagšanu- sāc ar savu apkārtni, aizbrauc pie radiniekiem, pārlauz notebuku ar zagtajām programmām, atņem bērneļiem mp3, lai zagtajā ausis negrimst.
un pēdējo teikumu " Pēc PROFESIONĀLAS fotogrāfijas standartiem DATORĀ pieļaujams tikai divas manipulācijas "Krāsu balans , neliela exspo korekcija" tas ar viss. TĀ NEVARAT nesat fotogrāfs , neprotat bildēt profesionāli , naudu nepopelnat bet IZKRĀPJAT no lētticīgiem muļķiem." nosūti visiem pasaules fotogrāfiem, kaut vai tikai visiem uz 500px.com, 35photo.ru un saliec savas bildes tur vietā iekšā.
dansiga:LUNIS: "Te nupat bari ar "Speciālistiem" brauca uz Tallinu klausīties USA fruktus , esmu redzējis vairumu viņu kursu "Profesionālā fotogrāfijā" , ja JŪS tā pamēģinātu EIROPĀ iegūt tādu MESLU bildējot jūs atlaidīs no darba TAI PAŠĀ DIENĀ. "
Kārtējā laža .... 1. tie nebija USA frukti .... Bija arī no Zviedrijas, Norvēģijas, SOmijas, 2. NEVIENĀ lekcijā nebija runa par Photoshop!!!!!
Ei ir , es tagad domāju kas diez ir Joe McNally? Pie iespējas noskaties tādu Accelerated Corporate Portraiture . Ja TEV kautkur eiropā gadīsies TĀ uztasīt kādu korporatīvu sesiju kā tur paradīts tev atlaidīs TAI PAŠĀ DIENĀ
Lunis nesaktīšos!!!! Un es netaisos ne pie viena strādāt fotojomā ;-)))- tā ka neviens mani netalaidīs ;-p;-)))) Ja runājam par fotomanipulācijām šopā .... kāpēc lai tās nevarētu veikt!?!?!? Tikai ir jābūt skaidram mērķim - kam tas tiek radīts .... TU pieminēji, ka drīstk tikai nelielas korekvijas - krāsu balanss un expokorecija neliela ..... A kā tad paliek ar filmu retušešanu!?!?!!? Nevajag visus augļus likt vienā groziņā ..... minimās šops ir pieļaujams reportāžas foto un šur tur dabas foto ...... P.S. iepriekšējā tekstā neskaridŗiba - punkts 1 - tie nebija VISI USA frukti ... tā biju domājusi ....
Olesja:Lunim. par photoshopu- ja jau tas ir tik slikts, tad izdsēs to pirmais, ar dpp varēsi pieregulēt krāsas. Iesaki to arī draugiem, paziņām, ārzemju partneriem, piespied Andre to izdzēst, visgrūtāk būs ar Eltonu paši jau jūs fotogrāfi sākāt tās bildes mālēt fotoshopā.
par programmu uc zagšanu- sāc ar savu apkārtni, aizbrauc pie radiniekiem, pārlauz notebuku ar zagtajām programmām, atņem bērneļiem mp3, lai zagtajā ausis negrimst.
un pēdējo teikumu " Pēc PROFESIONĀLAS fotogrāfijas standartiem DATORĀ pieļaujams tikai divas manipulācijas "Krāsu balans , neliela exspo korekcija" tas ar viss. TĀ NEVARAT nesat fotogrāfs , neprotat bildēt profesionāli , naudu nepopelnat bet IZKRĀPJAT no lētticīgiem muļķiem." nosūti visiem pasaules fotogrāfiem, kaut vai tikai visiem uz 500px.com, 35photo.ru un saliec savas bildes tur vietā iekšā.
Pasaule kļūs varbūt tad tīrāka...
