Luni- es pareizi saprotu, ka ideālas kāzas fotogrāfam būtu tad, ja visi, ieskaitot jauno pāri, vedējus, laulātāju/mācītāju, vispirms noklausītos fotogrāfa instrukcijas kam kur jāstāv, kā un ko jādara, pēc kāda fotogrāfa žesta "nobildēts" drīkst turpināt, utt. Protams, fotogrāfs grib, lai viss būtu max vienkārši un pakārtots viņam, bet vai kāziniekiem var murgos ienāk prātā, ka fotogrāfs sāks regulēt kāzas kā tādas? Es tomēr uzskatu, ka fotogrāfs ir tāds pats kāzu palīgpersonāls kā muzikanti, pavāri, apkopējas, utt. Kāzās var palīdzēt nolikt netīros šķivjus, lai tos vieglāk novākt, bet neesmu dzirdējis, ka trauku savācējs dod komandas kā netīrie trauki tagad jāsaliek kaudzē, lai savācējam būtu ērtāk. Tā ir fotogrāfa problēma mācēt visu samenedžēt, ja nemāki, tad vienkārši bildē citi, kuri to māk...
P.S. Iedomājos skatu Arēnā, kā ak34 aptur hokeja spēli, saliek spēlētājus tā, lai laba kompene, labas gaismas, nobildē un saka tiesnešiem- ok, varat turpināt...
P.P.S. Nevienas kāzas neesmu bildējis un pat tāda doma nav to darīt, nemāku
UldisS: vedējus, laulātāju/mācītāju, vispirms noklausītos fotogrāfa instrukcijas kam kur jāstāv, kā un ko jādara, pēc kāda fotogrāfa žesta "nobildēts" drīkst turpināt, utt. Protams, fotogrāfs grib, lai viss būtu max vienkārši un pakārtots viņam, bet vai kāziniekiem var murgos ienāk prātā, ka fotogrāfs sāks regulēt kāzas kā tādas?
P.P.S. Nevienas kāzas neesmu bildējis un pat tāda doma nav to darīt, nemāku
OT Tas labi, ka pēdējā piebilde. TIEŠI tā ar notiek kā aprakti ka NEVARI iedomāties
Kāzas ir oficiāls standarta pasākums, kurš atbilst ETIĶETEI vai SAKRĀLĀM NORMĀM! Tur jau tā lieta, ka LATVIJĀ pēdējos ~15 gadus NEVIENS vairs nezin nedz STANDARTUS, nedz etiķetes. Visur citur tieši tā ar notiek kā apraksti ka NEVARI iedomāties. PIRMKĀRT jaunajam pārim notiek REĀLAS MĀCĪBAS TRENIŅI reāli baznīcā uz vietas!!! Kur viņus vairākos piegājienos IEMĀCA kās tieši un KĀ TIEŠI būs jādara ceremonijas laikā! Pilnīgi reāli IESTUDĒ visus līdz sīkumam KATRU ŽESTU katru kustību un KATRU epizodi un dara to NE VIENU VIEN reizi. Principā jau ja cilvēks par kaut ko MAKSĀ un pieņem dzīvē svarīgus lēmumus viņš vēlās, lai viss būtu LABI un IZSKATĪTOS LABI, tieši tāpēc ar LĪDZ PĒDĒJAM sīkumam viss tiek ISTUDĒTS UN NOMĒGINĀTS! Parasti ja klients vēlās pasūtīt KĀZU FOTOGRĀFU viņš nāk uz STUDIJU un iepazīstas ar fotogrāfu, tad viņš APSTĀSTA kādā vietā notiks LAULĪBAS un KAD tieši notiks LAULĪBU MĒĢINĀJUMS!! Zinu, ka LATVIJĀ mūsdienās, LIEKAS, NETICAMI lietas, kas CITUR ir OBLIGĀTA un pierasta lieta. Vēl jau viena fiča BIEŽI viesiem kuri atnākuši uz LAULĪBĀM jau izejot no baznīcas tiek pasniegts FOTO no LAULĪBĀM ! Nedomā, ka tas ir "Zibens foto" tās ir bildes no MĒĢINĀJUMA ar visām KLEITĀM frizūrām un MĀCITĀJU. Tur jau tā lieta ka LATVIJĀ MŪSDIENĀS fotogrāfam iznāk būt kā ZVAIGZNEI jo viņām "Kaut kas jāķer" , Nekad AGRĀK un NEKUR RIETUMOS nekas nav jāķer !! Pirmkārt tāpēc ka viņš VISU NOTIKUMU līdz pēdējai minūtei ZIN UZ PRIEKŠU un nekur neskraida pa vidu un priekšu. Jebkurš profesionālis ZIN LITURĢISKOS STANDARTUS iepriekš, viņam nekur nav JĀSKRIEN nekur