forum.gif
Izglītošanās iespējas foto jomā.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Izglītošanās iespējas foto jomā.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.06.13 20:56
 citēt
Publicēts: 03.06.13 21:05
 citēt
hm... neredzu starp pasniedzējiem nevienu rūdītu padomju manuālo stiklu apjūsmotāju... kaut kas te nelīmējas...
Publicēts: 03.06.13 21:41
 citēt
UldisMuzikants:toties plakāts- īsts foto šedevrs, liecina par skolas vērtībām.
būtu neass, domātu ka Voldis, bet šams šitā nemāk... :exciting:
Publicēts: 03.06.13 22:17 labots
 citēt
2/3 pasniedzēju es pat par PIEMAKSU neklausītos brīdinātu citus TA nedarīt lai nebojātu priekšstatu un gaumi par FOTO:D D Taču vienu ĢIMENĪTI es gan paklausīties kaut esmu DZIRDĒJIS vairākkārt:face-wink::face-grin: PLAKĀTS istenībā 100% atspoguļo to 2/3 pasniedzēju "Vērtību"
Publicēts: 03.06.13 22:20 labots
 citēt
Nu labi, es arī izlabošu.:face-grin:
Publicēts: 04.06.13 15:34
 citēt
:face-grin:labs :)
Publicēts: 04.06.13 15:48
 citēt
Zvēri,šitā reklāmu nograuzt. Ta jums ceļs uz dansigas kursiem
Publicēts: 04.06.13 16:02 labots
 citēt
Rolands66:Zvēri,šitā reklāmu nograuzt. Ta jums ceļs uz dansigas kursiem

NŪ pieļauju ka Omis varētu būt pat PRAKTISKI noderīgāks , katrā ziņā mazāk kaitīgs noteikti.
Publicēts: 04.06.13 16:03
 citēt
Bildes:hm... neredzu starp pasniedzējiem nevienu rūdītu padomju manuālo stiklu apjūsmotāju... kaut kas te nelīmējas...

KĻUDIES ! Vusmaz 2 ir KARSTI apjūsmotāji !
Publicēts: 04.06.13 23:31
 citēt
ko var mācīties 2 gadus?
Publicēts: 05.06.13 17:20 labots
 citēt
Lunis:2/3 pasniedzēju es pat par PIEMAKSU neklausītos brīdinātu citus TA nedarīt lai nebojātu priekšstatu un gaumi par FOTO:D D Taču vienu ĢIMENĪTI es gan paklausīties kaut esmu DZIRDĒJIS vairākkārt:face-wink::face-grin: PLAKĀTS istenībā 100% atspoguļo to 2/3 pasniedzēju "Vērtību"

Pieļauju, ka esam liecinieki kārtējam mītam.
www.issp.lv...
Par pasniedzējiem lielum lielākais f/blogeru vairākums nav pat dzirdējis, par pazīšanu - ja nu publikācijas i-netā, pasaules presē.
Man pietiktu ar vienu Yuri Kozirev. Gadījās apmeklēt viņa darbu izstādi Sankt Pēterburgā, redzēt darbus uz papīra, ne monitorā.
Tādu FOTOGRĀFU mums nav, vismaz es nezinu.:face-wink:
Pagājušā gada izlaidums (kopā 72 dalībnieki no22 valstīm).:
Absolventi: Agnese Murniece, Aija Bley, Ēriks Gailis, Ģirts Raģelis, Ieva Raudsepa, Inga Linda, Kārlis Bergs, Luize Pētersone, Marcis Rukis, Viesturs Pinka, Aivars Purmals, Kristiāns Berents, Toms Norde.