Esi ļoti slikti informēta par "Pasaules fotogrāfiem" arī par Latvijas. Bezmaz katru otro gadu PASAULĒ atņem kādu no LIELAJĀM balvām "Nesaprotošiem photošoperiem" , tas liecina tikai par vienu PARĒJIE neizmanto savā darba MANIPULACIJAS vairāk kā pieļaujams nosacījumos "Krāsu balans , exspo " . Daži pat sparīgi bļauj preti ka "Visi tā dara" , ta nedara VISI tā dara tik tie aks NEMĀK NOBILDĒT uzbildēt bez fotošopa tā lai iskatās KRUTA Tā ir gan visioespējamākos Dabas un Ainavu konkursos gan Žurnalistikas un dokumentālās fočenes visādos World Press Photo utt kur SLAVAS kāriem fotošoperiem gribas "Uzzimēt" to ko nav spējis un varējis UZBILDĒT. Reklamas fotografijas ar ko nodarbojas ANDRE ir PILNĪGI cits lauciņš un ANDRE ir FOTOGRĀFS un fotošopē jau sen pilnīgi cits cilveks vel nesen Elīna . Tāpat kā Sokolovam bildes taisa BRĀLIS , pats Aleksandrs tikai BILDĒ Tev tikai liekas ka "Visi zog" iztenībā NOPIETNI Latvijā nemaz nevar pastrādāt ar "Zagtu softu" , to pieprasa LIELĀKĀ DAĻA visas pie pilna prata esošas REDAKCIJAS un klienti. DARGI sanāk redakcijai ja noķer KRESO Tieši tāpēc viņas ar KNAPI VEL DZĪVĪBU jo haltūrsti kam VISS ZAGTS var prasīt 3x mazākas cenas nekā tas IR IESPĒJAMS neko nezogot Man IZKLAIDĒM fotošpos vispār nav nepieciešams kā tu teici pietiek ar CANON softu sagriezt visu ko vajag DARBA kompī man nav NEVIENS kreisas programmas pat ne MP3 faila , Gan Šops gan LR tur ir licenceti pa ~1200Ls . Darba kompī man promgramatūra kopā pa ~ 4000Ls pats kompis 1700Ls Majas "Webiņam" men neko citu ke sakruķīt exspo un reizmē krāsaas ar nevajag .
Neesmu strādājis komercfoto laukā.No dansigas un Luņa dialoga rodas jautājums,kur komercenē ta var bildes činīt šopā? Tieši foto,nejaukt ar 3D grafiku.
Rolands66:Neesmu strādājis komercfoto laukā.No dansigas un Luņa dialoga rodas jautājums,kur komercenē ta var bildes činīt šopā? Tieši foto,nejaukt ar 3D grafiku.
nū ... daudz kur .... portretos, kreatīvajā uttt ..... Bet kā teicu - uzsvars, kur šopa lietošana ir pieļaujama minimāli ir reportāža un daba (daba gan ne visur) - tb leveļi, kurves, ēnošana ... bet bez lieku elementu noņemšanas, HDRiem utt ....
LATVIJĀ ne TOP līmeņa komerciālā fotogrāfija tā ar ko "Naudu pelna sīkamatnieki" pat uz kaimiņu fona ir IZCILI ZEMĀ līmenī , kvalitātē. Tik ZEMS līmenis vispār nekad nav bijis. Fotogrāfija ir TAS produkts kurš rodas NOFOTOGRAFĒJOT kaut ko un iznāk no kameras nevis 90% laika "Sačiņijot uz datora" . No Eiropas pasūtītāju mutes neskaitāmas reizes ir dzirdēts JUMS NAV profesionālu fotogrāfu "Uzmācās" visādi "Fotošoperi" pietam ar pilnīgi visu nelicencētu programmatūru , pat WINDOWS vairumā gadījumi ir "Zagts" . NEVIENS profesionālis kurš VISU ir nopircis nespēs atpelnīt savus ieguldījumus pat 2-3x augstāku cenu kā LATVIJĀ piedāvā 90% "Profesionālu haltūristu" kuri visu ir nozaguši no darbam nepieciešamās programmatūras līdz neskaidras izcelsmes tehnikai. VAIRUMS pasūtītāju no videja līmeņa fotogrāf vēlās NEAPSTRĀDĀTUS jēlos failus un 90% tādus NAV SPĒJĪGI uztaisīt pat APMIERINOŠĀ kvalitātē. Par ko tas liecina NEKĀDAS SAPRAŠANAS par jebkādiem standartiem , nekādas izglītības un sapratnes KO JĀUZTAISA par pasūtītāja naudu. Olesjai pat profila bilde ir zagta no Razumovska reklāmas sesijas. Vairums Latvijas komerciālā sfotogrāfijas pat netuvojās Eiropai atrodas kaut kur USA "Redneku" rajonu ceļojošo knipseru līmenim. Te nupat bari ar "Speciālistiem" brauca uz Tallinu klausīties USA fruktus , esmu redzējis vairumu viņu kursu "Profesionālā fotogrāfijā" , ja JŪS tā pamēģinātu EIROPĀ iegūt tādu MESLU bildējot jūs atlaidīs no darba TAI PAŠĀ DIENĀ. Fotogrāfs ir lieks ja 90% bildes jāizveido FOTOŠOPĀ. Pēc PROFESIONĀLAS fotogrāfijas standartiem DATORĀ pieļaujams tikai divas manipulācijas "Krāsu balans , neliela exspo korekcija" tas ar viss. TĀ NEVARAT nesat fotogrāfs , neprotat bildēt profesionāli , naudu nepopelnat bet IZKRĀPJAT no lētticīgiem muļķiem.
