Galīgā netēmā - varbūt kāds ir ņēmies ar krāšņu stikla durtiņām un kur mētājas divi stikla gabaliņi 5x5 cm. Vajadzīgi ulmaņlaiku čuguna krāsniņai Metalists Nr 8 durtiņu lodziņos. Īstenībā tur oriģinālā bijusi vizla, bet to jau laikam vispār nekur neatradīs.
Šitiem es uzprasīšu rīt, painteresējos tik, varbūt kādam ir atgriezumi, no kā var tādus dabūt gatavus. Vispār jau vizla būtu labāk, jo durtiņas ir liektas, plakaniem stikliem vajadzēs gudrot šamota blīvējumu. Vai, kā variants, kādreiz autoveikalos bija tūbiņas ar kaukādu smāķi izpūtēju lāpīšanai.
es tadu krāsniņu atpumpēju, un tā ļoti labi pilda savas funkcijas vasarnīcā. es tās vizlas vietā ieliku skārdu, daudz neķīmiķojot, kā pagaidu variantu img.fotoblog.lv...
kad te ziemā meklēju kā presformu uzsildīt, kkur uzskrēju vizlai virsū... vēl nobrīnījos, ka tādā *neLatgalītes* vietā... kkādās sildelemetu andelēšanas lapās + esmu redzējis mikroviļņu krāsnīs gandrīz pastkartes lieluma kko stipri vizlai līdzīgu...
A raujam vaļā holivāru - Jotul vs. Evergreen, Thorma vai vēl kas tamlīdzīgs. Tūliņ būs klāt bloga oktobrēns ar pierādījumiem, citātiem no Delfiem un SC programmas, ka pasaulē labākā ir sociālisma gados Krasnij Ļiteijščik ražotā buržuika, cits vēl piesauks par lieciniekiem visus savus dienesta biedrus un Pamira motobraucienu, vispār - viss aizies ierastajā bloga gultnē.
vispār, baigi šitām krāsniņu lietām līdz nesekoju, bet ziemā ss redzēju tieši Schneidera/manas krāsniņas variantu, tādu aprūsējušu, bet komplektā, par 150LS. šad tad pavēroju, bezpanikas. man saimniecībā derētu vēl viena, kāda interesanta, ne mūsdienu ražojums
Man pašlaik galvenais būtu stikli, bet tie jau sarunāti. Micītes vietā kāds jau ir piegudrījis plīts riņķus, kas nav tas sliktākais variants, bet nebūtu par nāvi īstā micīte. Un vēl - kurš zina, kuru gadu tā varētu būt, gūglē neko neatradu, bet šīberim ir stāvoklis "WAĻĀ", līdz kuram gadam latviešu alfabētā bija burts W?
Schneider:Man pašlaik galvenais būtu stikli, bet tie jau sarunāti. Micītes vietā kāds jau ir piegudrījis plīts riņķus, kas nav tas sliktākais variants, bet nebūtu par nāvi īstā micīte.
1. Stikīņus man vairāk nevajag. 2. Es pirms gadiem 10 biju nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienībā, tu ar savām bizzālēm... kā tur bija tas teiciens par sarullēšanu un iebāšanu?..
Schneider: Es pirms gadiem 10 biju nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienībā, tu ar savām bizzālēm... kā tur bija tas teiciens par sarullēšanu un iebāšanu?..
Visas pasakas sākās ar tekstiem "Sensenos laikos dzīvoja...." vai "Reiz bija...." Ja tu tajā vienībā būtu bijis tad tu vēl tagad tur dienētu, jo no turienes vai nu iznes vai izdzen par tautas nodevību vai dzeršanu.
Var redzēt, ka pirotehnikas privātbodes uguņotājs neko no militārām lietām nesajēdz. 2003.gadā notika ZS specializācija, šo jomu pārņēma Ogre, tādēļ citos batiņos tās vienības vienkārši aizklapēja. Un vispār - kādēļ man tev kas jāpierāda... bet nu nekas, lai paliek.
70.-80.gados strādāju uz augstsprieguma līnijām un sadales iekārtām, nevaru atcerēties nevienu verķi, kur būtu izmantota vizla. Vecam gludeklim iekšā ir tikai spirāle ar fajansa krellēm apkārt, vizlas nav.
Un vispār - teicu tak jau, ka par piečuku sarunāju stiklus, rīt dabūšu.