Jolan:...citriez liekas,ka Tu nesaproti ko raksti(tas laikam ir dēļ sūdīgas izpratnes par izlasīto).Vienmēr ir patikuši indivīdi,kuri apgalvo,ja man būtu teikšana ,tad es ...... ...bet teikšanas Tev nav,labāk padomā kāpēc.
Topiks ir par/pret eiro. Nevis par etiķetēm uz iepirkumu iepakojuma.
Tu jautā, kur robeža?
Robeža ir vienkārša. Jāsaprot, kur "latisms" vai "eiroisms" sāk tuvoties "reliģiskām jūtām" un censties nepākāpt šo trauslo robežu savā argumentācijā par vai pret.
katram sava robeža.Man PATīK mūsu papīrīšu dizains/nosaukums un man NEGRIBāS citus papīrīšus.Tādas ir MANAS domas un izjūtas.Janvārī viņus nomainīs,neskatoties uz manu "pret".
ekoists:Sapper:Kaut vai tāpēc, ka cilvēki, kuri eksportē, saņem EUR, bet darbiniekiem ir jāmaksā LVL, viss pārējais arī. Nafig atdot pusotru procentu uz konvertācijām? Ja Tu veic 1 miljonu vērtu darījumu, tad kāds tolks ir dēļ papīrīša atšķirīgā dizaina 10 000 atdot bankai par konvertāciju? Tu gribi teikt,ka visu ļimaku izmaksā algās?Kurš ir tas stulbais uzņēmējs un kā viņš tika pie miljona vērtas eksportējamās preces?Saprastu,ja tā būtu nafta,ko nopērk no vietējiem zemniekiem par latiem un pārdod vāciešiem par eiro.Arī tad valūtas konvertācija jau būtu ierēķināta peļņā. Par uzlīmēm arī var nesatraukties,ne latviski ne oriģinālvalodā taisnība tur nav uzrakstīta,tieši tāpat kā deklarētie ienākumi un zaudējumi no eiro ieviešanas.
...neiet runa par uzlīmju saturu!!!!!!Ja pieņemtu kā otru valsts valodu angļu/vācu ,tad tādas uzlīmes nebūtu vispār vajadzīgas un uzņēmējs varētu ietaupīt naudu uz tulkošanu/drukāšanu(ja jau te visu laiku piesauc konvertācijas izdevumu ietaupīšanu)
Tatad Latvijas nodoklju maksatajs par 2mljr eiro nopirks apdroshinashanas polisi, lai puishi ietaupitu videeji 25 Ls gadaa? A Juus zinajat, ka Latvijas veselibas budzets ir kaadi 0,2K gadaa uz vienu apdziivotaju.
Nu, ietaupīti 50 miljoni gadā, kas paliek iedzīotāju maciņos, protams, ir sīkums. Par tiem 2 miljardiem runā tā, it kā jau vakar ECB būtu zvanījuši un viņus prasījuši. Un tā it kā mēs paši nebūtu gājuši naudu aizņemties.
...neiet runa par uzlīmju saturu!!!!!!Ja pieņemtu kā otru valsts valodu angļu/vācu ,tad tādas uzlīmes nebūtu vispār vajadzīgas un uzņēmējs varētu ietaupīt naudu uz tulkošanu/drukāšanu(ja jau te visu laiku piesauc konvertācijas izdevumu ietaupīšanu)
Runa vispār nekur neiet, valsts valodas cienītāj. Kas tad likumā ir svarīgāks??? Forma vai saturs? Burts vai gars?
Jolan:katram sava robeža.Man PATīK mūsu papīrīšu dizains/nosaukums un man NEGRIBāS citus papīrīšus.Tādas ir MANAS domas un izjūtas.Janvārī viņus nomainīs,neskatoties uz manu "pret".
It sevišķi, ka savu fizisko pēcpusi esi aizvilcis prom no Latvijas. Vai tad ne?
Jolan:katram sava robeža.Man PATīK mūsu papīrīšu dizains/nosaukums un man NEGRIBāS citus papīrīšus.Tādas ir MANAS domas un izjūtas.Janvārī viņus nomainīs,neskatoties uz manu "pret".
It sevišķi, ka savu fizisko pēcpusi esi aizvilcis prom no Latvijas. Vai tad ne?
Mana fiziskā pēcpuse dzīvo Rīgā un netaisās mainīt dislokācija vietu
1. Saskaņā ar Līguma "par Eirops Stabilitātes Mehānisma nodibināšanu starp uzskaitītajām valstīm..." ...valstis, pamatojoties uz pielikumu II praksta kciju kapitālu, Igaunijas gadījumā tas bija 1.3mljr EUR( skaties Annex II)....empīriski var paredzēt uz cik lielu ciparu jāparakstās būs Latvijai ņemot vērā mūsu ekenomikas izmērus...ļaudis lēš no 1.4-2 mljr EUR...