Piekrītu šim. Par visiem 100% piekrītu. Es jau sen nesaprotu, kā uz visa šī aifōnu un spoguļbilžu fona vel spēj kāds pelnīt. Katra maza klubu vāvere tagad sevi sabildē pie spoguļa, zem spoguļa, ar drēbēm, bez drēbēm un saliek savu prezentāciju soc.tīklos un tad vienas nakts sakaru tīkotāji ieliek viņām apziņu, ka ir vienlīdz perfektaskā modeles tā fotogrāfes. Pilna pasaule ar pašpasludinātiem megaultrasuperprofesionāliem fotogrāfiem. Savam priekam un apziņai, izpratnei samācies pamatus, sāc kaut ko filtrēt,baksti savu aparātu, kaut kas sanāk,kaut kas ne,bet tu neesinekas, ja vien negrūd virsū masku caur šopu. Jo vairāk fotošopa, jo krutāks esi, jo krutākas tev bildes. Un ja kāds bilst vārdiņu vai izsaka piezīmi, tad tas ir ienaidnieks,muļķis un pirmziemnieks. Man jau sen maļās pa galvu tā doma, vai tiešām labs fotogrāfs ir tikai tas, kurš kā savus pirkstus pārzin visus iespējamos fotošopus? Vai arī tas, kurš ar vienu pašu pliku aparātu,nav svarīgi, spogulene, ziepis vaikāds retro filmiņu agregāts, spēj radīt elpu aizraujošu šedevru. Es neesmu ne vienā, ne otrā kategorijā. Kāds redzot manas bildes nesen, teica,ka man vel esot tāls ceļš ejams,līdz es iemācīšoties kārtīgi un pareizi taisīt fotošopā labas bildes. Bet es to nekad neiemācīšos. Es gribu iemācīties, ja to vispār iespējams iemācīties,taisīt smukas bildes aparātā. Labas bildes. Kas vispār ir- pareizi taisīt bildes fotošopā? Kas ir pareiza bilde?
ja negribi lietot fotošopu - tad fotografē uz filmas! Bet arī tad būs ņemšanās visāda veida .... Ja tomēr paliec pie digitālā aparāta un fotografē JPG - tad esi slikts fotogrāfs, jo zutici fotoaparātam apstrāda't bildi .... BET ja fotografē RAW formātā, tad IR Bilde jāpstrādā šopā vai kādā ci'ta programmā!!!!! (tāpat kā filmu bildi pie sarkanā luktura)
Man jau sen maļās pa galvu tā doma, vai tiešām labs fotogrāfs ir tikai tas, kurš kā savus pirkstus pārzin visus iespējamos fotošopus?
@ Strādājot ar digitālo tehniku - jā. Jo labāk parzina, jo labāk pašam.
Vai arī tas, kurš ar vienu pašu pliku aparātu,nav svarīgi, spogulene, ziepis vaikāds retro filmiņu agregāts, spēj radīt elpu aizraujošu šedevru.
@ Foto retušs ir tikpat sens kā fotogrāfija. Tikai ar pliku agregātu, var radīt to pašu average, ar perfekti izpildītu kadrējumu un daudzmaz - ar izpratni par gaismu. Visu pārējo nosaka retušs vai manipulācijas.
Es neesmu ne vienā, ne otrā kategorijā.
@ Tad samierinies, ka vienmēr būsi tikai viduvējība.