Šeit - šā gada nodarbības skaistajā Kuldīgā.
www.issp.lv... :face-smile:
Publicēts: 05.06.13 17:23
 citēt
Voldemorts:
Lunis:2/3 pasniedzēju es pat par PIEMAKSU neklausītos brīdinātu citus TA nedarīt lai nebojātu priekšstatu un gaumi par FOTO:D D Taču vienu ĢIMENĪTI es gan paklausīties kaut esmu DZIRDĒJIS vairākkārt:face-wink::face-grin: PLAKĀTS istenībā 100% atspoguļo to 2/3 pasniedzēju "Vērtību"

Pieļauju, ka esam liecinieki kārtējam mītam.
http://www.issp.lv/en/summer-school/2013/masters-workshops

Valdi - *Vasaras Valdis* un *Valdis* nav viens un tas pats...
Publicēts: 06.06.13 12:08 labots
 citēt
Jūs ņirgājaties..?! Tie ir Ziemeļu skolas kursi???

aizupietis.tumblr.com
Publicēts: 06.06.13 14:00
 citēt
būt par labu biznesmeni un ljoti labi pelnit - nebūt nenozīmē, ka cilvēks ir beidzis bisnesa skolu. tas pats ar fotografiju - ja ir talants - tad nekas nav jaabeidz papira peec..ja nav Dievs devis - tad i papirs bus tikai un vienīgi tualetē pielietojams
Publicēts: 07.06.13 06:55 labots
 citēt
UldisMuzikants:Voldi, Aiju Blay mazliet pazīstu, domāju, ka ne jau šīs skolas dēļ viņa labi fotografē. Tehniskās zināšanas var iegūt ātrāk un vieglāk, būtiskais ir spēja saskatīt kaut ko jaunu, interesantu, to grūti iemācīt, var iemācīt saskatīto tehniski un mākslinieciski nobildēt, bet pašu būtiskāko es arvein vairāk šaubos, vai var iemācīt, iemācīties pa diviem gadiem skolā.
Mans jautājums māksliniekiem parasti ir- kādas ir Tavas radošā darba metodes-. Daži spēj to pastāstīt, lielākā daļa ne, un no tiem neko ar nevar iemācīties. Daļa negrib teikt, pat ja spējīgi to formulēt, jo atbilde parasti ir ļotivienkārša un, līdz ar to , neticama.

Ar Aiju par šo tematu runājām pagājušā rudenī, tiekoties F/bloga speču apņirgtajā seminārā "Spura ceļš". Tā bijusi viņas izvēle, nav jau variantu. Latvijā pagaidām nav institūcijas (mecenāta, kā Teterevu pāris), kuri varētu uzaicināt tādus viesmāksliniekus, noorganizēt nevis brīvdienu tusiņu, bet mērķtiecīgu virzību apgūstot to, ko audzēknis spēs uzņemt, divu gadu garumā.
Par mākslinieku radošā darba metodēm - nu, cik tad šeit, Latvijā, vispār ir fotomākslinieku.... Tie . kuru dēļ braucu uz Art camp, Nikona skolu - Anatolijs Maļcevs, Andrejs Saļikovs, Andrejs Eglītis - sevi par maksliniekiem nekad nav saukuši...
Pati par sevi ISSP ir rietumos populāra aktivitāte, tādas rīko gan Rotari klubs, gan citas nopietnas organizācijas. Zinu, jo juniors bija uz Zviedriju, mēnesi ilga jauniešu nometne ar bioloģijas novirzienu, Rotari klubs - Vācija, valodas, No katras Eiropas (un ne tikai ) valsts paņem divus - meitemi un puisi. Perspektīvus, olimpiāžu uzvarētājus u.t.t.
Tieši tāda atlase ir arī šajā gadījumā - 90% no mūsējiem tus netiktu, lai reāli paskatās noteikumus.:face-wink:
Publicēts: 07.06.13 09:27
 citēt
Nesaki vis Voldi - Muzikanta kungs LV atrada mazu šķirbiņu caur kuru palūkoties uz radošajām metodēm - tiesa tās bija kā pielikums cita veida lekcijai un diezgan spilgti parādījās, ka to praktiskajiem eksperimentiem vajag vairāk laika. Sanāca tāda virspusēja pieskaršanās.
Publicēts: 07.06.13 11:29
 citēt
''Voldemorts.Ar Aiju par šo tematu runājām pagājušā rudenī, tiekoties F/bloga speču apņirgtajā seminārā "Spura ceļš".''

Normāls ''Gērings''-atmiņa laba. Tikai klibo. Apņirgtas tika švakas reportāžas no turienes,nevis pats pasākums.

:haha::grimace:
Publicēts: 07.06.13 12:09 labots
 citēt
Rolands66:''Voldemorts.Ar Aiju par šo tematu runājām pagājušā rudenī, tiekoties F/bloga speču apņirgtajā seminārā "Spura ceļš".''

