Jautājums.. Vai ir iespejams uz kāzām sarunāt kādu jauno fotogrāfu(studentu) - entuziastu, kuram būtu nepieciešamas smukas bildes priekš portfolio? Par simbolisku samaksu max 100Ls Ieplānota fotosesija pie jūras... dominēs košu krāsu elementi apģērbā.. Paši esam mākslinieciski cilvēki. Datums 26. jūlijs sīkāk info uz ilsiite7@inbox.lv
maarch:Tā cena ir par to pieminēto fotosesiju vai visu dienu?
par visu... no pl 14:00 - (+-) 23:00 vakarā...
Tādā gadījumā tas ir MAZĀK nekā vidēji UK par šo laiku saņem apkopēja BEZ pretenzijām uz MĀKSLU Velaties nolīgt apkopēju ? Torte ar jums būs baltmaize ar margarīnu SMUKI piramīdās sakrauta ? Ar veļļukiem brauksiet uz pludmali ? BET vienalga , esi droša PIETEIKSIES taka bez stresa/
gingere:Jā... Negribu diskutēt par un ap to cik saņem fotogrāfs, bet diemžēl nevaru atļauties tik daudz maksāt... kāzas būs vienkāršas bet interesantas.
FORŠI , tad jau Fotogrāfu jums vajag INTERESANTU Esi traka līgaviņa , šitā vari www.ogresbalss.lv... , PARASTI kāzas Latvijā ilgst līdz 00.30 vidēji fotogrāfu līgst parasti līdz 1.00-2.00 . Tas sanāk ~12h Ja no 14.00 . Gan jau fotogrāfs brauks uz vinām ar savu auto un fočuku jus viņam ar diez vai dosiet Tada cena gadījumā ja fotografs BLAKUS dzīvo jūsu pasākumam nav nekur jābrauc nekur jāguļ utt. Kazas pie jūras izklausās ceļš vismaz 100km vienā virzienā.
Jā, jā, Luni, savā kāzu dienā drosmīgie jaunlaulatie vāļāsies pa strautiem vai arī līgavainis sēdes malā un vēros ka sievu puspliku ar piucīti rokā bildē ...
gingere:Jā... Negribu diskutēt par un ap to cik saņem fotogrāfs, bet diemžēl nevaru atļauties tik daudz maksāt... kāzas būs vienkāršas bet interesantas.
FORŠI , tad jau Fotogrāfu jums vajag INTERESANTU Esi traka līgaviņa , šitā vari www.ogresbalss.lv... , PARASTI kāzas Latvijā ilgst līdz 00.30 vidēji fotogrāfu līgst parasti līdz 1.00-2.00 . Tas sanāk ~12h Ja no 14.00 . Gan jau fotogrāfs brauks uz vinām ar savu auto un fočuku jus viņam ar diez vai dosiet Tada cena gadījumā ja fotografs BLAKUS dzīvo jūsu pasākumam nav nekur jābrauc nekur jāguļ utt. Kazas pie jūras izklausās ceļš vismaz 100km vienā virzienā.
Ziniet, šis gadījums ir tiešām priekš entuzasta, kā jau rakstīju, bildes priekš portfolio.. lai pēc tam ir ar ko padižoties, lai varētu lielāku naudiņu paprasīt Vai tad vienmēr viss ir jāmēra naudā? Ja nav savs personīgais auto, tad notiekti būs ar ko kopā braukt... (un ja ir auto.. bendžam sagrabināsim) pabarosim un padzerties iedosim un ja būs vēlme tad var arī pa nakti palikt un patusēt kopā ar mums un vienkārši labi pavadīt laiku Varbūt Jūs vēlaties, ja tik ļoti satraucaties...? Un jā fotogrāfi šobrīd prasa vairāk naudas nekā viesu nami un ēdināša vai tad viņi neiegulda naudu un laiku, lai viss būtu forši?
NIN:Jā, jā, Luni, savā kāzu dienā drosmīgie jaunlaulatie vāļāsies pa strautiem vai arī līgavainis sēdes malā un vēros ka sievu puspliku ar piucīti rokā bildē ...
A KO esmu tādas kazas bildējis JAUNAJAM PĀRIM , bija tik jaunais pāris un ES zaxsā vēl liecinieki . Visu dienu braulākām pa kurzemei bildējamies ūdenskritumos un ūpes , fināls tā kā VIESIEM bija Kuldīgā akelšupē uz akmens tur pie dzirnavu ūdenskrituma. Mičošanā līgava un līgavainis bija pilnīgi skapjās drēmēs jo kopā ieleca alekšupē no tilta Izkāpa laukā viesi paturēja "Palagu" un šie pārģerbās turpat pie baznīcas , mielasts bija Plostā
gingere: Un jā fotogrāfi šobrīd prasa vairāk naudas nekā viesu nami un ēdināša vai tad viņi neiegulda naudu un laiku, lai viss būtu forši?