Kas vispār ir- pareizi taisīt bildes fotošopā?
@ Izprast digitālo tehniku, izprast tehnikas iespējas un labi un kvalitatīvi prast labot paša un tehnikas salaistās lažas pogas spiešanas brīdī. Un,kā jau augstāk minēju - jo plašākas un visaptverošākas būs retušētāja zināšanas, jo nepamanāmāk viņš spēs veikt korekcijas.
Kas ir pareiza bilde?
@ Tāda, pēc kuras apskates, visi kritiķi vienbalsīgi var pateikt: Man nav kur piesieties!
@ Tad samierinies, ka vienmēr būsi tikai viduvējība.
Kas vispār ir- pareizi taisīt bildes fotošopā?
@ Izprast digitālo tehniku, izprast tehnikas iespējas un labi un kvalitatīvi prast labot paša un tehnikas salaistās lažas pogas spiešanas brīdī. Un,kā jau augstāk minēju - jo plašākas un visaptverošākas būs retušētāja zināšanas, jo nepamanāmāk viņš spēs veikt korekcijas.
Kas ir pareiza bilde?
@ Tāda, pēc kuras apskates, visi kritiķi vienbalsīgi var pateikt: Man nav kur piesieties!
Pēdējie divi jautājumi bija retoriski. Fotošopa apstrāde ir gaumes jautājums- kādam tā ir un kādam nav. Un viena redzējums var nesakritst ar cita redzējumu. Nav pareizi vai nepareizi. Ir gaumīgi vai bezgaumīgi, pieklājīgi un nepieklājīgi.
100% nepārzinot fotošopu un nemākot taisīt labas bildes pa taisno absolūti nejūtos kā viduvējība. Tā man vajadzētu justies tad, ja pa pusei būtu no abiem un man liktos,ka esmu jau gandrīz meistare untur arī apstātos ar turpmāk augošu tikai pašapziņu, nevis līmeni. Un vienalga- ticu pasakām un tam,ka arī bez zirga devas apstrādē var tikt pie labas bildes.
Fotošops nav programma, kuru var apgūt, boksterējot manuāli.. 100 bildes sacūkāsi, vienu triku iemācīsies. Vēl 100 sacūkāsi, vēl triku iemācīsies. Un tā - visu mūžu...
Savukārt šim "Fotošopa apstrāde ir gaumes jautājums- kādam tā ir un kādam nav. Un viena redzējums var nesakritst ar cita redzējumu. Nav pareizi vai nepareizi. Ir gaumīgi vai bezgaumīgi, pieklājīgi un nepieklājīgi. " , es atļaušos nepiekrist. Gaumi atmetam malā. Tā nav kritērijs, nekad nav bijusi. Es vēlētos parunāt par šo "Nav pareizi vai nepareizi". Atveram vaļā kaut vai to pašu 1x.com, creative edit sadaļu. Apskatam tos darbus un pavaicājam sev - ko es redzu rezultātā - pareizu vai nepareizu fotoapstrādi?! Es šeit nedomāju manipulāciju ar fotogrāfiju, kuras rezultātā televizors ir zaķa galvas vietā, es domāju izpildījumu! Un šeit, ar "nepareizi", es saprastu tikai vienu lietu - brutālas manipulācijas ar crop tūli, jokainus, ar gaismas avotu nesakrītošus ēnojumus, acīmredzamas lažas, pielietojot clone tūli un vēl - visādas fonu salaidumu vietas. Respektīvi - prastu, nemākulīgu apstrādi! Lūk, kas ir nepareizi, pat bezgaumīgi - bāzt skatītājam zem deguna prastu idejas izpildījumu.
p.s. Maikla Osvalda(stila) foto manipulācijas gan nav mans mīļākais stils, taču es noliecu galvu viņa priekšā par talantu, par izpildījuma kvalitāti, par darbu unikalitāti un pavisam noteikti - ieskaitu viņu pasaules top fotošopistos! Jo tur patiesi - nav kur piesieties.
_VA_:Fotošops nav programma, kuru var apgūt, boksterējot manuāli.. 100 bildes sacūkāsi, vienu triku iemācīsies. Vēl 100 sacūkāsi, vēl triku iemācīsies. Un tā - visu mūžu...
