Vajag tādu objektīvu, lai ceļojumā nav jābrauc. Uzkāp uz jumta un foķe uz visām pusēm. Man ir objektīvs "Google". Tas pat var saskatīt otru zemeslodes pusi. Un saka, ka Zeme ir lode. Bet vai to kāds ir redzējis? Vai kāds var vienlaicīgi to redzēt no abām pusēm.
imho x10 alternatīvas nav. 1. kameras izmērs 2. gaišais zum objektivs (28-120) 3. kameras jpg ir ļoti labā limenī. To biš pēc ceļojumā nav jāāpstrada tukstoš ravus. +/- gatavs rezultāts
tā, pamuldēts ir, tagad jātaisa kopsavilkums. Anitai jābrauc ar ierasto foto somu, un mīļajiem objektīviem, jo ne ar ko, neko labāku neuzņems ....., tas tā, ja vērojam iespējamos ziepjus ....
Bet kamdēļ neviens neapsver vēl vienu variantu: nekur nebraukt un palikt mājās pie kompja un alus pudeles sēžot ērtā zvilnī? Jo nets pārbāzts ar lieliskas kvalitātes profesionāliem foto un video no praktiski jebkuras valsts, jāmāk tik meklēt. Tad kamdēļ testies kaut kur, tērēt naudu, staipīt kā išakam smagas somas un kameras, svīst, satraukties, nervozēt par potenciālajām slimībām vai terora, aplaupīšanas draudiem, pārciest visas ar ceļošanu saistītās neērtības un rezultātā lepni atrādīt draugiem daudz vārgākas vai pat nebaudāmas bildītes? Tikai tamdēļ ka vairumā no tām priekšplānā būsi tu pats? Bet kamdēļ tad ir izgudrots fotošops?
Anita_:Vai kāds ir lietojis šādu: 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS HSM / DC HSM? Vai šādu: 18-250mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM / DC MACRO HSM? Kādas atsauksmes par šiem, ja galvenās prasības, lai būtu viegls, kompakts un daudzpusīgs?
Vai varbūt ir kāda cita līdzīga budžeta alternatīva ieteicama?
Ja Tu, Anita_, esli bildējusi ar šādiem stilkiem, kā 70-200L, 24-70 utt, tad KĀ TU VARI SKATĪTIES UZ SIGMA stikliem?!?! Firmas stikli vienmēr ir kvalitatīvāki un labāki!!! Canon, Nikon - 18-200 10x labāki par sigma, tamaron utt.. 18-200, 10-24, 12-24, 16-70, 24-70, 35 1.4, 10.5 2.8 - labākie travel stikli, manuprāt.
UldisMuzikants:man liekas, ka uz crop 15-85 vai 17-85, kā lētāka iespēja. Es pēdējo reizi braucu ceļojumā ar 24-105 uz crop un 16-35 un FF, pārskatot bildes , redzams, ka pārsvarā viss ar apmēram 24-50mm uz crop bildēts, kāda piektā daļa ar 16-35 uz FF. Pieņemu, ka 17-85 un 10-24 objektīvi vieglai ceļošanai uz crop ir lielisks komplektiņš.
---------- man pietiek ar vienu fiksu... Visa dzīve viens ceļojums
Superzūms arī Āfrikā ir superzūms, tātad - mēsls. Un mēslu čupā meklēt sastāvdaļu, kura būtu 10x labāka par blakus esošo, diez vai ir vērts... Kā augstāk minēja, vislabākais būtu 15-85, bet, zinot tā cenu, kompromiss - 18-135.
Ceļojumam pietiek ar 35mm FF ekvivalentu. Manā gadijumā tas ir X100.
Nevajag jau tik kategoriski... Katram savas prioritātes: vienam- māksla, otram- informācija... Piemēram, man ne vienmēr pietika ar 24-360 un 28-112. Manā gadījienā tas bija Fuji F550 un Fuji X10.
P.S. Bija paņemts līdzi arī 18-200; 17-40 un 70-200 ar 1,4 konvertieri. Bet Dieviņš apžēlojās, "sačakarēja" spoguļkameru un varēju baudīt Grieķijas jaukumus bez smagās fotosomas...