nav pa vidu jāvazājas un vispār "Jārēgojas", viņš NO MALAS nemanot un klusi ienāk, un NSPIEŽ tikai tieši tai brīdī kad JĀNOTIEK. Viņam nav "Jātēlo zvaigzne" skraidot kaut ko "Ķerot" , viņš perfekti pēc MĒĢINĀJUMA un pēc STANDARTIEM zina ka pēc 2 pēc 5 pēc 15min "Būs jābildē TAS UN TAS" un zina no KURAS VIETAS tas izskatīsies VISLABĀK! Viņš jau MĒGINĀJUMĀ ir visu pa lielai daļai sabildējis ISTAJĀ pasākumā var bildēt "Mammas Oms, Bērnus skuķus puķus". Baznīca SENOS LAIKOS arī Latvijā NEVIENU nelaulāja bez "Mācībām @ Mēģinājuma" , visus BAZNĪCAS RITUĀLUS nosaka sakrālais standarts tā bija līdz ~1990 kad nāca "Baznīcu bums" un nāca mācītāji kuri NEZIN NEKO tipa "Avangardisti" ar Vanagu priekšgalā Tieši tas pats arī ZAGSOS bardaks NEIEDOMĀJAMS katrā ZAGSĀ kā katrai vecenei ienāk prātā , VIENAI ceremonija 10min cita 20 citai 30 vēl citai 45 ! Viss izejot no GARSTĀVOKĻA un samaksātā PIĶA. PSRS laikos kad zagsu šefene bija LIDIJA viņa divreiz gadā VISĀM vārnām rīkoja MĀCĪBAS un pieņēma EKSMENSU lai VISAS valsts oficiālās CEREMONIJAS notiktu atbilstoši standartiem ! Tas ir VALSTS oficiāls RITUĀLS / PASAKUMS kur katrs vārds kaut ko nozīmē un ir OFICIĀLI apstiprināts atbilstoši MK noteikumiem Tik LV jau visiem viss ir kā tu saku "Es DOMĀJU!" tu domā tieši pretēji kā VISA PĀRĒJĀ EIROPA izņemot LATVIJU Ja paskatīsies OFICIĀLUS pasākumus KEBKURUS jebkur citur izņemot LATVIJU redzēsi cik tur PERFEKTAS BILDES, pavisam vienkārši TĀS IR IESTUDĒTAS līdz automātismam NEVIENS NESPĒPJAS nešķobās un "Negriež muguru". Ja kādreiz brīnies KAPĒC no IZLAIDUMIEM Rietumu SKOLĀS ir tik perfektas bildes un tik TEICAMI MOMENTI, nebrīnies, tas ir DAUDZU mēģinājumu un uz GRĪDAS savilktu krustu līniju un ATZĪMJU rezultāts. NAV FOTO tu neko nesi BEIDZIS bez BILDES no BEIGŠANAS, tev būs ĻOTI aizdomīgs DIPLOMS! Man ir nācies liecināt TIESĀ ka tiek tiešām LATVIJĀ var nebūt OFICIĀLA foto no UNIVERSITĀTAES BEIGŠANAS !
Kādi var būt STANDARTI laulībā?????????????????????????????????????? vispār pieņemtās Luņa normas????? Luni, Tu ar saviem standartiem un etiķeti esi smieklīgs.... Es nevēlējos nekādus standartus savās laulībās, bet ceremoniju kas MUMS patika, un tādēļ, ka mums patika, nevis tādēl, ka tie ir STANDARTI!
tusne:Kādi var būt STANDARTI laulībā?????????????????????????????????????? vispār pieņemtās Luņa normas????? Luni, Tu ar saviem standartiem un etiķeti esi smieklīgs.... Es nevēlējos nekādus standartus savās laulībās, bet ceremoniju kas MUMS patika, un tādēļ, ka mums patika, nevis tādēl, ka tie ir STANDARTI!
LAULĪBA ir "Valsts civilstāvokļu akts" tas ir STANDARTA PASĀKUMS , tā ir gan ZAGSĀ gan BAZNĪCĀ , ja kautkas nenotiek pēc standarta LAULĪBU var anulēt caur TIESU pilnīgi reāli.
Redzi par cik man ir iespēja "Piedalīties" pārrunās par LAULĪBĀM tad ĻOTI bieži LATVIJĀ arī nākas dzirdēt ka "Viņi ATKAL gribēja KAUT KO , nācās ATTEIKT" . Latvijā NĀKAS ATTIEIKT bet jebkur citur PRĀTĀ NEIENĀKS neko tādu VĒLĒTIES
Lunis:LAULĪBA ir "Valsts civilstāvokļu akts" tas ir STANDARTA PASĀKUMS , tā ir gan ZAGSĀ gan BAZNĪCĀ , ja kautkas nenotiek pēc standarta LAULĪBU var anulēt caur TIESU pilnīgi reāli.
