Ieraudzīju draugos šo galeriju ar fotosesiju piedāvājumu - www.draugiem.lv.... Mājas lapā bildes vēl bēdīgākas, bet cenas gan graujošas, manuprāt .
Kas var tā oficiāli piedāvāt fotogrāfa pakalpojumus? Kāds, kam ir atbilstoša izglītība vai jebkurš, kas sevi uzskata par fotogrāfu? Ir kādi mehānismi, kas reglamentē fotogrāfa darba kvalitāti?
k_raski:tad jau es, hipotētiski, protams, arī varu piedāvāt savus fotogrāfa pakalpojumus? šajā lauciņā nemaz nav vajadzīgi kkādi diplomi-sertifikāti utt.?
Protams... ja pateiksi, ka cikturgadus TV strādāji, vispār cenas nebūs... Vienīgi klienti var mazliet skarbu "paldies" iedot... Bet tās jau profesijas melnās puses. veiksmi!
k_raski:Ieraudzīju draugos šo galeriju ar fotosesiju piedāvājumu - www.draugiem.lv.... Mājas lapā bildes vēl bēdīgākas, bet cenas gan graujošas, manuprāt .
Kas var tā oficiāli piedāvāt fotogrāfa pakalpojumus? Kāds, kam ir atbilstoša izglītība vai jebkurš, kas sevi uzskata par fotogrāfu? Ir kādi mehānismi, kas reglamentē fotogrāfa darba kvalitāti?
Visi, kam ir noformēta uzņēmējdarbība un maksā nodokļus ... cenu regulē tirgus!!! Bet tagad skarbs pretjautājums- kāda ir tava izglītība un kādi dokumenti ļauj tev nolikt svešu darbu Ot tagad futbols ir 2vos vārtos :P
talavietis:aizej uz VID un piereģistrējies. tālāk jau tikai bildēšanas vaina, liec reklāmu vai neliec, ja pietiek tāpat klientu un bildē vesela!
aha, skaidrs !
Elmarss: Protams... ja pateiksi, ka cikturgadus TV strādāji, vispār cenas nebūs... Vienīgi klienti var mazliet skarbu "paldies" iedot... Bet tās jau profesijas melnās puses. veiksmi!
es jau negrasos par fotogrāfi uzdoties . būtu feini prast ģimenes notikumus, kkādus ikdienas niekus, ceļojumus iemūžināt
Panikot nevajag foto es precīzi salīdzinu ar auto. Mūsdienu fototehnika, tāpat kā autotehnika to brīvi atļauj. Tātad visi var kļūt šoferi, daudzi strādā par taksistiem, daži talantīgie brauc rallijā, daži talantīgie centīgie F1. Gan Canon Mark, gan Mersedes GL500, ja rocība atļauj var nopirkt students. Gan zaļā režimā var bildēt smuki portretiņu ar foniņu, gan mierīgi slidināt ar Mersedes automātu arī var...Es mierīgi varu bildēt akvārijā zivteles ar Marku, tāpat kā pārvietoties ar džipu pa vecrīgu. Pie tam es par to visu drīkstu arī prasīt naudu, ja ir kas maksā. Morāle tāda, ja kāds kreņķejas, kā tad tā, visi tagad fotogrāfi, ai ai, tad lai atceras, 1900 gadā auto bija daži un parastais cilvēks pat iedarbināt nemācēja un visa pilsēta pazina un cienīja šo vienīgo šoferi...Izskatās ka daudzi fotogrāfi grib arī uz sevi šo attiecināt. Bet Laiks ir pagājis.... Kāpēc neuztraucas, ka visi braukā ar labiem auto? Māk vai nemāk,bet braukā....taksists zin ielu vai nē, bet gps palīdz....bet ja students nopērk Marku un nemāk settingos ielīst, tad fotozinātāji sāk viņu zākāt... domāju, tā nevajag... tā kā laiki citi, iespējas.
k_raski:Ieraudzīju draugos šo galeriju ar fotosesiju piedāvājumu - www.draugiem.lv.... Mājas lapā bildes vēl bēdīgākas, bet cenas gan graujošas, manuprāt .