Normāls ''Gērings''-atmiņa laba. Tikai klibo. Apņirgtas tika švakas reportāžas no turienes,nevis pats pasākums.

:haha::grimace:

Nav jau forši, ja labi domāts pasākums izvēršas slēdža drāžšanas svētkos.
Taču fakts - visa tā seminarēšana, plenerēšana un pirtēšana jutīgākiem pacientiem izraisa asus fotopsihozes uzliesmojumus.
Publicēts: 07.06.13 14:30
 citēt
Interesanta diskusija...
Bet kā jūs vērtējat www.fotoskola.lv ?
Publicēts: 07.06.13 21:41
 citēt
NilsS: "Taču fakts - visa tā seminarēšana, plenerēšana un pirtēšana jutīgākiem pacientiem izraisa asus fotopsihozes uzliesmojumus."
Tieši šeit jau arī ir , manuprāt, galvenās atšķirības. Plenēri. ar pirti vai bez, arī ir jauka lieta, ja tos prot organizēt. Interesentiem - noderīga un patīkama, ar varu gan jau tur nevienu nevelk.
Skola ir tomēr nedaudz atšķirīgs jēdziens. Savā ziņā - nedaudz elitārs pasākums Latvijai. Sāksim ar pirmo. Darba valoda - angļu. Tas paceļ latiņu - lai perfekti saprastu fotonianses, ar ielas, sarunu valodu itkā par knapu. Otrs, kā liela pievienotā vērtība - klausītāji ir no visas plašās pasaules. Pazīšanās, kontaktu dibināšana - tiešajā, ne i-netā. Trešais - dalībnieku atlase pēc iesniegtajiem darbiem, jo vietu skaits ir ierobežots.
Pielikumā :www.issp.lv...
Pibildīšu - ar trekno drukātos pasākumus varēšot apmeklēt arī interesenti no malas. Tā varētu būt laba iespēja Kuldīgā un tās apkārtnē dzīvojošajiem f/blogeriem.:face-wink:
Publicēts: 08.06.13 00:08
 citēt
Es ieteiktu visiem, kas lasa šo reklāmu, iet, interesēties un spriest pašiem. Izmantot tās tomēr lieliskās iespējas, kas dažbrīd un arī caur ISSP Latvijā parādās. Jo palasot kometārus, jābrīnās, cik daudz visi visu par visu zina. Aija Bley piedalījās ISSP izlaidumā un tāpat kā visi citi jautāja, vai trešā gada nebūs? Varbūt nevajag visu bāzt vienā maisā? Kursi atšķiras, semināri atšķiras, ja tikai māk paņemt to, kas tajā vērtīgs. Atšķiras cilvēks kā fotogāfs un tas pats cilvēks kā pasniedzējs. Bet ja viss skaidrs, pirms kaut kas redzēts... Mazliet brīnos, ka Voldemorts turpina reklamēt citu pasākumus, jo reakcija kaut kā viegli paredzama :) Tikai žēl, ka dažkārt cilvēki uzķeras uz šiem viszinošajiem komentāriem
Publicēts: 08.06.13 06:13
 citēt
ja latviešu valoda niansēm ir pa švaku,var ieteikt no leksikas patīrīt čoma kombata izteikumus un pamēģināt bildēt ar FOTOAPARĀTU :exciting:
Publicēts: 08.06.13 10:44 labots
 citēt
Rolands66:ja latviešu valoda niansēm ir pa švaku,var ieteikt no leksikas patīrīt čoma kombata izteikumus un pamēģināt bildēt ar FOTOAPARĀTU :exciting:

Tā vien šķiet, ka runājam par paviasm atšķirīgām lietām, norisēm. Kāds sakars mūsu unikālajai, niansēm bagātajai valodai ar ISSP Kuldīgas / Pelču meistarklasēm? Melns uz balta rakstīts - darba valoda - angļu. Varbūt vēlies apgalvot, ka perferkti saprastu visu tur teikto? :face-wink:
Patika viena nianse. Gan Andrejs Polikanovs, gan Jutijs Kozirevs (RU) arī savu tēmu pasniegs angliski. Atšķirībā no topikā par World Press Photo izstādi Pēterbaznīcā piesauktā bijušā žūrijas locekļa, kurš esot deklarējis - angliski neprotu, datoru ieslēgt arī neprotu...:face-grin:
Par to, ka mums ir stipri dažāda domāšana sapratu, kad "atkodu" Tavu komentu: Rolands66: " Pietiekosi esi nopublicēto ņēmis ārā". (c)
Vai tiešām iedomājies, ka kāds komentārs, replika varētu mani ietekmēt dzēst publicēto? Svētais naivums! Vienkārši ik pa brīdim, kad ir brīvāks laiks, visu publicēto pārskatu. Neaktuālos, mani vairs neinteresējošos darbus dzēšu. :face-smile:
Publicēts: 08.06.13 17:11
 citēt
Publicēts: 08.06.13 18:39
 citēt
Voldemorts:NilsS: "Taču fakts - visa tā seminarēšana, plenerēšana un pirtēšana jutīgākiem pacientiem izraisa asus fotopsihozes uzliesmojumus."
Tieši šeit jau arī ir , manuprāt, galvenās atšķirības. Plenēri. ar pirti vai bez, arī ir jauka lieta, ja tos prot organizēt. Interesentiem - noderīga un patīkama, ar varu gan jau tur nevienu nevelk.
Skola ir tomēr nedaudz atšķirīgs jēdziens. Savā ziņā - nedaudz elitārs pasākums Latvijai. Sāksim ar pirmo. Darba valoda - angļu. Tas paceļ latiņu - lai perfekti saprastu fotonianses, ar ielas, sarunu valodu itkā par knapu. Otrs, kā liela pievienotā vērtība - klausītāji ir no visas plašās pasaules. Pazīšanās, kontaktu dibināšana - tiešajā, ne i-netā. Trešais - dalībnieku atlase pēc iesniegtajiem darbiem, jo vietu skaits ir ierobežots.
Pielikumā :www.issp.lv...
Pibildīšu - ar trekno drukātos pasākumus varēšot apmeklēt arī interesenti no malas. Tā varētu būt laba iespēja Kuldīgā un tās apkārtnē dzīvojošajiem f/blogeriem.:face-wink:

Es arī par izglītošanos.
Kur un pie kā - tas jau jālemj katram personīgi
Ja kādam noderēs, tad paldies Voldim
Publicēts: 09.06.13 01:03
 citēt
Lasu un uzjayreinos , jus kadreiz lasat ari to svoestu uz kuru mocijat linkus un atsaucatries ? NEVIENS no tiem par kuriem te riek diskutets LINKA reklamā pat tuvu neparadas :):) Tas ir CITS pasakums ar CITIEM pasniedzejiem :D ;D
Publicēts: 09.06.13 08:40
 citēt
Lunis:Lasu un uzjayreinos , jus kadreiz lasat ari to svoestu uz kuru mocijat linkus un atsaucatries ? NEVIENS no tiem par kuriem te riek diskutets LINKA reklamā pat tuvu neparadas :):) Tas ir CITS pasakums ar CITIEM pasniedzejiem :D ;D

