forum.gif
Problēma ar objektīvu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Problēma ar objektīvu
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 30.04.13 19:56
 citēt
Sveiki, varbūt varat palīdzēt ar padomu. Ir objektīvs Pentax DA 16-45/4 ar vienu problēmu - zoom gredzens negriežas pilnā diapazonā, bet tikai robežās no 16 līdz nepilniem 35mm, tālāk neiet. Varbūt ir kādam pieredze ar līdzīgu defektu? Defekts ārstējams paša spēkiem vai tomēr nāksies stiept pie meistara?
Publicēts: 30.04.13 21:21
 citēt
Slikts tas zūms,kas nevēlās kļūt par fiksu :)
tavejais ir sācis ceļu izaugsmes virzienā :)

P.S. nu protams,ka pie meistara,ja šādu jautājumu esi uzdevis,tad sapratne par
objektīva iekšām nav nekāda lielā.Sliktā ziņa tāda,ka varētu padārgi tas apieties,
jo cerība,ka tikai izskrūvējusies kāda no skrūvēm,kas tos plastmasas ripulīšus gropē satur
nav pārāk liela.
Publicēts: 30.04.13 21:37
 citēt
Nes uz Briāna ielu.
Publicēts: 30.04.13 21:43
 citēt
padarbojos ar viņu - pēc pakratīšanas izdevās panākt, ka var aizgriezt līdz 45mm. Pakratot atkal - tikai līdz 35. Vārdu sakot, čakarējas. Pie kam diapazonā no 16 līdz 35 griežas tā nedaudz pasmagi, bet tālāk paliek it kā "brīvāks"
Publicēts: 30.04.13 21:53
 citēt
nu značit iekšā nolūzusi kāda plastmasa. Atskrūvē, izkrati un nogrūd ss.lv. Īzī.
Publicēts: 30.04.13 22:06
 citēt
Schneider:Nes uz Briāna ielu.

Noteikti nenes uz Briāna ielu. Tie ir makteni krāpnieki. (tur divi gab. attiecīgi nezinu kurš bija kurš - viens tāds tumšāks žīdiņš, tas klusi maliņā sēdēja un māja ar galvu, otrs līdzīgs nelaiķim Teodoram Ķirsim - tas krāpnieks).

Aiznesu šiem pāris mantiņas no savas ievērojamās kolekcijas arcerību, ka profesionāļi saremontēs par saprātīgu naudiņu un nebūs sačakarēts kā man pašam to darot, bet nekā. Ielomīja ciparu, kas pārsniedza remontējamo mantiņu vērtību.

FA 75mm/2.8 bija neliels funguss (pelējums) iemeties vienā sāniņā.
Un A 75mm/2.8 leaf shutter biija arī pelējums iemeties. Un vēl vienam stiklam diafrgma ķērās.

Šie ielomīja 270 LVL un taisījās remontēt divas nedēļas.

Skaidroju uz pirkstiem, ka tur to FA 75mm atskrūvēt priekšējo lēcu un iztīrīt... 10 minūšu darbs. Šie man pretim makaronus visādus cik sarežģīti un tā. Es saku - pats sataisītu, bet nav pareizie tūļi... Un tā arī aizgāju, saskumis... Ka gribēju kā normāls eiropietis samaksāt cilvēkiem godīgi par darbu jo katram jānodarbojas ar to, ar ko viņš nodarbojas.

Ne sūdu - nopirku skrūvgriezīšus, lens spanneri un divu stundu laikā... "Nopelnīju" 270 LVL.

Kas vēl, pēc šo objektīvu izjaukšanas, atklāju, kā makteni palielinās katrs mikro puteklis zem tās priekšējās lēcas. Makteni palielinās.

Attiecīgie kungi skrūvē fotolietiņas reālā gaģužņikā- objektīvus viņiem nevar dot remontēt!

Es tos abus 75mm pēc tam bezvēja ziemas dienā (kad mitrs sniedziņš krita) uz balkona atskrūvēju un iztīrīju vēlreiz, pie tam izslaucīju ar tiko no iepakojuma izņemtu microfiber lupatiņu.

Īsāk sakot, Aizej uz Briāna ielu, simt punkti dzirdēsi cik grūti to stiklu sataisīt :D

Pēc tam ej uz googli - krievu pentax klubā ir baigā virkne ar dažādu stiklu remntiem, pentaxforumā arī, ķeries klāt vien pats.