Visi, kam ir noformēta uzņēmējdarbība un maksā nodokļus ... cenu regulē tirgus!!! Bet tagad skarbs pretjautājums- kāda ir tava izglītība un kādi dokumenti ļauj tev nolikt svešu darbu Ot tagad futbols ir 2vos vārtos :P
Haiduks:
Haiduks: Bet tagad skarbs pretjautājums- kāda ir tava izglītība un kādi dokumenti ļauj tev nolikt svešu darbu Ot tagad futbols ir 2vos vārtos :P
lai ieraudzītu nekvalitatīvi padarītu darbu, izglītība nav vajadzīga
Kaut kāds idiotisms!!! kvadrātā, nē- kubā!!! Tu ieej veikalā, ko dari, ķer, kas pagadās??? NĒ TU IZVĒLIES!!! Te nekas netiek slēpts un pēc tam izsists!!! Cenas ir dotas, mājas lapa ir dota... cilvēks izvēloties fotogrāfu skata- viskrutais maksā zeltu... krutie ir 2-3 reizes dārgāki... parastie mirstīgie ir šādā cenā... tātad, ja bildes un cena apmierina, tiek slēgts darījums ... pat aunam viss ir skaidrs.
Bet vai vienreiz nevajadzētu iemācīties nebāzst savus degunus svešā makā, biznesā!!! Katrs pelna kā māk. Ot ja viņš liek bildes te, tad lamājiet palekdamies!
elpo dziļāk un iedzer ūdeni, lai nomierinātos ! nu jau neesmu auns, noskaidroju, ka jebkurš, arī tas, kas neprot fotografēt, var izlikties par fotogrāfu un prasīt naudu par saviem izstrādājumiem
elpo dziļāk un iedzer ūdeni, lai nomierinātos ! nu jau neesmu auns, noskaidroju, ka jebkurš, arī tas, kas neprot fotografēt, var izlikties par fotogrāfu un prasīt naudu par saviem izstrādājumiem
Ot. īstie vārdi!!! Elpo dziļāk, ... un nekautrējies, liec sludinājumus un bildē. Ja būs klienti, tavas bildes der, ja nebūs klientu, meklēsi citu darbu... Vienkārši, tas ir ļoti nepieklājīgi līst svešā kabatā, biznesā.
Haiduks: Vienkārši, tas ir ļoti nepieklājīgi līst svešā kabatā, biznesā.
kur ir līšana svešā kabatā un biznesā??
es jautāju: Kas var tā oficiāli piedāvāt fotogrāfa pakalpojumus? Kāds, kam ir atbilstoša izglītība vai jebkurš, kas sevi uzskata par fotogrāfu? Ir kādi mehānismi, kas reglamentē fotogrāfa darba kvalitāti?
Tu būsi ļoti pārsteigta, ieraugot ko interneta virinātāji ar bildēm, uzskata par labu foto... Tagad kruta skaitās uztaisīt rāmi. Vēlams no puķītēm, taurenīšiem, sirsniņām un visādu tādu figņu un pa visu ietupināt vecu tanti, tupošu vecu pojeņu krūme. Otrs krutums skaitās uztaisīt pašbildi, vannasistabas apspļautajā spogulī un pataisīt to rozā, dzeltenu vai zaļu vai zilzaļrozā. Tu tiešām domā, ka tādiem rūp pie kā iet fočēties? Naivā...
Kas attiecas uz kvalitāti, pamēģini kādreiz kādam tās mākslas autoram pateikt ko domā par mākslu vai prasmēm, dzirdēsi standarta atbildi - Tev vienkārši skauž! Un tad, varbūt (?!) Tu sapratīsi, ka dumjam putnam vienmēr būs dumja dziesma, neatkarīgi no tā, cik cēli ir tavi nodomi...
Lai cērt to savu biznesu, galvenais, lai nezog svešas bildes un neuzdod tās par savām..
lai taču pelna kā māk! Ja tā Pīzeles k-dze blogā būtu, varētu kaunināt vai uzlielīt kolēģi (paskatījos protfolio, sarūsējusī sērija gana laba, lai arī plaģiāts... visādā ziņā bildes interesantākas par pašas topika autores veikumu... ak piedod jel!). Iedomājos ko citu, lasot par sertifikātiem... tikko Pulkstenei intervija bija Ļeņingradas TV... žurnālists šai bijīgi prasa: nu jā jūs jau tai Jevrōpas savienībā, jums jau visādi sertifikāti šmertifikāti nepieciešami, uz ko Pulkstene tā arī saka, neesot gan saskārusies ar tādu nepieciešamību...
