Vēl vari uztaisīt aptauju ar atbilžu variantiem "es atbalstu saules rietu", "es esmu pret saules rietu, lai dzīvo saules lēkts", "pupainas beibes labākas", "Dombrovskis nozaga sauli", "f-foto - saules bērns un saules tēvs vienlaicīgi".
Aņuks ar bārdu. Kolchozam sāk iet pašvaki ar ekonomiskajiem rādītājiem. Sasauc kolchoznieku pilnsapulci, lai tauta lemj, kā izkļūt no krīzes. Tauta nolemj samazināt štatus, bet kurus lai nomazina? Priekšsēdētāju nevar, nu kā bez priekšsēdētāja! Beigās nolēma : samazinās zootehniķi, agronomu, darbnīcu inženieri, 3 traktoristus, 3 slaucējas, 1 ekonomistu. Atstāja tikai priekšsēdētāju un kasieri, jo kā gan bez kasiera - kurš tad mēnešalgu maksās? Fabula tāda - tauta visu labāk zin, it īpaši ekonomiku.
gorbijs, publiskos izteikumos bieži pieminēja - narodu nesprosiļi ....... tautai var prasīt, bet ne vienmēr atbildes būtu jāņem nopietni ..... atceramies , kaut vai Zigerista fenomenu ...., tāpat populārais sauklis - klientam vienmēr taisnība ir garām ....
Eiro ideja ir cēla - iezāģēt Tēvocim Semam un viņa doļu drukājamai mašīnai. Tikai vien tāds sīkums, euro ir pārņēmis doļa pozīcijas lielākajā daļā eiropas, toties pārējā pasaulē euro ir tukša skaņa. Domājams, ka nav ne mazāko šaubu, ka, ja pienāks brīdis, kad euro sāks aizēnot doli pārējā pasaule (kas ir gaužām maz ticams), tad Eiropu sagaida tuvo austrumu (Kuveita, Irāka, Afganistāna utt.) liktenis. Man domāt ka Latvijai EU un EUR ir kā enkurs (dupsī), nogrimt nenogrims, bet arī uz priekšu arī netiks. Būtu pieticis ar iefiltrēšanos ekonomiskajā zonā un celt LVL vētību, LV labklājību utt. Bet pie mums viss kā normālā sovdepā, valsti izlaupa, ražošanu iznīcina, tautu iedzen parādos un nabadzībā, un tagad tik bāž batonus ausis ka nu EUR mūs izglābs. Es tik nesaprotu vai EU nav bail, ka LV ar savu bardaku EUR nesalaiž pakaļā... vai nu arī šamiem ir stingrs plāns kā to nepieļaut, bet tādā gadījumā pasiesā nabadzība Latvijai ir tikai priekšā.
negatIvs: tāpat populārais sauklis - klientam vienmēr taisnība ir garām ....
TAS ir LATVJU stulbeņu izgudrots , istenībā Doičzemē mani savulaik šitās muļkibas pat nenācās reālziēt man UZREIZ lika ierubīt "Klientam NEKAD nav taisnība , taču viņa nauda mums to ļauj aizmirst" , tā teikt PAR JŪSU NAUDU mēs piepildīsim visas jūsu vēlmes , lai cit dumjas un absurdas tās ar nebūtu
Gabiz:Būtu pieticis ar iefiltrēšanos ekonomiskajā zonā un celt LVL vērtību, LV labklājību utt.
Kā Tu to domā praktiski. Tu paskaties kā saskrāja bars un norēja manu reportāžu. Baram nevajag dzīves kvalitāti, baram vajag tikai Poķomkina ģerevņas ar ko lepoties vienam otra priekšā un lētu šņabi. Ar ko Tu pacelsi to lata vērtību, ja neviens nespēj, negrib un nav ieinteresēts ar darbu šo pievienoto vērtību radīt. Baram nevajag neko ērtu labu un foršu, baram vajag tik, lai kaut kas kaut kā būtu. Un katrs, kas aicina izmēzt kūtiņu pa īstam, nevis sūdus no vie stūra uz otru pārstumt, ir potrnciāls ienaidnieks, vot tā...