Ar putekļiem iespējams var tikt galā tā - vannas istabā vajag izveikt maktenu tīrīšanu, izvķat visus dvieļus, lupatas u.t.t. visu izmazgāt un pēc tam ar ūdens pulverizatoru samitrināt sienas un gaisu, tad tur iekārtoties un skrūvēt. Bet ar zūmu tas pasākums ievilksies uz pāris dienām. Un vajag pareizosskrūvgiržus, kas nav Philips krustiņi!!! (japāņiem šie ir biki savādāki, attiecīgi tās mazās skrūvītes skrūvējot ar nepareizu tūli... Bēdīgi var sanākt.
Publicēts: 30.04.13 22:10
 citēt
JIS screwdriwer 00 un 0
Publicēts: 30.04.13 22:11
 citēt
Dīvaini. Man visu remontēja par normālām cenām, DA 17-70/4, kuram to SDM motoriņā atrast vainu neizdevās, paņēma tika piečuku par jaukšanu.
Publicēts: 30.04.13 22:13
 citēt
Vārds, paldies par skaidrojumu. Galīgi līkas rokas man nav, bet objektīvu jaucis neesmu. Putekļi iekšā - tas protams nav labi, bet nav arī tā lielākā bēda - bildē jau viņus neredz. Faktiski jā - jāsapērk vajadzīgie tūļi un var mēģināt. Ir man arī pāris lēti manuālie 50/1,7 uz kā patrennēties :D.
Briāna ielā bijis neesmu, bet pie Naglas kunga gan nesen biju aizstiepis filmenieci lai porolonus jaunus salīmē - nu viņam tur arī, zinies, tāds bardaks, ka maz neliekas.
Publicēts: 30.04.13 22:23 labots
 citēt
Nu nez... Ivars man visus Canona stiklus ir remontējis par pieņemamu cenu un pāris dienās (runā gan daudz un mīl visu skaidrot)... izskaidrojums nesaderībai varētu būt paša Viļņa harisma...
Publicēts: 30.04.13 22:30
 citēt
Vaards šoreiz STIPRI pārspīlē .....
Publicēts: 30.04.13 22:40
 citēt
Eltons:Nu nez... Ivars man visus Canona stiklus ir remontējis par pieņemamu cenu un pāris dienās (runā gan daudz un mīl visu skaidrot)... izskaidrojums nesaderībai varētu būt paša Viļņa harisma...

Es jau neko nesaku par cenu un kvalitāti, bet BARDAKS pie viņa tiešām nevājais. Visas malas aizkrautas ar pieputējušiem lūžņiem, atlicis tik neliels darba galda stūrītis, kur pašam darboties. Par Briāna ielu - tiku zvanījis vairākas reizes (darba dienā un darba laikā), neviens neuzskatīja par vajadzīgu atbildēt. Nu i nafig tādu kantori.
Publicēts: 01.05.13 00:08
 citēt
dansiga:Vaards šoreiz STIPRI pārspīlē .....

Es stāstu precīzi kā bija. Tamdēļ konkrēti neraustos "apmelot" konkrētus cilvēkus. Pats brīnījos par kungu neadekvāto uzvedību. Pie tam pēc viņu komentāriem spriežot un tā kā pats jaucot ārā secināju, ka šiem nav taisnība, sapratu - nav dunduks, reāli zināja kas un kā ar tiem stikliem.

Pieņemu, ka viņš bišķi pārvērtēja klientu... Jo vidējā formāta visādi hasselbladu objektīvi maksā štukās... A te klients atnāk un stāsta, ka viņam vairāki desmiti objektīvu, bet šie trīs gļukaini tādi. Un visi trīs kā no veikala plaukta (neapbružāti)...

Un jā, viņiem uz darba galda arī miskaste paliela.
Publicēts: 01.05.13 00:31
 citēt
Kad nobriedīsi remontam, galvenais neaizmirsti uzstādīt blakus fočiku ar pultiņu - un pēc katra štrunta noskrūvēšanas nobildēt pasākumu. tur tik daudz liberiņu...

Vēl ieteicams skrūvēt vietā, kur "aizlidojuša" atspere un zemē izbiruši kontaktiņi ir viegli atrodami.

Vēl ieteicams sākot skrūvēt ārā detaļas, vispirms zūmu max izskrūvētā/ieskrūvētā (nezinu kā pareizi, droši vien izskrūvētā) pozīcijā un tāpat autofokusu iestatīt. Un tad tās detaļas ar kaut kādu marķieri/baltu punktiņu iezīmēt kas iepretim kam atradās kurā brīdī - lai visu var atgriezt un salikt atpakal izejas pozīcijās.

Ne gluži kā bembim motoru jaucot, kur ieteicams pat skrūves atzīmēt kur kurējā bija, bet tomēr - papildus neliels darbiņs, bet iespējams dzīvi atvieglos.

Lai gan domāju, ka noņemsi bajoneti dm-doronkin.narod.ru... izkratīsī ārā kaut kādu nolūzušu plastmasiņu, saskrūvēsi visu atpakaļ un dzīvosi tālāk laimīgs. www.bigeye.url.tw...
Publicēts: 01.05.13 08:46
 citēt
Man liekas, Tas Kungs jūs ir noštrāpējis, es Ivaru vienmēr esmu sazvanījis bez problēmām. Un bardaks uz galda ir arī visiem pulksteņmeistariem un TV remontniekiem.
Publicēts: 01.05.13 11:32
 citēt
Schneider:Man liekas, Tas Kungs jūs ir noštrāpējis, es Ivaru vienmēr esmu sazvanījis bez problēmām. Un bardaks uz galda ir arī visiem pulksteņmeistariem un TV remontniekiem.