Fotošops nav flomasters un bilde nav krāsojamā grāmata. ''sadus tādus trikus esmu apguvusi izmantojot vien pāris bildes. Ir arī šadi tādi triki jāzin,lai nebūtujāsacūkā neviena bilde.
_VA_:Fotošops nav programma, kuru var apgūt, boksterējot manuāli..
kā reizi šī ir pietiekami sarežģīta programma, lai lasītu gan manuāli (tāda bieza balta grāmatiņa kas nāk līdzi legālai versijai) un neņemtu aubē sviestu ko visādi mudaki pieķēzījuši netā.
_VA_: 100 bildes sacūkāsi, vienu triku iemācīsies. Vēl 100 sacūkāsi, vēl triku iemācīsies. Un tā - visu mūžu...
klasisks pašmācības dolbja padoms - *kā es močīju pa grābekļiem*
Bzh:Cik daudz fotošopa drīkst būt bildēm, kuras vēlas tirgot kādā no stockiem?
STOKS nepērk "Bildi" viņš pērk PRODUKTU atbilstošu VIŅU pieņemtajiem standartiem. KĀ tu šos standartus sasniedz NAV VIŅU DARĪŠANA , gribi nobildē , gribi uzzīmē VIENALGA galvanais lai PRODUKTS atbilst standartiem noteiktās kategorijās. Rietumos cilvēkiem prasti ir SMADZENES kuras prot rēķināt NAUDU. Aprēķins pavisam vienkāršs TEHNIKA pa 10.000 Eur kura gala rezultātā dod laukā MINIMĀLI "Tehniski piekoriģējamu" attēlu , vai tehnika pa 1000 Eur + "Fotošops" par 1000Eur un X.h stundas darba uz katru sūdu , rezultātā CENA pašizmaksa produktam sanāk 1:1. Tik stulbs bāleliņš nerēķina nedomā ka "Viņa darbs neko nemaksā", rietumnieks kurš reķina VISU ātri sareķina ka Xh sanāk DARGĀK neracionālāk nekā nopirkt vienreiz tehniku pa 10.000Eur un pēc elementāras korekcijas iesūtīt stokā. Laiks parasti nav deficīts tik Post sovjetiem un luzeriem. Eiropā cilvēki NESTEIDZAS un nekur neskrien jo viņš PROT RĒĶINĀT kas viņam racionālāk un IZDEVĪGĀK , ievērojami ieguldījumi vai IEVĒROJAMS laika patēriņš. Sākotnēji sākot dzīvot Eiropā man bija liels pārsteigums cik tur DAUDZ neaizņemtu lauciņu un VIENKĀRŠI elementāru darbu kurus NEVIENS NEDARA. Taču diezgan ātri sākot strādāt sapratu ka viņus darīt ir ELEMENTĀRI NERACIONĀLI un dārgi gan no patērējamā laika gan "Lietderības" viedokļa , to viņi prot ātri labi aprēķināt , tāpēc ar nedara. Tieši tāpēc RIETUMU fotogrāfs lielas acis bola par MŪSĒJO ļoti advancētām fotošopa prasmēm, jo viņš būdams FOTOGRĀFS kuram maksā par FOTOGRĀFA DARBU elementāri nesaprot nevar atļauties tērēt LIEKAS STUNDAS uz laikietilpīgu primitīvu TEHNISKU DARBU. Tāpēc viņš LABI KVALITATĪVI nobildē vienkāršā veidā "Pēcapstrāde" tos pašu minētos BALANSU un Leveļus un VISS. Viņa darbs cauri. PRODUKTS gatavs. Es man vienmēr ŅIRDZĪGI uzzināt ka "Speciļaisti" Latvijā nejēdz pirms komerciālas bildēšnas KAMERU nokalibrēt , neko nav dzirdējuši par kaut kādiem ColorCheckeriem , kameras krāsu profiliem. Normāls rietumnieks KAMERU / STUDIJU / TEHNIKU pārvalda perfekti rezultātā UZBILDĒT ATDOD , savukārt bālelīņi kuri "Prot knipsēt" teicami prot darbināt zagtu FOTOŠOPU , izjūt baudu JĀTIES ar katru sūdu STUNDĀM nedēļām pēc bildēšanas galā klients piemēram kāds lupatu vai produktu ražotājs ILGI domā "Kādā krāsā ŠITĀ māksla". Esat rezdējuši ka LV kāds dara šitā youtu.be... , es nē . Man kolēģi REPORTIERI kādreiz pati reportāžās nepaslinko pirms modes skates uzmest tādu uz mēles gala , vienkārši VĒLĀK tie kas matreālu izmantos JEBĻA laika patēriņš ievērojami mazāks nav jāzīlē KĀDĀ krāsa bija līgavai kleita un līgavaini šlipse vai vēl graujošāk , JAUNAIS produkts ,
