Situācija sekojoša - ieslēdzam kameru (viss labi), AF-fokusējamies (viss labi), spiežam slēdzi (viss strādā, bilde sanāk korekti noeksponēta, bez melniem/baltiem stūriem vai malām), BET tad augšējā LCD iedegas "Err" un ne AF vairs strādā, ne nākamie kadri klikšķinās ja ieslēgta sērijas režīms (t.i. viss ir slikti!!!).
Iziet no šīs situācijas var ļoti vienkārši - atkārtoti nospiežot slēdža pogu atskan mazs "rūciens" (skan aptuveni tā kā tad, kad darbina DOF preview pogu) un aparāts atkal atgriežas stāvoklī kāds bija tikko pēc ieslēgšanas un varam bildēt laimīgi. Diemžēl pēc nākamā kadra atkal stāsts par "Err" atkārtojas. Pēc OFF/ON operācijas "Err" nepazūd.
Kamēr bildē pa vienam kadram, tas ļoti netraucē, bet sērija ir jāaizmirst. ):
Šī bēda parādījās jau pirms kāda laika, bet tad tas atgadījās ik pa ~100 kadriem un tikai pie 5fps sērijas. Tagad tas KONSTANTI nostrādā pēc KATRA. Esmu pārracis i-netu un sameklējis visdažādākos skaidrojumus par kameras/objektīvu un baterijas savienojuma kontaktu tīrīšanu, par svaigām baterijām. Tas viss ir pārbaudīts, notīrīts un baterijas (vairākas) tiek lietotas oriģinālās, kas setingos uzrādās kā "new".
Protams, ka vienmēr pastāv iespēja, ka slēdzis (~70'000) ir miris, bet šajā gadījumā drīzāk izskatās, ka varbūt "1/2miris" un varbūt kāda atsperīte k-kur ir pajukusi? Protams, ka iešu pie Ivara aprunāties, bet varbūt kādam ir kāds priecīgs stāsts par līdzīgu tēmu? (:
Nu tak pēc sprāguša slēdža izskatās ,ar "slēdzis " es šeit domāju plašāku padarīšanu,ne tikai štorku mehānismu,bet arī spoguļa-diafragmas mehānismu.Un citu starpā es nedarbinātu to slēdzi,jo gadijumā,ja štorkas aiziet pa pieskari,tad viņas var pa ceļam kādu strīpu uz matricas uzvilkt.D200 ir viena laba īpašība,šim servisa softs ir dabonams,tobiš šo to var arī patstāvīgi pieregulēt.
60uz5komats6:D200 ir viena laba īpašība,šim servisa softs ir dabonams,tobiš šo to var arī patstāvīgi pieregulēt.
Vai LV ir kāda vieta, kur ar šādām izklaidēm nodarbojas?
Nu es tak lietoju vārdu "patstāvīgi" ,tā arī bija domāts,un ,re, softi svaigākām kamerām arī ir pieejami. Bet diemžēl hārdwāres problēmas softs nerisina,slēdzi un pārejās detaļas var ebajā atrast,slēdzis sākās ar ~60$,ja vien nav cita vaina.
60uz5komats6:Nu es tak lietoju vārdu "patstāvīgi" ,tā arī bija domāts,un ,re, softi svaigākām kamerām arī ir pieejami. Bet diemžēl hārdwāres problēmas softs nerisina,slēdzi un pārejās detaļas var ebajā atrast,slēdzis sākās ar ~60$,ja vien nav cita vaina.
Ar "patstāvīgi" būs problēma, jo nav pieredzes kameras skrūvēt un jaukt. Izskatās, ka vienīgais veids kā šo hardwares problēmu atrisināt, būs pastaiga uz Briāna ielu. Remonts remontam, bet jaunu mezglu iepirkšana neizskatās, ka varētu būt ekonomiski pamatota.
atcerējios, ka vienu youtube video redzēju par slēdža problēmām šim modelim, un vaina bija bateriju gripā, kad noņēma gripu un vienk fočēja ar 1 bateriju tad problēma nebija. takā ja tev ir grips pamēģini bez gripa.
Paldies par komentāriem. Baterijas kontaktus aparātā jau biju patīrījis ar spirtu - uzlabojumus nedeva. Par gripa kontaktiem biju lasījis, bet tā kā to nelietoju nav mans gadījums.
Bija man vakar jāuztaisa daži kadri un gandrīz visi (daži mazāk, daži vairāk) bija pāreksponēti. Diemžēl izskatās, ka problēma ar mirušu slēdzi ir gandrīz 100%īga. ):
D100 bija līdzīgi, bišku saliekta diafragmas piedziņas svira(vainīgs izradījās viens daudz cietis objektīvs, liekot virsū nedaudz salocīja augšminēto sviru), pazīmes bija pāreksponēti kadri un err paziņojume pēc kadra uzņemšanas. Bez objektīva arī ir err paziņojumi? Vai štorkas nostrādā var labi redzēt (padzenā uz dažādām ekspozīcijām).
shvaboc:nu ja kas,man ir D200,ko varētu notirgot.aš ar visu gripu.
Slikti šitā "smieties" par nelaimīgākajiem. (: Lai kā man patiktu D200 (īpaši korpuss), citu es tādu neņemtu dēļ bēdīgās ISO performances. Nu labi, varbūt pa kādu ļoti "saldu" ciparu varētu padomāt...
Šo pa-mirušo D200o (bez jebkādīem pričendāļiem) varu pa "kvartu" kādam atdot, ja ir interese pašam ar savām roqām paķimerēties. Nest un remontēt noteikti neatmaksāsies, jo Ivars no Briāna ielas notāmēja pasākumu uz ~100Ls.