Cik unikāls un vajadzīgs ir Latvijas parastais cilvēks kā vēstures liecība? HVZ-liekas ne īpaši. Uzrāva nedaudz skumju lasot draugos A.Sokolova Dubajas piezīmes
''Es neesmu reklāmas fotogrāfs. Bet ir situācijas kad es nevaru atteikt. Šoreiz bija interesants darbiņš vienai juvelierizstrādājumu kompānijai no Dubajas. Tikai 2 dienas karstumā, bet tagad varēšu kādu laiciņu vispār nedomāt par darbu. Man ļoti patīk tādas fotosesijas organizēšanas līmenis. Rīgā tas vispār nekad nebūs iespējams. Ja pie mums klients nevienmēr organizē pusdienas komandai, tad Daubajā ir mazliet cita attieksme. Mēs dzīvojām greznajos apartamentos uz Palmas. Patīkams moments ir ka modeles dzīvoja ar mums Tā kabatas nauda kura bija iedota uz paēst uz 2 dienam stipri pārsniedz vidējo Latvijas mēneša algu. It kā līdz restorānam bija ļoti tuvu bet mums bija dota diezgan grezna mašīna, ne ferrari, bet arī nebija slikta. Bet tomēr divas dienas Dubajā ir pietiekoši lai saprast ka klimata ziņā, LV ir daudz daudz patīkamāka nekā Emirāti. ''
Labas, svaigi kūpinātas reņģes, kuras regulāri (no busiņa) tirgo laukumā pie centra "ELVI", nemaz bieži nevaram atļauties pirkt. Publikācijā jau primārais ir cilvēku (pasūtītāju) dažādā domāšana. Ne visur darba darītāju uzskata par dzimtcilvēku, kā paraduši mūsu turību ieguvušie prihvatizatori,shēmotāji.
Vot tā, Roli! Kāpēc Sokolovu, Zavadski, 3D Andri utml. ievēro un aicina, bet Tev špalas tik jāuzpasē, a? Gan jau kā kādas filosofiskas pārdomas nobriedušas pašam.
Eltons:Vot tā, Roli! Kāpēc Sokolovu, Zavadski, 3D Andri utml. ievēro un aicina, bet Tev špalas tik jāuzpasē, a? Gan jau kā kādas filosofiskas pārdomas nobriedušas pašam.
KĀDAS špalas? Elti,runa nav par fotogrāfa sāpi-nebūsim tik prasti. Kas ir Indriķa hronika zina visi....ne uz ko nevedina?
Kārtējās pasaciņas par skaisto dzīvi tur,kur mūsu nav!Ak tad klimats bija arguments lai nepaliktu tajos Emirātos un nepelnītu tos miljonus līdz mūža galam?
viecha:Kārtējās pasaciņas par skaisto dzīvi tur,kur mūsu nav!Ak tad klimats bija arguments lai nepaliktu tajos Emirātos un nepelnītu tos miljonus līdz mūža galam?
Da beidziet , jums vienkarši nesaprast tā pasākuma jēgu Sokoļiks vienkārši normālu Milānā profesionālu skolu izgājis amatnieks , noteikti kā tas tādās vietās pieņemts arī visās malās sareģistrējis savu rūpalu Pilna pasaule ar vidusmēra cenas darbiem uz kuriem GRŪTI atrast izpildītāju ar attiecīgu "Kvalifikāciju" kurš būtu ar mieru testies pāri pus pasaulei lai "Pastrādātu" . Sokoļiks sevi pozicionēji ka "Jebkur jebko AR SKUĶIEM" , tas tik normāli ja čalis ar šādu pozīciju tiek uz Afriku , Tuvējiem austrumiem , VIETĀM kur grūti izvilināt kādu NORMĀLU Eiropas kur nu vēl USA profu Komerc darbos REKLĀMĀS kuras te neviens nav redzējis Sokolovs ĻOTI interesants efektīgs , VIENĪGAIS no Latvijas kuru es savulaik PAMANĪJU šacējot lielajā reklāmas monstrā , vienkārši REĀLI gribējās izlasīt INTERESANTA darba autoru RUTĪNĀ pasākumā , izpildījums ļoti rutīnā lupatu pasākumā patīkami ATŠĶĪRĀS . atradu darba pasi , IERAUDZĪJU autoru biju pārsteigts Uz šādiem darbiem gadās arī pavisam kuriozi varianti , piemēram BRENDS nolīgst kādu modeli zvaigzni a ŠAI ir savs fotogrāfs , pilnīgi reāli TĀDS ar ko šī vēlās strādāt , ja vēl viņam attiecīgs profils un kvalifikācija , CENA pasūtītājs nereti ar piekrīt )
Nu vot-bet neviens pat nepieļauj domu,ka situācija varētu būt pilnīgi cita,ka teiksim kāds valsts kantoris mūszemē radītu patīkamus apstākļus kādam nekomerciālam darbam še pat uz vietas. Janu vienīgi kādam viesstrādniekam uz dziesmusvētkiem. Mūsējiem pat riskanti uzticēt.Pie tam vēl vispirms zobi vai platīte jāizrauj no skaudības špalas.
