forum.gif
Auto fotogrāfēšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Auto fotogrāfēšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.05.13 19:24
 citēt
Gribēju pajautāt, kādu vajag objektīvu, lai iegūtu kautko līdzīgu šadai bildei? Tas ir mašīna asumā, fons izplūdis. Vai ar to pašu nikon 35mm objektīvu var dabūt kautko līdzīgu? i1.ifrype.com...
Publicēts: 16.05.13 19:26
 citēt
vajaga pa priekšu tādu mašīnu dabūt :) fons automātiski izplūdīs :grimace:
Publicēts: 16.05.13 19:33
 citēt
negribās pētīt, vai konkrētais foto nav samuhļīts šopā, bet runājot par objektīviem, tas varētu būt kaut kas ap 200mm un vairāk, un f2.8-4, atkārībā crop. vai ff kamera
Publicēts: 16.05.13 19:55
 citēt
Spriežot pēc boķē barankām, vai tik nebūs kāds spoguļtele.
Publicēts: 16.05.13 21:04
 citēt
Tomēr galvenais jau te gaisma.Atrast attiecīgu vietu un nogaidīt ,kad fonā uzspīd saulīte un izgaismo.Principā jau vajadzīgs platāks caurums lai samazinātu asuma dziļumu,bet kāpēc tas nevarētu būt 35 mm?Protams,perspektīve būs citāda,jo nāksies iet tuvāk(konkrētais tiešām ir ar kaut ko garāku),bet viss tas iespaids jau ir no gaismas.Ja vien tiešām,kā te veči saka,nav uzmuhļīts šopā.
Publicēts: 16.05.13 21:05
 citēt
Tas noteikti nav 200mm objektīvs.Mans pieņēmums,ka no 35-50mm uz FF.
Maris kursos bija interesanti šādi jociņi par fokusa mm.
Publicēts: 16.05.13 21:25
 citēt
Man šitie liekas aizdomīgi:

Publicēts: 16.05.13 21:55
 citēt
canonists .... 500px.com... :bad_smile: .... piemēra bildē, it kā plats skatu leņķis, bet bilde izskatās apgraizīta
Publicēts: 16.05.13 22:48 labots
 citēt
NUTAK viņa tur EXIFI kur vēsta ka tas ir fixs 135mm f2 , bēs tā visa šis pats saka pie bildes
Patrik Karlsson 7 months ago : The 135mm f2.0 are fantastic!

TAKA lūdzu www.salidzini.lv...

~700Ls un STIKLS tavs

APTUVENI līdzzīgu efektu varēsi dabūt ar vecu krievu Jupiter 9 85mm f2 :):) BET tikai aptuveni Boke tik smuks nebuss

www.flickr.com...

Publicēts: 16.05.13 23:11
 citēt
Vai! es īsti gribēju uzzināt vai es nopērkot 35mm objektīvu fotogrāfējot mašīnas, motociklus varēšu dabūt efektu, ka fons ir izplūdis un objekts ir ass? Liels paldies par atbildēm. Tāda atsaucība.
Publicēts: 16.05.13 23:18 labots
 citēt
Nikon vispār DARGA istēma kam VECOS stiklus nepieliksi . 35mm būs STIPRI par platu un gan jau arī par tumšu lai FONS būtu blurrā.
Tavs piemērs bildēst ar komplektu kurš maksā ~2000Ls Canon EOS 5D Mark II
+ Canon EF 135mm f/2 L objektīvu

ar 35mm NIKON nekas PAT TUVU nebūs ar FONU .
Publicēts: 16.05.13 23:21
 citēt
Vispār kautkas nepārāk dārgs ir lai es uz sava d40 varu uzlikt?
Publicēts: 16.05.13 23:23 labots
 citēt
Reku kā ar TEVEJO sanāk www.flickr.com...

LĒTOS stiklus uz NIKON nevar uzlikt , lētākais ar tādu efektu tev izmaksās ~200Ls

Reku šis www.laptop.lv...

Reku ar NIKON un to stiklus filmēts youtu.be...
Publicēts: 16.05.13 23:27
 citēt
Nu kas tad ir arī pa tiem 200ls? kādi?
Publicēts: 16.05.13 23:33 labots
 citēt

Sītas youtu.be... Korejiešu stikls

PROBLĒMA tā ka tas stikls ir BEZ autofokusa un ar tavu tumš D40 būs pagrūti strādīt asumu aasums viņam ar ĻOTI mazu dziļumu:) PIEREDZE vajazdīga lau ar tādu strādātu un STATĪVS :):)
Publicēts: 16.05.13 23:40
 citēt
Tagadējam 18-55mm objektīvam laikam nobeidzies autofokuss un sāku meklēt kaut ko vietā.
Publicēts: 16.05.13 23:44 labots
 citēt
daves:Tagadējam 18-55mm objektīvam laikam nobeidzies autofokuss un sāku meklēt kaut ko vietā.