Gabiz:Eiro ideja ir cēla - iezāģēt Tēvocim Semam un viņa doļu drukājamai mašīnai. Tikai vien tāds sīkums, euro ir pārņēmis doļa pozīcijas lielākajā daļā eiropas, toties pārējā pasaulē euro ir tukša skaņa. Domājams, ka nav ne mazāko šaubu, ka, ja pienāks brīdis, kad euro sāks aizēnot doli pārējā pasaule (kas ir gaužām maz ticams), tad Eiropu sagaida tuvo austrumu (Kuveita, Irāka, Afganistāna utt.) liktenis. Man domāt ka Latvijai EU un EUR ir kā enkurs (dupsī), nogrimt nenogrims, bet arī uz priekšu arī netiks. Būtu pieticis ar iefiltrēšanos ekonomiskajā zonā un celt LVL vētību, LV labklājību utt. Bet pie mums viss kā normālā sovdepā, valsti izlaupa, ražošanu iznīcina, tautu iedzen parādos un nabadzībā, un tagad tik bāž batonus ausis ka nu EUR mūs izglābs. Es tik nesaprotu vai EU nav bail, ka LV ar savu bardaku EUR nesalaiž pakaļā... vai nu arī šamiem ir stingrs plāns kā to nepieļaut, bet tādā gadījumā pasiesā nabadzība Latvijai ir tikai priekšā.
mjā.. kādi tik experti un gaišreģi te nav sastopami... vēl tik aizmirsi piebilst, ka pie visa, kas pirms 20 gadiem notika (valsti izlaupīja, ražošanu iznīcināja, ļauno sievasmāti uzmundrināja un veica citas sliktas darbības) un pēc 20 gadiem būs, ir vainīga Vienotība un Dombrovska kliķe.
Dažas dienas nebiju te ieskatījies, bet ja jau jābalso, tad es - PAR! P.S. Mazliet sasaucas šis jautājums ar A. Hermaņa rakstu www.delfi.lv... (arī eiro jautājumā kaut kādās aptaujās pavīdēja sakars ar izglītību)
Es gan aizdomājos par to,vai latvieši vairāk maina eiro izbraucot uz eirozonas valstīm,vai vairāk tomēr ir tūristu,kuri samaina un atstāj savus eiro šeit? P.S.Jā Gunār,iedomājos vai vispār tie lumpeņi būtu savēlēti.Gan jau pieņemtu likumu,ka augstākā izglītība ir iegūstama ceturtajā klasē.
Nu, te ir 2u skeptiķu šajā diskusijā izteikto apgalvojumu kopsavilkums: ASV negrib stipru EUR (visticamāk, ka negrib gan) ASV profesors izsakās par Eirozonu.
Nobela prēmiju, starp citu, dabūja arī tāds Fišers Bleks un Roberts Mertons - kā izgāja viņu LTCM var palasīties internetos. Morāle - kļūdīties ir cilvēcīgi. Gan tiem, kas ir par, gan tiem, kas pret.
Jolan:var būt kādam būs interesanti palasīt [url=http://www.diena.lv/pasaule/nobela-premijas-laureats-sobrid-pievienoties-eirozonai-ir-tas-pats-kas-pirkt-degosu-maju-14009624
--------------------- vecajam[/url] skauž, ka mēs pievienosimies euro zonai
Šodien mediju ziņa pirmajās lappusēs Vācijā, ka vajadzētu pāriet uz elektroautomobiļiem. Autorūpnieki atbild, ka elektroautomobiļu cena būs stipri augstāka, bet valdība spiež uz 2020. gadu palaist uz ielām apm 1 mlj elektroauto. Interesanti tas, ka šis 2020. gads ir tā robeža, kad vajadzētu pilnībā atteikties no atomelektronerģijas. Jau pagājušā gadā tika paaugstināta elektrības cena, to prasa vēl paaugstināt, jo loģiski, ka pamazām ienāk "zaļā elektrība" un prasa sagatavot augsni.
versatile:Nu, te ir 2u skeptiķu šajā diskusijā izteikto apgalvojumu kopsavilkums: ASV negrib stipru EUR (visticamāk, ka negrib gan) ASV profesors izsakās par Eirozonu.
