forum.gif
Vienkārši ideāls.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Vienkārši ideāls.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 27.04.13 09:21 labots
 citēt
Gribētu uzklausīt jūsu viedokli par failu saglabāšanu. Pieņemsim man ir nospīdējis un esmu noķēris ahūno momentu. Teiksim kā vizītes laikā merikenas prezidentam mūsu tautiete ar apenēm pa pļešku savico. Man ir nepārvarama vēlme šo kadru saglabāt kā trešo reihu ,vismaz uz 1000 gadiem. Kāda recepte būtu labākā. Mans variants:Raw vai DNG,plus apstrādātā tif 16bit pro photo profiļā un exiftā tegi,famīlijas,koordinātes apraksts. Ta kas vēl...varbūt ainavistiem un interjeristiem varbūt ir jēga hdr 32 bitos uz kanālu kaut ko konservēt? Ko vēl? Laikam var vēl izdrukāt. Visu saišķi 2vos datu nesējos laikam norma.
Kādi vēl varianti? Mož ko nepareizi te sagvelzu?
Publicēts: 27.04.13 09:32
 citēt
f-foto:Vismaz 10-15 paaudzēm - Taviem pēctečiem - būs jāvēlas saglabāt to, ko gribēji saglabāt Tu.

Tas jā,šamiem būs pie pakaļas-bet tā būs viņu izvēle,man gan aktuālāk ,lai nenorej,ka nejēga sūdīgu variantu glabāšanai izvēlējies.
Publicēts: 27.04.13 11:11
 citēt
1. Uztaisi parasto sudraba papīra bildi. Praksē pierādīts, ka tādas glabājas ap 150 gadiem.
2. Izdriķē dajepkādā tehnoloģijā uz papīra lapas un iedod kapu pieminekļu meistariem, lai iekaļ akmens plāksnē. Praksē pierādīts, ka glabājas tūkstošiem gadu.
Publicēts: 27.04.13 11:21 labots
 citēt
Schneider:1. Uztaisi parasto sudraba papīra bildi. Praksē pierādīts, ka tādas glabājas ap 150 gadiem.
2. Izdriķē dajepkādā tehnoloģijā uz papīra lapas un iedod kapu pieminekļu meistariem, lai iekaļ akmens plāksnē. Praksē pierādīts, ka glabājas tūkstošiem gadu.

Platīna tehnikā taisītas glabājas līdz papīrs sairst. Un nez vai tas derēs piemēram pagsta muzejam-šamiem vispār nav ne jausmas kā glabāt tās drupačas,kas līdz viņiem nonākušas :)

akmeni sagrauž baložu sūdi un skābulīši nokrišņi :)
Publicēts: 27.04.13 11:30 labots
 citēt
tik pie datu neseeju saiskja atceries pietiit datu lasiitaajus :)
Gan jau 5,25 disketees dati veel nav galiigi sapuvushi a bet ar ko nolaisiit buus probleema :D
Publicēts: 27.04.13 11:35 labots
 citēt
didams:tik pie datu neseeju saiskja atceries pietiit datu lasiitaajus :)

Tas šķiet ir baigi nopietni-atceroties šitos

bet tie nav vienīgie,man kaut kur viens hitrijs Sony ražojums mētājas,par kuru nav ne jausmas kamā var nolasīt. Bet liekas par datu pārnešsanu uz nolasāmiem nesējiem jārūpējas tiem tārpiem,kas to mantu glabās-
Publicēts: 27.04.13 11:39
 citēt
Jātaisa III reiha bunkurs :)
Vēl jau vajag ar to datu lasiitaaju kautkur iestepselēt :D
Publicēts: 27.04.13 11:43
 citēt
didams:Jātaisa III reiha bunkurs :)
Vēl jau vajag ar to datu lasiitaaju kautkur iestepselēt :D

Nav tā ,ka arhivētaji,kamēr GAISMAS bunkuram pamatus liek-neziņā plāta grābekļus???
Publicēts: 27.04.13 11:49
 citēt
karoch buus tev vien jaataisa savs musonu, templieshu ordenis vai ar kaada ticība kas tos šedevrrus apkalpos :D
Publicēts: 27.04.13 11:54
 citēt
Rolands66: akmeni sagrauž baložu sūdi un skābulīši nokrišņi :)