Tu esi normāls????? "standartā" varētu būt teksti, bet ne darbīsbas kuras patīk/nepatīk "profesionālajam" fotogrāfam! tak nejau tekstus jābildē, bet darbību, tad nu tā var būt gan tāda, gan šāda....
Lunis:LAULĪBA ir "Valsts civilstāvokļu akts" tas ir STANDARTA PASĀKUMS , tā ir gan ZAGSĀ gan BAZNĪCĀ , ja kautkas nenotiek pēc standarta LAULĪBU var anulēt caur TIESU pilnīgi reāli.
Tu esi normāls????? "standartā" varētu būt teksti, bet ne darbīsbas kuras patīk/nepatīk "profesionālajam" fotogrāfam! tak nejau tekstus jābildē, bet darbību, tad nu tā var būt gan tāda, gan šāda....
DARBĪBAS ir standarta , rūpīgi iestudētas un mēģinājumos NOSLĪPĒTS VISUR irņemot LATVIJU pēdējos pēcpadomju gadus Tapēc ar saku MISKASTE UN HAOSS kuru man nav intresanti STRĀDT. Man intresē nobildēt varbūt kā Līgava punķojās vai Sivasmāte , vai līgas draugi un draudzenes . TĀ VIETĀ man LATVIJĀ "Jāķer moments" kurā brīdī kās IEDOMĀSIES vilkt gredzenus vai "Vēl ko citu" CITUR tā nav .
To ka "Latvijai CIENĀ bardaks" liecina TAVI TEKSTI un Ulda apraksts Tas liecina tik pa vienu ka ŠEIT ne tika nav NEKAS DZIRDĒTS par to kā tas notiek NORMĀLI te pat nevienam to nevajag NEVIENĀ JOMĀ
Man neietekmē debess spīdekļi , bet gan MEŽONĪGI neizglītoti ļautiņi kuriem "Kādi standarti MĒS TIK MOČĪ !" Laulību reģistrācika ir APSALŪTI standartizēts pasākums JEBKUR izņemot Latviju
Lunis:Man neietekmē debess spīdekļi , bet gan MEŽONĪGI neizglītoti ļautiņi kuriem "Kādi standarti MĒS TIK MOČĪ !"
Tas ko Tu esi sarakstījis - liecina, ka pats esi pilinīgakais lohs vai arī mazvērtība nomākts tipiņš, kurš tagad pasaulei mēģina iestāstīt, ka tikai TU zini kā ir PAREIZI ... nu NAV TĀ .... NO Tevis sarakstīta taisnība ir 1/100 ...... un PIERRĀDI man pretējio ar reāliem argumentiem nevis ar kārtējo savu demagogīju ;-pppp
Lunis:Man neietekmē debess spīdekļi , bet gan MEŽONĪGI neizglītoti ļautiņi kuriem "Kādi standarti MĒS TIK MOČĪ !"
Tas ko Tu esi sarakstījis - liecina, ka pats esi pilinīgakais lohs vai arī mazvērtība nomākts tipiņš, kurš tagad pasaulei mēģina iestāstīt, ka tikai TU zini kā ir PAREIZI ... nu NAV TĀ .... NO Tevis sarakstīta taisnība ir 1/100 ...... un PIERRĀDI man pretējio ar reāliem argumentiem nevis ar kārtējo savu demagogīju ;-pppp
Omīt ja tu nekad neko nesi NEKUR darījusi bet tev "Ir viedoklis" tā ir tava problēma Es šaī jomā esu strādājis daudzus gadus gan PSRS gan LPSR gan Eiropā un LV un paskaidroju KĀPĒC LV man tas nesaista Tev citi uzskati UZ PRIEKŠU . Tev nav nekādu profesiomā;u zināšanu , tik amatieru "Fotomākslas" ambīcijas , tam nav nekāda sakara ar PROFESIONĀLU foto un OFICIĀLIEM pasaukumiem Kadreiz Vecajā gērtrūdē bija mācitājs , vinš REĀLI pasakuma laikā AIZ ŠKIRKAS svieda laukā "Māksliniekus" kuri neprata baznīcā uzvesties , bez paskaidrojumiem. Tieši tāda pati trdīcija biju kvartālu tālāk Ņevska baznīcā. Mušdienās vismaz Rīgā dažviet ir tradīcija ATKAL nelaist visādus "Avangardistus dzinsās un kedās" , Oficiālus VALSTS PASĀKUMS neesis kā nākas sagērbies LAUKĀ. Tev ir CITAS domas , vari pagaidīt AIZ DURVĪM.