Nobela prēmiju, starp citu, dabūja arī tāds Fišers Bleks un Roberts Mertons - kā izgāja viņu LTCM var palasīties internetos. Morāle - kļūdīties ir cilvēcīgi. Gan tiem, kas ir par, gan tiem, kas pret.
...nu bet loģiski,kā viņš iedrošinās kaut ko apšaubīt. Nešaubies viņš kļūdās un mūsu ceļš ir pārdomāts un pareizs
Tu nesaprati. ASV interesēs nav stipra Eirozona, tāēc nav brīnums, ka izskan šāda retorika. Varbūt, ka profesors nekļūdās. Ir cilvēki, kas pasaules galu pareģo teju katru otro dienu - vienreiz arī viņi nekļūdīsies.
Tā vēsturiski un globāli paskatoties, skaidrs ka esam pievienojušies labākajai iespējai kas mums(konkrēti 2000. gadā) bija, šādā sakarā pievienošanās eirozonai ir tikai konsekventa rīcība...tā tas viss ir. BET globāli šobrīd tuvākos gadus 20 eirozona nebūs tā plaukstoišākā vieta, ja vien nesāks penziķus ragavās uz mežu vest, tas tak pat vislielākajam fanam ir skaidrs, ne? Kopsavilkums - dirsā mēs esam un tur arī paliksim, ar vai bez eiro
Par "dirsu" nepiekritīšu.Nav tik traki.Nevaru ierubīties-ja jau tagad lats ir strikti piesaistīts eur(valūtas grozam),tad kāda jēga mainīt to papīrīti.Lai paliek kā ir-Ls.
Jolan:Par "dirsu" nepiekritīšu.Nav tik traki.Nevaru ierubīties-ja jau tagad lats ir strikti piesaistīts eur(valūtas grozam),tad kāda jēga mainīt to papīrīti.Lai paliek kā ir-Ls.
nevar būt mazliet stāvoklī... vai nu grūta, vai nu nē... tāpat ar latu - vai nu atsiet no eiro, vai nu pāriet uz eiro, pietiek reiz to pastāvīgo 0,702804 LVL = 1 EUR ... šodien pa Euronews rādīja vāciešu kustību pret eiro... viņus es saprotu un ja pats būtu Vācijas pilsonis, tad, iespējams, iestātos pret eiro... bet tā ir Vācija ar milzu ražotnēm un ilggadīgi pasaules tirgū integrētu ekonomiku, kuriem negribas maksāt rēķinus sliņķu vietā... Latvija ar savām 3 ekoloģisko bišu dravām un 5 tukšām viesu mājām, kuras fotografē 15 profesionāļi un vēl tikpat amatieru, no struktūras viedokļa ir ekonomiski vāja, bet sava valūta, redziet, baigais dārgums un simbols... nē, badā Latvijā nemirs nekad, mazo un eksportam konkurēt nespējīgo gaļas un piena fabriķu rosība nestās, bet vai ar to vien pietiek? Latam bija 20 gadu laika sevi pierādīt... pagaidām pie stiprā un valstiskā lata "uzvarām" var pieskaitīt tikai 300 000 ekonomisko emigrantu....
Jolan:Par "dirsu" nepiekritīšu.Nav tik traki.Nevaru ierubīties-ja jau tagad lats ir strikti piesaistīts eur(valūtas grozam),tad kāda jēga mainīt to papīrīti.Lai paliek kā ir-Ls.
