forum.gif
Fotogrāfus nevienam vairs nevajag?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotogrāfus nevienam vairs nevajag?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 01.06.13 12:22
 citēt
fstoppers.com... vot tā.
No vienas puses, skumji. No otras puses, tieši patērētājs jau ir tas, kam ziņas vajag uzreiz un tagad...
Publicēts: 01.06.13 12:36 labots
 citēt
Loģisks solis. Nesaprotu kā Latvijas laikraksti var finansiāli pamatot fotogrāfu algas ņemot vērā cik par bildi maksā, ja to pērk no citiem. Arī kvalitāti praktiski nevienam nevajag, ja skatās uz to ko publicē
Publicēts: 01.06.13 12:52
 citēt
ak34:Loģisks solis. Nesaprotu kā Latvijas laikraksti var finansiāli pamatot fotogrāfu algas ņemot vērā cik par bildi maksā, ja to pērk no citiem. Arī kvalitāti praktidki nevienam nevajag, ja skatās uz to ko piblicē

Abstraktām fīlinga ilustrācijām turēt štatā knipsētāju nav nekādas jēgas - jēga parādās konkrētu ilustrāciju gadījumā (intervijas, stāsti par kkādiem lokāliem objektiem utt.) - tādas kartiņas vnk nav piedāvājumā. Bet cik nejēgā zemas algas ir šiem *dinozauriem* ... un cik pazemojoši līgumi... psc vienkārši :D tie čaļi ir traki :)
Publicēts: 01.06.13 12:56
 citēt
versatile:fstoppers.com... vot tā.
No vienas puses, skumji. No otras puses, tieši patērētājs jau ir tas, kam ziņas vajag uzreiz un tagad...

Nekā skumja es tur nesaskatu, jo nevar skumt par dabīgu lietu gaitu. Tā saucamā fotožurnālistika bija tikai viena no fotogrāfijas jomām, kas bieži bija pat nepamatoti prikšplānā izbīdīta.
Publicēts: 01.06.13 12:56
 citēt
kazhdi suslik sam seb agronom seichas :face-grin:
Publicēts: 01.06.13 12:58
 citēt
ir jūra viskautkādu bilžu-visur,skatītajiem ir piegrūsts līdz acim,viņs ir aizrijies un sen vairs nesaprot ko un kur skatīt-kaut kas ņirb gar acīm.
Bet, ja vajag sameklēt kaut ko vajadzigu ,normālā kvalitātē-VNK NAV!
paradoksāli
Publicēts: 01.06.13 13:04
 citēt
Rolands66:ir jūra viskautkādu bilžu-visur,skatītajiem ir piegrūsts līdz acim,viņs ir aizrijies un sen vairs nesaprot ko un kur skatīt-kaut kas ņirb gar acīm.
Bet, ja vajag sameklēt kaut ko vajadzigu ,normālā kvalitātē-VNK NAV!
paradoksāli

Tas jau nav tikai ar bildēm.. Manuprāt, tā ir ar jebkuru preci vai produktu- liekas, ka veikali pilni tikai tik ilgi kamēr sāc kautko konkrētu meklēt un zini ko tieši gribi..
Publicēts: 01.06.13 13:10
 citēt
Labs Interneta rūteris ir Zyhel - varbūt kādam noder - tād informācija
Publicēts: 01.06.13 14:24
 citēt
Viss tas pats manuprāt gaida 3/4 no pašlaik vēl esošās profesionālās fotogrāfijas.Skumji vai ne skumji,bet jaunajiem ,kas gatavojas uz baigajām fotogrāfu karjerām,par šīm tendencēm vajadzētu krietni padomāt.
Publicēts: 01.06.13 15:37
 citēt
Viss ir ļoti vienkārši. (IMHO)

Kamēr prese pelnīja ar avīžu pārdošanu + reklāmu, bija jēga domāt par kvalitatīvu ilustratīvo materiālu un pie raksta par "Nato rīko militārās mācības ar aviācijas piedalīšanos" nevarēja ielikt privāto "Baltic Bees" treniņlidmašīnītes mini bildīti, bet vajadzēja vismaz ko šādu.
img11.imageshack.us...