Haiduks: Vienkārši, tas ir ļoti nepieklājīgi līst svešā kabatā, biznesā.
kur ir līšana svešā kabatā un biznesā??
es jautāju: Kas var tā oficiāli piedāvāt fotogrāfa pakalpojumus? Kāds, kam ir atbilstoša izglītība vai jebkurš, kas sevi uzskata par fotogrāfu? Ir kādi mehānismi, kas reglamentē fotogrāfa darba kvalitāti?
Tad to vajadzēja jautāt tur, nevis ienest te ... tur ir biznesa sludinājums, bet te ir fotolapa, kuru pamatā mēs visi uzskatām par mākslas foto saitu.
P.s. palabošu. Tu sāki: - Ieraudzīju draugos šo galeriju ar fotosesiju piedāvājumu - [url=www.draugiem.lv...]www.draugiem.lv...[/url] . Mājas lapā bildes vēl bēdīgākas, bet cenas gan graujošas, manuprāt
K_raski... neuztver tik asi (mani) . Atceries, ka ēst grib visi un maizīte ir kaut kā jānopelna. Tad lai meitenes tomēr labāk bildē un pelna (ja ir kas maksā), nekā strādā uz Lienes ielas vai pie Rumbulas
_VA_:Tu būsi ļoti pārsteigta, ieraugot ko interneta virinātāji ar bildēm, uzskata par labu foto... Tagad kruta skaitās uztaisīt rāmi. Vēlams no puķītēm, taurenīšiem, sirsniņām un visādu tādu figņu un pa visu ietupināt vecu tanti, tupošu vecu pojeņu krūme. Otrs krutums skaitās uztaisīt pašbildi, vannasistabas apspļautajā spogulī un pataisīt to rozā, dzeltenu vai zaļu vai zilzaļrozā. Tu tiešām domā, ka tādiem rūp pie kā iet fočēties? Naivā...
Kas attiecas uz kvalitāti, pamēģini kādreiz kādam tās mākslas autoram pateikt ko domā par mākslu vai prasmēm, dzirdēsi standarta atbildi - Tev vienkārši skauž! Un tad, varbūt (?!) Tu sapratīsi, ka dumjam putnam vienmēr būs dumja dziesma, neatkarīgi no tā, cik cēli ir tavi nodomi...
Lai cērt to savu biznesu, galvenais, lai nezog svešas bildes un neuzdod tās par savām..
Biedr Haiduk, katram gadījumam, ja Tava izglītība aprobežojas ar pirmajām trim klasītēm: jebkuram rakstam, referātam, domrakstam, zinātniskajam darbam ir 3 galvenās sadaļas, no kurām - pirmā vienmēr ir ievads. Un ievads, ja esi savā dzīvē jel kaut ko arī izlasījis, ir tikai un vienīgi informatīvs brīfs. Uz diskusiju, savukārt, attiecas iztirzājumā pieminētās tēzes, kuru - atkal - brīfs ir apkopots noslēgumā. Un šai sakarā, Tavs "P.s. palabošu. Tu sāki: - Ieraudzīju draugos šo galeriju..." , ir ļoti nevietā. Gluži tāpat, kā nevietā ir runāt "mēs visu" vietā un "izdevīgi" piemirst, kas rakstīts šīs bloga sadaļas jeb kategorijas, atkal jau - brīfā. Nocitēt? Citēju: "diskusijas Koncentrējamies uz sarunām par fotografēšanu, dalamies pieredzē un atziņās, prasām, atbildam, uzrunājam un izvairāmies."
Biedrene k-raski, uzsākot topiku, ir izpildījusi vismaz 5 no 8 prasībām.
Haiduks:K_raski... neuztver tik asi (mani) . Atceries, ka ēst grib visi un maizīte ir kaut kā jānopelna. Tad lai meitenes tomēr labāk bildē un pelna (ja ir kas maksā), nekā strādā uz Lienes ielas vai pie Rumbulas
ISTENĪBĀ iesaku noskatīties Iloņčika interviju ko Eltons jau pieminēja www.ogresbalss.lv... , viņa tajā 100% atbild visiem TAVIEM jautājumiem pilnībā Intervētājs gan jocīgs bet Ilona savā elementā , superīga beibe GUDRA un talantīga jautra un atraktīva kā vienmēr. Noskaties tās 30min JAUTĀJUMU vairs nebūs.