Lunīti ..... es ZINU, kādām procedūrām ir jābūt, lai skaitītos precējies ... Kā bijusī pasu daļas vadītāja un te nu tu mani maisā nu nekādi neiebāzīsis!!!!!!..... un tāpēc Tavi murgainie palaigi ir sevišķi smieklīgi (kārtējo reizi, kad saskaros ar Taviem palagiem lietās, kuras es pārzinu)..... CIk kurš ir profesionāls un zinošs fotojomā - netaisos strīdēties, jo NAV etalona .. nu NAV! Es Tev mierīgu sirdi atstāju šo titulu - visprofesionālākais fotogrāfs Latvijā ..... bez jel mazākās nožēlas .... Bet arī profesionāli fotogrāfi mēdz būt idioti ..... TUr nu neko nepadarīsi ....;-pppppp
Luni, tu vispār PATS saproti ko raksti!?!??!?!? BEt dabiski, ka ir zināmi ierobežojumi katrā baznīcā un tie ar mācītāju pirms pasākuma ir jāsaskaņo ...... BEt tas nenozīmē, ka tāppēc jaunajam pārim baznīcā cik tur mēneši jāmačās uttt ..... Jaunais pāris iet mačībās, ja kāds nav iesvētīts/krustīts ..... UN TIKAI ..... un tam nav nekāda sakara ko un kā fotografēt ....
dansiga:Lunīti ..... es ZINU, kādām procedūrām ir jābūt, lai skaitītos precējies ... Kā bijusī pasu daļas vadītāja un te nu tu mani maisā nu nekādi neiebāzīsis!!!!!!..... un tāpēc Tavi murgainie palaigi ir sevišķi smieklīgi (kārtējo reizi, kad saskaros ar Taviem palagiem lietās, kuras es pārzinu)..... CIk kurš ir profesionāls un zinošs fotojomā - netaisos strīdēties, jo NAV etalona .. nu NAV! Es Tev mierīgu sirdi atstāju šo titulu - visprofesionālākais fotogrāfs Latvijā ..... bez jel mazākās nožēlas .... Bet arī profesionāli fotogrāfi mēdz būt idioti ..... TUr nu neko nepadarīsi ....;-pppppp
Pasu daļa nav "Civīlstāvokļu aktu reģistrācija" , kas ir OFICIĀLS VALSTS pasākums , pietam gan BAZNĪCĀ gan ZAGSĀ
dansiga:Lunīti ..... es ZINU, kādām procedūrām ir jābūt, lai skaitītos precējies ... Kā bijusī pasu daļas vadītāja un te nu tu mani maisā nu nekādi neiebāzīsis!!!!!!..... un tāpēc Tavi murgainie palaigi ir sevišķi smieklīgi (kārtējo reizi, kad saskaros ar Taviem palagiem lietās, kuras es pārzinu)..... CIk kurš ir profesionāls un zinošs fotojomā - netaisos strīdēties, jo NAV etalona .. nu NAV! Es Tev mierīgu sirdi atstāju šo titulu - visprofesionālākais fotogrāfs Latvijā ..... bez jel mazākās nožēlas .... Bet arī profesionāli fotogrāfi mēdz būt idioti ..... TUr nu neko nepadarīsi ....;-pppppp
Pasu daļa nav "Civīlstāvokļu aktu reģistrācija" , kas ir OFICIĀLS VALSTS pasākums , pietam gan BAZNĪCĀ gan ZAGSĀ
BET man tas bija JĀZIN !!!!!! Lai es cilvēkam neizdotu "kreiso" pasi!!!!!! BĻIN ........
BET man tas bija JĀZIN !!!!!! Lai es cilvēkam neizdotu "kreiso" pasi!!!!!! BĻIN ........