Kad vēl bildēju ,tad šopā atļāvos kadrēt,pieregulēt expo,krāsas,saturāciju,kontrastu plus vēl pārtaisīt par m/b.Sanāk pagaršs saraksts un ej nu izzīlē vai bilde skaitās"sašopota".Drīzāk jau jā.No otras puses to var uzskatīt par vecās,labās slapjās laboratorijas modernāku variantu ar lielākām iespējām.Pieņemu,ka nekā slikta te nav.Pret realitāti nav daudz grēkots. Tādas bildes kā Eltonam arī nevarētu saukt par "sašopētām".Tas drīzāk ir cits izteikšanās veids,ko pat īsti par fotogrāfiju es nesauktu.Nu tā kā muzikā-ej tur saproti kur ir diskofunks un kur šlāgerpanks!
viecha:Kad vēl bildēju ,tad šopā atļāvos kadrēt,pieregulēt expo,krāsas,saturāciju,kontrastu plus vēl pārtaisīt par m/b.Sanāk pagaršs saraksts un ej nu izzīlē vai bilde skaitās"sašopota".Drīzāk jau jā.No otras puses to var uzskatīt par vecās,labās slapjās laboratorijas modernāku variantu ar lielākām iespējām.Pieņemu,ka nekā slikta te nav.Pret realitāti nav daudz grēkots. Tādas bildes kā Eltonam arī nevarētu saukt par "sašopētām".Tas drīzāk ir cits izteikšanās veids,ko pat īsti par fotogrāfiju es nesauktu.Nu tā kā muzikā-ej tur saproti kur ir diskofunks un kur šlāgerpanks!
Ja par mūziku sāki, tad tur viss vienkārši: pirms pāris gadiem jevrovīzija diskābeli par dažām sekundēm vokodera iedeva.... Noteikumi, poņimaješšš Blogā, kā parasti, aklie ziloni tausta.... JA atvēzējies uz NG, pat nemēģini klonēt nejauši nomestu izsmēķi, riskē ar sekām... JA topošais līgavainis pastāsta, ka savas līgavas-omes vietā grib džeinufondu, droši piestādi rēķinu, cik viņam izmaksās katras līgavas bildes "apstrāde" fotošopā, vai citā redaktorā. KUR problēma??? Par jautājumu sākumā, tak var to bildi kaut ar ogli zīmēt, kaut ar kāju... Galvenais, lai par TO maksā. Businesss, poņimaješšš...
Elmarss: Par jautājumu sākumā, tak var to bildi kaut ar ogli zīmēt, kaut ar kāju... Galvenais, lai par TO maksā. Businesss, poņimaješšš...
Tur jau tā lieta ka NEMAKSĀ praktiski neko. Bet kā tu dabūsi gatavu tad kad nemaksā? VIENKĀRŠI tu ar ne par ko NEMAKSĀ , visus darba instrumentus nosper , zinības "Sagrābsties" i-netā vai kursiņso pa 10Ls pie tādiem pašiem muļķiem un rezultātā sanāk "BRIESMĪGI LĒTI" proporcionāli BRIESMĪGS mēsls toties praktiski NEKO NEMAKSĀJOŠS Klients tāds pats "Haļavščiks muļkis" taisa lielas acis KĀ TĀDA CENA ! Pavisam vienkārši VISS ZAGTS izpildījums primitīvā nemākuļa līmenī tāpēc tāda cena Klients dod tālāk kāda druķerim vai KAUTKUR un tur BĻAUJ "Kas tas par sūdu!!" begās kopējais blāviens FOTOGRĀFI NEKO NEJĒDZ tik piķi prasa ES AR TĀ VARU ! Var var un spilgti to parāda un pierada Latvija realitāte.