Tagad, kad interneta medijs reklāmdevējiem ir pievilcīgs pēc apmeklējumu skaita, ir pilnīgi pie pakaļas, vai likt labu bildi vai mēslu. Tas, ka saskries mēsla kritizētāju bars un komentos nogānīs, ir pat izdevīgāk, jo labu bildi visbiežāk pat nenokomentēs. A portāliem un reklāmdevējam ir svarīgs apmeklētāju un komentu skaits, nevis to būtība.
Vai arī es ko nesaprotu?
Publicēts: 01.06.13 20:44
 citēt
Ar presi manuprāt ir tā,ka cilvēki to nepērk vispār vai arī lasa tāpat kā interneta portālus-tikai virsrakstus.Es vismaz tā daru.Lai es tur ietu un lasītu visu ziņu saitu,pēc tam otro un trešo...da lieciet mani mierā!No virsrakstiem ir pietiekams priekšstats par jaunumiem.Kurš tad tur vēl bildes pētīs?No katra notikuma pa galerijai ar 50 bildēm!Kas man darīt nav ko?Es sporta pārraides nespēju visas noskatīties kas man interesē.Visiem pārējiem-politikai,ekonomikai ar virsrakstiem pietiek!
Publicēts: 01.06.13 21:08
 citēt
Nu redz.Nupat pārskrēju ziņu lappusēm.Dienas lapā trīs rindiņas par to,ka Jūrmalā notiekot pašvaldību vēlēšanas.Nu labi.Lai jau notiek.Un pielikumā R.Puriņa (visnotaļ pieredzējuša un respektējama profesionāļa,ja kāds nezina) reportāža ,kas sastāv no n-tajām bildēm.Nu paskatieties un pasakiet kādam mārrutkam tādas švakbildes tādā daudzumā tur ir vajadzīgas un kas viņas ies skatīties.Man personīgi nav laika-Džokovičs pa Eurosportu spēlē French Open.:face-grin:
Publicēts: 01.06.13 21:40
 citēt
pie Slokas stacijas nočņiku re ku nosvilināja
www.apollo.lv...
Publicēts: 01.06.13 23:14 labots
 citēt
Ha cienītie , sen aizgājis nebūtībā "Lēti bilduki" laiks , tagada ir HAĻAVA pilnīga vai NORMĀLS piķis :face-wink: To teicu jau sen sen kad tā būs ka "Drazcepēji" nebūs aktuālu pa "Mazām naudinām" būs haļava un PIĶIS , tā kā tas ir Eiropā jau sen:)
Publicēts: 02.06.13 12:50
 citēt
Lunis:Ha cienītie , sen aizgājis nebūtībā "Lēti bilduki" laiks , tagada ir HAĻAVA pilnīga vai NORMĀLS piķis :face-wink: To teicu jau sen sen kad tā būs ka "Drazcepēji" nebūs aktuālu pa "Mazām naudinām" būs haļava un PIĶIS , tā kā tas ir Eiropā jau sen:)

..........un nav te mums pa lielam ne viena ,ne otra mehānisma :)
Publicēts: 02.06.13 13:00
 citēt
Rolands66:
Lunis:Ha cienītie , sen aizgājis nebūtībā "Lēti bilduki" laiks , tagada ir HAĻAVA pilnīga vai NORMĀLS piķis :face-wink: To teicu jau sen sen kad tā būs ka "Drazcepēji" nebūs aktuālu pa "Mazām naudinām" būs haļava un PIĶIS , tā kā tas ir Eiropā jau sen:)

..........un nav te mums pa lielam ne viena ,ne otra mehānisma :)

Strādā uz eksportu, vai kļūsti mākslinieks. ..globālā pasaulē nav ko lokāli domāt.:-)
Publicēts: 02.06.13 17:16
 citēt
''Ja nevajag MAN-nevajag nevienam'' Citāts no viena vietējā varas pārstāvja par fotogrāfiju. NU neko-lokalizēsim globālismu un darbosies tālāk. Neviens nav teicis,ka viegli būs :D :D :D
Publicēts: 11.06.13 13:30
 citēt
žurnāla AVOTS hudožniecei (от слова "худо"!) / bildredaktōrei pagājušā gad-100-ta 80.-to gadu vidū pilināja par žurnāla noformējumu un tad viņa uzrunāja žurnāla patērētājus ar tekstu "cienījamie žurnāla skatītāji!". bez bildēm nekādi un ne 1-mēr var izbraukt ar "asociatīvo" bildi no lētajiem stokiem. cita lieta, ka kopš nav jāprot ne filma ielikt kamerā, ne izņemt laukā, visi fotogrāfi, tāpat kā visi, kas pazīst burtus un prot tos atrast uz tastatūru, žurnālisti. :grimace:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):