forum.gif
Tamron 17-50mm f/2.8 vai Tamron 28-75mm F/2.8 objektīvi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Tamron 17-50mm f/2.8 vai Tamron 28-75mm F/2.8 objektīvi
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.04.13 14:46
 citēt
Sveiki !
Meklēju savam Canon 450D universālu zumu. Kas no noskatītiem Tamron 17-50mm f/2.8 vai 28-75mm F/2.8 objektīviem būtu labs tādām fotogrāfijām www.fotoblog.lv...?

Diemžēl, es neko nejēdzu no tiem burtu savirknējumiem , tāpēc ceru uz jūsu palīdzību -
AF 17-50 mm F/2.8 Di-II LD Aspherical
AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD
SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD Asp. (IF)

SP AF 28-75mm F/2.8 Di XR LD Asp. (IF) Macro
Publicēts: 09.04.13 15:32
 citēt
nu pašai jātiek skaidrībā vai, ko vajag vairāk 17mm platajā galā vai 75mm garajā... uz Tava aparāta es ņemtu 17-50, jo kautkā liekas, ka Tavām bildēm labāk piestāvētu platais...
Publicēts: 09.04.13 15:42
 citēt
Es ar uz kropa ņemtu 17-50
No uzskaitītajiem pirmie divi ir vienādi, trešais ar stabilizāciju (VC)
Publicēts: 09.04.13 16:02
 citēt
emzi:Es ar uz kropa ņemtu 17-50

cik noprotu, VC nedaudz sadārdzina objektīva cenu. abiem maniem Canon fiksiem bija IS, bet vai to vajag :what:?

laaaciss:nu pašai jātiek skaidrībā vai, ko vajag vairāk 17mm platajā galā vai 75mm garajā... uz Tava aparāta es ņemtu 17-50, jo kautkā liekas, ka Tavām bildēm labāk piestāvētu platais...

patreiz bildēju ar kitu - itkā pietiek ar 18-55mm, tikai par tumšu :amazing:
Publicēts: 09.04.13 16:26
 citēt
manuprāt šajā diapazonā to VC lāga nevajag, turklāt pašam, kad patestēju, bez VC likās drusku asāks (iespējams gan ekzemplāra vaina, nezinu...)...
Publicēts: 09.04.13 16:31 labots
 citēt
Ceri vien! Lasīt māca skolā, uz kompjūtera spēlēties - pagalmā. Par tumšu nav objektīvi, bet Tavas zināšanas. Viss intelekts uz sejas Tev samālēts.
Publicēts: 09.04.13 16:46 labots
 citēt
k_raski:
emzi:Es ar uz kropa ņemtu 17-50

cik noprotu, VC nedaudz sadārdzina objektīva cenu. abiem maniem Canon fiksiem bija IS, bet vai to vajag :what:?

laaaciss:nu pašai jātiek skaidrībā vai, ko vajag vairāk 17mm platajā galā vai 75mm garajā... uz Tava aparāta es ņemtu 17-50, jo kautkā liekas, ka Tavām bildēm labāk piestāvētu platais...

patreiz bildēju ar kitu - itkā pietiek ar 18-55mm, tikai par tumšu :amazing:

Kas tie par fiksiem ar IS, ja nav noslēpums?! Būsi bliezusi laikam ar L sērijas tele fiksiem, vai varbūt 100mm makro:-)
Un tieši kas ir par tumšu - bildes vai?:-)
Publicēts: 09.04.13 16:56
 citēt
emzi:

Kas tie par fiksiem ar IS, ja nav noslēpums?! Būsi bliezusi laikam ar L sērijas tele fiksiem, vai varbūt 100mm makro:-)
Un tieši kas ir par tumšu - bildes vai?:-)

ups, sajaucu, man bija ar USM abi objektīvi 50mm f/1.4 un 100m f/2.8 Macro; IS ir kitam :shame:
Publicēts: 09.04.13 17:14
 citēt
SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD Asp. (IF) Neiedziļinoties tehniskos terminos,šis stikls ir gana laps un universāls.
Publicēts: 09.04.13 19:41
 citēt
Varu ieteikt 17-50VC
Pats gadu lietoju! Ass. gaišs, smuks bokeh!
Ja vajag ātru darbību bildēt tad gan jāizmanto manuālais fokuss, bet visādi citādi ļoti labs!
PM varu aizsūtīt bildes, kas bildētas stiklu, varbūt palīdzēs labāk saprast! Bet tā silti iesaku! :)
Publicēts: 09.04.13 20:08
 citēt
NevarTeikt:Varu ieteikt 17-50VC
Pats gadu lietoju! Ass. gaišs, smuks bokeh!
Ja vajag ātru darbību bildēt tad gan jāizmanto manuālais fokuss, bet visādi citādi ļoti labs!
PM varu aizsūtīt bildes, kas bildētas stiklu, varbūt palīdzēs labāk saprast! Bet tā silti iesaku! :)

Sāpēja galva... apēdu seduksēnu, piekodu aspirīnu, uzdzēru rumu... Tagad atkačā reanimācijā... BET galva Nesāp. Iesaku visiem....:face-grin:
Publicēts: 09.04.13 20:12
 citēt
sanktZeppelin:SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD Asp. (IF) Neiedziļinoties tehniskos terminos,šis stikls ir gana laps un universāls.

paldies, tieši tādu atbildi gaidīju :face-smile:!
Publicēts: 09.04.13 20:55
 citēt
k_raski:
sanktZeppelin:SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD Asp. (IF) Neiedziļinoties tehniskos terminos,šis stikls ir gana laps un universāls.

paldies, tieši tādu atbildi gaidīju :face-smile:!