Nedomāju , Latvijā nav "Prakses" pat ikdienas vajadzībām ko pārāk saglabāt , kur nu vēl "Abstraktai nākotnei" . Kā tur Balodis teica "Ja nav MANIS to nevajag"
Rolands66:Nu vot-bet neviens pat nepieļauj domu,ka situācija varētu būt pilnīgi cita,ka teiksim kāds valsts kantoris mūszemē radītu patīkamus apstākļus kādam nekomerciālam darbam še pat uz vietas. Janu vienīgi kādam viesstrādniekam uz dziesmusvētkiem. Mūsējiem pat riskanti uzticēt.Pie tam vēl vispirms zobi vai platīte jāizrauj no skaudības špalas.
ha ha ha es liels mākslinieks, taisu a./ujenno ārtu, valsts - uzturi mani ! Bez mana veikuma neviens nākamībā neko par vēsturi nezinās un ja ar uzzinās, tad neko vērtīgu ! Bet varbūt - ir darbi , rezultāts neizpaliks ? PS lielākā daļa ģēniju dzīvoja slikti un mira jauni, pierijušies paliktu radītnespējīgi, tā ka recepte skaidra.....
Pilnīgi piekrītu Nilam!Nesen te viens muziķis(jādomā ,ka ne jau tik slikts) žēlojās,ka valsts ,redz,nenodrošinot viņu ar darbu.Kur nu vēl cilvēcīgu atalgojumu.To,ka viņš arī Konsevatorijā mācījies par valsts naudu,viņš aizmirsa pieminēt.
konceptuāli ( es tā padomāju ) ideja par labu dokumentālistu algošanu ir laba. Teiksim katrā reģionā viens + Rīgā.....bet valsti tas projekts neinteresē, jo otkats nekāds no visa. Tas nav celt tiltus un gaismas pilis....
Nezinu kā citur,bet pie mums,Jūrmalā,ir Domes štata fotogrāfs,kura galvenais uzdevums ir fiksēt notikumus priekš Domes arhīva.Tur gan nekā īpaši radoša neatradīsim un kam tās bildes ar lentīšu pārgriešanu,neskaitāmajām vienādajām sēdēm un tml.lietām nākotnē būs vajadzīgas nezinu,bet fakts paliek fakts-katrs notikums tiek fiksēts.Aldziņa vecim ,droši vien,nav nekāda dižā,noskriešanās pamatīga.Un arī aparatūra ir kroņa(nepavisam ne tā švakākā).Vai arī Talsos un Tukumā tā ir?
viecha:Nezinu kā citur,bet pie mums,Jūrmalā,ir Domes štata fotogrāfs,kura galvenais uzdevums ir fiksēt notikumus priekš Domes arhīva.Tur gan nekā īpaši radoša neatradīsim un kam tās bildes ar lentīšu pārgriešanu,neskaitāmajām vienādajām sēdēm un tml.lietām nākotnē būs vajadzīgas nezinu,bet fakts paliek fakts-katrs notikums tiek fiksēts.Aldziņa vecim ,droši vien,nav nekāda dižā,noskriešanās pamatīga.Un arī aparatūra ir kroņa(nepavisam ne tā švakākā).Vai arī Talsos un Tukumā tā ir?
Problēma ir tā, ka domes apmaksāts! Tas nozīmē, ka maizes mammai sliktu lietu nebildēs.......tā ar dokumentālisms beidzās. Šitās štata vienības producē vienveidīgas lentes griezienu utaml aktualitētes - būtībā drazu vien.....pats esmu tādas šķīlis.
viecha:Nezinu kā citur,bet pie mums,Jūrmalā,ir Domes štata fotogrāfs,kura galvenais uzdevums ir fiksēt notikumus priekš Domes arhīva.Tur gan nekā īpaši radoša neatradīsim un kam tās bildes ar lentīšu pārgriešanu,neskaitāmajām vienādajām sēdēm un tml.lietām nākotnē būs vajadzīgas nezinu,bet fakts paliek fakts-katrs notikums tiek fiksēts.Aldziņa vecim ,droši vien,nav nekāda dižā,noskriešanās pamatīga.Un arī aparatūra ir kroņa(nepavisam ne tā švakākā).Vai arī Talsos un Tukumā tā ir?
