forum.gif
Kaazu fotograafeessana!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Kaazu fotograafeessana!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.06.07 22:57
 citēt
Drosvien ieraugot uzrakstu likaas, ka tiks piedaavaats fotograafeet kaazas, bet nekaa! :)

Vai kaads vareetu uztaisiit fotoskolu par kaazu - reportaazu fotograafeeshanu, vnk, nu taa lai fotograafeejot bildes neatkaartojas, bet ir patiikami skatiities taas, taa lai katrai bildei ir sava odzinja
dazhus ieteikumus un padomus

buutu labi, ja tas cilveeks buutu taads, kuram jau ir bijusi pieredze kaazu fotograafeessanaa
Publicēts: 17.06.07 22:58
 citēt
bija tak... :shock:
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 17.06.07 22:59
 citēt
linku luudzu! :shock:

danke
Publicēts: 17.06.07 23:13
 citēt
bazniicaas ar to apgaismojumu taa pashvaki....
vienreiz esmu bliezis ar zipeni un bliezu un bliezu un bliezu.... iipashi neko nevareeja iebilst, jo tie bija mani vecaaki :D

redzees, kaa buus, driiz man pateiks, KURAA vietaa ceremoonija notiks....
Publicēts: 18.06.07 10:41
 citēt
Kaazas ir sameeraa specifisks pasaakums, un lai labi sabildeetu kaazas ir jaabuut sameeraa lielai pieredzei. Izlasot vienu rakstu par labu kaazu fotograafu nekljuusi... a vot kad buusi nobliezis vismaz 20 kaazas...
Publicēts: 18.06.07 11:52
 citēt
pats personigi 95 procentos gadijumu, bliezu bez zipenes. Dzivaakas bildes sanaak. Vai ar zipeni ir pieklajigi bliest, tas atkarigs no baznicas un macitaja.
Ir baznicas kur macitaajs lauj visu, jo saprot ka taa ir JAUNLAULAATO DIENA, un ka viniem ir svariigi labas atminas bildees, bet ir macitaji kuri nelauj pat pa 5m tuvaak naakt, tad ir auzas....bet taa nav fotografa vaina.
Piem. sheit kur baznicaa pat striki novelk prieksaa:
http://www.ugisiofoto.lv/mg2/index.php?id=1636

a vispaareejais izgaismojums bez zipenes ir?
Publicēts: 18.06.07 13:29
 citēt
A pesix a kaadu objektīvu bliezīsi kāzas, ar 18-55mm kitu?? :roll:
Publicēts: 18.06.07 13:37
 citēt
Pilnigi saprotu tos strijka vilcejus Aktivi idioti ar zieptraukiem un Loti tuvu pienaceji no "Fotospecalistiem" kas gatavi uzrapties vai uz altara baznicas sastopami regulari. Baznica parasti bilde nemot vera KOPEJO apgaismojumu parasti normals pieredzejis cilveks var nituret kameru ~1/15 daljas robezjas la liela smaga kamera ar blici bix piegaismo tad smuki izceljas paris un fons ar ir labi redzams tikai Bix mazak krasains ka pats paris. Gaisma dod KARASU kur nav gaismas nav ari krasas.
Publicēts: 18.06.07 19:09
 citēt
A pesix a kaadu objektīvu bliezīsi kāzas, ar 18-55mm kitu?? :roll:

jau iesveetiits - 50mm f1.8
un ja veel dabuus tad 30mm

redzees, kas ar naudaaam - tad redzees par cik un ko, - sonedeelj buus 70 - 300mm naakamais laikam 30mm - ja vinsh baigi neizstaipa saanu malas...

laiks man veel ir liidz augusta vidum, ko domaat
Publicēts: 18.06.07 22:06
 citēt
jau iesveetiits - 50mm f1.8

tas sanāk 80 mm?, kāzām šķiet būs pagrūti....
Publicēts: 18.06.07 22:17
 citēt
taadeelj jau es prasu padomus :)
Publicēts: 18.06.07 22:24
 citēt
ar 85mm var fochet bet nu baigi jaaskraida un manuprat 18-55 ir ideals kaazaam
Publicēts: 18.06.07 22:38
 citēt
Ipasa spieredzes nav kazas, bet paris gadu atpakal biju Pareizticigo kazas un respektivi ari pareizticigaja baznica... nu vismaz pec tas reizes atceros ka tur ar fotografesanu un filmesanu gan bija traki Pops nelaida vispar tuvuma (pareizak sakot maceklis)... plus vel tas tantinas iebilda ka fotografe...

P.S. Varbut ta ir sakritiba bet nu ta gadijas...
Publicēts: 19.06.07 09:41
 citēt
Tass loooti retas reizes ko pedejos gadus piekritu kazam ir sanacis ari kadas 3x pabildet Pareizticigo katedrale , kad Pops @ko ierauga uzvala un ar slipsi un vel pirms pasakum apsvecinies un pajauta KUR VAR kur NEVAR lauj iet praktiski visur. Protams ja ieskrien zdemperi un sak uzreiz bliezt tadus tur drosja attalujma un PAREIZI DARA!:) Liekas kautkur jau esmu aprastijis ka izturas pret cilvekiem kuri ACIM REDZAMI neprot stradat , man sad tad gadas ka NEESMU vienigais bildetajs lielas kazas. Apmeram mani par manu lielo honoraru noligst kads no Radiem vai biznesa partneriem bet "Vedeji" vai jaunie noligst "Agenturu" kas riko svinibas un tur komplekta nak Fotografs/Filmetajs. VISAS reizes tas ir bijis TRAGISKI , vienreiz macitajs sjos abus personazjus VIENKARSJI izdzina no baznicas. Abas parejas rezies cilveki uzrada PILNIGU nesaprasjanu pasakuma norise ka tada JO NESAPROT VALODU kada notiek pasakums un pieiet kautko ieprieks uzprasit vieniem ar nepietiek vai nu sajegas vai tas pasjas valodas zinasjanu. Man jau sai zinja sava taktika par cik $$$ nemu uzreiz pec pasakuma tad pasaku kad bus bildes , parasti rekjinu +1 nedelja ka PARASTI atdod bildes rekinotieska "Specalistu" darbi tatad buss IEPRIEKSJ . Smiekligakais ka cilveki kuriem nav nekadu manu kordinasju parasti atrod tas tas lai piezvanitu un izteiktu savu pateicibu un GARI PALASJI noganitu "Konkuretu" razojumus kas man protams nav nekads parsteigums jo es jau bildejot redzu ka PILNIGI GARAM cilveki neprot stradat. Tad parasti ir "Mes jss ieteiksim visiem saviem draugiem" uz ko atsedinu ES NEBILDEJU KAZAS vienkarsji soreiz ta gadijas bet labpratigi to nedaru JO mana zipratne kazu bildesjana ir LOTI GARLAICIGS un RUTINS proces tapat ka PORTFOLIO FOTO uz ko te raujas pilnigi visi iesaceji ir GARLAICIGS RUTINETS STANDARTIZETS process un nepatik man STANDARTA RUTINAS njuuu tik par loti labu honoraru paru sev perkapt reizem:):)
Publicēts: 19.06.07 09:58
 citēt
... cilveki neprot stradat ...

imho jebkuraa specialitaatee ir jaasaak no "atsleegu pieneshanas" un rutiinas darbiem un tad leenaa garaa jaakaapj uz augshu. taadi entuziasti tipa ar "banku augstskolas diplomu" (fotograafijaa tas buutu ar mammas nopirktu 1ds marku) arii rada sviestu un showu par ko pasmieties.
Publicēts: 19.06.07 10:22
 citēt
Zini KAZAS ir parak nozimigs notikums lai pecak butu VELME smieties par sadu "Sowmenu" sadragatajiem TUKSTOSJIEM SUDU!
Publicēts: 19.06.07 10:30
 citēt
Zini KAZAS ir parak nozimigs notikums...

nav jau tik traki. vienmeer var apreceeties otro reizi. :)
tas gan laikam ir offtopics shajaa gadiijumaa.
Publicēts: 19.06.07 10:39
 citēt
Tie, kas grib fotografeet kaazas... izlasiet sho nelielo tekstu... un padomaajiet.