Tieši to jau laikam es nekādi neesmu spējis saprotami pastāstīt. Pirmajā linkā ir plakāts ir no regulārajiem foto kursiem IESĀCĒJIEM. Turpat gan, lapas labajā augšējā stūrī ir neliels lauciņš zaļā krāsā, kur uzklikšķinot, it viss par Kuldīgas / Peļču meistarklasēm. Tās - nopietniem fotogrāfiem.Ar atlasi, vērtējot iesniegtos darbus. Ar nopietnu dalības maksu (350 Lvl). Ar pasniedzējiem. kurus savādāk daudzi vispār nezimātu / nedzirdētu. Ar mērķtiecīgu klausītāju kontingentu, kuri šeit atbrauc no daudzām valstīm, ne jau lai sauļotos Jūrmalā vai fanotu par "Jauno Vilni".:face-smile:
Lunis, nupat bija saruna ar vīru, tālu no fotomākslas, bet diezgan zinošu ekonomikā (bija šefs viesnīcā "Latvija", pirms zviedri nopirka, šodien cita starpā pasniedzējs augstskolā"Turība") Saruna ievirzījās par iespēju strādāt un pelnīt. Neatkarīgi no profesijas. nozares. Pieminēju Tevis teikto par komecpanākumu būtību fotogrāfu jomā. Viņš teica, ka to, lūk, praktiski gandrīz nevarot iemācīt - tam jābūt iedzimtam talantam. Ja kādam esot tādas dotības, visticamākais, ka viņa dzīslās ritot kaut pilīte ebreja asiņu. Katrai tautai - sava mentalitāte. :face-wink:
Publicēts: 09.06.13 08:43
 citēt
Luni, Voldemorts tiko Tevi nosauca par žīdu. :amazing:
Publicēts: 09.06.13 09:57
 citēt
Voldemorts: Viņš teica, ka to, lūk, praktiski gandrīz nevarot iemācīt - tam jābūt iedzimtam talantam. Ja kādam esot tādas dotības, visticamākais, ka viņa dzīslās ritot kaut pilīte ebreja asiņu. Katrai tautai - sava mentalitāte. :face-wink:

Reāls murgs
Publicēts: 09.06.13 10:42
 citēt
Nez kas ir lielāks talants... pūst pīlītes idiotiem vai būt tik stulbam, lai viņās klausītos?
Publicēts: 09.06.13 11:12
 citēt
Maris:Nez kas ir lielāks talants... pūst pīlītes idiotiem vai būt tik stulbam, lai viņās klausītos?

++++
Publicēts: 09.06.13 11:49 labots
 citēt
Gaisma:Luni, Voldemorts tiko Tevi nosauca par žīdu. :amazing:

Man to ne vien vien reiz ir teikuši arī Izraēlā :):) Kādreiz mums ar Liebriedi daži čomi rēcot sauca par "Haims Purinovičs un Moiša Liebriedovičš" par manam spējam noandelt darbus un projektus PIRMS vinji reali taustami uztasiti :):) Biju gana daudz un bieži pieradijis ka MAN vajag IDEJU ka to realizēt izdomāšu vienmēr. Ko laio saka , esmu PRAKTISKI macijeis ka taisa biznesu fotografija gan austrumos gan rietumos un ka TAISA fotogrāfiju tehniski pamata rietumos , taka vienmēr bijis jautri "Klausities skatities" ka cilveki kulj sviestu un "Piss kapeikas" sacakarejot JEBKADU iespeju kautko nopelnit sev un apgrutinot citiem:):) Man kautka vienmer bijusjas idejas realizacija ka NOPELNIT LABI un neviss idjas "Ka loti daudz neaugligi pastradat" . Taka žīdi ne židi bet MACIJIES no viņiem esmu daudz ar ko lepojos:):)
Publicēts: 09.06.13 12:33
 citēt
Ehh, Luni, es jau biju piemirsis, ka Tu esi arī pacifists. :bad_smile: Nekādas iespējas pavilkt uz faitu. :what:
Publicēts: 09.06.13 22:12
 citēt
Lunis, tāpēc jau man patīk Tava attieksme pret fotobūšanām. Reāla pieeja savam maizes darbam.
Saukt iedzimtu talantu komercijā (ta jebkur) par reālu murgu, manuprāt, var tikai cilvēks, kuram šajā jomā nav redzamu panākumu. Un, visticamākais, nekad nebūs.
P.S. Gaisma, tavus komentus jau izskata semītu komisijas sestā apakškomisija.:face-wink:
Publicēts: 10.06.13 00:04
 citēt
Voldemorts:Lunis, tāpēc jau man patīk Tava attieksme pret fotobūšanām. Reāla pieeja savam maizes darbam.
Saukt iedzimtu talantu komercijā (ta jebkur) par reālu murgu, manuprāt, var tikai cilvēks, kuram šajā jomā nav redzamu panākumu. Un, visticamākais, nekad nebūs.

Ja kādam esot tādas dotības, visticamākais, ka viņa dzīslās ritot kaut pilīte ebreja asiņu.

Nu tak-loģiski,kamēr neiepilinās nekā

Reāls kekss,lai kādam uzbraukti-citam bik pakaļā jāielien :) :) :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):