forum.gif
Par web kameru iestatīšanu.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Par web kameru iestatīšanu.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 23.05.13 19:45
 citēt
Ceru, ka ir fotogrāfi, kuri kauč ko saprot arī no web kamerām un to uzstādīšanas. Lieta ir tāda, ka amatniecisku izstrādājumu tapšanas demonstrācijai ir iegādāts televizors, pie kura vajadzētu pieslēgt web kameru ar ko filmētu ziepju tapšanas procesu tūristiem un to rādītu uz ekrāna. ..taču nelaime ir tāda, ka tās kameras, kuras veikalā mēģināja pieslēgt nerādīja bildi pa visu ekrānu, bet tikai nelielā lodziņā. Un jautājums ir tāds, kādu kameru vajag, varbūt kādu programmu pie tās, lai bilde būtu redzama visā ekrānā. Varbūt vēl kas būtu jāzina šajā sakarā. Pareizās atbildes autors var cerēt uz kārtīgu un tradicionālu ziepju gabalu.:-) Ja autori būs vairāki, nav liela nelaime, ziepju pietiks visiem.:-)
p.s. Jautātājam par visādām šādām lietam ir ārkārtīgi miglains priekšstats, tā kā lūdzu atbildēt, kā mazam bērnam – lēni un saprotami.
Publicēts: 23.05.13 20:02
 citēt
varbūt iesvied abu ierīču modeļu nosaukumus..lai skaidrāks kas top..kādu slēgumu pie tv izmanto? usb-video konverters, hdmi ... ?
Publicēts: 23.05.13 20:12
 citēt
Televīzors ir LG, dators portatīvais Dell, web kameras bija gan no zaļās kārbiņas, gan Cojones. Starp datoru un televīzoru HDMI kabelis.
Publicēts: 23.05.13 20:53
 citēt
parasti taisot ziepes un vārot sūdus cenšas nedokumentēt...

bet ja nopietni, tad ieraksti gūglē software record webcam un būs tur katri gaumei!
Publicēts: 23.05.13 20:58
 citēt
Bildes:parasti taisot ziepes un vārot sūdus cenšas nedokumentēt...

bet ja nopietni, tad ieraksti gūglē software record webcam un būs tur katri gaumei!

Man nevajaga rekordēt, man vajaga retranslēt uz TV full screen/kā man priekšā jau pateica/, bet pamēģināšu Tevis ieteikto.
Publicēts: 23.05.13 21:13
 citēt
Čota kaut kas samudrīts.
Kas par kamerām? Uz USB? Translēt paredzēts reālā laikā? Cik tālu no ziepēm būs TV? Varbūt var iztikt ar video-out no jebkura ziepja pa tulpi vai hdmi? Ja vajag pa gabalu, varbūt der ustream.tv risinājums?
Publicēts: 23.05.13 21:31
 citēt
versatile:Čota kaut kas samudrīts.
Kas par kamerām? Uz USB? Translēt paredzēts reālā laikā? Cik tālu no ziepēm būs TV? Varbūt var iztikt ar video-out no jebkura ziepja pa tulpi vai hdmi? Ja vajag pa gabalu, varbūt der ustream.tv risinājums?

Man vienalga kas par webkamerām, ka tik uz 32collīga ekrāna bez raustīšanās ko labi redzēt. Stučkas veikalā piedāvāja no zaļām kārbiņām, no brūni melnām cena ~20Ls, jo dārgāku nava, jo nevienam nevajaga i tās. Pie datora slēdzās ar USB, savukārt TV slēdzas ar HDMI. TV no ziepēm būs ne tālāk par 3m. Ziepis neder, jo viens seanss var ilgt no 2 līdz pat 4h, nekāda baterija neturēs.. Kas ir ustrīm nezinu, tā kā šads risinājums varbūt derēs, bet varbūt arī ne..
Publicēts: 23.05.13 23:06
 citēt
Žēl, ka cilvēki vispirms sapērk nevaidzīgu tehnikas kaudzi, tā vietā lai painteresētos pēc interesantāka un atraktīvāka risinājuma.

Es būtu piedāvājis kvalitatīvu HD PTZ kameru pieslēgtu pie lielā TV, kur apmeklētājs pats ar kursrorsviru var vadīt kameru - panorāma, zūms... utt...

wbkameras neder nakam vairāk kā skaipā 'ģīmi atrādīt....
Publicēts: 23.05.13 23:36 labots
 citēt
Sapper:Žēl, ka cilvēki vispirms sapērk nevaidzīgu tehnikas kaudzi, tā vietā lai painteresētos pēc interesantāka un atraktīvāka risinājuma.

Es būtu piedāvājis kvalitatīvu HD PTZ kameru pieslēgtu pie lielā TV, kur apmeklētājs pats ar kursrorsviru var vadīt kameru - panorāma, zūms... utt...

wbkameras neder nakam vairāk kā skaipā 'ģīmi atrādīt....

Vēl jau neesmu sapircies, esmu pamēģinājis un konstatetējis, ka pagaidām nevaru dabūt to ko vajaga. Ja vari pateikt, kas tas par zvēru HD PTZ un vai tas ir tas, kas man vajadzīgs tad būšu pateicīgs.. Svarīgi lai būtu tas full screen.
p.s. Bet apmeklētājam neko nedrīkst ne raustīt, ne bakstīt, viņam tik viena rekte - skatīt un klausīt.
Publicēts: 23.05.13 23:44
 citēt
lombards ir tas risinājums - lētāka video kamera ar video izeju ;)
Publicēts: 23.05.13 23:48
 citēt
PTZ - pan tilt zoomm saīsināti. Kamera, kuru no attāluma vada manuāli ar kursorsviru jeb džoistiku. Var arī ieprogrammēt kameru, lai tā panoramē, piezūmo konkrātus objektus pēc programmas. Pastāv dažādi risinājumi kā nogādāt HD videosignālu bez vērā ņemamas aiztures no kameras uz TV kasti.

Ja vajadzīgs tik stacionārs kadrs - kopskats, tad var izmantot CCTV jeb videonovērošanas kameras, kurām ir iebūvēts h264 enkoders, līdz ar to video var nogādāt pa taisno uz TV, kuram ir cat5 ieeja.
Vispār jau Risinājumu ir diezgan daudz, viss atkarīgs no budžeta. fantāzijas lidojuma...
Publicēts: 24.05.13 00:12 labots
 citēt
Ja godīgi, tad nesaprotu vajadzību pēc tik maza TV ekrāna tik tuvu pie ziepēm. Vai tās ziepes vērojot ekrānā nebūs tik pat lielas vai pat mazākas kā dzīvē?

Bet ja paliek pie webcam risinājuma, tad manuprāt jebkurai webkamerai nāk līdzi draiveri unkāds softelis, kas ļauj izstiept attēju uz laptopu pilnekrāna režīmā. No kvalitatīvām webkamerām, šis šobrīd ir viens no labākajiem modeļiem.
www.logitech.com...
Publicēts: 24.05.13 07:39
 citēt
Sapper:Ja godīgi, tad nesaprotu vajadzību pēc tik maza TV ekrāna tik tuvu pie ziepēm. Vai tās ziepes vērojot ekrānā nebūs tik pat lielas vai pat mazākas kā dzīvē?

Bet ja paliek pie webcam risinājuma, tad manuprāt jebkurai webkamerai nāk līdzi draiveri unkāds softelis, kas ļauj izstiept attēju uz laptopu pilnekrāna režīmā. No kvalitatīvām webkamerām, šis šobrīd ir viens no labākajiem modeļiem.
http://www.logitech.com/en-hk/product/hd-pro-webcam-c920

Vot viena no kamerām, ko mēģināja veikalā bija tas kvalitatīvais Logitehs, nu nav nekāda pilnekrāna režīma.:-(
PAr nesapratni. Ziepju vārīšanas process notiek plaknē, kas paralēla zemei, bet 40-48 cilvēkus nevar ap šo plakni komfortabli satilpināt, lai viss būtu redzams, tad nu nākas kauč ko rādīt arī plaknē, kas perpendikulāra zemei. Amatniecība nav bizness, un neko dārgāku par 32collām nevar atļauties.
p.s. Centralais aspekts manā problēmā ir PILNEKRĀNA režims uz TV, vai kā te ļaudis visriņķī runā fullsccreen.
Publicēts: 24.05.13 09:36 labots
 citēt
Okei, tagad mēģināšu apstāstīt lētāko variantu.
Tu esi iedomājies - kamera -> dators -> ekrāns. Nav slikta doma, bet sarežģījumi ar video rodas vidējā posmā - datorā. Tātad, vai nu meklējam risinājumu un visu sarežģām, vai metam vidējo posmu laukā.
Paliek: kamera -> ekrāns.
Tālākais atkarīgs no ekrāna ieejām - noteikti ir HDMI, noteikti ir tulpes, vai ne? Viss ko vajag, vismaz it kā, ir ziepis ar video-out uz kādu no šiem standartiem. Par citiem neko nezinu, bet ir veiksmīgi darbināti canon ziepji tādā režīmā. Te gan rodas bēda, jo to ziepi vajadzēs barot. Ir adapteri un cita figņa, bet, pa lielam - derēs jebkura videokamera (jo tām parasti nāk ārējie barbloki komplektā) ar video-out. Lētākajām droši vien būs tikai tulpe (AV-out), labākam rezultātam skaties HDMI. Viss no budžeta atkarīgs.

Vienkāršākais un muļķudrošākais (no offence) variants kā panākt fullscreen ar webkameru, būtu caur to pašu ustream.tv - tikai tur droši ka būs kaut kāda aizture...
Nu vai arī meklēt kaut kādu webkameras softu, kas to atbalsta - bet šamo ir lērums un parasti nekam īsti neder.
Ā, vēl ir viens stulbs variants - kompī palaist 2us skaipus ar dažādiem lietotājiem, un no viena piezvanīt otram.

Un vispār - ar ko velns nejoko - www.softpedia.com... neder?
Publicēts: 24.05.13 11:09
 citēt
3 metri... nu tur tak der visparastākais hdmi vads - tev vienkārši vajag kameru kas (pa hdmi) dod ārā tik pat punktus cik ir TV (visticamāk, ka tie paši klasiskie 1920×1080), bet tev ir trāpījusies kameriņa kura varbūt ir spējīga datu nesējā vai (caur usb) kompī ierakstīt 1920×1080, bet pa hdmi viņai nāk tas pats signāls kas uz viņas lcd ekrāna (un tie, tāpat kā fotokamerām, reti sasniedz 1Mpix kamēr 1920×1080 ir 2.1Mpix - tāpēc arī bildīte tikai pa daļu ekrāna). Paša Tv vadībā, visticamāk, ir opcija iezoomoties un vari bildi dabūt pa visu ekrānu nu, bet pats saproti, ka tas ir kā pamatīgi sakompresētu jpg bildīti skatīties 210% palielinājumā - kartiņa būs skumja. Meklē kameru kurai 1920×1080 Full HD nāk ārā pa hdmi - lētāks risinājums (ar labu bildi) nez vai būs.
Publicēts: 24.05.13 11:30 labots
 citēt
Maris, ja pareizi saprotu, viņam ir webkamera - tām parasti tikai usb ir... A webkamerām līdzi nākošie softi parasti ir nekādi.
Publicēts: 24.05.13 11:54
 citēt
Nu tad jānomaina tā webkamera pret ko šitādu:

online.prompt.lv...

gan jau ir arī pieticīgākiem ražotājiem
Publicēts: 24.05.13 12:00
 citēt
Publicēts: 24.05.13 12:02
 citēt
nu ir tak lētās ip kameras, kas kodē pašas uz h264, piemeklē TV, kam ir ethernet, uztaisi cat5 tīkla savienojumu, vaidzētu teļukam, ja ir gana jauns modelis tīkla h264 rādīt.
Publicēts: 24.05.13 12:17 labots
 citēt
Citagaisma: lai viss būtu redzams, tad nu nākas kauč ko rādīt arī plaknē, kas perpendikulāra zemei. Amatniecība nav bizness, un neko dārgāku par 32collām nevar atļauties.
p.s. Centralais aspekts manā problēmā ir PILNEKRĀNA režims uz TV, vai kā te ļaudis visriņķī runā fullsccreen.

OK, viss skaidrs. Parastas web kameras mainīsi bieži, jo ziepju vārīšana - tā ir mazliet agresīva vide elektronikai IMHO. Kaut kas tak sārmains tur tvaiko un ceļas gaisā pretī kamerai. Nosūcēji ar nez vai 100% pasargās.

Meklē lētāko variantu novērošanas HD IP kamerai ar "housing", tad ik pa brīdim tik priekšējo aizsargstiklu būs jānoslauka.
Publicēts: 25.05.13 11:37
 citēt
versatile:Maris, ja pareizi saprotu, viņam ir webkamera - tām parasti tikai usb ir... A webkamerām līdzi nākošie softi parasti ir nekādi.

Par laimi man vēl nav webkameras.:-) Tās, ko es veikalos pamēģināju nedod pilnekrāna režīu, un tamdēļ netika iegādātas. Ir - dators, HDMI kabelis, televīzors. Nav - kameras, kas var 2-4h ilgi filmēt bez pārtraukuma. Vajaga - pilnekrāna režīmā videoattēlu, kurā parādās 2-4h ilgs process, kā top ziepes.
Esmu risinājuma eklējumos..
Publicēts: 25.05.13 11:49 labots
 citēt
Sapper:pamēģini. [url=http://www.softpedia.com/get/Windows-Widgets/Webcams/FSCamView.shtml

Šī]http://www.softpedia.com/get/Windows-Widgets/Webcams/FSCamView.shtml

Šī[/url] programma varbūt varētu palīdzet, tik pārbaudīt to varēšu ne ātrāk par otrdienu, kad braukšu uz Stučkas veikalu..
Tas HD IP ir kas? Videoreģistrstors, ko mašīnās liek? Esmu pateicīgs Tev par lielo pacietību saskarsmē ar tādu neprašu šajos jautājumos, kā es.:-)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):