Problēma jau tāda ka tas 85mmm 1.4 ir visai šaura pielietojuma STIKLS :) Ar viņu tu nevarēsi ne tuvu tik daudz SBAZT iksšā vienā kadrā ka ar 18-55mm , NEIZVIETOS viņš viņu:) TAČU protams ka tā bilde ar mazajiem asuma dziļumiem ir INTERESANTAKA taču visai šauram pielietojama PORTRETIEM pamatā :):) PIEMĒRAM tā bilde ar BMW purniem bildējot atradies VISMAZ 10m NO TĀM MAŠĪNĀM :) BIEŽI nav tāda gabala kur atkapāties:):)
Publicēts: 16.05.13 23:49
 citēt
Ko jūs man varētu ieteikt, lai aizvietotu savu 18-55 objektīvu?
Publicēts: 17.05.13 00:03 labots
 citēt
daves:Ko jūs man varētu ieteikt, lai aizvietotu savu 18-55 objektīvu?

AR citu 18-55mm tajā cenu diapazonā cita CIEŠAMA stikla gan jau ka nav
Publicēts: 17.05.13 00:28
 citēt
Lunis:

Skatos arī uz ko dargāku.
Publicēts: 17.05.13 00:30 labots
 citēt

Sākumam vismaz kādus labus fotokursus...:face-wink:

Ja pēc auto analoģijām- pat, ja nopirksi Corvette, uzreiz gonkās neizdosies uzvarēt...:face-grin:
Publicēts: 17.05.13 01:27
 citēt
daves:
Lunis:

Skatos arī uz ko dargāku.

Varbūt labāk būs atlikt to objektīva iegādi uz kādu laiciņu un vispirms iestāties kursos vai nopirkt piemēram šo te grāmatu. Tad jau vajadzētu takā izkristalizēties jautājumam par objektīviem.

www.ibook.lv...

Vispār nikoniem var pielikt vecos un arī pavisam vecos objektīvus, bet diemžēl izskatās, ka tev nopircies neīstais body.
Publicēts: 17.05.13 10:48
 citēt

Otru tādu pašu, vai gaišāku tādu pašu - bet tam nebūs pilnīgi nekāda sakara ar iepostēto kartiņu. Tādai kartiņai vajag 18° skata leņķa optiku ko var atvērt vaļā uz f2 - uz tavas kameras 18-55mm atbilst kkādiem 70°-26° un f5,6 jeb optika ir 8x tumšāka par nepieciešamo (jo šādu nefokusu iegūst ar pilnīgi vai gandrīz pilnīgi atvērtu diafragmu) - tātad visā diapazonā optika ir par platu un smagi par tumšu.

Ar tavu kameru nevar dabūt tādu kartiņu jo matrices laukums ir 2x par mazu, bet var dabūt līdzīgu - uz mazās matrices līdzīgs skata leņķis sanāk ar 1,4/85mm optiku (17°) un laukuma trūkumu mazliet kompensē tas, ka objektīvs ir 16x gaišāks par 18-55mm

ņemot vērā, ka esi iegādājies kameru kurai ir likvidēta sadarbība ar optiku kurā nav motoru, tad tev der manuāla fokusa objektīvs ar kontaktiņiem:

www.laptop.lv...

tikai nebūs autofokusa

vai

www.bm.lv...

vai lētāks blakusražotāja

www.bm.lv...

Neviens no viņiem nekādi neaizvietos 18-55mm + nav cerību, ka klausīs pirms iemācīsies kamerā uzgrozīt katrai atsevišķajai situācijai nepieciešamos cipariņus.
Publicēts: 17.05.13 12:02
 citēt
Lunis:
daves:Tagadējam 18-55mm objektīvam laikam nobeidzies autofokuss un sāku meklēt kaut ko vietā.

Problēma jau tāda ka tas 85mmm 1.4 ir visai šaura pielietojuma STIKLS :) Ar viņu tu nevarēsi ne tuvu tik daudz SBAZT iksšā vienā kadrā ka ar 18-55mm , NEIZVIETOS viņš viņu:) TAČU protams ka tā bilde ar mazajiem asuma dziļumiem ir INTERESANTAKA taču visai šauram pielietojama PORTRETIEM pamatā :):) PIEMĒRAM tā bilde ar BMW purniem bildējot atradies VISMAZ 10m NO TĀM MAŠĪNĀM :) BIEŽI nav tāda gabala kur atkapāties:):)

man jau liekas, ka ja tas cilveks nav turejis kameru iztieptas rokas virs galvas, tik talu nebus bijis....:) varbut kljudos...
Publicēts: 17.05.13 12:51
 citēt
apskatot bildi jau šķita, ka kāds 135mm F/2 vai mm uz ^ - trāpīts grimst :)
Publicēts: 23.05.13 22:49
 citēt
ar 35mm būš šītā www.bildites.lv...
Publicēts: 23.05.13 23:46
 citēt
nedaudz par tēmu...
www.profoto.com...
Publicēts: 24.05.13 10:10
 citēt
cik nu sanācis pabildēt, esmu sapratis, ka ir stipra vajadzība arī pēc CPL, laikam jau būs jāiegādājas, arī debesis un krāsiņas būs smukākas :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):