forum.gif
Ceļojuma objektīvs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Ceļojuma objektīvs
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 29.05.13 22:41
 citēt
didams:tie kas uzmaacaas ar savaam celojum bildeem nav draugi :D
vovo
Publicēts: 29.05.13 22:45
 citēt

Nav tik traki, visu var pieregulēt. Es parasti rīkoju decembrī ar draugiem "gada atskaiti" bildēs. Galvenais - jānosaka reglaments - katram atļautais bilžu skaits, un tas JĀIEVĒRO! Tad viss būs paciešams:face-grin::face-grin:
Publicēts: 29.05.13 22:51 labots
 citēt
GunarsII:

Nav tik traki, visu var pieregulēt. Es parasti rīkoju decembrī ar draugiem "gada atskaiti" bildēs. Galvenais - jānosaka reglaments - katram atļautais bilžu skaits, un tas JĀIEVĒRO! Tad viss būs paciešams:face-grin::face-grin:
draugu nekļūst ar katru gadu mazāk? vai arī uz vecumu cilvēki paliek izturīgāki?

labots - tikai tagad pamanīju, ka lieto vārdu "paciešams" :exciting::exciting::exciting:
Publicēts: 29.05.13 22:57
 citēt
Bildes:draugu nekļūst ar katru gadu mazāk? vai arī uz vecumu cilvēki paliek izturīgāki?

Tur daudzi nosacījumi. Draugu nevar būt tik daudz, lai justu lielas pārmaiņas. Bet stipri pasen dzeltenajā presē lasīju, ka Mārim Gailim uz dzimeni bijuši 600 viesi!!! Nez cik % būtu tagad?
Publicēts: 29.05.13 23:04
 citēt
Bildes:
Jolan:par parādīt draugiem precīzi.
tobiš es savas tad nevaru rādīt?

parādi savas superduper ceļojumu bildes, gribu būt Tavs draugs!

Tu neatbildēji...

...nevajag iespringt.Ja Tevi apmierina rezultāts ar mobilku,tad tas ir galvenais.
Publicēts: 29.05.13 23:10
 citēt
Jolan:
Bildes:obiš es savas tad nevaru rādīt?

parādi savas superduper ceļojumu bildes, gribu būt Tavs draugs!

Tu neatbildēji...

...nevajag iespringt.Ja Tevi apmierina rezultāts ar mobilku,tad tas ir galvenais.
nezinu vai apmierina, par to nedomāju... mani drīzāk neapmierina sevis apkraušana ar mantām ceļojuma laikā.
Publicēts: 29.05.13 23:23
 citēt
sakrāmēju foto somu(9kg)un nevaru sagaidīt rītdienas vakaru,lai varētu paceļot un pabildēt.Kad noriebsies un sāks traucēt,tad laikam būs jānopērk telefons ar kuru var bildēt
Publicēts: 29.05.13 23:25
 citēt
Jolan:sakrāmēju foto somu(9kg)un nevaru sagaidīt rītdienas vakaru,lai varētu paceļot un pabildēt.Kad noriebsies un sāks traucēt,tad laikam būs jānopērk telefons ar kuru var bildēt
a Tu ar to 9kg somu vari tādu priecīgu ģīmi visu dienu aktīvi kaut kur vazāties?
Publicēts: 29.05.13 23:27
 citēt
Bildes:
Jolan:sakrāmēju foto somu(9kg)un nevaru sagaidīt rītdienas vakaru,lai varētu paceļot un pabildēt.Kad noriebsies un sāks traucēt,tad laikam būs jānopērk telefons ar kuru var bildēt
a Tu ar to 9kg somu vari tādu priecīgu ģīmi visu dienu aktīvi kaut kur vazāties?

....sieva saka ,ka es staroju.Parasti nogurums uzkrājas uz ceļojuma pēdējām dienām,bet tas ir štrunts salīdzinot ar to gandarījumu,kuru es jau dabūju iepriekš
Publicēts: 29.05.13 23:29
 citēt
mēs joprojām par foto runājam?
Publicēts: 29.05.13 23:36
 citēt
...tas bazars ir beztolkā.Ja neredzi starpību starp telefonu un "normālu" fočiku,tad par ko runāt.Katrs dara kā grib un kā ir ērtāk.
Publicēts: 30.05.13 11:33 labots
 citēt
Topika autoram.
Bildet vai nu ar giperzumiem: 28-300/18-200, vaik ekvivalentu.
Vai ar fixiem, piemēram kāds 24-35mm + 135mm uz pilnas matricas. Pietiek visiem.
Galigi viegls variants, filmiņu kamera ar standarta tumšu zumu 28-80, filmiņas roliks uz katru dienu.
Bet idējas par ziepju trauku, ne maz nav sliktas. Piemēram šis pats variants ar Fuji x10. Kaut ka tā ...
Publicēts: 30.05.13 11:46
 citēt