_VA_:Biedr Haiduk, katram gadījumam, ja Tava izglītība aprobežojas ar pirmajām trim klasītēm: jebkuram rakstam, referātam, domrakstam, zinātniskajam darbam ir 3 galvenās sadaļas, no kurām - pirmā vienmēr ir ievads. Un ievads, ja esi savā dzīvē jel kaut ko arī izlasījis, ir tikai un vienīgi informatīvs brīfs. Uz diskusiju, savukārt, attiecas iztirzājumā pieminētās tēzes, kuru - atkal - brīfs ir apkopots noslēgumā. Un šai sakarā, Tavs "P.s. palabošu. Tu sāki: - Ieraudzīju draugos šo galeriju..." , ir ļoti nevietā. Gluži tāpat, kā nevietā ir runāt "mēs visu" vietā un "izdevīgi" piemirst, kas rakstīts šīs bloga sadaļas jeb kategorijas, atkal jau - brīfā. Nocitēt? Citēju: "diskusijas Koncentrējamies uz sarunām par fotografēšanu, dalamies pieredzē un atziņās, prasām, atbildam, uzrunājam un izvairāmies."
Biedrene k-raski, uzsākot topiku, ir izpildījusi vismaz 5 no 8 prasībām.
Vai vēlies par To parunāt?
Jā, nu ar tevi debatēt, kur nu man, es par šaku!!! Bet , lai neiedomājies, ka esi pasaules naba... palabosim biedru !!! "ir 3 galvenās sadaļas, no kurām - pirmā vienmēr ir ievads. " Redzi, es toreiz biju nomodā, bet tu sapņoji , par pirkstiņu , kad pasniedza šo vielu... pirmais ir virsraksts!!! otrais ir ievads... un šos divus cilvēks izlasījis nolemj, lasīt tālāk, vai nolikt malā :P... par tām klasītēm, tūli't parbaudīsim tavu augstāko izglītību!!! Fotoreportāža- paskaidro, kas tas ir ... man idi,nam ar trim klasēm... googli arī vari izmantot :P
P.s. ja nevari ar tekstu, ieliec norādi fotoblogā uz kādu reportāžu ... novēlu neizgāzsties, kā vecai sētai :P
A kas vainas tautiskām bildēm, it kā daži simti fotoblogeru būtu tie kas nosaka kas ir labs vai slikts, un pa lielam ari tā kasīšanās pie sīkumiem ir aiz neko darīt vai iedomājoties ka nu ir visu zinošie, un kas nu kurā stūrī prasās vai neprasās, a tai pašā laikā cilvēki kuri par FB pat nenojauš, bildē un priecājas par rezultātu, un tas kas te ir "aļa šedevrs" tam parastajam sūkātājam ir vienkarši sūds. Esmu tikai par šāda veida izpausmi, jo manus klientus viņi tāpat nepārņems, un samaxa tur ir gana smieklīga vispār.
Un ja tā pa godīgo tad gan mana "māksla" gan ari pa lielam tas ko te sabalso topā ir galīgakais sūds.
Jā, nu ar tevi debatēt, kur nu man, es par šaku!!! Bet , lai neiedomājies, ka esi pasaules naba... palabosim biedru !!! "ir 3 galvenās sadaļas, no kurām - pirmā vienmēr ir ievads. " Redzi, es toreiz biju nomodā, bet tu sapņoji , par pirkstiņu , kad pasniedza šo vielu... pirmais ir virsraksts!!! otrais ir ievads... un šos divus cilvēks izlasījis nolemj, lasīt tālāk, vai nolikt malā :P... par tām klasītēm, tūli't parbaudīsim tavu augstāko izglītību!!! Fotoreportāža- paskaidro, kas tas ir ... man idi,nam ar trim klasēm... googli arī vari izmantot :P
P.s. ja nevari ar tekstu, ieliec norādi fotoblogā uz kādu reportāžu ... novēlu neizgāzsties, kā vecai sētai :P
Protams, ka par šaku. Vajadzēja izlasīt tos pirmos divus un nolikt malā. Savas pārbaudes atstāj adekvātākam tematam, šeit es pat nesaprotu, kādā (bez)sakarā Tu kaut ko tur pieprasi!
p.s. Drīksti uzsaukt jaunu topiku un tur izgāZSties uz vella paraušan, it visā, kas jau sasāpējis...