Laulību ceremoniju OBLIGĀTIE noteikumi nav nekādā sakarā ar PASI . Kapēc LIECINIEKI , kapēc JĀ vārds , kāpēc PAŠIEM jāmauc gredzeni UTT Kapēc BAZNĪCĀ gredzenus MAUC MĀCITĀJS kas JĀSAKA kas jāsola utt TAS ir sīki smlki aprakstīts KĀPĒC ? Tusnis saka ka šai viss PX kā grib tā dara , tā nav Kautko no tā IZLAIDĪSI un mierīgi PASAKUMS NEDERĪGS pēc liecinieku teiktā un TIESAS sprieduma ZINOT Latvijas pēcpadomju "Haosu" piemēram Vacijā pietiek pateikt ka tevi "Piespieda" Aprecēties Latvijā un VISS , pat jāpierāda nekas nav ANULĒS laulību bez kādiem papaildus lieciniekiem un PIERĀDĪJUMIEM
Laulību ceremoniju OBLIGĀTIE noteikumi nav nekādā sakarā ar PASI . Kapēc LIECINIEKI , kapēc JĀ vārds , kāpēc PAŠIEM jāmauc gredzeni UTT Kapēc BAZNĪCĀ gredzenus MAUC MĀCITĀJS kas JĀSAKA kas jāsola utt TAS ir sīki smlki aprakstīts KĀPĒC ? Tusnis saka ka šai viss PX kā grib tā dara , tā nav
TU izliecies vai esi stulbs? Tak saku Tev, ka sakarā ar visiem sakariem man mācīja, kas obligāts zagsā, baznīcā .... Jo izdot jaunu pasi, redzot kaut kādu laulības apliecību - var iedzīvoties krimināllietā ..... cilvēki me'dz beizī vien šmaukties un ja es nezinātu visu kas un kā, tad nevarētu uzdot jautājumus, uz kuriem cilvēkiem ir pareizi jāatbild, ja viņi tiešām ir oficiāli apprecējošies .... (ja man ir radūšās šaubas par laulības apliecības pateisumu) .... BET - tam visam nav nekāda sakara ar prasmi fotografēt .... Kā jau augstāk rakstīju - ir konkre'tas procedūras, kas ir obligāts, bet paŗējais var būt improvizācija .... Fotogrāfam ir jāzin konkrētās vietas prasības - kur drīkst/nedrīkst līst ... VISSS ..... Tā kā Tu raksti, ka VISI fotogrāfi ir lohi un neko nezin ...... Izskatās, ka Tev dzīvē mūždien neveicas, ka tikai TĀDSU satiec .....
ko Tu tur murgo!???? ne nu katrā konfesijā to dara mācītājs!!!
Ir "Konfesijas" kur vispār pietiek ar "Sabučojās = apprecējās" TAS VISS ir jāzin un jābūt OFICIĀLI apstiprinātam atbilstoš VALSTS noteiktajiem standartiem Man čoms PIEMĒRAM Laulā mežā zem ozoliem TIKAI viņa Laulības VALSTS neatzīst , jo neatbilst STANDARTA valsts noteiktajiem NOTEIKUMIEM
Luni- OMG! Es tiešām negribēju tevi kacināt, es patiešām tikai pajautāju tavas domas, ar ko fotogrāfs atšķiras no pārējā kāzu palīgpersonāla... Nu labi, panesās , es klusēju.
Par kāzu mēģinājumiem. Es nezinu, kas ir Lidija, bet zinu, ka vairākus gadu desmitus dzimtsarakstos visu noteica Ārija, jā, tā pati visu cienītā Ārija Iklāva, kurai daudzus gadus darba sēdeklis bija Slokas ielā Par kāzu mēģinājumiem..., nezinu, bet kad vēl pirms 90.gada es pats tam visam gāju cauri (Teikā), nu nekādu mēģinājumu nebija. Fotogrāfs... neatceros, laikam bija savējais, vai viņš sabildēja pēc etiķetes vai šķībi, tiešām maz interesē. Būs iemesls pameklēt vecos albumus un novērtēt kompeni, gaismas, perspektīvu...
Arī šodien. Nu kādi tev tur kāzu mēģinājumi, pro fotogrāfs pats visu saprot, bet muļķis arī baznīcā ir muļķis...
TU izliecies vai esi stulbs? Tak saku Tev, ka sakarā ar visiem sakariem man mācīja, kas obligāts zagsā, baznīcā .... Jo izdot jaunu pasi, redzot kaut kādu laulības apliecību - var iedzīvoties krimināllietā ..... cilvēki me'dz beizī vien šmaukties un ja es nezinātu visu kas un kā, tad nevarētu uzdot jautājumus, uz kuriem cilvēkiem ir pareizi jāatbild, ja viņi tiešām ir oficiāli apprecējošies .... (ja man ir radūšās šaubas par laulības apliecības pateisumu) .... BET - tam visam nav nekāda sakara ar prasmi fotografēt .... Kā jau augstāk rakstīju - ir konkre'tas procedūras, kas ir obligāts, bet paŗējais var būt improvizācija .... Fotogrāfam ir jāzin konkrētās vietas prasības - kur drīkst/nedrīkst līst ... VISSS ..... Tā kā Tu raksti, ka VISI fotogrāfi ir lohi un neko nezin ...... Izskatās, ka Tev dzīvē mūždien neveicas, ka tikai TĀDSU satiec .....
IMPROVIZĀCIJA notiek TIKAI LATVIJĀ nekur citur "Improvizācija" neotiek OFICIĀLU laulībi laikā NE BAZNĪCĀ ne "Ratē" , Nenotika arī PSRS laikos un vēl gadus 10 pēc tiem
OK ok ok - Luni, lai TĀ būtu ... ka improvizācija notiek tikai Latvijā .... bet kāpēc tad jānoliek VISI fotogrāfi, ka viņi ir lohi un nezin kārtību, kā jāfotografē!?!!? Ir gana daudz zinošu fotogrāfu, kas ir lietas kursā par obligātajām norisēm un improvizācijām .... labs reportāzīsts noreaģēs uz improvizācijām ..... TU laikam nespēj fiksi noreaģēt uz improvizāciju, ja ar putām uz lūpām bļauj par šo visu ....
Es beidzot sapratu!!! man viss baznīcā bija pēc Luņa standartiem, jo es tak laulājos 9 gadus pēc neatkarības atgūšanas! tādēļ ij nesapratu, ko tas Lunis cepās!
UldisS:Luni- OMG! Es tiešām negribēju tevi kacināt, es patiešām tikai pajautāju tavas domas, ar ko fotogrāfs atšķiras no pārējā kāzu palīgpersonāla... Nu labi, panesās , es klusēju.
Par kāzu mēģinājumiem. Es nezinu, kas ir Lidija, bet zinu, ka vairākus gadu desmitus dzimtsarakstos visu noteica Ārija, jā, tā pati visu cienītā Ārija Iklāva, kurai daudzus gadus darba sēdeklis bija Slokas ielā Par kāzu mēģinājumiem..., nezinu, bet kad vēl pirms 90.gada es pats tam visam gāju cauri (Teikā), nu nekādu mēģinājumu nebija. Fotogrāfs... neatceros, laikam bija savējais, vai viņš sabildēja pēc etiķetes vai šķībi, tiešām maz interesē. Būs iemesls pameklēt vecos albumus un novērtēt kompeni, gaismas, perspektīvu...
Arī šodien. Nu kādi tev tur kāzu mēģinājumi, pro fotogrāfs pats visu saprot, bet muļķis arī baznīcā ir muļķis...
Kas panesās ES ATBILDĒJU uz tavu jautājumu Arīja Iklāva bija lielā priekšniece ZAGSIEM , iestādei ķa TĀDAI savukārt LAULĀTĀJIEM bija sava vēlēta priekšniece vārdā Lidija Vītola , pēc kuras "Standartiem" tad arī pamātā vaidoja SCENĀRIJUS parējie
dansiga:OK ok ok - Luni, lai TĀ būtu ... ka improvizācija notiek tikai Latvijā .... bet kāpēc tad jānoliek VISI fotogrāfi, ka viņi ir lohi un nezin kārtību, kā jāfotografē!?!!? Ir gana daudz zinošu fotogrāfu, kas ir lietas kursā par obligātajām norisēm un improvizācijām .... labs reportāzīsts noreaģēs uz improvizācijām ..... TU laikam nespēj fiksi noreaģēt uz improvizāciju, ja ar putām uz lūpām bļauj par šo visu ....
NEKO NEREĀGĒ ! Vienkārši katrā vieta SAVĀDĀK savādākā secibā savādākā laikā Priekš kam man būtu jāskraida APKĀRT galdam ja tante MAUC gredzenos OTRĀDI piemēram nevis PIE GALDA bet piemēram kaut kur sānos ? Vēl citi mēdz maukt PRET publiku , vēl citi mauc PĀRI galdam Kapēc MAN būtu jāiet priekšā PUBILAI lai nobildētu "Gredzenu maukšanu" ? Ja VADĪTĀJS nejedz izveidot CEREMONIJU gan tā ka publika redz gan NOFOCĒT var neekot PRIEKŠĀ publikai , tad viņš ir MUĻKIS PSRS laikos VARĒJA mūsdienās NĒ ! Lielāko daļu vietu
Saprotiet cienītie ja jūs nākat no MEŽOŅIEM neko nezina kā notiek NORMĀLI AR TO nav ko lepoties. Ja ko NEZIN vai nezin kā NORMĀLI var pajautāt, Uldis pajautāja es atbildēju. Var protams dziļi spīdēt ar saviem "Zilo ezeru zemes" vai proletāriju maskačkas paradumiem un spriedumiem par "Pareizo lietu kārtību" taču visur citur notiek šādi , youtu.be... , youtu.be... , youtu.be... , youtu.be... , youtu.be... , youtu.be... TĀ var turpināt tūkstošiem. NORMĀLI kāzās pie rietumniekiem tiek IESTUDĒTS pilnīgi viss ieskaitot RUNAS tostus utt. youtu.be... , PALŪRIET youtu.be... , Re kur arī BILDĪTES youtu.be... , ievērojiet BEZNĪCĀ nav nedz publikas nedz mācītāja TAS ir bildēts pirms kāzām MĒĢINĀJUM laikā , caurumi zināšanās der palāpīt ja reiz baigi vēlas spridžīt ar "ZINĪBĀM" pieredzi Močit skraidot pa baznīcu vai zagsu tēlot ""Zvaigzni" tas priekš stulbiem "Māksliniekiem" kas halturē pēc tam i gailis pakaļ nedzied , citur tā nav jādara jo viss normāli sakārtots , iepriekš iestudēts un DROŠI notiks labākā rakursā un visiem redzami un bildes būs TEICAMAS ar garantiju. Nemēdzu uzņemties pienākumus BEZ garantijas , KĀZAS tomēr vairumam nozīmīgs dzīves mirklis , ja nevar tam GARATTĒT labu rezultātu labāk neuzņemties „Ķert veiksmi”
personiskās ambīcijas pāri visam.... par rezultātu domās pēc tam .... atbildības sajūta = 0 , daudziem nevajadzētu, ne kāzas, ne arī citus pasākumus, vismaz pagaidām, bildēt . bet nē, ietiepīgi urbj tik uz priekšu, un nekautrējās vēl piedzīt pilnas interneta vietnes ar saviem digitālajiem izkārnījumiem
Lunis: PIRMKĀRT jaunajam pārim notiek REĀLAS MĀCĪBAS TRENIŅI reāli baznīcā uz vietas!!! Kur viņus vairākos piegājienos IEMĀCA kās tieši un KĀ TIEŠI būs jādara ceremonijas laikā! Pilnīgi reāli IESTUDĒ visus līdz sīkumam KATRU ŽESTU katru kustību un KATRU epizodi un dara to NE VIENU VIEN reizi.