Problēma ir tā, ka domes apmaksāts! Tas nozīmē, ka maizes mammai sliktu lietu nebildēs.......tā ar dokumentālisms beidzās. Šitās štata vienības producē vienveidīgas lentes griezienu utaml aktualitētes - būtībā drazu vien.....pats esmu tādas šķīlis.
Absolūti!Tieši tā arī ir-ka tik kāda krunciņa nebūtu redzama.Kur nu vēl ko kritizēt.Rezultātā kaudze bilžu kā no 75.gada Zvaigznes vāka.
a re nu, diskusija aizgāja šaursliežu trasē. Interesantāk būtu bijis pamuļļāt par nekomerciālas FOTOGRĀFIJAS(ne knipsētāju vai varas mūļu) radīšanai draudzīgas vides veidošanas iespējām Latvijā. Utopiski? Varbūt.
Rolands66:a re nu, diskusija aizgāja šaursliežu trasē. Interesantāk būtu bijis pamuļļāt par nekomerciālas FOTOGRĀFIJAS(ne knipsētāju vai varas mūļu) radīšanai draudzīgas vides veidošanas iespējām Latvijā. Utopiski? Varbūt.
Te nu nevajag lieki irst, vajag bildēt.......koncepts ir labs, vajag tik darbus.
Absolūti!Tieši tā arī ir-ka tik kāda krunciņa nebūtu redzama.Kur nu vēl ko kritizēt.Rezultātā kaudze bilžu kā no 75.gada Zvaigznes vāka.
Rolands66:Nu vot-bet neviens pat nepieļauj domu,ka situācija varētu būt pilnīgi cita,ka teiksim kāds valsts kantoris mūszemē radītu patīkamus apstākļus kādam nekomerciālam darbam še pat uz vietas. Janu vienīgi kādam viesstrādniekam uz dziesmusvētkiem. Mūsējiem pat riskanti uzticēt.Pie tam vēl vispirms zobi vai platīte jāizrauj no skaudības špalas.
Kam tas vajadzīgs? Man kā nodokļu maksātājam sāda ideja liekas ne pārak laba. Mums jau tagad pietiek valsts apmaksātu privātu hobiju.
Kam tas vajadzīgs? Man kā nodokļu maksātājam sāda ideja liekas ne pārak laba. Mums jau tagad pietiek valsts apmaksātu privātu hobiju.
uz tiltu, gaismas pils un parex fona šis ir tik niecīgs projekts, ka nav pat vērts apspriest.
Es piedalos projektā Sea Change, kas ir dokumentāls stāsts par Eiropas jauniešiem. Projektā mēs esam dažādi fotogrāfi, kur katrs strādā citā valstī. Šis bija ļoti garš adaptācijas process, jo pirmo reizi 10 gadu laikā es strādāju Eiropā. Tas radīja apjukumu. Pirmajā nedēļā es nezināju, uz ko es skatos un ko es ceru atrast, bet man šķita, ka man, iespējams, vajadzētu projektu veidot saistībā ar krieviski runājošajiem cilvēkiem. Jo vairāk es runāju ar citiem cilvēkiem, jo vairāk es sapratu, ka tas neko īpašu nenozīmē. Cilvēki faktiski neuztraucas par dalījumu, tad kāpēc man vajadzētu uztraukties? Jo vairāk es sarunājos ar jauniešiem, jo vairāk sapratu, ka daudz nozīmīgāk bija radīt stāstu par laimes meklējumiem. Es atradu jauniešu grupu Daugavpilī. Viņi ir lieliski, radoši cilvēki, kas strādā, lai izdzīvotu, bet tajā pašā laikā viņiem ir notikumiem bagāta dzīve ārpus darba. Tas man bija liels pārsteigums, jo Rietumeiropā mēs vienmēr meklējam darbu, kas dara mūs laimīgus, un tad pēc darba varbūt aizejam uz kādu izstādi vai kino. Jaunieši Daugavpilī dara daudz ko – taisa mākslu, spēlē mūziku, pavada laiku kopā lasot, un man tas likās ļoti vērtīgi. Jaunieši, kas palikuši Daugavpilī – jo daudzi ir aizbraukuši – vēlas būt laimīgi. Bet nu citi nesnauž -nevaram paši,zvejo citi. fotokvartals.lv...