forum.gif
ideja par "camera obscura"
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / ideja par "camera obscura"
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 14.04.13 04:05
 citēt
tātad, man ir maza, cilindrformas metāla konfekškārba, statīvs...
dzirdēju, ka ir vienkāršas metodes kā pagatavot 'camera obscura", ir neskaidrības ko darīt tālāk, proti, nepieciešama veca fotofilmiņa vai melnbalts foto papīrs, kā arī nepieciešami attīstītāji un fiksāža. Vai kāds ko līdzīgu ir darījis, un var paskaidrot procesu?
Publicēts: 14.04.13 09:34
 citēt
Iegūglē "camera obscura diy" un tev izmetīs veselu strīpu ar piemēriem, kā visādi dīvainīši tās taisa, ķip šitā www.youtube.com... . Tik uz vienu tavu kļūdu uzreiz norādīšu - ar vecu filmu gan nekas tev nesanāks.
Publicēts: 14.04.13 10:34
 citēt
lauminsh:tātad, man ir maza, cilindrformas metāla konfekškārba,

Tu gribi anamorfu taisīt vai likt filmu uz plakanās virsmas? Jebkurā gadījumā viss darās vienādi un elementāri - pēc izbakstītā cauruma sarēķini diafragmu un eksponē kā prasa konkrētā jūtība - vienvārdsakot nekas taču neatšķirās no Tavas kameras.

Tu taču proti fotogrāfēt?
Publicēts: 14.04.13 12:01
 citēt
Precīzāk cauruma diametrs ir atkarīgs no fokusa atttāluma atver pinhole.ru un tur labajā augšejā stūrī ir rēķinātājs,iedrukā fokusa attālumu un uzzināsi cik liels caurums jāurbina.Ja gribās pinholi ar tusiņu,tad paseko līdzi strobist.lv viņu plenēros Imants Ķikulis mēdz vadīt pinholes semināru,sākot ar pagatavošanu,beidzot ar bilžu izkāršanu visu apskatei.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):