Lunis:Es pārzinu , esmu tur pastrādājis , netālu no manis Tik tur TAUTAS nams ne kultūras Kolhoza laikā raibu ķieģeļu celta 3 stāvu ēka
klau, Luni, a ir vietas, kur Tu neesi strādājis un ko Tu nepārzini?? nu tas tā atkāpe no temata, bet interesanti uzzināt!
Latvijā RETI kur neesmu bijis un strādājis , daaudz daudz kur braucis , vis ko darījis reklamējis un publicitāti ražojis Esmu pēc dažu nostāstiem savā karjerā nobildējis ~1000 kāzu , pats domāju ka kādas 500+ , tās kā zināms savulaik pamatā rīkoja visādos Kolchozu klubos KN un pirtīs Tāds darbs saule , nesēžu kabinetā vai cehā vai viena vietā , kaut gan tā varbūt maldīgi liekas Zinu ka daudziem to grūti aptvert , bet man tā ir normāla ikdienas dzīve jau trešo gadu desmitu. Tāpēc jau izvēlējos mītnes vietu tur kur "Latvijas ceļu centrs" vienīgais motīvs , uz visurieni ērti nokļūt jebkurā laikā Vecumnieki man 17km , biški vairāk ka stunda nesteidzīgi ar riteni pa meža ceļu
tusne:lau, Luni, a ir vietas, kur Tu neesi strādājis un ko Tu nepārzini?? nu tas tā atkāpe no temata, bet interesanti uzzināt!
Latvijā RETI kur neesmu bijis un strādājis , daaudz daudz kur braucis , vis ko darījis reklamējis un publicitāti ražojis Esmu pēc dažu nostāstiem savā karjerā nobildējis ~1000 kāzu , pats domāju ka kādas 500+ , tās kā zināms savulaik pamatā rīkoja visādos Kolchozu klubos KN un pirtīs Tāds darbs saule , nesēžu kabinetā vai cehā vai viena vietā , kaut gan tā varbūt maldīgi liekas Zinu ka daudziem to grūti aptvert , bet man tā ir normāla ikdienas dzīve jau trešo gadu desmitu. Tāpēc jau izvēlējos mītnes vietu tur kur "Latvijas ceļu centrs" vienīgais motīvs , uz visurieni ērti nokļūt jebkurā laikā Vecumnieki man 17km , biški vairāk ka stunda nesteidzīgi ar riteni pa meža ceļu
Neskaitļošu matemātiski... Slinkums Tiesa, intuīcija saka, ka vajadzētu.. Jo tie skaitļi ir pārāk neticami pat 30 gadu stāžam, nerunājot par to, ka tikko sācies trešais gadu desmits..
Neskaitļošu matemātiski... Slinkums Tiesa, intuīcija saka, ka vajadzētu.. Jo tie skaitļi ir pārāk neticami pat 30 gadu stāžam, nerunājot par to, ka tikko sācies trešais gadu desmits..
Kāzas bildēju ~15 gadus Gadus 10 kā vairs nebildēju , kopš "Zīmētāju" un tukstošiem drazfailu devēju ēras sākuma. Priekš manis 4-5 kāzas vienā wikendā bija ikdienišķi 3-4 laulības un 1 viss pasākums Taij laikā zaksos katru mulķi nelaida akstīties tad nu mēs šancējām 3 zagsos un pārmaiņus katrs ņemām pa vienām divām kāzām no sākuma līdz beigām Parasti nobildēja uzraiz atdeva filmas asistentam un tālāka blieza nākamās , pats nekad neesmu savus komercuhas matreākus apstrādājis , Kazām pasākumiem vienmēr esmu bijis tikai fotogrāfs. Mana tā laika asistente stāsta ka kādas 1000 kāzas esam uzbliezuš jeb 80% no 1986-1994 vidēji ~100 kazas gadā , kopš 1994 līdz 2003 vēl kādas 150-200 Tad 90% bildējām TIKAI pilnībā visu pasākumi , PAMATĀ mums bldes tasīja COLORS dārzaugļu ielā un Rīgas Foto kas bija Blaumaņa ielā un velāk tikai JVK FC kur tajā laikā šancēju pat nenojauta par "Biznesu" to savulaik ĻOTI ieteica mana bossa viens no labākajiem draugiem "Turi muti , citādi būs problēmas" taka ļot labi zinu ši biznesa PRINCIPUS un veiksmes atslēgu "Dzīvo klusi , saldi dusi" Domāju ka kādas ~500 esmu droši uzškilis ci "Pats atceros" Vēl jau arī Krimā esam bildējuši "Kazu viesizrādēs" tur ar tika diezgan pabildēts Tāds MARAZMS ka viens uzbildē kazeles un pēc tam 2 nedēļas "Muļā" apstrādē toreiz nebija . Tireiz es mierīgi samteu filtru bildējot , visādus Pasteļus Gallo , Zvaigznes utt un BILDE jau kopējot bija "Arts" bez kādas muļļāšanas apstrādē Bildei toreiz bija jābūt Krāsainai ASAI spilgtai košai un SMUKAI , nekādu mūsdienu debīli variantu kā ""Salauzts fočuks / slikts objektīvs" toreiz nebija iedomājami . Taka SMUKI "Miglu , krāsu , zvaigžņu" efekti ar Cokin filtriem un pārējais SMUKI spilgti un asi un PUBLIKA fanā Tam nekāda "Mna iejaukšanās" apstrādē nebija vajadzīga , dzeki vēlāk printeri tik kopēja ~100-150 bildes no kāzām kas ir ~3-4 filmas un PRIEKĀ
Kāzas bildēju ~15 gadus Gadus 10 kā vairs nebildēju , kopš "Zīmētāju" un tukstošiem drazfailu devēju ēras sākuma. Priekš manis 4-5 kāzas vienā wikendā bija ikdienišķi 3-4 laulības un 1 viss pasākums Taij laikā zaksos katru mulķi nelaida akstīties tad nu mēs šancējām 3 zagsos un pārmaiņus katrs ņemām pa vienām divām kāzām no sākuma līdz beigām Parasti nobildēja uzraiz atdeva filmas asistentam un tālāka blieza nākamās , pats nekad neesmu savus komercuhas matreākus apstrādājis , Kazām pasākumiem vienmēr esmu bijis tikai fotogrāfs. Mana tā laika asistente stāsta ka kādas 1000 kāzas esam uzbliezuš jeb 80% no 1986-1994 vidēji ~100 kazas gadā , kopš 1994 līdz 2003 vēl kādas 150-200 Tad 90% bildējām TIKAI pilnībā visu pasākumi , PAMATĀ mums bldes tasīja COLORS dārzaugļu ielā un Rīgas Foto kas bija Blaumaņa ielā un velāk tikai JVK FC kur tajā laikā šancēju pat nenojauta par "Biznesu" to savulaik ĻOTI ieteica mana bossa viens no labākajiem draugiem "Turi muti , citādi būs problēmas" taka ļot labi zinu ši biznesa PRINCIPUS un veiksmes atslēgu "Dzīvo klusi , saldi dusi" Domāju ka kādas ~500 esmu droši uzškilis ci "Pats atceros" Vēl jau arī Krimā esam bildējuši "Kazu viesizrādēs" tur ar tika diezgan pabildēts Tāds MARAZMS ka viens uzbildē kazeles un pēc tam 2 nedēļas "Muļā" apstrādē toreiz nebija . Tireiz es mierīgi samteu filtru bildējot , visādus Pasteļus Gallo , Zvaigznes utt un BILDE jau kopējot bija "Arts" bez kādas muļļāšanas apstrādē Bildei toreiz bija jābūt Krāsainai ASAI spilgtai košai un SMUKAI , nekādu mūsdienu debīli variantu kā ""Salauzts fočuks / slikts objektīvs" toreiz nebija iedomājami . Taka SMUKI "Miglu , krāsu , zvaigžņu" efekti ar Cokin filtriem un pārējais SMUKI spilgti un asi un PUBLIKA fanā Tam nekāda "Mna iejaukšanās" apstrādē nebija vajadzīga , dzeki vēlāk printeri tik kopēja ~100-150 bildes no kāzām kas ir ~3-4 filmas un PRIEKĀ
Iespaidīgi un pamācoši ! Lūk kā vajag strādāt......jaunatnei te tik jāmācās un jāmācās !!! Kā strādāt un cik pelnīt......paldies Tev, Luni par to, ka dalies.... Interesanti zināt, cik nopelnīji tajos laikos pa kāziņām.......gan jau sanāca 3 cisternām konīša, volgai, mājai ar noslēpumaino studiju un pat divritenim......
dolldia:Es nebiju... Jā par balli esmu informēta... vēl nezinu... domāju.
Tur reāls bankets būs, uzvalkos un vakarkleitās jāierodas.
1.maijā kniebiens un atklāšana-tā gan ir trešdiena...a kas tad jums tagad bija?Arī kaut ko atklājāt?Vai tik nesanāk par daudz to svētku?Vispār ja sanāktu kompaška no Pļežogradas,gandrīz vai piedalītos.
NilsS:Iespaidīgi un pamācoši ! Lūk kā vajag strādāt......jaunatnei te tik jāmācās un jāmācās !!! Kā strādāt un cik pelnīt......paldies Tev, Luni par to, ka dalies.... Interesanti zināt, cik nopelnīji tajos laikos pa kāziņām.......gan jau sanāca 3 cisternām konīša, volgai, mājai ar noslēpumaino studiju un pat divritenim......
Cenas toreiz bija ļoti normālas paceļamas praktiski jebkuram. Būtībā VIDĒJI par nedēļas nogali sanāca ~100 Rubļi. jeb 25-50 Rubļi par pasākumu. Par pilnām kāzām 100Rubļi. Rēķini nost filmas bildes. Es pamatā pirku foto , video , skaņas tehniku , dzīvokļus. Tehniku vajadzēja daudz , man arī pirmā laulene bija foto skolas kursa biedrene kurai vajadzēja "Prestižam" pazīmēties labu tehniku Mani vienmēr veda "Kāds" jo pats nekad nebraucu , nošancējos tā ka tulīt aizmiegu. Vēlākos laikos laulenei un draudzenēm autiņus pirkām dzīvokļus utt. Man nepatīk piķi turēt kaudzē, vienmēr praktiski uzreiz kaut kur ieguldu UZREIZ materiālos un tehnikā Tā tas ir bijis vienmēr , gan agrāk gan tagad . Mans "Pārinieks" tāds Arturs , tas vēl puķes audzēja , tam bij jokains bizness Foto pelnīja piķi ko celt siltumnīcas audzēt puķes. Slodze bija baisā , es piemēram toreiz šancēju 4 darbavietās OFICIĀLI Mums vēl bija asistente kura visu menedžēja , gādāja materiālus šurpu turpu piķi , komunicēja ar cilvēkiem saņēma atdeva bildes. Slodze visiem protams baigā , pārinieks tā ar nolika ķelli. Reiz gadījās mistika , mēnesi no vietas baigās kazas , banketi pa pirtīm a šim vēl Puķu siltumnīcā atvesta 10 tonnas kaut kāda kūdra vai zeme , nu neko tā ar palika ar kūdras tačku pusceļā pēc tā mēneša. Man atkal patika ceļot. Tā toreiz ņemamies. Lielākais konkurents bija Krisbergs kas vēlāk Auseklītis uz visādam Jolkām kultūras namos . Pašreiz APJOMS uz tādām lietām ir vismaz 10x mazāks nekā bija PSRS laikos. Toreiz cenas bija VISIEM pieejamas tik apjomi daudz daudz lielāki. Studijas man bija divas , vienā arī dzīvoju tā bija uz Matīsa ielas īsta 1912 gadā izbūvēta mākslinieka darbnīca mansardā ar logu līdz grīdai , otrā ar dzīvoju bet ta bija kopā ar kolēģi , ta bija uz Pērnavas ielas. Vēl arī FC protams Avotu 36 bet tur es biju „Puslīdz Godīgs” , pārāk daudz lieku acu tur bija
Domājams Lunis pat pēc sūdīga aprēķina nevar būt tālu no patiesības. Es kāzu bildēm toreiz kopumā nosviedu ap 150 rubļiem,kopā ar kopēšanu. Traktorista mēnešalga ziemā faktiski. Un tikai divi fotogrāfi bij kandidātos. Šamais vēl pielēja feisu un ar putana pa krūmiem zenītu pakāsa ar somu un filmām. Labi ka no rīta atrada. Summā kaut kur piecas filmas maksimums,ne kā tagad kad štukām mauc.