Paziņa, kas jēdz par fotolietām vēl mazāk kā es, izdomāja pirkt kādu no lietotām Nikon kamerām par nelielām naudām. Nikon tāpēc, ka ir iespēja uzreiz tikt pie 2 Nikkor objektīviem (viens no tiem laikam 50mm fikss). Bildēšana - ceļojumi, ainavas, bērni. Kopā ar viņu fotografēšanu grib apgūt arī viņas dēls pusaudzis.
ss.lv es atradu Nikon D200 līdz 200Ls piedāvājumus. Vai šī kamera būtu OK? Varbūt ko citu ieteiksiet?
Grūti strīdēties, ja ss'ka ir "izpētīta" un 200Ls ir labākais pieejamai offers atrasts. (:
Iemetu acis un pamanīju 2 gab. D200 pa 140Ls, kas ņemot vērā vecumu un zemo ISO performanci ir gana adekvāts $$$. Tāpat tika pamanīts viens D90 pa 150Ls, kas arī ir tīri neko, bet jāatceras, ka fokusēšanās ātrums ir bēdīgs un sportu bildēt ņe aļo. Šie abi arī vienīgie uz ko var skatīties cenu kategorijā "ap 150".
KAMERA-ir ļoti ļoti ok,a vot FILMIŅA gan varētu būt mūsdienīgāka,bet ja turās līdz 800iso diapazonā,tad par ~150 labā stāvoklī varētu ņemt.Ja komplektā kāds jēdzīgs objektīvs,tad arī vairāk varētu dot.
Laikam vislētākā ar +/- ciešamu iso un labu izšķirtspēju ir D5100 - bet nu korpus mēsls + vadība šausmīga - man skolai tāda nobruka (slēdzis) pēc 2000ciktur kadriem.
Pirmās ērtās, ciešami būvētās ir 1xx sērijas - tiesa vai nu arhaisku matrici/elektroniku vai citās cenās.
Maris:Laikam vislētākā ar +/- ciešamu iso un labu izšķirtspēju ir D5100 - bet nu korpus mēsls + vadība šausmīga - man skolai tāda nobruka (slēdzis) pēc 2000ciktur kadriem.
Pirmās ērtās, ciešami būvētās ir 1xx sērijas - tiesa vai nu arhaisku matrici/elektroniku vai citās cenās.
Ne uz vienu ar pirkstu nerādīšu.bet manuprāt visi tie gudreļi,kas DX formāta kamerai par pirmo un iesākumam vienīgo objektīvu iesaka 50mm,būtu pamatīgi jāiekausta ar sūdainu koku un mēle mezglā jāsasien ,lai nepļurkst muļķības.
D200 ir tīri labs aparāts. Jau drusku apnikuši visi tie iso cienītāji. Mākslai(bet fotogrāfija IR māksla, vismaz sākotnēji) pietiek(un arī vajag) iso 50, sliktākajā gadījumā 100. Aparāti ar miljoniem iso ir domāti biezo berniniem, lai izmantotu to kā stila elementu, kā arī "kāzu pro"(vismaz viņi tā domā, jo savādāk taču "nevar fotografēt kāzas, ja fotoaparātam max iso nav vismaz 25600"). D200, neskatoties uz vecumu, ir potenciāls.
ARTURVODNEV:D200 ir tīri labs aparāts. Jau drusku apnikuši visi tie iso cienītāji. Mākslai(bet fotogrāfija IR māksla, vismaz sākotnēji) pietiek(un arī vajag) iso 50, sliktākajā gadījumā 100. Aparāti ar miljoniem iso ir domāti biezo berniniem, lai izmantotu to kā stila elementu, kā arī "kāzu pro"(vismaz viņi tā domā, jo savādāk taču "nevar fotografēt kāzas, ja fotoaparātam max iso nav vismaz 25600"). D200, neskatoties uz vecumu, ir potenciāls.
suuds ar maakslu, bet ar teleobjektiivu, lai nebuutu papira biezuma dofi ar f8-11 uz 1/300 ljoti erti ar auto iso bildeet manualaja rezhiimaa
Es arī ne visai saprotu, kā tie, kuri kropam par vienīgo stiklu iesaka 50mm, ieteiks nobildēt kompāniju istabā, ja kadrā lien tikai pāris ģīmji, un dabasskatu ar skaistiem mākoņiem, ja debesi var paņemt tikai grādus 15 virs horizonta.
un ja vēl liela kompānijua hrušķovkā tad arī 12mm uz ff būs par šauru ko tad darīt-nošauties?Sākumam pabildēt un saprast vai vajaga un ko vajaga pi8etiks arī ar 50mm p.s. nekad nēesmu bildējis šaurā telpā pļēguru kompānijas-tam ir domāts telefons
Jolan: ...nekad nēesmu bildējis šaurā telpā pļēguru kompānijas...