2. Saskņā ar augstāk minēt līguma punktu Nr.4 : "4. ESM Members hereby irrevocably and unconditionally undertake to provide their contribution to the authorised capital stock, in accordance with their contribution key in Annex I. They shall meet all capital calls on a timely basis in accordance with the terms set out in this Treaty. ";
3. Šā Līguma 9. sadaļa nosaka kārtību kādā kapitāls ir jāapmaksā...10. sadaļa kas notiek uzņemot Latviju
Viss ir ļoti skaidri un nepārprotami.
Man teiks, ka viss jau uzreiz nav jāapmaksā...nu ja...ir teiciens par cerību, un muļķa mierinājumu. + vai Rimševics, Repše, Vilks, Dombrovskis uc. sīkāki gariņi būtu gatavi parakstīt personīgu galvojumu par to, ka visu šo summu Latvijai nenāksies "uzburt" nākamo 2 gadu laikā? Vot šitas ir 1000 000 EUR vērts jautājums!
Labāk par ko jautrāku...vakar braucu pa Liepāju un skatos adidas piedalās pašvldību vēlēšanās...NOPIETNI. Kaut kādi kreatīvi ļaudis uzrāvuši reklāmu no vienas partijas kopā ar kedu, kurā NEPĀRPROTAMI atpzīstama šī firma
Bezbašenniji reklamšiki, kam žēl nenozagt fočeni...viņi tak raudādami maksās....
1. Saskaņā ar Līguma "par Eirops Stabilitātes Mehānisma nodibināšanu starp uzskaitītajām valstīm..." ...valstis, pamatojoties uz pielikumu II praksta kciju kapitālu, Igaunijas gadījumā tas bija 1.3mljr EUR( skaties Annex II)....empīriski var paredzēt uz cik lielu ciparu jāparakstās būs Latvijai ņemot vērā mūsu ekenomikas izmērus...ļaudis lēš no 1.4-2 mljr EUR...
2. Saskņā ar augstāk minēt līguma punktu Nr.4 : "4. ESM Members hereby irrevocably and unconditionally undertake to provide their contribution to the authorised capital stock, in accordance with their contribution key in Annex I. They shall meet all capital calls on a timely basis in accordance with the terms set out in this Treaty. ";
3. Šā Līguma 9. sadaļa nosaka kārtību kādā kapitāls ir jāapmaksā...10. sadaļa kas notiek uzņemot Latviju
Viss ir ļoti skaidri un nepārprotami.
Man teiks, ka viss jau uzreiz nav jāapmaksā...nu ja...ir teiciens par cerību, un muļķa mierinājumu.
Protams, ka teiks, jo jāmaksā reāli 186 miljoni 5 gadu laikā Saki, ka 100 punkti būs jāmaksā 2 miljardi? Ok, lai notiek, tik tādā gadījumā esi konskvents un katru reizi kāpjot lidmašīnā visus pabrīdini, ka dodies nāvē un šodien mirsi. Priekšnoteikumi abiem notikumiem ir tik daudzi un vienlaicīgi, ka varbūtība būs līdzīga.
P.S. Vai zini, ka kopš iestāšanās EU, LV un EU savstarpējo maksājumu bilance ir ~ 1/4??? Kādi ļaunie, vai ne? Dod piķi, lai varētu iemidzināt modrību, pēc tam visus nogalēt un latviešu mantu atņemt. Varbūt paprostestēsim arī pret Rail Baltica projektu, kur EU ieguldīs 10 miljardus. Jo nehren mūsu sūnu ciemam tieša vilcienu satiksme pa visu Eiropu un Skandināviju? Uz Maskavu tak var tāpat aizbraukt. Nu i slava Bogu...
Kur Tu rāvi par Rail Baltic? Jau vajadzēja būt gatavam, jo lemts tika sen (2001.), bet nekas nav pat sākts. Vēl vairāk, tiem, kam šī visa lieta maizes gabals (Baltic Course), pat vēl nezin, no kurienes tiks finansēts...
talavietis:Kur Tu rāvi par Rail Baltic? Jau vajadzēja būt gatavam, jo lemts tika sen (2001.), bet nekas nav pat sākts. Vēl vairāk, tiem, kam šī visa lieta maizes gabals (Baltic Course), pat vēl nezin, no kurienes tiks finansēts...
Nu tak iesit googlē "rail baltic II" EU finasēs līdz 85%
talavietis:Kur Tu rāvi par Rail Baltic? Jau vajadzēja būt gatavam, jo lemts tika sen (2001.), bet nekas nav pat sākts. Vēl vairāk, tiem, kam šī visa lieta maizes gabals (Baltic Course), pat vēl nezin, no kurienes tiks finansēts...
