Lunis: Citam visu stiep nesēji , pats velk skabekļa masku. Cēl cita kategorija nopērk "Tūri" šo pēc aklimatizācijas kādā bāzē pie bāra letes uzmauj augšā ar heleopēteri šos NOFOČĪ / NOFILMĒ un lodo lejā. Var kārt virs kamīna bildi "Es virsotnē" i bez kāda šopa. KATRAM savs
Tev VISPAAR nav nekaada sapratne par augstkalnu alpiinismu, cilveeka fiziskajaam speejaam un tehniskajaam lietaam. kaads aizlidosim, nobildeesim? Taas ir Tavas fantaazijas ne reaalaa dziive. TAA nenotiek. pat Reinholds Mesners ir teicis, ka Antarktiida un kalnu virsotnes ir labaakaas vietas, ko cilveece nav paspeejusi sabojaat. tuurisms vinjam, bljin.
Luni. neesmu nekaads dizjais alpiinists (augstaakais laikam 2500metri), bet nu es Tev elementaaru lietu pastaastiishu kaa notiek aklimatizaacija augstkalnu apgabalos. aizbraucu uz Baazes nometni, (kaadas 2-3 nedeeljas ieprieksh pirms galvenaa kaapiena), apskatos mazaakas virsotnes netaalu un leeni praatiigi vinjaas katru dienu kaapju (liidz pat 5000 metru augstumam), leeni straadaaju pie taa, lai kjermenis buutu gatavs ekstremaaliem apstaakljiem. taa es sho proceduuru turpinu, liidz kaapju kalnaa. augshaa kaapjot 70000-8000metru kalnaa man ir nepiecieshamas kaa minimums 3-4 starpnometnes, vinju apgaade notiek apmeeram shaadi: dzenu aakjus un staigaaju starp shiim nometneem, lai nebuutu viss liekais jaastaipa liidzi (ideaalaa gadiijumaa liidz kaadai 3 nometnei to visu dara kaads cits manaa vietaa), shaadi staigaajot es turpinu sevi radinaat galvenajam kaapienam, pats kaapiens uz virsotni notiek 1-2 dienas, tas ir pats gruutaakais posms, jo jaauzkaapj 1000-1500 vai pat vairaak augstuma metru (kas praktiski visi ir naaves zonaa), mudiigi jaasabildeejas virsotnee un jaakaapj lejaa, lai paspeetu uz nometni. un shaada proceduura turpinaas arii lejaa kaapjot. resns vaacietis, kas ''uzlidos-izkaaps-sabildeesies'' dazju minuushu laikaa jau buus sevi novedis liidz insultam.
martins_goncars: varbuut Sapper ir zinoshaaks aviaacijas lietaas, bet nu man piemeeram rodas logjisks jautaajums: kur tas helikopters noseezjas?
Neesmu tik zinošs, bet esmu redzējis video, kā tiek izsēdināti heliskiing pasažieri- helis karājas kādu gabaliņu virs kalna smailes un čaļi izlec.. Neņemos spriest par augstumiem, bet tikai tas, kā izkāpt no helikoptera, nav lielākā problēma..
martins_goncars: varbuut Sapper ir zinoshaaks aviaacijas lietaas, bet nu man piemeeram rodas logjisks jautaajums: kur tas helikopters noseezjas?
Neesmu tik zinošs, bet esmu redzējis video, kā tiek izsēdināti heliskiing pasažieri- helis karājas kādu gabaliņu virs kalna smailes un čaļi izlec.. Neņemos spriest par augstumiem, bet tikai tas, kā izkāpt no helikoptera, nav lielākā problēma..
Tā arī dara , kalnos heliš nekad nsešēžās jo nevar zināt kas zem sniega Lido apkārt kamēr zīmuļi aizvelkas "Iedurt karogu" Bingo , reko nozīmē cilvēks kam nav vien sarkanas kakas galvā , viens divi un atrod. Everesta virsotnē pat mētājas viens Mi-8 uz sāniem kurš izdomāja "Nosēsties"
Pinus. viss ok. tas viss ir iespeejams, rekur youtube everestaa arii helis seezjas www.youtube.com... . jautaajums ir par Lunja murgiem par tuuristu grupaam, kas kalnu galos izkaapj shortos un pukjainaas maicinjaas.