Es gan neesmu sajūsmā. Fokusēšanās motoram troksnis kā mopēdam + muciņa uz 17 mm samērā apaļa + krāsas nepatika. Savulaik palietoju un biju gandarīts, kad izdevās pārdot. Ja nav īpašo prasību pret gaišuma cipariem un nav specializācijas uz bildēšanu teātra zālēs bez zipenes, tad ļoti ērts un stabils ir paša canona 15-85mm. izšķirtspēja gan īsti nav kā fiksiem, toties autofokuss un stabilizators strādā izcili labi. Arī diapazons labs. Ielu reportāžām super, portretiem un macro citi objektīvi labāk der. Lietoti maksā ap 300.
Publicēts: 09.04.13 21:08
 citēt
Vai :( Atvainojos - es par Tamronu bez stabilizatora rakstīju. Tas, kurš ar stabilizatoru, lietots nav un viedokļa arī līdz ar to nav.
Publicēts: 10.04.13 09:31
 citēt
17-28 būs vairāk vajadzīgs nekā 50-75.
Uz diapazonu 17-50 stabilizatoru nevajag (ja stipri nedzer).
Iepriekšējā profilbilde bija smukāka.
Publicēts: 10.04.13 10:23
 citēt
Schneider:
No kaa izriet,ka visi Tamron IS konstruktori,inzenieri,lietotaaji ir alkoholiki :)
Publicēts: 10.04.13 10:36 labots
 citēt
sanktZeppelin:Schneider:
No kaa izriet,ka visi Tamron IS konstruktori,inzenieri,lietotaaji ir alkoholiki :)

Tā nav, stabilizatoru iebūvēšana ir kļuvusi par mārketingu. Shēma ir pietiekami sen un labi izstrādāta, lēta, to bez domāšanas var bāzt visur, kur iegribas, vajag vai nevajag. Neskādēs!
Publicēts: 10.04.13 10:39
 citēt
Alkoholiķi nav, bet ir labi marketologi.
Tas par ražotājiem, bet lietotāji - kas viņiem atliek, ņem to, ka ir tirgū, būs zivsacs ar IS, ņems arī to.
Kā pats domā, priekš 11-16 uz kropu un 16-28 uz FF autofokuss ir vajadzīgs, kad DOF ir 1m-~?
Publicēts: 10.04.13 10:50
 citēt
Schneider:
Kā pats domā, priekš 11-16 uz kropu un 16-28 uz FF autofokuss ir vajadzīgs, kad DOF ir 1m-~
....nu shamaa ir pavisam cita stelle....bet vai videejais uuseris pirks zivsaci bez motorina,kura parametros nau vesela rinda gudru burtu un ciparinu kombinaaciju?? :) Protams,maarketings sit augstu vilni. Tomeer,taa empiiriski pieejot,pie 50mm IS pa skaadi jau nu nav(par kropu runaajot)
Publicēts: 10.04.13 10:58 labots
 citēt
Par skādi varbūt arī nav, bet uz 1/3-1/2 sadārdzinājumu gan nemaksā. Es to IS sākšu atzīt tikai tad, kad tas man sāks stabilizēt dažādos virzienos lēcošus polkas dejotājus.:face-grin: Pagaidām labākais stabilizators ir kameras spēja uz augstiem ISO, kas dod īsākus eksponēšanas laikus.
IMHO, dabistiski.
Publicēts: 10.04.13 11:43
 citēt
Schneider:Par skādi varbūt arī nav, bet uz 1/3-1/2 sadārdzinājumu gan nemaksā. Es to IS sākšu atzīt tikai tad, kad tas man sāks stabilizēt dažādos virzienos lēcošus polkas dejotājus.:face-grin: Pagaidām labākais stabilizators ir kameras spēja uz augstiem ISO, kas dod īsākus eksponēšanas laikus.
IMHO, dabistiski.

Savukārt es smadzeņu darbību sākšu atzīt tikai tad, kad šis process spēs iedabūt naglu sienā... IMHO, dabistiski.:face-devil-grin:
Publicēts: 10.04.13 11:49
 citēt
Nu ko lai dara, katram savas prasības...
Publicēts: 06.05.13 18:01
 citēt
ja tas Jums ir pirma lece tad noteikti 17-50mm jo tas ir universalaks man it 28-75mm un uz canon 400 plasuma. Bet Ja ir aizdome aiziet uz pilkadru tad 17-50mm nederes.

Laikam Jums ir kads kit objektivs, tad attalumu laikam nemaisit. Kopuma ar tamronu ir priecigs
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):