Kā Tu šito somu dabon AirBalticā?
Vai arī nodod daļu fototehnikas bagāžā? :)
Publicēts: 30.05.13 12:25
 citēt
Bzh:

...rokas bagāžā var 10kg.Neredzu,kur problēma?:face-wink:
Publicēts: 30.05.13 12:29
 citēt
Paldies:) dodos uz ebay medīt Fujifilm X10.....:)
Publicēts: 30.05.13 12:38
 citēt
Bildes:ceļojot - telefons. būs i portretiem, i dabas skatiem [url=http://www.fotoblog.lv/rep/29688/?cid=173792

Zin,man]http://www.fotoblog.lv/rep/29688/?cid=173792
Zin,man[/url] mazais skuķis tā izdarīja un neko .Apmierināts kā baobabs.Man gan liekas,ka līdz ar telefona iegūšanu,viņa ir zaudējusi pat to minimālo sajēgu par foto,kas viņai bija.Nāk pa meilu tādi atkritumi,ka bail skatīties.Pavirši,kaut kā garām skrienot,šķībi greizi...Bet,iespējams,uz daudzmaz kvalificētiem bildētājiem tas neattiecas.
Publicēts: 30.05.13 12:52 labots
 citēt
Normāla telefona kamera ir pa lielam viss, ko vajag ikdienā ceļojumā, ja vien nebrauc ar pretenziju taisīt augsto mākslu. Nu vēl kādu bezspoguli var somā iemest un lunkano statīviņu.
Ja brauc ar tādu pretenziju, Ģintermuižā pa ceļam vēlams iebraukt. Ja nu akurāt kāda super vieta trāpās, var vai nu pastkartīti nopirkt vai aizbraukt vēlreiz.
Protams, ja ar ceļojumu saprot NatGeo ekspedīcijas uz Antarktīdu, tad štelle cita.

Aizbraucot uz jaunu vietu, tāpat nereāli trāpīt tieši tajā, vislabākajā brīdī...
Ir arī visādi izņēmumi, bet diez vai autore te bija domājusi, piemēram , pluumes stila Gruzijas braucienu dokumentēšanu...
A tā, 40+ grādu karstumā pa pustuksnesi ar 10kg tehnikas plecos vazājoties... Dikti nožēlosi, ka tā vietā 2x5l ūdens bačokus nepaņēmi :D
Lai nav tikai vārdi - reku ceļojuma bildes:
distilleryimage3.s3.amazonaws.com...
distilleryimage3.s3.amazonaws.com...
distilleryimage7.s3.amazonaws.com...
distilleryimage7.s3.amazonaws.com...

Galaxy S2, instagram... Man vairāk gandrīz neko nevajag. Telefonā paliek līdz 4mpix oriģinālam.
Publicēts: 30.05.13 13:00
 citēt
daudzi bildē ar telefonu,klausās mp3,filmas skatās iekačātas perežatkas un viss apmierina.Un tas ir labi,jo cilvēki mēdz būt dažādi :face-wink:
Publicēts: 30.05.13 13:33
 citēt
Jolan:daudzi bildē ar telefonu,klausās mp3,filmas skatās iekačātas perežatkas un viss apmierina.Un tas ir labi,jo cilvēki mēdz būt dažādi :face-wink:
tāpēc es Tev piedāvcāju parādīt kaut ko no saviem 9kg brīnumiem, lai zinu uz ko tiekties
Publicēts: 30.05.13 13:56
 citēt
izlasot šo topiku, gandrīz vai jāsāk domāt, ka ceļot ar spoguļkameru un pāris objektīviem ir kauna lieta :amazing:. bet kā tad ar tiem fotogrāferiem, kas ķer kaifu tieši no paša fotografēšanas procesa, izmantojot kameru, nevis mobīlo izstiesptā rokā? viņi taču ir absolūti 100% apmierināti, ceļojot ar savu fotobagāžu! своя ноша не тянет, ja kas..:face-wink:
Publicēts: 30.05.13 13:58
 citēt
placebo, tas ir normāli - bet autore to fāzi izgājusi :)
Man vairāk patīk noķert kaifu pašās vietās, nevis pēc tam mājās skatīties, kur tad es īsti biju...
Publicēts: 30.05.13 14:06
 citēt
nu, ar mani jau ir tā, ka par "ceļošanu" es arī komandējumus saucu.Tāpēc gluži telefonbildes obligāto pasākumu norises dokumentēšanai nederēs, bet ar labu ziepi, šķiet, varētu pietikt. Gribas tak obligāto ar patīkamo apvienot:)
Publicēts: 30.05.13 14:08
 citēt
Jolan:
Bzh:

Airbalticam nevar. Viņiem ir tikai 8kg. Tur jau ir tā problēma :)
Publicēts: 30.05.13 14:14
 citēt
vienmēr ir izlaiduši bez aizrādijumiem.
Publicēts: 30.05.13 14:15
 citēt
kaut vai ar alus pudeli,ja sanāK:bad_egg:

Kad ceļoju mob atstāju kkur dziļi atvilknē mājas,un jāpiekrīt Jolan..Ja ir kaut mazākā cerība ka rezultāts būs,tad tie 9-10 kg uz muguras man neko neizsaka,būšu pieradis jau pa šiem gadiem.Tagad nevarētu iedomāties kā varētu kaut kur braukt bez sava aprīkojuma un visiem krāmiem,bet ja kadri ir veiksmīgi,rīt jādodas jaunā pārbaudījumā,un ceru ka veiksmīgi t:face-grin::face-grin::face-grin:

tā ka more po koļeno man tas:big_smile:
Publicēts: 30.05.13 14:17
 citēt
Bzh:
Jolan:

Airbalticam nevar. Viņiem ir tikai 8kg. Tur jau ir tā problēma :)

par (+-) 1kg diez vai metīs tavu objektīvu ārā,nedomāju ka tik traki jau piekasīsies un svērs katru gramu :)))
Publicēts: 30.05.13 21:15
 citēt
a kas vainas, ar mobilku uzņemtai ceļojuma bildei? www.fotoblog.lv... ..... :big_smile:
Publicēts: 30.05.13 21:47
 citēt
Man šķiet ka ar 24-70 2.8 ceļojumā pietiek...

P.S. Debilogrāfiju ar pretenzijām uz auksto mākslu pilns internets, tik nez kādēļ katra smadzeņu kroka šo mākslu ar riebumu atvemj...
Publicēts: 30.05.13 22:18
 citēt
No savas nelielās pieredzes varu teikt,ka pilnīga taisnība ir viedoklim,ka ceļojumā ir nereāli trāpīt īstajā vietā īstajā laikā un pie īstās gaismas.Pat ja teorētiski tas jums izdosies,tas jau nenozīmē,ka tā būs māksla.Tikai skatu kartiņa,ko par pārdesmit saņķikiem varat nopirkt turpat kioskā.Lokācija neko daudz neizšķir.Jūs varat saražot pilnīgus sūdus Josemītu dabas parkā un jūs varat uztaisīt lielo mākslu savā pagalmā.
Publicēts: 31.05.13 09:01
 citēt
No universālajiem kita stikliem pašlaik labi kotējās 18-135 IS.
Gan zūma stiepiens pieņemams, gan bildes kvalitāte sakarīga.
(Tai vajadzībai, ko Anita meklē)
Publicēts: 31.05.13 09:24
 citēt
... cilvēks ātri pierod pie laba un pabildējis ar labu objektīvu, reti kad pieņems ko sliktāku.. Redzot kas ir pašreizējā klāstā, tad ir tikai viens variants- fikss, kas būs viegls, kvalitatīvs un ja pietiekoši plats, tad arī universāls visiem gadījumiem.
/arī baigi sagribējās pamuldēt..:)/
Publicēts: 31.05.13 09:37 labots
 citēt
Gabiz:Man šķiet ka ar 24-70 2.8 ceļojumā pietiek...

P.S. Debilogrāfiju ar pretenzijām uz auksto mākslu pilns internets, tik nez kādēļ katra smadzeņu kroka šo mākslu ar riebumu atvemj...
dzer un neuzkod? Staigā visu laiku apvēmies???

jocīgi ir ar to vemšanu... Tev galerijā maz bildīšu, ko ar mobilo nevarētu labāk... kālab tā???
Publicēts: 31.05.13 09:49
 citēt
Pāriesim pie sarunas par kompaktniekiem?:)
cenšos tikt gudra, salīdzinot Canon G12, Fujifilm XS-1 un Fujifilm X10

Kuram dotu priekšroku un kāpēc? (cena nav kritērijs)
Publicēts: 31.05.13 10:07
 citēt
Anita_:Pāriesim pie sarunas par kompaktniekiem?:)
cenšos tikt gudra, salīdzinot Canon G12, Fujifilm XS-1 un Fujifilm X10