A tu neglabā to akmeni vietā, kur ķēzās baloži un tek virsū skāps lietus, turi istabā.
Publicēts: 27.04.13 11:57
 citēt
Ar tiem mantu glabātājiem ir kā ir :)
atradīs mezdēls tavus dvd diskus un izdomaas ka baig forši viņi lido :)
Publicēts: 27.04.13 11:58
 citēt
Tāpat, kā es bērnībā ar vecajām patefona platēm... :face-grin:
Publicēts: 27.04.13 12:04
 citēt
būs vien jāiet pie NASA lai sūta tos šedevrus signāla veidā kosmosā :D
varbūt uz 3000šo atlidos mazi zaļi vīrelji ar izdrukām :D
Publicēts: 27.04.13 12:12
 citēt
iekal akmens plāksnē vieninieku un nullīšu pierakstā
Publicēts: 27.04.13 13:22 labots
 citēt
Bildes:iekal akmens plāksnē vieninieku un nullīšu pierakstā
+++ visdrošākais.. vai drošāk no kāda ner.tērauda vai cita metāla uztaisīt perfo-kartes/lentas...
Publicēts: 27.04.13 13:55
 citēt
Gabiz: vai drošāk no kāda ner.tērauda vai cita metāla uztaisīt perfo-kartes/lentas...

Tūliņ Rolands pateiks, ka perfokartes apdraud kodes un ķirmji. Tie izgrauzīs liekus caumurus, no kā bildēs sašķiepsies horizonti.
Publicēts: 27.04.13 14:00
 citēt
nu jams tak var safenderēr darbā sliedes un tajās urbt caurumus :D
Publicēts: 27.04.13 14:10
 citēt
Schneider:1. Uztaisi parasto sudraba papīra bildi. Praksē pierādīts, ka tādas glabājas ap 150 gadiem.

+124

p.s. Uztaisi platinotipijā glabājas vēl ilgāk par želatīnā mērcētā papīra tehnoloģiju. Uztaisi cianotipu, ja izbalēs pēc pārsimtgadiem, tad paglabājot tumsā attēls reģenerēsies un tā vēl pāris tūkstošus gadus. Ja akurāt vajaga krāsainu vari taisīt gumidrukā vai krāsu karbodrukā glabāsies tik ilgi cik papīrs turēs. Labs papīrs turot vismaz 4000 gadu. Uz metāla vari glabāt - vislabāk uz alumīnija, arī tūkstošus gadu var turēt.

p.p.s. Tik galvenais to bildi apdrošini, jo dārgāka apdrošināšana, jo rūpīgāk glābs pie kauč kādām kataklizmām.
Publicēts: 27.04.13 14:19
 citēt
apdroshinaat ir pats galvenais :Dmazdeelinjam sagribeesies $ nosvilinaas to bild :D
Publicēts: 27.04.13 14:22
 citēt
didams:nu jams tak var safenderēr darbā sliedes un tajās urbt caurumus :D

ŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪh ,launuļi kādi!!! Lab ka piramīdu slēpnim neiesaka...................:beaten:
Publicēts: 27.04.13 14:31
 citēt
piramīda neder tur tak sfinksai degunu norāvuši :D
Publicēts: 27.04.13 15:10
 citēt
Vnk iekopē notepadā un iemācies no galvas
Publicēts: 27.04.13 17:17 labots
 citēt
Baigie rupuči, es te cilvēks mēģinu globālu problēmu apsriest:amazing:,bet šitie tak mulķi dzen:big_smile:,nez kā uz šito raugās Latvijas muzeji un pagastu vēsturiskās pūralādes uzpasētāji? Laikam linu palagos ieauž :exciting:
Publicēts: 27.04.13 17:22
 citēt
Noaud savu Lielvārdes jostu...
Publicēts: 27.04.13 17:30
 citēt
probleemas jau nav, ja tava bilde buus to veerta ta viņu visādi muzeji, grāmatas ,saiti, kolekconaari utt sagalbaas ja ne orģinālu tad kopijas :)
a taa 99.99 procenti lemti sapuušanai :)
Publicēts: 27.04.13 17:52 labots
 citēt
Bildes:iekal akmens plāksnē vieninieku un nullīšu pierakstā

Skrīveri, Roļika gravējums pēc miljons gadiem....

youtu.be...
Publicēts: 27.04.13 18:05
 citēt
Rolands66:un pagastu vēsturiskās pūralādes uzpasētāji?

Pie 5 tās pagastmājas parvākšanās tie krāmi tiks izmesti mēslainē :D
Publicēts: 27.04.13 19:03
 citēt
ko var ņemties, iedod googlei glabāšanā un miers mājās
Publicēts: 27.04.13 19:46
 citēt
Vienīgais veids-iekļūt ļaužu atmiņā.Kā leģendai,kā bītlam...:face-grin:Cilvēki pēc 300 gadiem taču zinās Rolanda spilgtākos darbus bez jebkādām fiziskām liecībām.Mēs tak zinām Džizes Kraistu,bet par to viņa līķautu vēl zinātnieki strīdas-ir īstais vai krutka!:face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):