FOTOGRĀFS ir speciālists no kura atkarīgs BŪS IESPAIDĪGAS ATMIŅA GADU DESMITIEM vai nēbus Torti norīs un ikakās , viesu namu neatcerēsies vairs pēc 3 dienām BILDES ja būs superīgas vēl bērnu bērni skatīsies
gingere:Jā.. jā, ja sievietes plikas jāfočē tad fotogrāfi ar bariem skrien to pa brīvu darīt ...
FOTOGRĀFI par brīvu nedara neko PAR BRĪVU skrien "Puikas ar fočuku" kuri tālo fotogrāfus lai SKUĶU plikus sabildētu Atšķirība tā ka KĀZS ir rutīns garlaicīgs pasākums kuru visiem vajag "Ka citiem VIENĀDI kruta" un jāprot bildēt kaut elementāri , tāpēc bildēt TIKAI PAR NAUDU. Skuķus bildē PAR BRĪVU jo la sašķiltu sķuķus neko nav jājādz tik ACĪM un fočukam jābūt Palūri tās "Skuķu sesijas" visas vienādas tupas un PAR BRĪVU
ĪSTI nesaprotu kāpēc jums VISPĀR fotogrāfs , iedodiet kādam draugam fočuku , gan jau kādam ir SAVS un sašķils jūsu INTERESANTUMU smuki kruta LABĀK ka vairums pa 100Ls studentu KĀZAS pludmalē ļoti riskants pasākums priekš fotogrāfa , smiltis šļakatas Remonti MAKSĀ DĀRGI finālā
Ja tev "Uzmācās ar kailfoto" piedāvā barteri šiem TU KAILA par brīvu šie kāzas PA BRĪVU sabildē Ņemot vērā ka LABS izteiksmīgs kailfoto modelis maksā 25-35Ls gribētāju varētu būt "BARIEM" , par XXX maksā ~50-100Ls atkarībā no EXSTRĪMA līmeņa
Ja nauda ir tik cik ir Ta zagsaa panjem vieteejo onkuli fotgraaperi kas ar ietrenētu roku safočēs visu apgredzenošanu, vecākus,viesu kopbildi,jauno pāri utt A tālāko balagānu tak kāds rada gabals vai draugs var safočēt. (vien nokomandēt lai nefočē smukās viešņas un mazliet paseko vai līgavas fonā kāds viesis nepčurā krūmeļus vai nemētājas visādi krāmi utt ).
Pievienošu arī es kādu rupjību: ja jau jaunais pāris uzskata ka viņu kāzu bildes priekš fotogrāfa portfolio ir baigi laba samaksa par darbu,tad lūdzu pāra bildes vispārejai apskatei.Jo ko tur liekuļot i līgavai ,i līgavainim jābūt gana glītiem,lai fotogrāfs šos gribētu iekļaut savā klientiem rādamajā portfolio
Lunis: ..Tādā gadījumā tas ir MAZĀK nekā vidēji UK par šo laiku saņem apkopēja..
Nav tik traki.. Tas ir apmēram 120 mārciņas angļu naudā- minimālā alga ir drusku virs 6 mārciņām stundā (pirms nodokļiem).. tas sanāk, apmēram 2.5 dienu darbs. Ņemot vērā, ka tie 100Ls ir uz rokas, tad nāk vēl klāt kādi 20%, rupji rēķinot, kādu 3 dienu darbs Anglijā..
Lunis: ..Tādā gadījumā tas ir MAZĀK nekā vidēji UK par šo laiku saņem apkopēja..
Nav tik traki.. Tas ir apmēram 120 mārciņas angļu naudā- minimālā alga ir drusku virs 6 mārciņām stundā (pirms nodokļiem).. tas sanāk, apmēram 2.5 dienu darbs. Ņemot vērā, ka tie 100Ls ir uz rokas, tad nāk vēl klāt kādi 20%, rupji rēķinot, kādu 3 dienu darbs Anglijā..