Kuram dotu priekšroku un kāpēc? (cena nav kritērijs)

iesaku izčekot dpreview.com un salīdzināt. man ir fuji x10 un es esmu ļoti apmierināts
Publicēts: 31.05.13 10:14
 citēt
to es cītīgi daru un arī nevaru atrast nevienu būtisku atsķirību tajos, ja nu vienīgi to, ka x10 gaišāks par citiem
P.S. no video neko nesaprotu, negribu saprast un tas man nav svarīgi:)
Publicēts: 31.05.13 10:23
 citēt
ja, tas gaišums tiešām ir nozīmīgs, jo blakus situācijā viens stops nozīmē arī vienu stopu iso. 2 iso 800 ir ok, kamēr citam pie 3.5 iso jau būs traģēdija. poņimaješ?

turklāt - tas rokas zūms - iemīlēsies ar pirmo pieskārienu kamerai.

un jā - video draņķīgs tādā nozīmē ka asums ir tikai auto - kustīgā bildē būs reāls asuma hunts
Publicēts: 31.05.13 10:42
 citēt
tjā....visur, kur salīdzinu, X10 izkonkurē pārējos 2:)) pārliecinājos, izlemts!
Publicēts: 31.05.13 11:34 labots
 citēt
Anita_:tjā....visur, kur salīdzinu, X10 izkonkurē pārējos 2:)) pārliecinājos, izlemts!
bet ja cena nespēlē lomu tad labāk x20 - tas ir solis uz priekšu.

ps. un tici man - nākamais solis būs spogulenes un objektīvu izpārdošana :D
Publicēts: 31.05.13 11:45
 citēt
a par to es jau labu laiku prātoju:) tikai kā par nelaimi, vēl šad tad haltūras piedāvā...nu, tas, lai atturētu mani no šī lēmuma:)
Publicēts: 31.05.13 12:22 labots
 citēt
Anita_:tjā....visur, kur salīdzinu, X10 izkonkurē pārējos 2:)) pārliecinājos, izlemts!

Nupat atgriezos no ceļojuma siltākās zemēs. Līdzi bija spoguļkamera (Canon 40D) ar paštruntīgu "ceļojuma zūmu" Sigma 18-200" un pāris bik labākiem stikliem (17-40+70-200), kā arī 2 mazie Fuji - F550 un X10.
Diemžēl, spogulene "atņirdzās" trešajā dienā ar "mīlestības vēstuli- Error-99" (nākamnedēļ vedīšu meistaram).

Bet daži svaigi iespaidi ir:
Spilgtajā saulē kadrēšanās bez skatu meklētāja ir pilnīgi garām- nereti jākadrē gandrīz uz dullo. Tādā ziņā Fuji X10 optiskais skatu meklētājs, kaut arī pašvaks, bet rullē. Protams, ar spoguleni ir nesalīdzinām ātrāk, ērtāk un precīzāk. Bet jārēķinās ar smagumu- pat nopriecājos, ka nevajadzēja rāpties Akropolē 32 grādu karstumā ar to mugursomu uz sasvīdušās muguras...:face-wink:

Galvenā problēma ar Fuji bija švakie aķīši- tie ātrāk izlādējās, nekā pa nakti viesnīcā spēju salādēt. Abiem Fuji ir vienādi aķi un man pa abiem ir 6 gabali. Nožēloju, ka nepaņēmu abus lādētājus- tad problēmu nebūtu.
Citādi ar 2 "ziepjiem" ne vainas- mazais "F550" jostas somiņā, ar 24-360 mm diapazonu kā universālā "piezīmju grāmata", "X-10"- poteciāli labākiem kadriem, sliktākai gaismai utml.

Kā jau rakstīju, pat sajutu zināmu atvieglojumu, kad līdz ar spoguļkameras defektu atkrita alternatīva karstumā staipīt smago mugursomu :face-wink:

Bet par tehnikas izvēli nav jēga strīdēties- katram savs- vienam priekš iespaidiem un "mākslas" pietiek ar mobilo telefonu, cits nevar bez FF un gaišiem fiksfokāļiem. Vismaz man labāk patīk potenciāla iespēja skatīties ceļojumu bildes labā kvalitātē (izšķirtspējā). Mazākas vienmēr var iztaisīt, bet no mobilogrāfijas neko kvalitatīvu vairs neizvilksi.

Pašam bija neparasti skatīties uz tūristiem, kas ākstījās (bildēja) ar lielo Ipad (vai citām "tabletēm")- neredzu nekādu ērtību.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas