negatIvs:nez, tai Liepājas Universitātē, kāds vecuma cenzs arī ir?
Nevienā valsts augstskolā nav vecuma ierobežojuma - boļševiku laikos bija 35 gadi
MHM , man kaimiņš Liepājā Dator dizainu "Nožmiedza" krietni virs 50 esot , Principā tāpat kā Viesturs Links Praktiskās psiholoģijas autoskolu analoģiskā specialitātē
Gaisma:
Lunis:Pieļauju ka vairums "Neizglītoto ģeniju" ticības fanu nerubī svešvalodas tāpēc jums SPECIĀLI Krieviski.
Rihard, Latvijā arī plaši izplatītā imigrantu/okupantu valoda ir SVEŠVALODA.
Tā ir , bet pieļauju ka vairums "Viss vienkārši" fanu to nenojauš
Nav svarīgi. Vecuma ierobežojumu nav. Pazīstu meiteni, kas 15 gados iestājās LU jur.fak., jo bija pamanījusies JAU pabeigt v-sk. Vienīgā prasība ir vidējā izglītība un iestājeksāmenu nokārtošana. Vecuma ierobežojumu NAV.
Gaisma:Rihard, Latvijā arī plaši izplatītā imigrantu/okupantu valoda ir SVEŠVALODA.
Vajag patroļļot - tikai teorētiski. Praksē LV ir divas valodas un pamazām pozīcijas ieņem trešā. Kvalificēta darba veicējiem jau tagad obligātas visas trīs.
Nav svarīgi. Vecuma ierobežojumu nav. Pazīstu meiteni, kas 15 gados iestājās LU jur.fak., jo bija pamanījusies JAU pabeigt v-sk. Vienīgā prasība ir vidējā izglītība un iestājeksāmenu nokārtošana. Vecuma ierobežojumu NAV.
pēc IZM informācijas, pēdējo 20 gadu laikā agrākais vidējās izglītības iegūšanas vecums ir 16 gadi un tas ar ir ekstrēms gadījums, kad sāk 5 gadu vecumā un pāris klases pārlec. Tīri teorētisks.
varbūt kādam meita mācās Baltijas Starptautiskajā akadēmijā -Studiju programmā „Datordizains” un iegūst datordizainera kvalifikāciju? kādas atsauksmes?
sansete:varbūt kādam meita mācās Baltijas Starptautiskajā akadēmijā -Studiju programmā „Datordizains” un iegūst datordizainera kvalifikāciju? kādas atsauksmes?
Kas tas par polinekorektu seksismu? Kāpēc ne dēls?
Pilnīgi personīga savtīga interese, tāla no dažādu politiku izpausmēm! man arī ir meita, kurai aktuāls jautājums- kurā skolā mācīties- Baltijas SA, Liepājas U vai Glasgow...?
sansete:Pilnīgi personīga savtīga interese, tāla no dažādu politiku izpausmēm! man arī ir meita, kurai aktuāls jautājums- kurā skolā mācīties- Baltijas SA, Liepājas U vai Glasgow...?
Fotogrāfiju vajadztu nemācīties, ja grib ar to naudu pelnīt. Bet priekš hobija vislabākā būtu Mākslas Akadēmija, manuprāt.
sansete:Pilnīgi personīga savtīga interese, tāla no dažādu politiku izpausmēm! man arī ir meita, kurai aktuāls jautājums- kurā skolā mācīties- Baltijas SA, Liepājas U vai Glasgow...?
Fotogrāfiju vajadztu nemācīties, ja grib ar to naudu pelnīt. Bet priekš hobija vislabākā būtu Mākslas Akadēmija, manuprāt.
Dāma prasīja par datordizainu...
Nu tak katrai skolai netā var paskatīties pasniedzēju sarakstu - piedodiet, bet tur skaidri redzams, ka, šā tipa specialitātēs, Liepājai, BSA un Kultūras akadēmijai līdz LMA ir gaismas gadi... pat līdz RDMV vai Rozīšu videņu pasniedzējiem gaismas gadi. Liepājā pāri par pusi ir ar pedagoģisko izglītību... kas ir vēl bezcerīgāka izglītība par pedagoģisko??? Baltijas krievu institūta neklātienes sociālās zinātnes vai Turības viesnīcu speciālisti??? Neesmu pārliecināts, ka šie absolventi, par bildīti zin mazāk kā tā nulle kas "mācīta" pedagogiem.
Citagaisma:Fotogrāfiju vajadztu nemācīties, ja grib ar to naudu pelnīt. Bet priekš hobija vislabākā būtu Mākslas Akadēmija, manuprāt.
Un to, par LMA audzēkņiem, saka cilvēks kurš te nesen tādu audzēkni kaunināja par viņa izšķērdību iegādājoties svaigākos 24, 35, 50, 85 - 1,4 ? Salīdzinoši ar "naudas pelnītāju" arsenālu nav nemaz tik traki
Citagaisma:Fotogrāfiju vajadztu nemācīties, ja grib ar to naudu pelnīt. Bet priekš hobija vislabākā būtu Mākslas Akadēmija, manuprāt.
Un to, par LMA audzēkņiem, saka cilvēks kurš te nesen tādu audzēkni kaunināja par viņa izšķērdību iegādājoties svaigākos 24, 35, 50, 85 - 1,4 ? Salīdzinoši ar "naudas pelnītāju" arsenālu nav nemaz tik traki .
Es nekaunināju. Vienkārši teicu, ka tik daudz objektīvi parastam bildētājam nav vajadzīgi, bet ja kāds to rindu vāc, tad tie parasti ir kolekcionāri. ..un pats pēc savas pieredzes jau vien to teicu, jo manām divacu māmiņām bija visa tā rinda - 55mm, 65mm, 80mm, 105mm, 135mm un 250mm. Bet ikdienā regulāri izmantoju es tik labi ja pusi.
Nu analogu 6x6 vispār reti sanāk izmantot (komercprojektiem nekad), bet cipariem labi lietojas viss no 14-200. Reklāmas tak netaisa ar tādu skata leņķi kāds "patīk", bet tādiem kādus prasa konkrētā sižeta fīlings - vēl jo vairāk multenēm un video. Attiecīgi šaurs optikas klāsts vairāk velk uz hobiju...
Ir doma arī par MA, bet priekš hobija tur iestājeksāmeni nopietni...gleznošana...u.c.
Bet kāpēc jāiet uz skolu kur nav nopietnu eksāmenu un mācību? Lai vēlāk tāpat pie plīts stāvētu, bet jau ar diplomu kuru sētnieks neatšķir no LMA papīrīša? Citi ta atšķir... + pašam skumjas, ka skolas vietā "burziņš"...
Profesija protams riskanta un daudz tādu dullo vairs nav (tagad LMA konkursi mazi) - bet cik trakam ir jābūt, lai ietu uz ko līdzīgu, bet vēl piedevām ar draņķīgu kvalitāti
pēc IZM informācijas, pēdējo 20 gadu laikā agrākais vidējās izglītības iegūšanas vecums ir 16 gadi un tas ar ir ekstrēms gadījums, kad sāk 5 gadu vecumā un pāris klases pārlec. Tīri teorētisks.
Mani ir savulaik nākies "Piecgades plānu" istenot dzīvē , videni beidzu 10 gados izlaižot 10 klasi , noliku exsi par to un pēc 9 gāju uzreiz 11 Tiesa dienas skolā man tas algsviens škita baig nīkulīgi un pārgāju uz vakareni , paralēli iestājos vēl profenē un šancēju VEFā
Lunis:Mani ir savulaik nākies "Piecgades plānu" istenot dzīvē , videni beidzu 10 gados izlaižot 10 klasi , noliku exsi par to un pēc 9 gāju uzreiz 11 Tiesa dienas skolā man tas algsviens škita baig nīkulīgi un pārgāju uz vakareni , paralēli iestājos vēl profenē un šancēju VEFā
negatIvs:nez, tai Liepājas Universitātē, kāds vecuma cenzs arī ir?
Nevienā valsts augstskolā nav vecuma ierobežojuma - boļševiku laikos bija 35 gadi
Dati galīgi garām- muldēts!!! Mums galvenais grāmatvedis 56 gados sāka studēt augstskolā grāmatvedību. Pabeidza neilgi pirms brīvvalsts statusa iestāšanās... un stipri vinnēja, jo tika uzaicināts uz banku par galveno. Bet, lai jaf, krievu laikos tak viss bija slikts, arī Bindes bildes
Nuja vectēv - nopirka diplomu neklātienē (piedodiet, bet kuram ir kādas ilūzijas par neklātienes studijām) vai arī "studēja" kkādos sētas kursos - vari doties prorektoram Krūmiņa kungam virsū ar svēto muļķa karu:
Nespeju nepadalities...biju liecinieks bakalaura darba aizstavesanai LiepU. Graujoshi, apstulbu tik ljoti, ka neqtjedzos to hitu iefilmet no sakuma. Recenzente bija uberallez! Galvena darba doma - ja neko nemaki, saliec kaut ko no gataviem darbiem kopa un radi makslas darbu, tadejadi jebkursh varbut maxlinieks.
JEBKURA darba pamatā primāri ir AMATA PRASME arī "Makslas" pamatā ir elementāras AMATNIEKA prasmes kaut vai "Krasu sajaukt" tā kā gribas. FOTO jau ne ar ko neatšķiras no GLEZNIECĪBAS tik AMATA pamats ir tehnisku paņemienu un tehnaloģisku risinājumu pārzināšana . "Izpausties" jau var arī tupi griežot un līmējot svešas fočenes tik SKĒRES jāiemācas turēt KA MINIMUMS Man piemēram UZJAUTRINA daudz jauniešu TIEKSME pēc "Klasikas šaurfilmu foto procesa" tas uzreiz ir SIGNĀLS ka cilvēks šai jomā NEKO NESAPROT neko nav mācījies , savādāk diez vai to velētos Tas kā ar kaķiem "Jums nepatīk kaķi ? Jūs vienkārši neprotat tos labi pagatavot !"
Citagaisma:
imgfoto: ..tadejadi jebkursh varbut maxlinieks.
Tāda jau ir tā vispārējā tendence, defektu pārvērst par efektu, amata neprasmi par mākslu.
Bieži vien ieskatoties tik kāda AMATA pasniedzēju sarakstā top skaidrs ka NEKĀ NEBŪS , pasniedzēji "Stilīgi āksti" kam ne nojausmas par ARODU tā tehnoloģisko pusi
Rolands66:sanāk,ka potenciālajam zinību smēlājam vispirms jāagūst prasme sijāt pasniedzējus.
Diemžēl. Pie tam tā tas bijis un būs mūžīgi mūžos. Nelaimi reizēm padziļina tāds sīkums, ka dažās nozarēs (par foto, par laimi, nezinu) pat atsijāšana nav iespējama. Jo nav, no kā.