Bet kā ar kompānijām skaidrā, tās mazāk vietas aizņem? Ļoti lielai kompānijai arī sporta zālē 12mm uz FF var nepietikt, nevajag galējību un šaušanās padomu. Pietiks, ja normālā istabā 5-6 cilvēciņus varēs paņemt kadrā, kas ar 50mm nesanāks. Par vienīgo es ieteiktu DX 35/1,8.
60uz5komats6:Ne uz vienu ar pirkstu nerādīšu.bet manuprāt visi tie gudreļi,kas DX formāta kamerai par pirmo un iesākumam vienīgo objektīvu iesaka 50mm,būtu pamatīgi jāiekausta ar sūdainu koku un mēle mezglā jāsasien ,lai nepļurkst muļķības.
Vo vo, es ar patieso 50mm spēku sapartu tikai uz FX, bet pirms tam uz DX nevarēju saprast par ko visi tā jūsmo...
60uz5komats6:Ne uz vienu ar pirkstu nerādīšu.bet manuprāt visi tie gudreļi,kas DX formāta kamerai par pirmo un iesākumam vienīgo objektīvu iesaka 50mm,būtu pamatīgi jāiekausta ar sūdainu koku un mēle mezglā jāsasien ,lai nepļurkst muļķības.
tieši 50mm objektīvs viņai arī būs un vēl kkāds zūms
d3XX/d90/d5XX ar 35mm 1.8 sākumam varētu būt labi. un noteikti nevajadzētu pirkt arhaiskus aparātus ka d200/d80/d40. bet tas, protams, ir tikai vēl viens viedoklis, var jau vienkārši paklaigāt, ka arī pirmajai kamerai viss sākas tikai ar ašpadsmit nullēm(vai necik) pie D burtiņa un viss pārējais ir sū.
60uz5komats6:Tātad jānoskaidro kāds tieši zūms un kurš tieši 50mm,tad arī būs skaidrs kura kamera derēs un vai jāskatās uz variantiem ar objektīvu komplektā.
viņa man sms atsūtīja 55-200mm f4-5.6G ED IF AF-S DX 50mm f/1.8G AF-S
Tieši tā arī likās, ka ar vārdu ZOOM tiks domāts/saprasts TELE jeb GARAIS stikls. (: Jebkurā gadījumā tagad viss ir skaidrs un ņemot vērā sākotnējos atslēgas vārdus VIŅA un PUSAUDZIS, varam droši savu izvēli izdarīt starp D3100 un D5100 komplektā ar 18-55 vai 18-105, ja ļoti paveiksies.
60uz5komats6:Tātad jānoskaidro kāds tieši zūms un kurš tieši 50mm,tad arī būs skaidrs kura kamera derēs un vai jāskatās uz variantiem ar objektīvu komplektā.
viņa man sms atsūtīja 55-200mm f4-5.6G ED IF AF-S DX 50mm f/1.8G AF-S
Ok,tātad prioritāte aparātam ar kitu - 18-55/18-105 ,toties der vienkāršā gala aparāti,piemēram D5100,jo pieminētajos stiklos AF motors ir iebūvēts.Tad vēl vaicājums vai cilvēks arī ceļojumos kautko pafilmēt grib. Bet principā ~200 latos var iekļauties,tiesa gan ja filmēšana arī interesē,tad atmiņas kartes pāris un aķītis arī kāds rezerves būs vajadzīgs(tas gan i bez filmēšanas ceļojumā ir ļoti vēlami).A konkrētās kameras izvēle atkarīga no cenas un modeļa,tur ir daudz varianti iespējami, SSā dažreiz var nopirkt vecu lietotu dārgāk kā jaunu internetbodē