Nu nezinu, esmu nofotografējis desmitiem kāzu no 80-tajiem gadiem, gan katoļu, gan luterāņu baznīcās. Arī pats esmu laulājies Aglonas bazilikā vēl 81-jā, Lunis ir sajaucis mākslas filmu ar reālo dzīvi. Vismaz Latvijā. Ja laulājas ģimenes nodibināšanai nevis fotosesijai, baznīcā ir +/- vienādas ceremonijas, fotogrāfs tās apmēram zina, vienā vietā ceremonijas laikā pirms laulības nokristī nekristīto līgavaini, otrā - iesvēta neiesvētīto līgavu, bet tās ir nianses. Pirms ieiešanas baznīcā mācītājs nolasa īsu instruktāžu, pasaka pie kuras rokas jāturas līgavai un tas ir viss. Es pats spēlēju dramatiskajā kolektīvā, Luni, tu vispār vari iedomāties, ko nozīmē cilvēkam bez, kaut vai pašdarbnieka, talanta iedīdīt kaut ko "līdz sīkumam"? Un vēl cerēt, ka atbildīgā brīdī viņam neaizkritīs kāds šīberis un viņš nesalaidīs visu vēl lielākā mērā dēlī, nekā tad, ja tas notiktu ekspromtā? Ja tu dzīvo tajā pasaulē, kur karaļnamu atvašu kāzas tiek translētas pa visu pasauli, nolaidies uz zemes - Latvijā 99,99% laulājas vienkāršā un sirsnīgā ceremonijā, jaunais pāris skatās ar mīlestību viens uz otru arī bez daudzkārtējām iestudēšanām.
Viss trādi rīdi veltīgs. Starp Luņa aprakstīto perfekto variantu un pilnīgiem anarhistiem,kuri stundu pirms ceramonijas izdomā laulāties baseinā zem ūdens, ir milzīga variantu gamma. Un gan jau katram fotogrāfam ir diapazons ,kurā viņš konfortabli var strādāt-ar mokām,bet vēl var un robeža,kad šams saka:''Pošļi vse v ŽOPU !!''-savāc pribambasus un brauc mājās.
Schneider: Nu nezinu, esmu nofotografējis desmitiem kāzu no 80-tajiem gadiem, gan katoļu, gan luterāņu baznīcās. Arī pats esmu laulājies Aglonas bazilikā vēl 81-jā, Lunis ir sajaucis mākslas filmu ar reālo dzīvi. Vismaz Latvijā. Ja laulājas ģimenes nodibināšanai nevis fotosesijai, baznīcā ir +/- vienādas ceremonijas, fotogrāfs tās apmēram zina, vienā vietā ceremonijas laikā pirms laulības nokristī nekristīto līgavaini, otrā - iesvēta neiesvētīto līgavu, bet tās ir nianses. Pirms ieiešanas baznīcā mācītājs nolasa īsu instruktāžu, pasaka pie kuras rokas jāturas līgavai un tas ir viss.