nevar būt mazliet stāvoklī... vai nu grūta, vai nu nē... tāpat ar latu - vai nu atsiet no eiro, vai nu pāriet uz eiro, pietiek reiz to pastāvīgo 0,702804 LVL = 1 EUR ... šodien pa Euronews rādīja vāciešu kustību pret eiro... viņus es saprotu un ja pats būtu Vācijas pilsonis, tad, iespējams, iestātos pret eiro... bet tā ir Vācija ar milzu ražotnēm un ilggadīgi pasaules tirgū integrētu ekonomiku, kuriem negribas maksāt rēķinus sliņķu vietā... Latvija ar savām 3 ekoloģisko bišu dravām un 5 tukšām viesu mājām, kuras fotografē 15 profesionāļi un vēl tikpat amatieru, no struktūras viedokļa ir ekonomiski vāja, bet sava valūta, redziet, baigais dārgums un simbols... nē, badā Latvijā nemirs nekad, mazo un eksportam konkurēt nespējīgo gaļas un piena fabriķu rosība nestās, bet vai ar to vien pietiek? Latam bija 20 gadu laika sevi pierādīt... pagaidām pie stiprā un valstiskā lata "uzvarām" var pieskaitīt tikai 300 000 ekonomisko emigrantu....
Mani tomēr pārsteidz valdības un lata vainošana 300 ekonomiskajos migrantos.
ZInāji, ka Krievjas pilsoņi prasa politisko patvērumu Eiropā? Viņiem nav pat "ārzemju" pases, attīecīgi jāmūk ārā no Krievijas nelegāli un tad jāmēģina prasīt politiskais patvērums.
Rezumējums - ja Pēc PSRS sabrukuma visi tie 300 tūkstoši būtu aizmukuši uz Krieviju, tā būtu cita runa!
Tā vēsturiski un globāli paskatoties, skaidrs ka esam pievienojušies labākajai iespējai kas mums(konkrēti 2000. gadā) bija, šādā sakarā pievienošanās eirozonai ir tikai konsekventa rīcība...tā tas viss ir. BET globāli šobrīd tuvākos gadus 20 eirozona nebūs tā plaukstoišākā vieta, ja vien nesāks penziķus ragavās uz mežu vest, tas tak pat vislielākajam fanam ir skaidrs, ne? Kopsavilkums - dirsā mēs esam un tur arī paliksim, ar vai bez eiro
Kamdēļ lai Eirozona nebūtu plaukstošākā vieta, ja tā jau šobrīd ir visspēcīgākā Pasaulē un ar visstabilāko valūtu?
Kuras pasaulē ir stabilās valūtas? Bankas dienā pelna vairāk kā Latvijas gada budžets tikai uz EUR kursa svārstībām vien. Meklējot laimi finanšu "peļņā" ļaudis aizmirs ka kur viens nopelna, otrs zaudē, pretējā gadījumā visiem pelnot - piramīda sanāk, piramīdas/burbuļi ik pa laikam jūk
Kaut vai tāpēc, ka cilvēki, kuri eksportē, saņem EUR, bet darbiniekiem ir jāmaksā LVL, viss pārējais arī. Nafig atdot pusotru procentu uz konvertācijām? Ja Tu veic 1 miljonu vērtu darījumu, tad kāds tolks ir dēļ papīrīša atšķirīgā dizaina 10 000 atdot bankai par konvertāciju?
Ja Tu brauc ceļojumā, kur vai esi plānojis tik 1000 Ls iztērēt, tad kāds tolks ir 15Ls atdot bankai, ja par to naudu vari nopirkt nelaimes gadījuma polisi, lai pēc tam, ja notiek sūdi, nav jāubago pa masu medijiem piķis sanitārajam transportam uz LV, vai ārstēšanās pakalpojumu apmaksai.
Lats kā nacionālās identitātes simbols? Tu austriešiem vai igauņiem redzi ar to problēmu?
FT raksta un atzīst, ka Krugmans mazliet, mazliet kļūdijies savā Nobela prēmijas runā. Žēl, ka vietējo panikas cēlāju izsvītroja, viņam patika bāŗstīties ar no objektīvās realitātes atrautiem muldologu citātiem.
imgfoto:Kuras pasaulē ir stabilās valūtas? Bankas dienā pelna vairāk kā Latvijas gada budžets tikai uz EUR kursa svārstībām vien. Meklējot laimi finanšu "peļņā" ļaudis aizmirs ka kur viens nopelna, otrs zaudē, pretējā gadījumā visiem pelnot - piramīda sanāk, piramīdas/burbuļi ik pa laikam jūk
Beidzot tu sāc mums piekrist!