Parēķini nost DEGVIELU / TEHNIKAS AMORTIZĀCIJU laiku ko tāds kexs patērēs "Krutuma uzdzīšanai" sanāks mazāk kā LV apkopējai: ISTENĪBĀ ja tas būtu mans "Kailfoto modelis" kuru būtu sabāzis visās malās ES ar visiem asistentiem un studiju uzbildētu arī pa 100Ls bez jautājumiem Tādi precedenti ir bijuši , ja kass. tieši meitenei kas Kleitā ūdenī www.ogresbalss.lv... .
gingere, stāsta būtiba ir vienkārša - kāzu foto par 100ls būs jāslepj no radiem, kad tie atbrauks ciemos. uz centīgu, talantīgu jaunieti, kam vajag portfolio vari īpaši necerēt. neesmu piedzīvojies NEVIENU reizi, kad šitā ņemšanās ir labi beigusies. tad neterē 100ls par fotogrāfu, nopērc kautkādu vidēju ziepīti un iedod draudzenei ar AUTO režīmu lai bildē.
Parēķini nost DEGVIELU / TEHNIKAS AMORTIZĀCIJU laiku ko tāds kexs patērēs "Krutuma uzdzīšanai" sanāks mazāk kā LV apkopējai: ISTENĪBĀ ja tas būtu mans "Kailfoto modelis" kuru būtu sabāzis visās malās ES ar visiem asistentiem un studiju uzbildētu arī pa 100Ls bez jautājumiem
Anglijā arī ir jābrauc uz darbu, diezgan bieži, krietni tālāk kā Latvijā pieņemts.. un par dzīvošanu jāmaksā kādas 3-4 reizes vairāk..
Kādam fotogrāfam-iesācējam vispār jāpriecājas, ka saņem tos 100 Ls par iespēju patrenēties. Anglijā tādi meklē iespējas kur par velti var kādam profesionālim asistēt un panēsāt somas..
Bet, tas protams, cits jautājums.. Es uz kāzām neņemtu fotogrāfu vispār, vai ņemtu profesionāli.. Samaksāt kādam 100 Ls par iespēju viņam patrenēties, ir pašu izvēle- tas tāds labdarības pasākums..
100 ls par Superzoom ziepi + auto režīms un būs OK bildes teiksim - ar šitādu www.ss.lv... Panasonic Lumix FZ50 PS aizrakstiju vienai savai paziņai - studentei - moška i nobildēs pa to sotaku - grupas bildes, tuvplānus
NU fočuks man ir un ne jau ziepītis... bet nu pati sevi tak nefočēšu Vispār ik pa laiciņam lasu diskusijas šajā forumā... un ir tāda sajūta, ka šeit daudzi fotogrāfi ir ļoti īgni noskaņoti... tādi dusmīgi vienmēr... kaut kāda neomulīga sajūta vienmēr šeit pārņem.
vērojot bloga bilžu galeriju, ne reti nākās secināt, ka ne jēdzīga tehnika, ne pieredze, nedod rezultātu...., un visļaunākais tas, ka pašiem nepielec, kur iekūlušies, ko savārījuši, mierīgu sirdi liek bildes iekšā citu apskatei , vērtēšanai ..... un tas jau ir rādītājs, ka tur nekad, nekas nebūs ...... šodiena nav izņēmums .....
negatIvs:vērojot bloga bilžu galeriju, ne reti nākās secināt, ka ne jēdzīga tehnika, ne pieredze, nedod rezultātu...., un visļaunākais tas, ka pašiem nepielec, kur iekūlušies, ko savārījuši, mierīgu sirdi liek bildes iekšā citu apskatei , vērtēšanai ..... un tas jau ir rādītājs, ka tur nekad, nekas nebūs ...... šodiena nav izņēmums .....
VO vo. Ir tai kāzu bildētāju bandā arī kadri,kuru it kā pa NAUDU sašķiļ un pēc tam eksperimentus publicē savās mājaslapās arī neprasot atļauju. Nezinu,man liekas,ja esi pa naudu bliezis-atdod un aizmirsti.
pieļauju, ka publicē, tjipa, reklāmas nolūkos, pēc savas saprašanas - re, es fotografēju kāzās, esmu kruts ....... , bet neapjēdz, ka taisa antireklāmu, ar cirka elementiem
gingere:NU fočuks man ir un ne jau ziepītis... bet nu pati sevi tak nefočēšu Vispār ik pa laiciņam lasu diskusijas šajā forumā... un ir tāda sajūta, ka šeit daudzi fotogrāfi ir ļoti īgni noskaņoti... tādi dusmīgi vienmēr... kaut kāda neomulīga sajūta vienmēr šeit pārņem.
KĀPĒC NĒ !? Mums tepat blogā ir kruts kāzu fotogrāfu pāris kurš SAVAS KĀZAS bildēja PATS ! Neviens cits viņus vienkarši nepamierināja LABĀK par pašiem REĀLI bez jokiem, reku šitā neitene fotorezekne.lv Skuķim čupa visādu balvu konkursos pēdējā laika ASUS datoru gada balva SAVAS kāzas bildēja pati .