Tā arī dara , kalnos heliš nekad nsešēžās jo nevar zināt kas zem sniega Lido apkārt kamēr zīmuļi aizvelkas "Iedurt karogu" Bingo , reko nozīmē cilvēks kam nav vien sarkanas kakas galvā , viens divi un atrod. Everesta virsotnē pat mētājas viens Mi-8 uz sāniem kurš izdomāja "Nosēsties"
ko dara? taa bildiite pat peec augstkalnes neizskataas un labi, ja 5000 metru buus. turklaat peec kautkaadas plakankalnes vai paarejas izskataas. Mi-8 Everestaa nokrita baazes nometnee (kas ir aptuveni to pashu 5000 metru augstumaa, vai pat mazliet zemaak). kaa tad sanaak tur Luni, vinjus tur izsviezj aaraa un uz baazes nometni pashiem jaabrien atpakalj? pats te pinies savaa absurdaa un citiem veel kautko gribi ieskaidrot.
Interesants raksts par kalnu heli-slēpotājiem. Šī bildīte ir no Kanādas Kolumbijas kalniem, ja pareizi atceros, šo kalnu pīķis ir kaut kur ap ~3500m, šitā bildīte ar helikopteru, domāju, nav lielākā augstumā kā 2000m... Līdz taviem lidojumiem 7500 augstumā mazliet pietrūst... Nākošo versiju, lūdzu.
Nu gan te daži māk uztaisīt kašķi uz līdzenas vietas.. Pie tās bildes nekur nav teikts, ka tas būtu 7000m vai tml augstumā.. Tā bija tikai ilustrācija pie teiktā, ka no helikoptera var izkāpt nenolaižoties.
saliidzinaajumaa ar Tevi mana aprobezjotiiba vareetu buut vieniigi faktaa, ka man nav tik dziiva izteele.
p.s. pie savaam naakoshajaam pasakaam vareesi rakstiit shaadas rindas: ''ir tikai dazji cilveeki, kuri vispaar neko nejeedz un nesaprot un ir aprobezjoti te fb, proti, Uldis, Dansiga un MG''
martins_goncars:saliidzinaajumaa ar Tevi mana aprobezjotiiba vareetu buut vieniigi faktaa, ka man nav tik dziiva izteele.
p.s. pie savaam naakoshajaam pasakaam vareesi rakstiit shaadas rindas: ''ir tikai dazji cilveeki, kuri vispaar neko nejeedz un nesaprot un ir aprobezjoti te fb, proti, Uldis, Dansiga un MG''
Pirmie divi ir visai raksturīga tehniskiem cilvēkiem īpašība , "Ekstrēma aprobežotība" , ja nav rakstīts kādos tehniskajos papīros TĀTAD nevar eksistēt , fanātiska tieksme sekot instrukcijām un paraugiem. Tas labi perfektiem izpildītājiem , katastrofāli vadītājiem , uzdevumu izpildīs vienkārši izcili , nepieļaus ne mazāko atkāpi no "Parauga" strikti sekos lai pārējie nepieļauj. Tādiem es droši uzticu realizēt savu radošo projektu "Tehnisko izpildi" piemēram , ar savām "idejām" nesabojās. Tev savukārt spīd cauri TOTĀLS izglītības un intelekta trūkums kā arī neprasme iegūt analizēt informāciju.
Njā... Voldim dīvaina tēma par tiem kalnos kāpējiem... man pirmā doma, kas iešāvās prātā bija klasesbiedra Ilmāra stāsti par saviem piedzīvojumiem kalnos, pat vairākiem tehniskiem izgudrojumiem elpošanas un ekipējuma tehnikās... njā, ja cilvēks ar to saslimst, tad uz mūžu... šai gadījumā līdz 2003.gadam Kuka kalnā...
Pirmie divi ir visai raksturīga tehniskiem cilvēkiem īpašība , "Ekstrēma aprobežotība" , ja nav rakstīts kādos tehniskajos papīros TĀTAD nevar eksistēt , fanātiska tieksme sekot instrukcijām un paraugiem. Tas labi perfektiem izpildītājiem , katastrofāli vadītājiem , uzdevumu izpildīs vienkārši izcili , nepieļaus ne mazāko atkāpi no "Parauga" strikti sekos lai pārējie nepieļauj. Tādiem es droši uzticu realizēt savu radošo projektu "Tehnisko izpildi" piemēram , ar savām "idejām" nesabojās. Tev savukārt spīd cauri TOTĀLS izglītības un intelekta trūkums kā arī neprasme iegūt analizēt informāciju.
taakaa uz nevienu jautaajumu neatbildeeji, bet turpini ietiepiigi sevi par muljkji padariit, tad par to intelekta truukumu es veel pastriideetos. p.s. davaj pa draugam dabuu man vienu 17-40 pa 160ls ar 5d mark2 pa 400ls
Eltons:Njā... Voldim dīvaina tēma par tiem kalnos kāpējiem... man pirmā doma, kas iešāvās prātā bija klasesbiedra Ilmāra stāsti par saviem piedzīvojumiem kalnos, pat vairākiem tehniskiem izgudrojumiem elpošanas un ekipējuma tehnikās... njā, ja cilvēks ar to saslimst, tad uz mūžu... šai gadījumā līdz 2003.gadam Kuka kalnā...
viņš bija tavs klasesbiedrs?... un... tiešām jau 10 gadi pagājuši?...
martins_goncars:saliidzinaajumaa ar Tevi mana aprobezjotiiba vareetu buut vieniigi faktaa, ka man nav tik dziiva izteele.
Idiotam idiota domāšana... Luni, tas par tevi un pilnīgi konkrēti. Cilvēki virs 5000 m dabā aiziet bojā tikai tāpēc, ka izdara pārāk straujas kustības, bet tu te stāsti savus idiotiskos stāstiņus par pacelšanos uz 7500m virsotni ar helikopteru bez skābekļa maskām, bez aklimatizācijas... Protams, Alpos tādi helikopteri kursē tā kā takši Rīgas centrā, bet tas viss notiek līdz ~4000m, ok, īsās tūres virs Momblāna, bet tas arī ir viss. Bet par tūristu lidojumiem virs 7000 m ... To var izdomāt tikai visiem zināms idiots, aizmirsu viņa vārdu ...
Ieteicamā literatūra, gan konkrētajam ākstam, gan visiem normāliem cilvēkiem, kuriem ir interese, ar ko atšķirās Gaiziņkalns no augstkalnes: www.adventurerace.lv...
Jā... tiešām 10 gadi pagājuši... pēdējo reizi ar Ilmāru tikāmies 2003.gada 21.jūnijā, tikko arhīvā apskatījos... kā tas laiks paiet... visu nakti nopļāpājām, par kalniem, būvmateriāliem, tehniku un izgudrojumiem... talantīgs vīrs bija...
Eltons:Jā... tiešām 10 gadi pagājuši... pēdējo reizi ar Ilmāru tikāmies 2003.gada 21.jūnijā, tikko arhīvā apskatījos... kā tas laiks paiet... visu nakti nopļāpājām, par kalniem, būvmateriāliem, tehniku un izgudrojumiem... talantīgs vīrs bija...
Schneider:Par visādām kalnu slimībām. 4500 augstumā helis ceļas ap 40 minūtes, vienam no lēcējiem tas bija 300 lēciens, tādēļ tika atpogāta šampja pudele un Laimas bombongu kaste. Paši viņi tikai "nobučoja glāzi", tādēļ lielāko daļu nācās iztempt man, pacelšanās laikā no tā burbuļūdeņa nepārtraukti gāja atraugas. Arī ausis krita ciet, tāpat atklāju iepriekš nepiedzīvotu efektu - ja mēģinātu mutē izsūkt no zobu starpēm ēdiena paliekas, nekas nesanāktu. Jo no mutes gļotādas pie mazākā retinājuma izdalās gaiss, tā ir kā ūdenī iemērkts sūklis saspiešanas brīdī. Citu nelāga simptomu nemanīju.
Tak 4500m ir augstums, kurā kursē satiksmes autobusi... (pats braucu, ne pie stūres gan). Nekādas dīvainības nejutu (tā gan bija 5.diena virs 3500) Par to, ka vizina Everestā tūristus ar heli - šaubos. Ja tā būtu, tad cilvēki neriskētu ar dzīvībām, bet uzbrauktu ar ērtībām (katru gadu sastrēguma dēļ tur iet bojā vairāki cilvēki. Vnk tur viens posms ir diezgan šaurs, kur divi nevar samainīties, tādēļ jāgaida. Bet gaidīšana tajā augstumā ir diezgan bīstama). Jau tāpat tas kāpiens ir gana dārgs, lai pāris tūkstoši šurpu/turpu kaut ko diži izmainītu.. .
Man šai kontexstā jāsaka prieks par vismaz diviem foršu bilžu īapšniekeim kuri atsūta linku ar jautājumu "Par šito runa ?" jā par to Atrast ir pavisam vienkārši . Nu nav lemts nav lemts , reāli bez fantāzijas tupari
Bzh: Tak 4500m ir augstums, kurā kursē satiksmes autobusi... (pats braucu, ne pie stūres gan). Nekādas dīvainības nejutu (tā gan bija 5.diena virs 3500)
Nu bet tak es jau arī par to pašu. Lai cilvēki nejauc ašpaltētos Alpus, kur augstums ir kā izpletņlēcēju sporta disciplīnās, ar Ģimalajiem!
