Es neesmu fotogrāfs, bet ar fotogrāfiju radīšanu sakars ir pietiekoši liels, tāpēc arī uzskatu, ka fotoblog.lv ir domāts arī man. Šodien ieliku vienu savu fotogrāfiju, un saņēmu pamatīgu nopēlumu par to, ka es, ieliekot šo bildi esmu pārkāpusi autortiesības. Es aplūkoju nolikumu un konstatēju, ka tajā ir atsauce uz Autortiesību likumu. Autortiesības netiek pārkāptas, jo konkrētā bilde ir kopdarbs ar fotogrāfu, nav norunas, ka viņš patur tiesības uz bildi, tātad autortiesības godīgi dalām uz pusēm, un man uz to ir tikpat lielas tiesības, kā viņam. Juridiski neko neesmu pārkāpusi. Cita lieta, vai nebojāju tradīcījas, ka šis saits modelēm nav domāts, tikai fotogrāfiem. Tāpēc lūdzu Jūsu, fotogrāfu, viedokli par to, vai tiešām es esmu tik nevēlama, ka man šo saitu vajadzētu pamest, izdzēšot savu profilu, savu bildi, nemaz nerunājot par jaunu bilžu likšanu? Vai arī tomēr zem bildes esošie komentāri ir tikai dažu indivīdu neizpratne jeb pārpratums, un es esmu velkomēta šeit? Man jau ir vēl daudz bilžu, ko varētu parādīt...
Nu ko jūs tā cepaties par tām autortiesībā?Lai nu būtu,ja runa par naudu vai kādu nopietnu konkursu un tādā garā...bet katrā internetsaitā?Ja kādam tā gribas padižoties blogā ar svešu darbiņu...nu rauj viņu jupis!Lai jau māna pats sevi.
viecha:Nu ko jūs tā cepaties par tām autortiesībā?Lai nu būtu,ja runa par naudu vai kādu nopietnu konkursu un tādā garā...bet katrā internetsaitā?Ja kādam tā gribas padižoties blogā ar svešu darbiņu...nu rauj viņu jupis!Lai jau māna pats sevi.
Es ne tik daudz par konkrēto gadījumu,bet vispār.Ja ar manu darbu kāds taisa piķi,tad es vēl saprotu to sašutumu...Bet ja paņem un ieliek kaut kur netā ar savu vārdu...nu dieva dēļ!Nu priecājies,ja tev tas prieku dod un krāj reitingus vai plusiņus cik lien!Man nav žēl,ja tik maz tev vajag laimei.
viecha:Es ne tik daudz par konkrēto gadījumu,bet vispār.Ja ar manu darbu kāds taisa piķi,tad es vēl saprotu to sašutumu...Bet ja paņem un ieliek kaut kur netā ar savu vārdu...nu dieva dēļ!Nu priecājies,ja tev tas prieku dod un krāj reitingus vai plusiņus cik lien!Man nav žēl,ja tik maz tev vajag laimei.
Bet tur jau meituks ir norādījis visu kā vajaga - i bildētājam, i vizāšistam gods parādīts. ..un pati sevi pilnīgi pamatoti nav aizmirsusi. Tik cepiens aiz to, ka parādījusies jauna un smuka, jo visas jaunas meitas taču ir smukas, bet vecās jau tikai gudras. meitene, Tad nu dogmatiķes sasparojās uz ķengām un nevis uz Autortiesību izzināšanu. Tā teikt noķengāt taču ir vieglāk nekā ko jaunu uzzināt un iemācīties...
Citās lapās to jautājumu risina , ka ir sadaļa "Modeles". Tikai kā to bildi tad vērtēt? Vienreiz bija saruna ar vienu modeli, es viņai saku "Kā tas sanāk, ka, kad ielieku es bildi - knapi 70 balsis savācu, kad ieliec Tu to pašu bildi - Tev 200 un vairāk balsis". Uz ko saņēmu atbildi , ka viņas profilā jau vērtē nevis bildi bet viņu kā modeli ))) Man gan cits uzskats - lielākajā daļā visādu lapu ir liela nozīmē, kā nobalsos, attiecīgās personas aktivitātēm un pazīšanai.....
dansiga:Citās lapās to jautājumu risina , ka ir sadaļa "Modeles". Tikai kā to bildi tad vērtēt? Vienreiz bija saruna ar vienu modeli, es viņai saku "Kā tas sanāk, ka, kad ielieku es bildi - knapi 70 balsis savācu, kad ieliec Tu to pašu bildi - Tev 200 un vairāk balsis". Uz ko saņēmu atbildi , ka viņas profilā jau vērtē nevis bildi bet viņu kā modeli ))) Man gan cits uzskats - lielākajā daļā visādu lapu ir liela nozīmē, kā nobalsos, attiecīgās personas aktivitātēm un pazīšanai.....