TĀ bija "Ļaunajos laikos " kad VISS kā tu un ES rakstu notika +/- STANDARTĀ ! Tagad SEN tā vairss nav , tagad BIEŽI ir pilnīgi savādāk PIETAM "Avangardists" kā likums NEVAR PATEIKT kā tieši viņš to DARĪ !! Variants VIENKRŠS , ņirdzīgi bet DAUDZI jaunie KULTA KALPI nemaz NEZIN LITURGĪJU prosta sakot NEZIN ceremoniju MAN tā liekas . Jo saka "Nu IMPROVIZĒSIM" , stādies priekšā BZENĪCĀ IMPROVIZĒS !!? Saku LABI pasaki KURĀ vietā gredzenus mauksi , vismaz PRET publiku vai PIE altāra ? Nuu PIE SĀNU ALTĀRA beigās uzmauc. To tik LATVIJĀ var sastapt. PIETAM jo tuvāk RĪGAI un jaunāki tie "Avangardisti" jo lielāks bardaks ! Jā PROTAMS daudzkur ir VĒL PA VECAM bet ja man 50/50 man nav vēlmes JĀTIES , izvēlos NEBILDĒT , vai TIKAI tiem kurus es zinu. Piemēram USA , Vacijas , Zviedrijas MACĪTĀJIEM Latvijā ES mierīgi nekādu problēmu jo viņi ZIN CEREMONIJU un neākātās. Piemēram MADONĀ vēl nesen bija REĀLS KLAUNS kuru beigās izmeta , tagad ir ZVIEDRS ar kuru BAUDA STRĀDAT jo viņš NEĀKSTĀS un nedara katru reiz SAVĀDĀK. Piemēram pirms kāda mēneša gadijās KOMISKS gadījums , BĒRES pārapbeda SLAVENU Latviešu mākslinieku , atved no Vacijas , bēres GANDRĪZ nenotika REĀLI ! Lo "Kapu pārzine " pateica Vacu mācītājam "Urna OBLIGĀTI jānes 4 NE RADINIEKIEM ! Savādāk bēres NENOTIKS , viņiem TĀ PIEŅEMTS ! Tā viņa pateica STUNDU pirms ceremonija jo TĀ PIE VIENĪEM esot pieņemts ! Es REĀLI SMĒJOS , mācītājs ŠOKA !! Es viņam saku PIERODI te ir LATVIJA ! Beigās kultūras ministrijas vecene nokārtoja pateica kapu VECENEI ka viņa izsauks MENTUS tie viņu SAVĀKS par iespējamu izspiešanas mēģinājumu. SABILĀJS maita un notinās.
Nu nez- ja nezinātu, ka Lunis ir fotogrāfs ar milzīgu pieredzi, varētu citēt zināmo sakāmvārdu, par dažiem dejotājiem,kuriem kaučkas traucē... Ja cilvēks par nopietnām naudām uzņemas bildēt kāzu reportāžu, jābūt gatavam visvisādām ārkārtas situācijām! Nevari- neuzņemies bildēt reportāžas, bet bliez konveijerī meitiešus prognozējamā situācijā- studijā vai pie dabas krūts! Un visa runa
Es arī esmu gana daudz sabildējis kāzas- jau sākot no 70-to gadu sākuma (toreiz gan vairāk radu-draugu būšanā). Nereti tiešām jājūtas kā reportierim "karstajos punktos"- visu ko var sagaidīt- gan no ZAGS'a tantēm sākumā, gan no padzērušiem viesiem finālā. Lai visu kvalitatīvi noķertu, fotogrāfam pamatīga slodze un atbildība.
Tāpēc pēdējā laikā atturos no daudzu kāzu bildēšanas- tomēr septītajā gadu desmitā pilnvērtīgi skraidīt karstumā vairs nav viegli- pārāk bieži slapjie krekli jāmaina...
Es arī esmu gana daudz sabildējis kāzas- jau sākot no 70-to gadu sākuma (toreiz gan vairāk radu-draugu būšanā). Nereti tiešām jājūtas kā reportierim "karstajos punktos"- visu ko var sagaidīt- gan no ZAGS'a tantēm sākumā, gan no padzērušiem viesiem finālā. Lai visu kvalitatīvi noķertu, fotogrāfam pamatīga slodze un atbildība.
Tāpēc pēdējā laikā atturos no daudzu kāzu bildēšanas- tomēr septītajā gadu desmitā pilnvērtīgi skraidīt karstumā vairs nav viegli- pārāk bieži slapjie krekli jāmaina...
VOT es ar IZVĒLOS nebildēt. Jo man MAKSĀ LABI. Pietam maksā ne tik man beta arī VIDEO večiem kuri bieži filmē VAIRĀKĀM kamēram ar režijas pulti. JA ES sākšu "Skraidīt kērt" VISIEM pa vidu VIDEO varēs izmest vai BILDĒS kautkā NEBŪS , skatītāji vecāki NEREDZĒS ceremoniju bet manu pakaļu vai muguru. To vār atļauties "Maxslinieces" kam atmet 10Ls "Na kautko noknipsē" . MAN maksā LABI par garantētu REZULTĀTU nevis par "Lielu centību IEGŪT rezultātu"