=====================

Before you book your first wedding, consider this.
Author’s note: After seeing yet another “What lenses do I need to do weddings?” thread, I decided to write this instead of launching into a ranting tirade.

After my grandmother’s death we were cleaning out her house and sorting through her belongings. I looked up on her living room wall and noticed two photographs – pictures that I had seen hundreds of times and studied thoroughly.

They were full-length bridal portraits, printed 16 x 20 and nicely framed. They were my grandmother’s two daughters (my mother and my aunt).

Each was a fantastic photograph in its own right. Two beautiful young women, two stunning bridal gowns. They were taken by different photographers, in different churches, and yet they were so similar that they made a matching set.

These prints hung on my grandmother’s living room wall for over forty years until she died. They were a perfect representation of a mother’s pride in the girls she had raised. Forty years. Every guest she ever had in her home looked at them. They were too prominent not to notice. Over the years, my grandmother redecorated several times, painted, replaced furniture, and rearranged things. She replaced other artwork on her walls. But these two pictures remained. They were that important. They were irreplaceable.

They represent the essence of wedding photography. They captured that moment in a woman’s life when she embarks on her own journey toward motherhood and raising kids of her own. That moment when a woman must now take all that her parents have taught her and use that knowledge and wisdom for the next phase of her life. It’s that moment when a mom and dad will look at their daughter in a wedding gown, then look to each other, with a knowing smile that exudes pride in the accomplishment of raising a little girl and preparing her for the world.

And that moment, captured timelessly through the magic of photography, was preserved in my grandmother’s heart for the rest of her years. She went through good times and bad in that house. My grandfather died young and she lived the second half of her life as a widow. There must have been lonely times, but she could always look up at those bridal portraits of her daughters proudly and remember happier days.

So, all you would-be wedding photogs, are you ready for this kind of responsibility? Are you prepared to capture flawlessly a moment that will only happen once? Are you prepared to create images that will hang on someone’s wall for the next forty years?

Are you ready to have your pictures compared to the ones from the bride’s sister’s wedding? Because they will be. Do you have the confidence to display your work next to that of a seasoned pro? Because sooner or later, that will happen. And your skills will be evaluated by hundreds of people who gaze upon the same prints over a period of decades.

And the parents of that bride will either see their daughter, with her beaming expression captured at a triumphant moment of her life, or they will see a lackluster image and forever wish they had hired someone else to take the pictures. You see, forty years later, they won’t remember that they saved a few bucks by hiring someone cheap. They won’t remember that you told them you don’t have any experience doing weddings and not to expect great results. The only memories they will have will be the photographs themselves.

You could bake the best wedding cake in the world, and a year later no one will remember if it was chocolate or vanilla. You can expertly videotape a wedding, and the tape will be viewed a few times before collecting dust in a drawer.

But if you photograph a wedding, your work will be displayed to the world for years to come. Your pictures will be on the wall in the bride and groom’s house, and the parents of the bride, the parents of the groom, and probably grandparents, too. On a daily basis for decades to come, someone, somewhere will gaze upon one of your images and remember that day.

You have one chance. Failure is not an option. Are you ready?