Lunis:Man šai kontexstā jāsaka prieks par vismaz diviem foršu bilžu īapšniekeim kuri atsūta linku ar jautājumu "Par šito runa ?" atrast ir pavisam vienkārši . Nu nav lemts nav lemts , reāli tupari
taadas bildes nav un tas ir kaarteejais Tavs fantaazijas auglis!
p.s. par augstuma slimiibu: pirmo reizi (un vieniigo) ko liidziigu izjutu ap 2000metru augstumaa, proti, elpu nevar ievilkt un ir taads ''auksts'' klepus. dienaa tos 2000metrus arii pievareeju un naakamaa riitaa kaapu lejaa. tad domaaju ''taa jaabuut'' un iipashi neiespringu
martins_goncars: p.s. par augstuma slimiibu: pirmo reizi (un vieniigo) ko liidziigu izjutu ap 2000metru augstumaa, proti, elpu nevar ievilkt un ir taads ''auksts'' klepus. shaadi simtomi rodas tikai tad, kad pats kaap, nevis brauc ar autobusu 'piemeeram'
Met nost pīpēšanu, profilbildē esmu 2117 m augstumā, uzkāpu pats nevis uzbraucu ar pacēlāju, nekādu klepu nebija.
Schneider: Met nost pīpēšanu, profilbildē esmu 2117 m augstumā, uzkāpu pats nevis uzbraucu ar pacēlāju, nekādu klepu nebija.
es nepiipeeju. tas vienkaarshi atkariigs no konkreetas situaacijas (vasara + 30 graadi un puse celjsh staava nogaaze), kaa teicu vairaak neesmu neko taadu izjutis un labi vien ir.
Atšķirība tā ka jūs pie vārda KAĶA iedomājieties veceni ar slotu no kaimiņu padjezga , NORMĀLI cilvēki iedomājās KAUT KO kas pienākas pieder kaķim Viss "Domu gājiens" un teksti ko jūs te artistat nav nekādā sakarā ar to ko es sākumā rakstīju un teicu. KĀPĒC tāpēc ka jums klemme galvā paar vienu tēmu KĀPĒC TO NEVAR , jums smadzenes rubī tik vienā virzienā NEVAR TĀPĒC KA NEVAR. Cilvēks kuram IR SMEDZENES ātri atrod jo meklē KĀ TO VAR un uzraiz atrod . Tieši tāpēc APROBEŽOTI cilvēki ar ir SUPER izpildītāji viņš PRINCIPĀ nav spējīgs novirzīties no KURSA ieviest kādas "Savas klūdas" vienkārši nav spēju PADOMĀT SAVĀDĀK
Ir tāds teiciens "Armijas dubaks" , to man reiz dzeki no Operas simfoniskā orķestra ieklārēja. Cilvēks kuram nav iespējams IEMĀCĪT spēlēt SIMFONIJU jo viņš visu mūžu armijas orķestrī DUBIJIS MARŠU 1:1 pēc notīm
agraak man chatinjaa (gadu atpakalj apmeeram) bija taads nelaags ieradums izveidojies uzjauutaat Lunim jautaajumu. nu piemeeram :''a Tu zini kaa tur tas TV tornis uzmonteets?'' un atbilde vienmeer bija liidziiga ''jap, es tachu tur 10 gadus nostraadaaju''. ar Tevi man viss skaidrs un shim penterim laikam jaaliek punkts. Lunim par Gaizinju taalaak arii noveelu aizbraukt
Lunis:Atšķirība tā ka jūs pie vārda KAĶA iedomājieties veceni ar slotu no kaimiņu padjezga , NORMĀLI cilvēki iedomājās KAUT KO kas pienākas pieder kaķim Viss "Domu gājiens" un teksti ko jūs te artistat nav nekādā sakarā ar to ko es sākumā rakstīju un teicu. KĀPĒC tāpēc ka jums klemme galvā paar vienu tēmu KĀPĒC TO NEVAR , jums smadzenes rubī tik vienā virzienā NEVAR TĀPĒC KA NEVAR. Cilvēks kuram IR SMEDZENES ātri atrod jo meklē KĀ TO VAR un uzraiz atrod . Tieši tāpēc APROBEŽOTI cilvēki ar ir SUPER izpildītāji viņš PRINCIPĀ nav spējīgs novirzīties no KURSA ieviest kādas "Savas klūdas" vienkārši nav spēju PADOMĀT SAVĀDĀK
Ir tāds teiciens "Armijas dubaks" , to man reiz dzeki no Operas simfoniskā orķestra ieklārēja. Cilvēks kuram nav iespējams IEMĀCĪT spēlēt SIMFONIJU jo viņš visu mūžu armijas orķestrī DUBIJIS MARŠU 1:1 pēc notīm
Luni- lai tu no pilnīga idiota pārtaptu par cienījamu cilvēku, tikai vienu bildīti, kur tu esi ar helikopteru >7000 metriem. Pats tikko teici, ka tādas bildītes ir. Viena bildīte un tu esi cilvēks. Bildītes nav- pilnīgs idiots. Sorry, "za bazar nado ģeržaķ otvet..." Šī ir tā reize, kad tu esi iebraucis dziļāk, kā saule var iespīdēt...
