Vēlēšanas pagājušas, manas prognozes aptuveni piepildījušās... tagad jāgaida nākamais referendums par izstāšanos no ES un iestāšanos NVS - par balsojošais elektorāts būs tas pats, kas vakardienas vēlēšanās bija par Nilu-Mudilu... pēc vakardienas balsojuma esmu sapratis, ka latviešiem eiro nav vajadzīgs... priekš kam vēl viena lieka starpvalūta pārejai uz rubli? atcerieties, ka Latvijā ir tikai viena pilsētiņa, kurā tiek izšķirta visas Latvijas nākotne - to sauc par Rīgu, viss pārējais ir maznozimīgi lauki
Bildes:dzirdēju ļoti nopietnu baumu - V atdeva Rīgu pretī saņemot solījumu nestāvēt pret eiro. āmen.
netici baumām... V tiešām ir tupa, bet ne tik daudz, lai uz goda vārda ticētu vēl tupākajam SC.... V tupumu parāda Ēlertes izvirzīšana par Rīgas mēra kandidāti.... nu kur vēl tupāk - tikai, kad Ušaks iestātos par latviešu valodu...
Kā Euro zona var normāli funkcionēt, ja Euro kurss (šodien 1.32) priekš visām eurozonas valstīm ir vienāds? Grieķu eirikam vajadzētu būt varbūt pat 0.5, bet priekš vāciešiem iespējams 2.0. Lai šito špagatu savilktu kopā jāizveido federācija. Izskatās, ka daudziem nu ļoti gribās zem jaunas pātagas!
Fons:Kā Euro zona var normāli funkcionēt, ja Euro kurss (šodien 1.32) priekš visām eurozonas valstīm ir vienāds? Grieķu eirikam vajadzētu būt varbūt pat 0.5, bet priekš vāciešiem iespējams 2.0. Lai šito špagatu savilktu kopā jāizveido federācija. Izskatās, ka daudziem nu ļoti gribās zem jaunas pātagas!
Žēl, ka savulaik cīnījās pret analfabētismu. Tā radās šadi rakstītāji.
Es Rīgā, Doma laukumā, nopirku divus 0,5L alus (pienesa klāt = 7 LVL) un sēdēju uz plastmasas krēsla. Ludzā par to pašu naudu varētu tā pieliet mūli, ka nevarētu paiet. Tur vienā centra krodziņā sanāca pirkt alu pa 60 santīmiem pusi litra. Arī pienesa klāt un daudz laipnāk izturējās!
Tad ko, man braucot uz Ludzu, vajadzētu maciņam pakāpeniski sarukt un Ludzā jau būt 5x plānākam?
Fons:Ar Rīgas maku Tu Ludzā mūli aizliesi, Bet ar Ludzas maciņu Rīgā tikai slienāsies.
Tipiski saskatīt problēmu Rīgas makā. Vajag skatīties, domāt un strādāt pie tā, lai Ludzas maciņš top biezāks. Diemžēl, tad arī alus Ludzā vairs nebūs par 60 santīmiem.
Fons:Ar Rīgas maku Tu Ludzā mūli aizliesi, Bet ar Ludzas maciņu Rīgā tikai slienāsies.
Tipiski saskatīt problēmu Rīgas makā. Vajag skatīties, domāt un strādāt pie tā, lai Ludzas maciņš top biezāks. Diemžēl, tad arī alus Ludzā vairs nebūs par 60 santīmiem.
-------------- ... Austrumvācijā algas vēl joprojām ir par 11% mazākas kā tāda paša darba darītājiem Rietumvācijā.
Sapper:kā ar IKP % salīdzinot Austrumvāciju ar Rietumvāciju?
---------- Tu nedomā, ka tā tomēr ir viena valsts. Vismaz tā tā ir pasludināta un nekādu DDR vairs nav. tajā pašā laikā tiek lāpīti grieķi, un vesels lērums autrumu... bet pašiem kāda daļa atstumta ... Tajā pašā laikā Rietumvācietis par to pašu darbu samaksā lielāku nodokli. nav nekādas taisnības arī te. Frau Merkele kā čaks noriss... nupat jau smieklīgi, paši sāk medijos jau izsmiet..
talavietis: Tu nedomā, ka tā tomēr ir viena valsts. Vismaz tā tā ir pasludināta un nekādu DDR vairs nav. tajā pašā laikā tiek lāpīti grieķi, un vesels lērums autrumu... bet pašiem kāda daļa atstumta ... Tajā pašā laikā Rietumvācietis par to pašu darbu samaksā lielāku nodokli. nav nekādas taisnības arī te. Frau Merkele kā čaks noriss... nupat jau smieklīgi, paši sāk medijos jau izsmiet..
Ak, Talavieti, atkal Tu ar savu vienkāršoto izpratni par sociālo taisnīgumu. Es Tev kādreiz pie alus kausa detalizētāk pastāštīšu, kāpēc mana alga nav salīdzināma ar mana kolēģa algu Dānijā, darot to pašu darbu. Un ne jau Eiro un EU tur pie vainas, bet pašu tūdaliņu sūdabrāļu sa3,14stais LV tirgus.
talavietis: Tu nedomā, ka tā tomēr ir viena valsts. Vismaz tā tā ir pasludināta un nekādu DDR vairs nav. tajā pašā laikā tiek lāpīti grieķi, un vesels lērums autrumu... bet pašiem kāda daļa atstumta ... Tajā pašā laikā Rietumvācietis par to pašu darbu samaksā lielāku nodokli. nav nekādas taisnības arī te. Frau Merkele kā čaks noriss... nupat jau smieklīgi, paši sāk medijos jau izsmiet..
Ak, Talavieti, atkal Tu ar savu vienkāršoto izpratni par sociālo taisnīgumu. Es Tev kādreiz pie alus kausa detalizētāk pastāštīšu, kāpēc mana alga nav salīdzināma ar mana kolēģa algu Dānijā, darot to pašu darbu. Un ne jau Eiro un EU tur pie vainas, bet pašu tūdaliņu sūdabrāļu sa3,14stais LV tirgus.
------------\nē vecīt, es nupat jau gadu cenšos izprast zviedrus un šķiet, ka tomēr šiem taisnība, darba tirgus jātur ciet, jāražo uz vietas un pašiem jāpatērē, ja neproti uzražot tik labu kā fričiem, tad pats vainīgs. Otra lieta- poļi diezgan stipri ierobežoja rietumu preču ienākšanu 90s gados, bet atļāva, ja ienāca rietumu ražotne. tāda pati sistēma ir te Zviedrijā. Dod darbu, mēs pirksim tavu preci. mums to nesaprast, pārāk esam aiuzrāvušies ar aklu Rietumu slavēšanu un mūs pa lēto var paņemt ar spogulīšiem. Starp citu, Tu tak zini, ka dāņiem ar Vāciju uz autobāņa atkal robeža ar šlagbaumu/?
Re kur cilvēks ļoti precīzi pateicis par krieviem, runājot par latviešīem var teikt precīzi to pašu.
С моей точки зрения проблема России - в людях (обиделся, прочтя это? ты мой зайчик). Что не так с людьми?
Простому русскому человеку особенно ничего не нужно, он доволен тем, что родился и живет. Его плющит от мыслей о том, что в жизни можно что-то изменить самостоятельно. Несамостоятельность и равнодушие - это главные черты русского человека. Вопрос: почему все люди вокруг сидят на жопе и ничего не делают (включая вас, кстати)? Ответ: "да как-то влом и ну его нахуй".
Есть более сложный русский человек, он как раз знает, чего хочет. Проблема в том, что ему насрать на всех остальных, и он хочет только для себя. То есть, вместо того, чтобы имея мозги и умения, улучшить жизнь, скажем, ста человек, более сложный русский улучшит свою собственную жизнь ценой ста простых русских людей.
Еще одна проблема - нелюбовь русских к русским. Я как-то не могу представить себе, чтобы англичанин искал на Мальдивах отель, где не будет других англичан. Или чтобы на английских форумах чтобы ходили легенды про какой-то отель в Египте, где принципиально не селят англичан. Чтобы каждый хотел туда попасть - пожить среди итальянцев и американцев.
Принципиально иначе устроены мозги, скажем, у арабских людей. Ведь они, заработав кучу денег, потратили их не только на себя, но и на простых арабских людей. То есть, с точки зрения сложного русского человека, проебали космические бабки. Результат нравится всем, а процесс - нет.
Третья проблема - полная неспособность русского человека руководить проектами. Если кому-то кажется, что сегодняшняя власть неэффективна, посмотрите как ведут свои проекты те, кто называет себя оппозицией.
Если у русского человека есть офис, то он, скорее всего, не думает о том, насколько в этом офисе приятный, тихий, уютный сортир. Если русский человек строит торговый комплекс, он считает, что аккуратный асфальт к нему как-то сам должен проложиться. Если русский человек получает в управление город, от ему и мысль в голову не придет сделать в этом городе удобные улицы, дворы и дома. Если русскому человеку дать в управление Россию, то он не разрешит людям нормально жить и развиваться, не разделит ветви власти, не выгонит нахуй всех пидарасов вокруг.
А если вдруг такой дурак идеалистический заведется, то он обнаружит, что его мечты никому нахуй не нужны. Потому что народ несамостоятелен и равнодушен.
Droperidol:No visas šīs mazauglīgās diskusijas es redzu tikai vienu praktisku secinājumu - jāpērk jauns maks! Jo euro banknotes ir stipri savādāka izmēra
Maku veikalā pajautāju, kurš maks derēs jaunajai naudiņai - a pārdevēja to pat nenojauš, tā arī aizgāju, neko nenopircis
Veikalos taču netirgo makus latiem,to ražotāji pat nezin,kur Latvija atrodas.