Pēc ieteikuma vērsties šajā forumā, ceru uz atsaucību un iespēju, ka kāds fotogrāfs varēs man palīdzēt ar vienu konsultatīvu padomu. Sākšu ar to, ka sūtu ļoti svarīgu ieteikumu visiem fotogrāfiem un jebkuram- uzmanieties no personas DĀVIS DEIČMANIS, 24 gadus veca persona. Profesionāls zaglis un melis, kurš ir apzadzis jau vairākus fotogrāfus un uzņēmējus Rīgā, piesavinoties mantu, iepriekš parakstot līgumu par nomu un tajā pašā vakarā tehniku pārdodot uzpircējam. Pagājušajā nedēlā man tika nozagts pilnīgi jauns "Canon 7D", kurš uzreiz tika pārdots uzpircējam. Arī policijā kamera ir meklēšana un pēc likuma zagta manta, neraugoties uz to, ka iespējams iegādāta to nezinot, ir jāatdod. Šobrīd man ir zināms, ka kāds "Canon 7D" ir iegādājies Rīgā. Kamerai ir īpaša pazīme- nenomazgājams krāsas uztriepums. Ir pieejams kameras numurs, kurš redzams uz tās. ES NAIVI CERU, ka iespējams man mantu agrāk vai vēlāk izdosies vismaz atrast, tāpēc, ja kāds ir manījis jaunu "canon 7d" ar krāsas uztriepi un noteiktu kameras numuru (kuru es individuāli varu nosūtīt interesentam salīdzināšanai), es garantēju 150Ls atlīdzību par informācijas sniegšanu, kam pieder kamera un anonimitāti.
A man tēma iepatikās. Padomāju, ka šeit visi diskutēs kā labāk nozagt fočiku kādam ārzemju tūristam, bet piedāvājumā tikai apšaubāma shēma ar iznomātāju aptīrīšanu. :-/
Līdzjūtības. No pieredzes pateikšu, ka uz policiju daudz nav ko cerēt. It īpaši, ja "zagšana" notika kameru iznomājot. Veiksmi! Cerams, ka patrāpīsies godīgi cilvēki, kas palīdzēs kameru atgūt.
Nekas slikts tajā nav, ka meklēju aktīvi veidu, kā atgūt savu mantu. Ir, protams, cilvēki, kurus apzog un kuri vienkārši to aizmirst. Es neesmu tas gadījums.
3. ja jau viss izdariits un papiiri ieguuti, kapeec neveersies tiesaa ? ja liigums parakstiits, ceru ka pareizi, tad ir arii pases kopija. zagli vajag arii tautai paradiit ar bildi. ja pareizi dokumenti noformeeti un pareizie advokaati tad ieliksi civlveeku iipashajaa listee, gan jau varbuut ja nenomirs cietumaa, zaglis kaadreiz stradaas un naudina kas skaitiisies kontaa automaatiski tiks ar likumu atmenta un atgriezta Tev. fotograafi-advokaati vareetu sheit pakonsulteet vai tas ir reaali un ko caur tiesaam var dabuut, pat ja ne tagad, bet veelaak, kad cilveeks vabuuut stasies uz likuma ceļiem...
Da būs jums zināt kā LV tās lietas notiek , ja atmiņa neviņ 2-3 "Parpircējs" jau skaitās "Labticīgais ieguvējs" un tavs dzelzis vairs tad nav LEGĀLI nedz atdodams nedz atsavināms Ar sīkāku mantību maz dzirdēts TAČU ar mašīnām un zagtiem nekulstāmiem īpašumiem cik uziet Var tiesāties tiesāties pa instanču instancēm pēc tam lai anulē visu darījumu ķēdi Gadījumos kad pārdod caur lombardiem un citām līdzīgām vietām ar čekiem un papīriem jau pircējs no Lombarda var dzīvot mierīgi.
LeldePodniece: Profesionāls zaglis un melis, kurš ir apzadzis jau vairākus fotogrāfus un uzņēmējus Rīgā, piesavinoties mantu, iepriekš parakstot līgumu par nomu un tajā pašā vakarā tehniku pārdodot uzpircējam.
khm... nez *par vairākiem fotogrāfiem* uzzināji pēc incidenta vai arī tās bija īrētāja rekomendācijas pirms pasākuma?
LeldePodniece: Profesionāls zaglis un melis, kurš ir apzadzis jau vairākus fotogrāfus un uzņēmējus Rīgā, piesavinoties mantu, iepriekš parakstot līgumu par nomu un tajā pašā vakarā tehniku pārdodot uzpircējam.
khm... nez *par vairākiem fotogrāfiem* uzzināji pēc incidenta vai arī tās bija īrētāja rekomendācijas pirms pasākuma?
vells varbūt tā izklausās no rakstīta teksta (patiesībā jūtu līdz un situācija traka (jāatzīstas, ka mani draugi arī ņirgājās, kad paranoiski meklēju kur nogrūst somu ja kādreiz tā spontāni uz bāru jāiet)), bet izklausās dīvaini, ka tik plaši zināms par jaunācilvēka nedarbiem, tā pēkšņi pēc notikušā :/
Vajadzētu jau Tev Lelde vērsties attiecīgās iestadēs... kā lai mēs zinām ka tā visa ir taisnība (varbūt tur pie vainas ir pavisam kas cits a ne iznomātais 7D), un ja nu kāds par Tevi ko līdzīgu sarakstītu, liktu bildes, personas kodus utt...????