Ir jau tāds princips fotogrāfiem (tie jaunie gurķi, kas patiesībā ir vecas vecenes, jau laikam no foto ir vēl gana tālu, lai šādus principus zinātu), ka modeli neapsriež (nemaz nerunājot par kritizēšanu. Pie tās bildes daudziem šajā sakarā jāsaka milzonīgs FUJ (ko es gan izdarīju, bet diez vai ar to pietiek, jo tām bābām jau pie kājas, ko es saku, rej tik pretī).
Bet abstrahējoties no konkrētās kartiņas (nu, runa taču ir par šo: www.fotoblog.lv... ), ja kartiņas ielicēja, nav tā, kas nospieda pogu, bet tā, kas izdarīja galveno darbu - nopozēja tā, lai kartiņai būtu jebkāda jēga un vērtība, tad ko kritizēt? Gaismu un kadrējumu? O jā, Gaismu nokritizēja.
Laikam kaut kādā mērā dansiga atbildēja, pasakot, ka pa lielam jau vērtē personas, nevis darbus, pārsvarā. Un tad jau ir pilnīg vienalga, kas to pogu ir spiedis un pareizo kadrējumu meklējis.
Ko Tu, Alvil, muldi... lai sabiedrība varētu funkcionēt, jābūt kaut kādiem likumiem. pagaidām ir tā kā ir - paša fotografēti. kad uztaisīs sadaļu "modeles", tad iesim tālāk. konkrētais gadījums NAV pašportrets, nevajag attaisnoties ka Tu tikai tupi spiedi pogu, ka meitene pati lika kadru, gaismas, pōzēja utt.
Bildes:Ko Tu, Alvil, muldi... lai sabiedrība varētu funkcionēt, jābūt kaut kādiem likumiem.
Kaspar, ja jau pats iesāki, davai, parunājam par normām (ja mini vārdu "likums", tad laikam vēlies runāt par Autortiesību likumu? Vai arī Tev kāds cits likums padomā?). Kur Tu saskati problēmu?
Tas nav jautājums par likumu. Tas ir saita īpašnieku uzstādījums - davai puiši - te liekam to, ko paši esam safotografējuši. Kas nav skaidrs? Tas ir nerastīts likums! Autortiesības ir pavisam cita lieta - šajā saitā tā ir ATRUNA tādiem gadījumiem, kā piemēram: Tu ar to meitenei sastrīdies un palūdz izņemt ārā to bildi un viņa iespītējas... un kur tajā brīdī ir Tavas autortiesības????? Tu tak saki, ka oi oi oi, to visu darīja viņa, es tikai tupi spiedu pogu... poņimaješ?
Pihel, ja švaka atmiņa, no galvas neatstāsti, bet izmanto ctrl+c, tad ctrl+v! Redz, paša radīta bilde IR arī Barbaras gadījumā. Paša uzņemta nav, bet blogam arī nav tāds noteikums, ka vajadzētu būt.
Labi, pa punktiem (izmantojot copy/paste, nevis no galvas atstāstot:
1. "Kas jāievēro, pievienojot bildes un rakstus? - "Lietošanas noteikumi" - visās sadaļās (izņemot fotOskola) drīks ievietot tikai paša radītus attēlus vai rakstu"
2. Tālāk, no "Lietošanas noteikumiem":
"9. fotOblog.lv esošie raksti un fotogrāfijas (izņemot, kur norādīts savādāk) ir uzskatāmi par to autoru oriģināldarbiem un uz tiem attiecas LR Autortiesību likums."
Nobeigumā varu citēt Tevi pašu "kas gan tur tik neskaidrs", taču laikam lieki, jo acīmredzot tomēr dažiem īpaši neattīstītiem personāžiem, piemēram, Tev, tomēr šis tas vēl ir neskaidrs.
Manai mēļotai sexretārītei ar patika likt "Kopdarbus" savā variācijā , gaume viņai bij pabaisa pietam krietni mainīga līdz ar to tie būtībā bija 99% viņas radīti darbi pilnībā viņas interpretācijā. KAUT GAN spiedis to biju ess par saviem es toss nekad neesmu atzinis , KOPDARBS jā bet NE MANI Taka ja "Līdzautors" grib likt kādu savu variāciju kāpēc nē.