Mēs tieši par to pašu - ja ir struktūras, kas uzvārās uz valūtas maiņas kursiem, svārstībām, spekulācijām (lasi - bankas, kas nepieder Latvijas iedzīvotājiem), tad kādam šo "nopelnījumu" jāsedz. Ieviešot Eiro un esot Eiropas viducī, tas "strādās" 80% bez maiņas nepieciešamības. Lasi - austrumu krievi labprātāk ņems Eiro un brauks uz šejieni jau ar Eiro kabatā. Tieši tāpat visādi poļi un pārējie.
Kas attiecas uz Eiro stabilitāti, tad Eiro nav piedrukāts klāt triljonu vērtos papīrīšos un iedots kā rezervju garants nepārāk stabilām valstīm (Krievijai, Ķīnai, visam naftas un revolucionāru kolektīvam u.c.) Eiro šajā situācijā ir pašpietiekošs.
Kaut vai tāpēc, ka cilvēki, kuri eksportē, saņem EUR, bet darbiniekiem ir jāmaksā LVL, viss pārējais arī. Nafig atdot pusotru procentu uz konvertācijām? Ja Tu veic 1 miljonu vērtu darījumu, tad kāds tolks ir dēļ papīrīša atšķirīgā dizaina 10 000 atdot bankai par konvertāciju?
Ja Tu brauc ceļojumā, kur vai esi plānojis tik 1000 Ls iztērēt, tad kāds tolks ir 15Ls atdot bankai, ja par to naudu vari nopirkt nelaimes gadījuma polisi, lai pēc tam, ja notiek sūdi, nav jāubago pa masu medijiem piķis sanitārajam transportam uz LV, vai ārstēšanās pakalpojumu apmaksai.
Lats kā nacionālās identitātes simbols? Tu austriešiem vai igauņiem redzi ar to problēmu?
...un ko darīt,ja miljonu vērtais darījums ir ar UK,Dāniju,Zviedriju utt kā arī celojumā nolēmu braukt uz Argentīnu,Norvēģinu utt Visi tie galīgie sīkumi,kuri mani galīgi neietekmē.Pēc pāris dienām braucu nelielā ceļojumā un mani galīgi nesatrauc naudas konvertācija.Atlidošu,noņemšu no kartes vietējo naudu un mani galīgi neinteresē maiņas kursi.Man patika,kad katram bija sava valūta.Laikam esmu antiglobālists.
Laikā kad katram bija sava valūta arī Latvijā bija sava valūta. Visi bija aptuveni vienādās pozīcijās. Tagad laiki ir mainījušies. Man varbūt būtu paticis laiks, kad Turaidā Kaupo valdīja. Figviņzin. Fakts tāds, ka šodien no Turaidas pils apkārtnē noteikumi diktēti netiek. No kartes noņemsi - maksāsi. Man vakar bija darījums ar karti, nepilni 50 EUR. Starpība starp oficiālo un bankas kursu - gandrīz puse lata. Gadā man tādu darījumu ir 50-100 precīzi neesmu skaitījis. Par 25 latiem es labāk aiziešu vakariņās vai kādu grāmatu nopirkšu. Nav jau daudz, protams, bet tas esmu tikai es ar relatīvi sīkiem darījumiem... Cik tādu kopā? Kāda summa būtu varējusi aiziet apritē viena gada laikā visā Latvijā?
...un ja uzņēmumam nevajadzētu uz precēm līmēt aprakstu latviešu valodā,tad arī tiktu ietaupīs "normāls" naudas daudzums.Tāpēc vajag padomāt par vācu vai angļu valodu ,kā valsts valodu(ekonomija uz tulkošanu un uzlīmju drukāšanu) utt Kur ir robeža,pēc kuras Tu pateiksi ,ka tevis ietaupītā nauda nav tā vērta?