Kā jau teicu NEESMU šleperis cilvēkiem ar uztveres problēmām Uzrakstīju to ko gribēju un tur ir viss pietiekami skaidri lai CITI pēc mana texsta visu atrod PAŠI daži minūšu laikā. Vīni nevadās no "Nevar un viss" bet tikai no tā ko es uzrakstīju . Kā vienmēr esmu teicis MAN jūsu domas problēmas vienaldzīgas , kāpēc manu būtu jāinteresē aprobežotu cilvēku domas ? Jūs nespējat DOMĀT nekā savādāk kā KĀDS PRIEKŠA uzrakstījis Nekad nevarēsiet spēlēt SIMFONIJU jo nespēsiet pēc MĒĢA kaut ko nospēlēt "Drusku zemāk vai augstāk" nekā notīs priekšā rakstīts BET prasa "Kopējais skanējums" , kā uzrakstīts TĀ DUBIJAM
Lunis:Kā jau teicu NEESMU šleperis cilvēkiem ar uztveres problēmām Uzrakstīju to ko gribēju un tur ir viss pietiekami skaidri lai CITI pēc mana texsta visu atrod PAŠI daži minūšu laikā. Vīni nevadās no "Nevar un viss" bet tikai no tā ko es uzrakstīju . Kā vienmēr esmu teicis MAN jūsu domas problēmas vienaldzīgas , kāpēc manu būtu jāinteresē aprobežotu cilvēku domas ? Jūs nespējat DOMĀT nekā savādāk kā KĀDS PRIEKŠA uzrakstījis Nekad nevarēsiet spēlēt SIMFONIJU jo nespēsiet pēc MĒĢA kaut ko nospēlēt "Drusku zemāk vai augstāk" nekā notīs priekšā rakstīts BET prasa "Kopējais skanējums" , kā uzrakstīts TĀ DUBIJAM
Vai tiešām es esmu vienīgais, kurš netic, ka Lunis nekad mūžā nav bijis nekādā Uzvaras smailē ar helikopteru, un ar visiem saviem izdomājumiem ir nopelnījis "PILNĪGA IDIOTA TITULU? P.S. Luni, ir jau arī tev sakarīgas idejas, rīt dodos uz Geteborgu un zoodārzu centīšos apskatīt.
Lunis:Kā jau teicu NEESMU šleperis cilvēkiem ar uztveres problēmām Uzrakstīju to ko gribēju un tur ir viss pietiekami skaidri lai CITI pēc mana texsta visu atrod PAŠI daži minūšu laikā. Vīni nevadās no "Nevar un viss" bet tikai no tā ko es uzrakstīju . Kā vienmēr esmu teicis MAN jūsu domas problēmas vienaldzīgas , kāpēc manu būtu jāinteresē aprobežotu cilvēku domas ? Jūs nespējat DOMĀT nekā savādāk kā KĀDS PRIEKŠA uzrakstījis Nekad nevarēsiet spēlēt SIMFONIJU jo nespēsiet pēc MĒĢA kaut ko nospēlēt "Drusku zemāk vai augstāk" nekā notīs priekšā rakstīts BET prasa "Kopējais skanējums" , kā uzrakstīts TĀ DUBIJAM
Vai tiešām es esmu vienīgais, kurš netic, ka Lunis nekad mūžā nav bijis nekādā Uzvaras smailē ar helikopteru, un ar visiem saviem izdomājumiem ir nopelnījis "PILNĪGA IDIOTA TITULU? P.S. Luni, ir jau arī tev sakarīgas idejas, rīt dodos uz Geteborgu un zoodārzu centīšos apskatīt.
vai Tu esi kādreiz nopietni mēģinājis ar kādu diskutēt par to, vai bija tāds Lāčplēsis vai nebija; cīnījās ar melno bruņinieku vai ne? Kāda no tā jēga? Pasakas jau ir pasakas priekš tam, lai tās lasītu pirms miega un saldi gulētu!