===============
Origjinaals sheit - photography-on-the.net...
Publicēts: 19.06.07 10:39
 citēt
Vienam no labakajiem/dargakajiem Latvijas kazu fotografiem kurs gan diemzel Latvija praktiski vairs nestrda ir standarta teiciens mulstosjiem jaunajiem pariem 'Nesatraucieties katru NAKAMO REIZI bus vieglak" :):)
Publicēts: 19.06.07 10:47
 citēt
Kamelija : Teicami:) Ar apmeram sadu paskaidrojumu atsuju vairumu "Uzmacigu klientu" apmeram "Nejutos ka sobrid Varetu/gribetu uztasit bildi kas visju muzju karasies jums pie sienas" daudzi saprot bet ir ari tadi kas saka "Da mums nevaig tada mums ka tik labas bildes" a vot TADAS men nav velmes taisit GARLAICIGI:):)
Publicēts: 19.06.07 13:00
 citēt
Piemeram nesaprotu tada gadijuma kazu agenturu fotomeistarus kuri var uztaisit garam bildes... ja jau ko dari tad dari ar sirdi un milestibu un pie tam vel naudu maksa par to kas ir hobijs:)!
Protams ja nem naudu tad visam ir jabut OK ar bildem.
Labprat pats kadas pazinu kazas pabildetu kada 1.nr fona un pecak slaidzinat ka sanak... :D Praktizejoties jau ir vienigais cels uz panakumiem
Publicēts: 19.06.07 14:00
 citēt
grabeklis : Kazu agentura izvelas fotografus KONKURSA KARTIBA un tik pec viena kriterija LETA CENA!:) Ta vismaz man stastijusji cilveki kas tur stradaja pasji NEBUDAMI fotografi:):):)

grabeklis: PIETAM ko uzskata par "Garam" bildem. Zinu cilvekus kas atzist tikai tadas bildes kur liekas ka "Psihi precas psihs bilde" visadi jokaini rakusri divainas grimases utt. Kazu foto ir STANDARTIZETS pasakums , ja penesi NORMALU reutumu kazu ALBUMU tur 90% bilzju ir PILNIGI VIENADAS pilnigi visiems pariem BET visas ir izpilditas nevainojama tehniska un makslinieciska limeni:) Esmu pamacijies kazu focjeni PIE PROFESIONALJIEM Vacija un Anglija. Man kolegji un asistenti ari VISSI beigusji un attiecigi sertificeti ANGLIJA speciala Kazu focenes kursa pie atzita sjis jomas meistara Anglija kam sava Kazu focjenes pasniesgjanas programa PAR NAUDINJU ar sertifikatu gala. Es bildeju apsaluti SAVADAK ka citi TAPEC mani ari megjina iebledit un sarunat , BET KLASISKA izpratne tas ir PILNIGI GARAM un par to man labi maksa , vienkarji tapec ka PILNIGI garam ir tasists apzinati un TEHNISKI nevainojami :):)

TACJU pa burzmu un OBLIGATI es vienmer uztasu JAUNA PARA saucamo "Para bildi" ar kautkadam studijas gaismam vai atstarotajiem tiesji tas ko parasti PIE SIENAS LIEK , luk tas es tasu TADAS ka tauta mizj bixses un gatava paciest ka es teihsim VISJU parejo pasakumu bildeju ar TIKAI 17mm vai 200mm Objektivu :):)
Publicēts: 19.06.07 15:17
 citēt
Graabekli - liidz ko tev par kaut ko maksaa naudu, tad hobijs automaatiski paarveershas darbaa... Un tad jau ir jaabuut pavisam citai kvalitaatei darbiibai utt.
Publicēts: 19.06.07 19:56
 citēt
Kaazas ir sameeraa specifisks pasaakums, un lai labi sabildeetu kaazas ir jaabuut sameeraa lielai pieredzei. Izlasot vienu rakstu par labu kaazu fotograafu nekljuusi... a vot kad buusi nobliezis vismaz 20 kaazas...

Bez dirshanaas, ja ir iekshaa bildeet, tad arii pirmajaa reizee sabildeesi labi ar parasto kabataa baazamo ziepi... nebuuus super, bet buus labi.

Ja nav iekshaa, tad arii 20 reizes un plosiisanaas pa forumiem un skolaam neko neliidzees.

Ai vispaar tizls topiks :evil:
Publicēts: 19.06.07 20:12
 citēt
Nū ja, pats galvenais nekāpt uz altāra daļas /proscēnija pa laicīgam/, nemaukt acīs 100 J no 2 m attāluma un vispēr klusi un mierīgi uzvesties. Ar visu to, ka precas jau, lai būtu kāzu bildes, ne lai turpmāk būtu precējušies, tomēr jaunais pāris tādi galvenāki par fotō un film grāfētājiem.
Publicēts: 19.06.07 20:58
 citēt
ok, PALDIES par ieteikumie,

DISKUSIJA SLĒGTA! :wink:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):