Es gan domāju, ka beigās atradīsies normāls fotogrāfs arī pa 100 ls un patiesībā tā ir laba iespēja kādam trenēt skilus. Pie viena saņemot 100 ls, kas nav gluži kapeikas. Galvenais neiekrist uz jēlākajiem ssa variantiem.
Kāpēc lai nevarētu sabildēt pa 100Ls? Pataisnonokamerasjpg Un tā pat var gadīties labāk nekā ņemt entuziastu, kurš pēc tam fotošopā pārgriež krāsiņas, saliek nejēdzīgas vinjetes un vēl nez ko.
kad vēl bildēju kāzas, pirmajā sezonā arī ņēmu 100-150Ls, ar kaut ko ir jāsāk, savs portfolio, iemaņas jāuzaudzē, itsevišķi tiem, kas ar to sāk nodarboties. gan kādu atradīsiet
Es zinu fotogrāfu, kas šito pat par velti izdarīs. Cilvēks piedāvā cenu, kādu var maksāt. Paskatiet savas iespējas un atbildiet, jā, via nē. Un tie, kas uzskata, ja maksā 100 ls, tad bildes būs sūdīgas, runā no savas pieredzes... bieži vien ir otrādāk, samaksā lielu naudu, bet rezultāts, ka mameru vajadzētu noņemt un atdot bomžiem, tie labāk uzbildēs. Iedomība ir vissliktākais , kas var būt.
backspin:Kāpēc lai nevarētu sabildēt pa 100Ls? Pataisnonokamerasjpg Un tā pat var gadīties labāk nekā ņemt entuziastu, kurš pēc tam fotošopā pārgriež krāsiņas, saliek nejēdzīgas vinjetes un vēl nez ko.
Kas vainas vinjetēm ar puķītēm un animeškām? TRautai patīk. A no kameras tāpat nedabūsi ara ta ka gribas, ja nu vienīgi ar 1 markie bildējot, nu tur nav problēmas, a visi citi nedod ara ta ka vajag.
chukmasoff_f: A no kameras tāpat nedabūsi ara ta ka gribas, ja nu vienīgi ar 1 markie bildējot, nu tur nav problēmas, a visi citi nedod ara ta ka vajag.
Canon 1D marki nav vienīgās kameras, kas dod ārā labu rezultātu, un reporta sila bildēm būtu vairāk kā pietiekoši, tik nokropot nesanāktu, un, protams, sesijas bildēm prasītos pēc kāda lielā boksa ar studijas blici, kā arī tur neviena pasaules kamera apstrādi neuztaisīs. Bet kaut kas ir jāpiecieš, ja budžets neatļauj pilnu komplektu.
es ta iedomajos...ko noziimee apstradi neuztaisiis? Kaut ka liekas, ka pirms vispar apstradat vajag uzdot jautajumu- kapec es te taisos kaut ko apstradat. Ja tas nav skaidrs varbut labak neko neapstradat. Nu bet tas tad, kad cilvekas neuzdod jautajumus - ka to izdariit un sajuusma par vareshanu ir pargajusi.
Lunis: KĀPĒC NĒ !? Mums tepat blogā ir kruts kāzu fotogrāfu pāris kurš SAVAS KĀZAS bildēja PATS ! Neviens cits viņus vienkarši nepamierināja LABĀK par pašiem REĀLI bez jokiem, reku šitā neitene fotorezekne.lv Skuķim čupa visādu balvu konkursos pēdējā laika ASUS datoru gada balva SAVAS kāzas bildēja pati .
Luni, pirmkārt, kas vainas tam, ka man daudz dazādu balvu konkursos? Otkārt Asus datoru gada balvas man nav - Tev būs kļūdaina info Treškārt - visi ar kautko sāk - gadus 5 atpakalj savas pirmās kāzas arī bildēju pa 100 ls.. Ceturkārt - savas kāzas nebildēju pati (tas nav iespējams - stāvēt pie altāra un bildēt) Bildēja fotogrāfs iesācejs/draugs pa 30 ls - tiesa bildes saņēmu raw un apstrādāju pēc savas patikas. Rezultātā tapa skaista fotogramāta - kvalitāte līmenī arī vēl šodien - nemot vērā ka tas bija vairākus gadus atpakalj. Uzbildēja labi, un nu jau nem ari labu cenu par darbu (visi kautkad mācās - un visiem kautkad ir bijušas pirmās kāzas ) uz to brīdi kad papētīju kā citi bildē par labu samaksu - runa iet par Latgales fotogrāfiem - tad maksāt lielu naudu nebiju morāli gatava - 10 labas bildes par visu kāzu dienu var sanāk arī bērnam kas nav turējis rokās fotoaparātu. Tiesa gan pēckāzu fotosesiju taisījām paši