Jolan: Visi tie galīgie sīkumi,kuri mani galīgi neietekmē.Pēc pāris dienām braucu nelielā ceļojumā un mani galīgi nesatrauc naudas konvertācija.Atlidošu,noņemšu no kartes vietējo naudu un mani galīgi neinteresē maiņas kursi.Man patika,kad katram bija sava valūta.Laikam esmu antiglobālists.
Laikam Tu esi no tās sugas, kas domā, ka ja mani kaut kas nekādi neietekmē, tad vismaz ir jāpaprotestē, lai nedo Dies citiem nebūtu labāk un ērtāk.
Vēl vajadzētu katrā valstī savu dzelzceļa sliežu platumu, savus radiofrekvenču lietošanas noteikumus vai savas nacionālās mērvienības visam, sākot no laika un beidzot ar svaru. Tad gan būtu tāds nacionālais lepnums un tautsaimniecības izaugsme....
Jolan:...un ja uzņēmumam nevajadzētu uz precēm līmēt aprakstu latviešu valodā,tad arī tiktu ietaupīs "normāls" naudas daudzums.Tāpēc vajag padomāt par vācu vai angļu valodu ,kā valsts valodu(ekonomija uz tulkošanu un uzlīmju drukāšanu) utt Kur ir robeža,pēc kuras Tu pateiksi ,ka tevis ietaupītā nauda nav tā vērta?
Labs piemērs kā idioti spēj sadirst labu likumu.
1. ļoti bieži latviskajām uzlīmēm ir ļoti nekvalitatīvs tulkojums, kas nereti ir pilnīgā pretrunā ar oriģinālu. 2. tās uzlīmes ar 4 izmēra fontu ir ne tikai nesalasāmas, bet traucē izlasīt instrukciju uz iepakojuma, kura ir oriģinālvalodā un salasāmā izmērā. 3. ja likums normāli darbotoes, tad sen manis pieminētais pirmajos 2 punktos būtu izskausts.
4. Kāpēc Tu salīdzini pelēku ar apaļu? Ja Tu mini šadu salīdzinājumu, tad jājautā, vai ar Tevi viss kārtībā, ka nepieciešama banknošu lietošanas instrukcija valsts valodā?
...citriez liekas,ka Tu nesaproti ko raksti(tas laikam ir dēļ sūdīgas izpratnes par izlasīto).Vienmēr ir patikuši indivīdi,kuri apgalvo,ja man būtu teikšana ,tad es ...... ...bet teikšanas Tev nav,labāk padomā kāpēc.
Jolan:nevajag aiziet stulbībās,kaut gan ne angļi,ne jeņķi netaisās pāriet uz metriem un km
Stulbībās aizej Tu. Jebkura unificēta sistēma ir optimālāka un drošāka. Pofig, vai jeņķi un briti sāks lietot km un m. vai arī pārējā pasaule savstarpējos saskares punktos lietos pēdas un mārciņas.
Tajā brīdī, ka visa pasaule pārstās lietot aviācijā angleni un "fuutus", Tu vairs negribēsi lidot ar lidmašīnām.
Sapper:Kaut vai tāpēc, ka cilvēki, kuri eksportē, saņem EUR, bet darbiniekiem ir jāmaksā LVL, viss pārējais arī. Nafig atdot pusotru procentu uz konvertācijām? Ja Tu veic 1 miljonu vērtu darījumu, tad kāds tolks ir dēļ papīrīša atšķirīgā dizaina 10 000 atdot bankai par konvertāciju? Tu gribi teikt,ka visu ļimaku izmaksā algās?Kurš ir tas stulbais uzņēmējs un kā viņš tika pie miljona vērtas eksportējamās preces?Saprastu,ja tā būtu nafta,ko nopērk no vietējiem zemniekiem par latiem un pārdod vāciešiem par eiro.Arī tad valūtas konvertācija jau būtu ierēķināta peļņā. Par uzlīmēm arī var nesatraukties,ne latviski ne oriģinālvalodā taisnība tur nav uzrakstīta,tieši tāpat kā deklarētie ienākumi un zaudējumi no eiro ieviešanas.