Nav gan - es pirmos 10 savas dzelžu veča karjeras esmu nostrādājis par (no tehniskā viedokļa) juvelieri - man bija bardaks uz galda :) Bija arī kolēģi ar ideāli kārtīgu galdu - ļoti labi meistari, bet spējīgi tikai atkārtot vai strādāt pēc projekta - radošums nulle. Vēlāk pārgāju uz lielāka gabarīta dzelžiem un sāku darīt to kas progresam vajadzīgs - pārstāju vienatnē tēlot rūpnīcu un devu savas skices un projektus realizēt citiem - TIEM AR KĀRTĪGO galdu :D - smadzes tur ierobežotas, bet neko nesačakarēs.

Tiesa es savu galdu 1x - 2x nedeļā sakārtoju - tie ar mūžvecu miskasti uz galda ir vispār kkādi dzīves pabērni - vairāk ar muti vien.

Morāle ir uzticēt tehniku autorizētam servisam kur gudras galvas uzraksta manuāļus vienkāršiem večiem ar tīru galdu - radošie meistari... nu loterija :)
Publicēts: 01.05.13 11:51
 citēt
Kad es ķeros klāt kādam 19.gs pulkstenim, daru to uz jebkura, jebkurā stāvoklī esoša, galda. Atbrīvoju tikai ap ceturtdaļkvadrātmetra vietu, tieši kur pindzelēties. Vienīgais - gaitas un zvana detaļām ir atsevišķi trauciņi lai nasajūk. Un, kad salikts, vienalga ar lamāšanos jaucu vēlreiz, jo gan jau kāda zvana palaižamā svira būs izbāzta pa nepareizo asīšu starpu.:face-grin:
Publicēts: 01.05.13 13:37 labots
 citēt
Un, kas raksturīgi, pēc salikšanas vienmēr paliek pāri liekās detaļas...

Kā šodien atceros, sīks būdams, novēroju, kā tēvs izjauc, maina blīves un vēl nezin ko, saviem močiem, detaļas uz finieriem pa visu pagalmu... tā pēc milzu pūlēm spiežot atsperi saliekot amortizatoru un tikai pēc atvieglotās nopūšanas, ka darbs izdarīts... atrāvos pa ausi pēc savas frāzes "Viss jau būtu labi, bet ko šī, reku, liekā šeibīte te dara?"...
Publicēts: 01.05.13 14:31
 citēt
Eltons:atrāvos pa ausi pēc savas frāzes "Viss jau būtu labi, bet ko šī, reku, liekā šeibīte te dara?"...

Nu un pareizi - nav ko uzdot muļķīgus jautājumus jo pats tak pat jautā jumā atbildēji, ka šaibīte ir LIEKA :D

ko dara, ko dara... mētājās - tāds viņai īstais liktenis :)
Publicēts: 01.05.13 18:16
 citēt
Schneider:Un bardaks uz galda ir arī visiem pulksteņmeistariem

pulksteņmeistars ar bardaku uz galda manu pulksteni nekad mūžā neredzēs. lai vai kāds viņš arī nebūtu meistars. nav jēga remontēt pulksteni, ja tas pēc remonta ir pilns ar putekļiem.
Publicēts: 01.05.13 20:05
 citēt
zbmono:pulksteņmeistars ar bardaku uz galda manu pulksteni nekad mūžā neredzēs.

Jā... nobiedēji visu Latvijas pulksteņmeistaru brālību... :face-grin:
Publicēts: 01.05.13 20:14
 citēt
Schneider:
Jā... nobiedēji visu Latvijas pulksteņmeistaru brālību... :face-grin:

klau, varbūt nekomentē lietas par kurām tev nav pat aptuvenas nojausmas? vilnis mazliet augstāk jau izstāstīja no putekļiem tīras vides nozīmi objektīvu jaukšanas laikā, es neiešu atkārtoties.
Publicēts: 01.05.13 20:35
 citēt
Nav, nav man nu pilllnīgi nekādas nojausmas no pulksteņu remonta, ak piedod...
Publicēts: 01.05.13 20:40
 citēt
Schneider:Nav, nav man nu pilllnīgi nekādas nojausmas no pulksteņu remonta, ak piedod...

pēc vēlmes oponēt par bardaku uz darbagalda, no rokaspulksteņu remonta tev sajēgas tiešām nav.
Publicēts: 01.05.13 20:44
 citēt
Nu nav, nav, tu tik nomierinies. Un es jau teicu, ka remontēju tikai antīkos sienas pulksteņus, kuriem zobrati kā GAZ-51 ātrumkastē. Tā, ka viss ir labi.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):