Nu tak iesit googlē "rail baltic II" EU finasēs līdz 85%
------------ palasīju jau pirms jautāju. Atrodu tikai to, ka projekts tiek sašaurināts. Plānotā ātruma- 250 km/h vietā jau figurē 160 km/h un atzara uz S. Pēterburgu atkrišana. Iespējams, ka uz St. Pēterburgu tieši somiem visvairāk interesēja, jo tur iet liela preču plūsma. Ja runā par Berlīni, tad somam kratīties caur Varšavu toč nevajag, jo jau šobrīd kursē vilciens pa taisnāku ceļu. Arī Varšavu tie var sasniegt ātrāk un lētāk. Tālāk ņemot, polim jau sliedes ir rietumu standartos, kam šim baigi iespringt? Lietuviešiem polis kaimiņš, piestiķēs galu... izrādās, ka mēs te pa vidu, kuriem it kā vajag vairāk, tik nekas nenotiek. Līdz septembrim vēl braukās ar zīmuli pa papīru, tā pārsvarā raksta ārzemju "naudas maks", ne mūsu ziepju burbuļu pūtēji.. Es jau ar pirmiem izteiktiem vārdiem šo projektu ļoti gaidīju, jo esmu braucis ar vilcienu uz Berlīni ne reizi vien un labi atceros skrituļu maiņu uz Baltkrievijas- Polijas robežas, kas ilga ap 4h, gan baltkrievu robiņus un visu to garo klabēšanu, tāpēc ceļojums kaut kādu 3 vai 4 h garumā mani ļoti pat iepriecinātu...
DB piedāvā šobrīd ātrāko variantu Berlīne - Helsinki 27 stundas.(vilciens un prāmis)
Rail Baltic variantā izrēķini pats, cik būs, ja ar auto sēņojot google maps saka, ka Tallina - Berlīne - 17 h + Tallina - Helsinki ar fikso prāmi ar laikam kādas pāris stundas max, cik atceros.
Jebkurā gadījumā vismaz 10 h ātrāk sanāks.
Un ja man jāizvēlas, vai karsēt pakaļu, stīvam un skaidram sēžot auto beņķī vest famīliju uz Vīni ar auto, maksāt lielo ciparu par ļotaku vai pabraukties nepilnu sutku ērtā kupejā par saprotamu samaksu, tad pēdējais variants man liekās vissimpātiskākais.
Sapper:DB piedāvā šobrīd ātrāko variantu Berlīne - Helsinki 27 stundas.(vilciens un prāmis)
Rail Baltic variantā izrēķini pats, cik būs, ja ar auto sēņojot google maps saka, ka Tallina - Berlīne - 17 h + Tallina - Helsinki ar fikso prāmi ar laikam kādas pāris stundas max, cik atceros.
Jebkurā gadījumā vismaz 10 h ātrāk sanāks.
Un ja man jāizvēlas, vai karsēt pakaļu, stīvam un skaidram sēžot auto beņķī vest famīliju uz Vīni ar auto, maksāt lielo ciparu par ļotaku vai pabraukties nepilnu sutku ērtā kupejā par saprotamu samaksu, tad pēdējais variants man liekās vissimpātiskākais.
------------ Rēķini, gandrīz visi Skandināvu prāmji ved pāri vilcienus... Rostoka- Trelleborga ap 6h, Malmo- Travemunde 9h. Rodby- Puttgarden 1h. No Somijas neesmu braucis ar prāmi, nezinu.. Es tik domāju, ka somi baigi neiespringst uz to vilcienu, tāpēc arī viss tur tā buksē.
Artikuls 41 - par pieciem gadiem. 186 miljoni sanāk proporcionāli pēc salīdzinājuma ar Igaunijas iemkasām, 186 iestāšanās iemaksa un līdz 1,4 mljrd. ja pakaļā cepts gailis ieknābj.
Sapper:Rail Baltic variantā izrēķini pats, cik būs, ja ar auto sēņojot google maps saka, ka Tallina - Berlīne - 17 h + Tallina - Helsinki ar fikso prāmi ar laikam kādas pāris stundas max, cik atceros.
No tallinas ar auto līdz berlīnei pa 17 stundām nevar aizbraukt, jo no Rīgas ir jābrauc 18.5 - 19 stundasa
Oliss: No tallinas ar auto līdz berlīnei pa 17 stundām nevar aizbraukt, jo no Rīgas ir jābrauc 18.5 - 19 stundasa
rīga - berlīne man parasti sanāca 13-14h. bet tas bija pirms vēl bija pabeigts poļu autobānis no lodzas līdz varšavai. tagad domāju, ka mierīgi sanāktu nost vēl viena vai 2 stundas.
drusku šaubos par "ir nolemts" Izlasi, kas rakstīts uz tā papīra apakšā ar smalkiem burtiem.
bet poļubomu, cik smalks ļaunās eiropas plāns Mātes Latvijas izputināšanai. Viņi visi ļaunie ir gatavi izņemt no apgrozības un savākt 99.6% no visas fonda naudas, lai tikai aplaupītu nabaga tūdaliņus ar savu 0.4% iemaksu
Sapper:Kad notika referendums par latvijas rubļa un lata ieviešanu?
Toties būs referendums par Latgales un Rīgas izstāšanos no LV, Ruslatvijas (New Лифляндия) nodibināšanu un ruslata (лифчика) ieviešanu. Ja Rīgā ušaks arī šoreiz vinnēs, tad tāds ir netālas nākotnes scenārijs.